Felicitari S.Ellena, succes Irilac! #48
Raspunsuri - Pagina 10
angelique_19 spune:
Onutz eu il spal pe bebe la sot ii este frica, el doar toarna apica pe caput la bebe sa il clatim si pe restul corpului.Eu ma gandeam sa il spal decat pe corp cand nu e tati acasa asa m-as descurca.
Si al meu se tot smuceste si isi strange piciorusele cand trebuie schimbat,cand ii este foame tipa de zici ca il jupoi.Si dupa tot chinul de a schimba scutecul il pun la san si in 5 minute face caca.Si repetam operatiunea, nu chiar imediat dupa masa dar cu mai mult calm ca avem burtica plina.
Am uitat ieri noapte ne a cazut si noua buricutul imi era tare frica cu el sa nu se infecteze si in sfarsit am scapat de el
dana0000 spune:
Va scriu din pat,azi s-a nascut bebwe Sebastian Stefan 3,380kg;52 cm si nota 10. cezariana dupa ce s+a rupt apa si 7 ore de minime contractii si dilatie lipsa:( e o minune,frumos,a supt de 2ori si e tare mancacios.
dannnah spune:
Dana, felicitari!!!
Apropo de rupt apa, azi medicul mi-a spus ca s-ar putea intampla din cauza presiunii atmosferice si a vremii ?!?
Am fost la control, colul e lung, inchis, bebele nu e coborat - inca niciun semn! Dar am eu in continuare motivele mele de ingrijorare: DBP-ul indica 39 de saptamani, circumferinta craniana indica 38 de saptamani, pe cand femurul - 36 saptamani si humerus-ul 35 de saptamani!!! Adica cum, va avea manutele si picioarele scurte? Si capul mare? De la jumatate sarcinii s-a constatat lucrul asta, ca femurul e mai inapoi ca si perioada decat ar trebui...Nu e primul medic care mi-a spus treaba asta, am mai fost eu la un moment dat la altcineva si mi-a spus ca probabil ca va fi micut de statura (si eu sunt).
L-am intrebat de 100 de ori daca e vreun indiciu ca ar fi vreun retard, vreo problema, zice ca nu...fiind prieten cu noi de familie, il tot da exemplu pe cumnatul meu, care e micut si are umerii ingusti...mai in gluma, mai in serios. Dar eu nu-mi inchipui cum poate arata un bebelus asa! OK, poate ca la un moment dat va fi un copil sau un adolescent scund - dar bebelus??? Sa inteleg ca va fi scurt ca si centimetri la nastere? Sau cum adica are manutzele si picioarele scurte...?
Sunt constienta ca masuratorile sunt relative, daca pana acum imi spunea ca va avea vreo 4 kg copilul - azi avea 3590 grame. Dar totusi sunt niste proportii care au ramas constante la toate controalele pe care le-am facut pana acum - nu e prima data ca ies asa disproportionat. Dar de data asta chiar ca e peste masura - aproape o luna diferenta intre cap si humerus!!!
Asa ca stau si ma rog sa fie OK bebelusul meu...Am mai citit pe site-uri straine, mai erau mamici care-si faceau griji si pana la urma totul a fost OK. Unele ziceau ceva de Down...Doemne fereste!
Am vb si cu un prieten care e anestezist azi, m-a sfatuit ca e mai bine sa am kit-ul meu de anestezie ca sa nu ma trezesc ca nu exista la spital.
Legat de vaccin - s-a reluat vaccinarea de cateva zile. Dar cred ca-l voi refuza momentan.
Va pup
mamica de Mara - 3 ani si jumatate si viitoare mamica de Marc 38+
mena1906 spune:
Dana felicitari!!!
Bun venit Sebastian! Fericire si multa sanatate iti doresc
UM 06-04-2012; DPN 11-01-2013 34+ cu Gabriel
Si am ajuns la 8 luni :x
Cellena spune:
Dana, felicitari si sa fiti amandoi sanatosi! Asteptam mai multe detalii cand o sa fii mai in forma (mai ales eu, pentru ca stiu ca urma sa nasti cu dr. Gero iar eu o sa nasc tot cu ea
Eu am fost astazi la control si dr. chiar imi zicea ca a mai scos un baietel astazi (nu stiam ca era al Danei )
Colul s-a mai inmuiat un pic, dar e tot inchis, bebe a luat 300 de gr in ultima saptamana si a ajuns acum la 2900 (micuta, dar e ok, sper sa sara de 3 kg).
Am facut si eu pentru prima data monitorizare... Domnisoara nu s-a lasat impresionata nici de curele, nici de panica asistentei ("Vai, dar nu se misca"), nici de insistentele ei de a o trezi, nici chiar de paharul cu apa rece pe care l-am dat pe gat. Ea avea program de somn, ca doar era dupa-amiaza. Auzi, cum sa renunte ea la somnul de frumusete?! Asa ca mami a stat cu toate curelele o ora si un pic la spital, pana s-a trezit printesa (ce-i drept, cam inghiontita de mine, ca inghiontelile asistentei nu prea au avut efect), care a facut niste tumbe serioase vreo 10-15 minute, dupa care s-a culcat la loc. Desi asistenta era in continuare panicata (nu stiu de ce), dr. a zis ca e totul ok, ritmul cardiac bun (n-a scazut sub 115, n-a crescut peste 160), tonusul ok... Iar la insistentele asistentei, s-a lasat convinsa sa mai fac unul vineri.
Apropo de vaccin, am vorbit cu dr. neonatolog si la Medicover inca nu s-a reluat vaccinarea pt ca cica n-au primit inca avizul de la M. Sanatatii.
Mena, o sa nasc cu dr. Gero
Ema de 38+
mena1906 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Cellena Mena, o sa nasc cu dr. Gero Ema de 38+ |
Imi place de dna dr. E zen
UM 06-04-2012; DPN 11-01-2013 34+ cu Gabriel
Si am ajuns la 8 luni :x
Cellena spune:
Da, si mie imi place de ea... Am fost la multi alti dr. inainte...
Si in plus, reuseste mereu sa ma calmeze cand o iau cu paranoia mea pe campii
Ema de 38+
Bubulina42 spune:
Iata inca o minune de baietel!
Bravo DANA!Felicitari, mamica draga!
Bine-ai venit,Sebastian, sa fii sanatos, norocos,bun si generos!Sa ii umpli de bucurie pe ai tai si sa primesti muuuuuulta dragoste!
Bubulina42 spune:
Va pup, drageloooor!
Domnul Nicholas doarme bine merci de la ora 17.10 (cu o trezire la 19 pentru papa si schimbat) si acum este 22.46!cred ca in 15 min se va trezi iarasi pentru papa:), asa ca scriu si eu repede cateva vorbe.
De fapt,sunt niste concluzii ale perioadei de pana acum:
-puiul nostru a inceput sa aiba colici, de la 3.30am pana pe la 6.45 se joaca cu stomacelul lui..Ni se rupe inima, dar o buna prietena ne-a dat o pernuta cu samburi de cirese pe care o punem calduta pe burtica, sau
- el doarme ca broscuta daca il punem dezbraca pe burticile noastre calde, asa ca dimineata doarme o ora -doua pe burta la tati, seara sau dupa amiaza pe burta mea se simte iarasi in mediul lui natural.
- acceptab cate o lingurita de ceai Baby Calm;sestramba un pic, dar il bea;
-pentru noi, Infacol=zero, asa ca desi ii dadeam putin, nu i-am mai dat deloc;
-mi-a adus o prietena din Ro Sab Simplex, ii dau din seara asta, dar nu 15 pic la bube cum scrie, o sa pun jumate si vad eu ce si cum;
-nu i-a placut Salinex, dar i-am luat niste fiole cu apa de mare pt pus pe nasuc mucios si doarme de zor cand ii pun, nu se mai stramba ca la celelalte si incepe sa isi faca treaba batistuta aia din care trage mami
- ne-am obisnuit cu mirosul de kk, pe mine la inceput m-a pus jos, eram distrusa, la lm poate nu e asa, dar la lapte formula aoleeeu, ce miros!il schimba sotul la kk:), la inceput
- votez in continuare pentru scutece Huggies, super moi si minunate, suntem tot la new born, ca sunt pana la 4.5 kg, noi avem 3.980 azi, asa ca mergem inainte cu ele si dupa tot cu ele!
- funduletul e roz bombonica, ii dau mereu cu crema de galbenele dupa ce il schimb; spal cu apa calduta, tamponez usurel, pun crema si gata, sarim in pampers;ii place, nu se supara la schimbat, se supara numai daca e murdar de kk si daca moare de foame, dar i-am invatat orele, asa ca e ok..Mai nou, cand ii e foame, ma ia cu gurita de barba, nas, obraji, ma aranjeaza pana vine papa de nu ma vad
Noaptea nu folosesc crema.
- la hainute:am renuntat la hainutele care au fermoar dar nu au opritor acolo la gat, capatul ala de fermoar e periculos, chiar si desfacut e intepacios, mai ales la pielea lor frageda.
- iubesc body-urile cu capse, mai ales pe cele cu capse de sus pana pe un piciorus, se inchid mult mai rapid decat cele cu capse peste tot..
oricum, le prefer pe cele cu capse celor cu fermoar, clar
-avem hainute in care nu mai intram, crestem!
- nu imi plac manusile ca nu stau, din 15 perechi-numai o pereche ramane constant pe manutze, asa ca de multe ori ii pun ciorapei, fiindca are niste unghiute-lame!
- la baita adoarme fericit pe mana lui tati-n-am vazut asa ceva!-nu stiu cu cine seamana asa cumintel, ca noi am fost doi nebuni, amandoi, si ca bebei si ca pusti zapaciti;
- se intoarce de la 5 zile pe stanga sau pe dreapta, de pe spate-doarme pe partea pe care ii convine, insa prefera sau stanga sau pe spate cu mainile fie larg deschise stanga-dreapta-, fie pe langa urechi, fie sub cap.E ce n-ai vazut!
- a inceput sa isi intoarca privirea dupa voce-eu sau iubi;
- nu scapam de sughit si pace! cand il apuca, imi vine sa mor, noaptea ma apuca si plansul, ca nu se opreste cate o juma de ora,m se zguduie tot..NU merge nici cu Kolic Water nici cu ceva caldut..
- cu scosul aerului dupa papa, suntem cu partz parzt pe primul loc, altceva mai rarutz;de regula, doarme dus dupa ce termina, il pun pe umar, dar continua sa doarma fericit,il mangai si cate 15-20 min-si ce daca?-ni-mic.
Inca nu l-am pus sa stea pe burta, cand face 3 sapt ii fac cadou pozitia asta,-cateva minute- ca la cum tine capul si vrea sa se uite peste tot, o sa fie fericit
- eu mi-am revenit complet, sunt mai slaba decat inainte de sarcina, nici mie nu imim vine sa cred!
-am intrat iarasi in cizme si ghete, asa ca am scapat si de picioare umflate
-nu scap insa de degetele amortite si dureroase, de la mana dreapta.
-operatia e o amintire, totul e perfect acolo..
Vorbea cineva-Iulia, tu, parca- de bagajul de spital; eu am luat o multime de chestii care nu au fost folosite, insa am avut nevoie de halat, prosoape, sosete,pantalonii de trening si tricourile pentru tati peste noapte-eu chilotzoii aia uriasi si super comfy la cezariene, scutecele mele de bebe,body-urile,caciulitele, manusile pt bebe.., papucii pt acolo, 2 camasi de noapte,furculite, linguri,apa-desi era, dar prea rece pt mine-, aparat foto..
Am folosit numai 5 tampoane din alea de noapte,apoi am trecut pe cele normale, subtirele, obisnuite.Am sangerat putin dupa operatie.
hai ca am scris o tona.va pupacesc si revin.
Asteptam cu sufletul la gura sosirea celorlalte minuni!ce minunatii sunt pe Picassa!!!!una si-una, dragelor! ce Sarbatori vom avea anul astaaaaa
Va pupacesc cu mult mult drag pe toate!fetele mele dragi, mamici si viitoare mamici