Bulgarasi de ianuari-februarie 2013, cap 29

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns desert_rose spune:

Fetelor, dar care e treaba cu nascutul la 8 luni, ca ar fi neindicat... pt ca bebe nu ar supravietui. De ce, nu stiu. Am auzit de foarte, foarte multe ori chestia asta, ca bebe se naste ori la 7, ori la 9, dar nu am stat sa imi bat capul. Aseara vorbeam cu soacra-mea la telefon si ii ziceam ca am trecut de 7 si ca ma bucur de orice saptamana in plus (chiar daca nu sunt probleme, eu tot ma gandesc la drobul de sare). Ii ziceam ca acum asteptam sa vedem cand o decide sa vina, daca va sta cat mai mult la caldurica. Iar ea a zis ca nici nu are cum sa se nasca la 8 luni... sau ca nu e voie (?), nu am inteles. Care e faza cu nascutul la 8 luni? Sau e doar o superstitie? Mi-a explicat azi cineva ca asta era mai demult, ca atunci bebe s-ar intoarce si pe vremuri, cand se nastea mai mult natural, era mai dificil sa iasa, il putea surprinde transversal. Dar la cezariana nu conteaza ca e cu capul sau cu picioarele sau de-a latul. Sau motivele sunt altele? Poate ati auzit voi ceva concret, m-a lovit curiozitatea, acum, la 8 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mys spune:

Citat:
citat din mesajul lui desert_rose

Fetelor, dar care e treaba cu nascutul la 8 luni, ca ar fi neindicat... pt ca bebe nu ar supravietui. De ce, nu stiu. Am auzit de foarte, foarte multe ori chestia asta, ca bebe se naste ori la 7, ori la 9, dar nu am stat sa imi bat capul.

sunt BABISME!!! Cu cat bebe sta mai mult in burtica este cu atat mai bine pt el, si deci e mai rezistent daca se naste la 8 luni fata de 7 luni dar mai putin rezistent decat dk s-ar naste la 9 luni; e importanta dezvoltarea intrauterina, in ultimele luni se dezvolta cel mai mult procesele neurologice, se face maturarea plamanilor etc. dar asta nu inseamna ca nu supravietuieste un bb nascut prematur, la fel cum pot fi cazuri nefericite cu bebei nascuti la termen dar cu grave probleme de sanatate si nu supravietuiesc.. dar astea sunt exceptii!
Ideea de baza este ca pt binele lui bb trebuie sa stea cat mai mult in burtica :D

lui Matei (15.12.2010) si 33+ cu Amelia

http://matei-sansalaviata.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greyeras spune:

Salutare fetelor!

am fost si eu la dr azi. Am repetat timp quick si appt, analizele de coagulare a sangelui, se pare ca au iesit putin marite si a vrut sa le repetam. Mi-a facut si eco si a iesit bine. Mi-a mai dat si o trimitere la oftalmologie (eu port ochelari) ca sa aiba la dosarel.

Mamica de Ana–Adelina si 29 sapt

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui vikisor

fetelor, am fost la doctor de dimineata, la control bebelina e bine, are 2,750 gr si dnp-ul e pe 3 ianuarie 2013 ma duc iar la control pe 14 decembrie si mai facem si niste analize si vedem cum creste si cum se prezinta. a zis ca din cate a vazut azi la eco, bebelina nu se grabeste sa vina pe lume, si ca este mult prea devreme sa facem cezariana pana de craciun... mai degraba intre craciun si anul nou, dar totul depinde cum se prezinta bebelina pe 14 in cazul in care intru in travaliu, a zis sa o sun oricand si la orice ora (chiar daca e craciun) si vine de unde e sa imi faca cezariana acum ma pun la nani ca azinoapte abia am dormit si sunt rupta de somn

34+ cu printesa Ema

Inca putin, bv pt masuratori

Mergi la inceput

Sunteti harnicute fetelor. Eu nu am pregatit nimic nimic. Vom merge la socrela ca acolo am depozitat lucrurile sa luam scoica, salteaua si sa ne aruncam un ochi prin hainute, ca multe le-am dat, mai am cateva de nou nascut, am oprit ce mi-a fost mai drag. In rest vreau sa mai asteptam pana in ianuarie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_55 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Katy82

Eu ii simt miscarile lui bebe atat de jos incat ma bucur pt fiecare sapt care trece. Acum pune presiune f. mare pe vezica si m-as duce la baie din 10 in 10 min si cam degeaba.

27+ cu Tudor
http://lmtf.lilypie.com/3ap2p3.png

Si eu patesc la fel de 2 zile si m-am ingrijorat, maine ma duc la urocultura sa ma asigur ca nu-i nimik. Ar fi bine sa fie din cauza ca pune bebe presiune pe ceva jos acolo, desi nu l-am simtit.
Am primit si eu hainute, tocmai ce-am spalat o parte azi, dar sigur ii voi cumpara si noi, ca mi-e tare drag.
Desert, ai fost super haioasa cu culorile, si eu intentionez sa fac la fel, sa variez cat pot, bineinteles exceptand rozul.
Vikisor, felicitari pt. bebelina mare.

26+
Multumesc Doamne
PAI 1 homozigot, MTHFR A 1298 heterozigot si Factor XIII heterozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianaady spune:

Buna ziua burticilor
Ma bucur pt vestile bune primite de la eco Vikisor, Greyeras
Azi am fost si noi la control, la 30 de sapt cea mare are deja 1.7 kg si piticuta aproape 1.4 kg. Cerclajul tine bine, colul e inca 3
Partea cea mai grea e ca ma misc din ce in ce mai greu, obosesc extrem de repede si am niste dureri crunte.... dar mult a fost, putin mai este.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Blue_sea spune:

Felicitari pt rezultatele bune la dr!

Legat de hainute, eu sunt in extrema cealalta: am doar 2 body-uri pt newborn. Din dorinta de a fi practica tot ce am luat e cam de 3 luni. Acum, oricat de lungan va fi, 60 cm sper ca nu o sa aiba!

Eu sunt setata pe nastere naturala, dar am feelingul ca nu o sa ajung la dpn (care la ultima eco era 18 ian). Vedem.

32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mena1906 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Blue_sea

Felicitari pt rezultatele bune la dr!

Legat de hainute, eu sunt in extrema cealalta: am doar 2 body-uri pt newborn. Din dorinta de a fi practica tot ce am luat e cam de 3 luni. Acum, oricat de lungan va fi, 60 cm sper ca nu o sa aiba!

Eu sunt setata pe nastere naturala, dar am feelingul ca nu o sa ajung la dpn (care la ultima eco era 18 ian). Vedem.

32+

Eh, oricum tu o sa ai un bebeloi mare.

UM 06-04-2012; DPN 11-01-2013 34+ cu Gabriel

Si am ajuns la 8 luni :x

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui dankutza

Daca imi aduc bine aminte si Aschiuta este cam imediat dupa Pisi. Si ea trebuie sa aiba cam 36 de saptamani, daca nu ma insel. Sper sa ne mai scrie.

cu 29+ .... si am intrat in luna a 7-a si in trimestrul III

hehe, semnez lista . Dpn ar fi pe 2 ian, dar azi am avut contractii si am intrat in panica, asa ca m-am muncit toata ziua la bagaje. Si am taica: unul pt nastere, unul pt dupa nastere la spital (noua nu ne dau nimica, nu tu chiloti, nu tu camasa, nu tu prosoape), unul pt fiu. Mai am de facut cel pt bebe si cel pt sot . Dorm extraordinar de prost, ma prinde ora 4 dimineata neadormita drept care sunt toata ziua zombi. Asa ca nu sunt prea in stare sa scriu ceva.

Mena, a propos de palpitatii, sa stii ca si probleme de hormoni la tiroida poti sa iti dea. Ai facut analize in sarcina la tiroida?

Eu am intrat definitiv in perioada de panica: mi-e teama ca nu ma descurc singura cu doi copii dintre care unul in faza de "nu", mi-e teama de perioada de refacere (am fost praf dupa prima nastere desi am fost f activa toata sarcina in comparatie cu asta in care daca ies o data pe saptamina e mare lucru), mi-e teama ca al meu corp va arata dejale dupa nastere (am pus prea mult pe mine, dar daca nu ma misc?, am o burta IMENSAAAAAA si vergeturi lungi de peste 10 cm), dar cel mai tare mi-e teama de nastere. Azi cind am avut contractii dureroase deja imi faceam ginduri negre .

Ma duc sa ma ascund in butoi si sa pretind ca nu sunt in luna a opta si pina la nastere mai eeeee .

Mergi la inceput