Bulgarasi de ianuari-februarie 2013, cap 29

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns desert_rose spune:

Citat:
sunt BABISME!!! Cu cat bebe sta mai mult in burtica este cu atat mai bine pt el, si deci e mai rezistent daca se naste la 8 luni fata de 7 luni dar mai putin rezistent decat dk s-ar naste la 9 luni;

Asa e si logic, dar atat de des am auzit chestia asta, chiar si in zilele noastre (dezvoltarea tehnologiilor medicale bla-bla), incat mi-a sarit in ochi (=urechi) cand am auzit-o pe socrela Pentru mai multa siguranta l-am intrebat ieri si pe dl doctor si mi-a zis ca nu e nicio problema
Citat:
citat din mesajul lui ioana_55
Desert, ai fost super haioasa cu culorile, si eu intentionez sa fac la fel, sa variez cat pot, bineinteles exceptand rozul.

Unele vanzatoare sunt cam exagerate, am observat. Mi se pare absurd sa stai sa te contrazici cu un client care are anumite preferinte si vrea un anumit item, ce o streseaza pe ea ce imi cumpar eu? Si eu, si barbat-miu suntem adeptii diversificarii, nu o sa ma impiedic de o simpla vanzatoare, dar te enerveaaza asa, pe moment

Citat:
citat din mesajul lui adrianaady
Azi am fost si noi la control, la 30 de sapt cea mare are deja 1.7 kg si piticuta aproape 1.4 kg.

Wow, super, felicitari pentru micile printese si pentru mami
Eu ma minunez mereu de greutatile avute de piticii vostri, de ex cea mare a ta... 1.7 la 30 de saptamani, la fel si alti bebei de pe forum, despre care am citit, iar colocatarul meu are 1.7 la 32 de saptamani (1.7 kg am gasit si pe net ca este data cu aproximatie greutatea pt sapt 32, si totusi). Dar.. vorba Dankutei, ma linistesc gandindu-ma ca difera softul de la eco, mai ales ca dl doctor m-a asigurat ca bebe e foarte bine si dezvoltat normal, nu e subnutrit sau mai stiu eu ce.

Apropo de asta, am facut si eu controlul lunar, totul este bine, colul bun (de fapt mai scurt cu 1,5 mm fata de acum 5 saptamani, dar la cat m-am agitat/umblat/stuff... e chiar ok), bebe bine, se hraneste bine, ii bate inimioara bine, masuratorile sunt ok pentru amandoi, rezistentele bune si pentru mine si pentru el Iar greutatea - am zis: 1700gr. E cu capul in jos, dupa cum il si simteam cand sughita, nu stiu daca se va mai schimba. [am zis eu ca il simtisem cand s-a intors..]
O singura mica neliniste a umbrit bucuria de ieri, aceea ca avea dubla circulara de cordon (pana data trecuta fusese ok), dar dl doctor mi-a spus ca nu trebuie sa ma ingrijorez, multor bebei li se intampla, fara a fi afectati cu ceva. Chiar si de as avea problema asta la nastere, eu oricum nasc prin cezariana, asa ca nu mai reprezinta o problema nici macar atunci. Asa ca.. incerc sa nu ma ingrijorez Daca eram in saptamana mai mica, iar bebe avea mai mult spatiu, as fi zis ca isi va infasura si desfasura cordonul dupa bunul plac, cand se intoarce prin burtica, dar acum nu prea cred ca se mai va schimba ceva.

Editez. Desi mi-am propus sa nu ma stresez inutil si sa nu caut pe internet info despre circulara in aceasta saptamana, nu am rezistat si am aruncat un ochi pe cateva linkuri. Am gasit cazuri identice (dubla circulara, sapt 32) care s-au desfacut pana la urmatoarea ecografie, deci loc mai are sa se rasuceasca dupa bunul plac. Asteptam, deci

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Blue_sea
Legat de hainute, eu sunt in extrema cealalta: am doar 2 body-uri pt newborn. Din dorinta de a fi practica tot ce am luat e cam de 3 luni. Acum, oricat de lungan va fi, 60 cm sper ca nu o sa aiba!

Bine ai si facut! Eu nu mi-am pus problema asta mai devreme, din pacate, desi trebuia sa ma gandesc ca amandoi suntem inalti, mai ales tati Si chiar nu m-ar fi deranjat sa ii indoi putin manecuta, decat cumva sa nu le poata imbraca deloc pe unele

Citat:
citat din mesajul lui aschiutza
hehe, semnez lista . Dpn ar fi pe 2 ian, dar azi am avut contractii si am intrat in panica, asa ca m-am muncit toata ziua la bagaje. Si am taica: unul pt nastere, unul pt dupa nastere la spital (noua nu ne dau nimica, nu tu chiloti, nu tu camasa, nu tu prosoape), unul pt fiu. Mai am de facut cel pt bebe si cel pt sot . [....]
Mena, a propos de palpitatii, sa stii ca si probleme de hormoni la tiroida poti sa iti dea. Ai facut analize in sarcina la tiroida?

Super tare amanuntul cu bagajul pentru tati, m-am amuzat

Subscriu la faza cu palpitatiile, este o posibilitate. Eu ma stiu cu probleme mostenite de la mama si mi-am investigat-o lunar toata sarcina, pentru a monitoriza posibilele fluctuatii (desi palpitatii nu am avut, iar analizele imi erau mereu bune, nu mi s-au modificat decat foarte putin - lucru care oricum se intampla in sarcina. Am decis totusi sa iau tratament imediat cum s-au modificat, pentru o siguranta 100%, desi am consultat mai multi doctori si am inteles ca puteam sa nu il incep, la respectivele valori, nefiind inca periculoase. Paza buna trece insa primejdia rea). Consider ca fiecare femeie, chiar si daca nu se stie in grupa de risc sau cu probleme, ar trebui sa isi investigheze tiroida in sarcina, este chiar important sa functioneze bine, putand influenta integritatea sarcinii, dar si sanatatea/dezvoltarea celui mic, in special in primul trimestru, dar nu numai. Din pacate la noi nu iti recomanda nimeni asa ceva, daca nu ii intrebi tu ... abia atunci iti spun si ei despre riscuri, in caz ca nu-ti ies analizele bune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greyeras spune:

Neatza fetelor!

O sa se mai duca somnul. Eu tot asa de greu adorm seara, desi dupa amiaza ma ia o moleseala de casc intr-una, seara culmea nu pot adormi, iar dupa ce pleaca pitica la gradi nu mai pot adormi.

Desert si noi avem circulara de pe la 20 sapt, am tot sperat ca se va schimba ca spatiu a avut berechet, singurul lucru nou este ca acum e doar o data infasurat. Eu nu vreau sa ma gandesc deloc la asta, oricum vorba ta facem cezariana.
La culori noi suntem axati pe roooz, pitica mea adora culoarea asa ca are totul roz, camera, jucarii, majoritatea hainelor, clamite, etc. Nu avem voie sa cumparam altceva ca ne taxeaza imediat.

Mamica de Ana–Adelina si 29 sapt

Mergi la inceput

Fetelor imi dati emotii, ne apropiem cu pasi repezi. Incepe sa imi para rau ca trece timpul asa de repede. Pe langa neplacerile oricarei sarcinii sunt si atatea momente frumoase.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui aschiutza

Eu am intrat definitiv in perioada de panica: mi-e teama ca nu ma descurc singura cu doi copii dintre care unul in faza de "nu", mi-e teama de perioada de refacere (am fost praf dupa prima nastere desi am fost f activa toata sarcina in comparatie cu asta in care daca ies o data pe saptamina e mare lucru), mi-e teama ca al meu corp va arata dejale dupa nastere (am pus prea mult pe mine, dar daca nu ma misc?, am o burta IMENSAAAAAA si vergeturi lungi de peste 10 cm), dar cel mai tare mi-e teama de nastere. Azi cind am avut contractii dureroase deja imi faceam ginduri negre .

Ma duc sa ma ascund in butoi si sa pretind ca nu sunt in luna a opta si pina la nastere mai eeeee .

sa treaca repede momentele astea. Eu incerc sa le evit cat pot sa ma gandesc la alte lucruri, sanatosi sa fim ca le rezolvam pe toate si o sa vezi lucrurile se vor aranja de la sine.

Mergi la inceput

Desert bv pt eco, nu te ingrijora bebe e bine mersi la greutatea asta, incearca sa nu mai compari, fiecare se dezvolta in ritmul sau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katy82 spune:

Viki felicitari pt bebelina grasunica. De-abia astept sa spun si eu de bebele meu ca a trecut de 2500.
Desert Legat de 8 luni si eu zic ca sunt babisme. Intre a-l naste cu 1 kg si ceva si a-l naste de 2 kg si ceva prefer varianta a doua. La mine bebe e pe lateral si nu stiu cum se va intoarce la cat e de jos pozitonat. Dar bine ca a evoluat stiinta si se face cezariana in caz ca... Bravo bebelului tau care s-a pozitionat corect. Legat de culori, mie imi place verde si galben si alea in combinatie de culori. Dar am gasit ceva pe albastru deschis la reducere si am luat si asa.
Adriana felicitari pt rezultatele bune de la eco. Eu am mari emotii, ma duc luni sa vad cum mai am colul.
Aschiutza tinem pumnii sa fie bine. Curaj mamico!

27+ cu Tudor
http://lmtf.lilypie.com/3ap2p3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Blue_sea spune:

Neata!
Fetele cu palpitatii: nu va panicati f tare. E normal ca pulsul sa creasca la varsta asta a sarcinii. Tensiunea sa v-o monitorizati. Si doar daca aveti si alte simptome: ameteli, stari de lesin sa mergeti la dr.

Nici mie nu-mi plac stereotipiile astea: albastru pt baieti, roz pt fetite. Exista atatea alte culori, dar din pacate nu prea gasesti. La HM am vazut pantalonasi gri, de ex care merg fain cu un body bleu, dar verde, galben, nuante de indigo nu am vazut neam! Parca nu exista!

Nu-mi vine sa cred ca deja vorbim despre bagaje!

32+

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui greyeras
O sa se mai duca somnul. Eu tot asa de greu adorm seara, desi dupa amiaza ma ia o moleseala de casc intr-una, seara culmea nu pot adormi, iar dupa ce pleaca pitica la gradi nu mai pot adormi.

Si eu dorm rau, dar nu ca m-ar incomoda bebe cu ceva, pur si simplu eu sufar de insomnie cronica. Azi-noapte m-am trezit la 3, dupa 2 ore de somn.. si de atunci bantui pe net sau prin casa, nici in pat nu am stare. Ce o sa ma fac cand voi fi nevoita sa nu dorm ore in sir, cu bebe, nu stiu..
Citat:
Desert si noi avem circulara de pe la 20 sapt, am tot sperat ca se va schimba ca spatiu a avut berechet, singurul lucru nou este ca acum e doar o data infasurat. Eu nu vreau sa ma gandesc deloc la asta, oricum vorba ta facem cezariana.

Eu acum ma stresam putin ca nu mai are asa mult spatiu, e si gata intors (desi se mai poate rasuci), dar sa vedem la urmatoarea ecografie. Daca doctorul nu e ingrijorat, eu de ce as fi Incerc sa nu ma gandesc. Bataile inimii ii erau ok, masuratorile erau ok, se hranea bine prin cordon, rezistentele alea erau ok si la el si la mine... deci nu sunt motive de ingrijorare. Decat eu si eternul drob de sare
Citat:

Desert bv pt eco, nu te ingrijora bebe e bine mersi la greutatea asta, incearca sa nu mai compari, fiecare se dezvolta in ritmul sau.

Uf, incerc, dar imi sar in ochi unele cifre si nu mai am rabdare, vreau si eu un bebe grasunel
Citat:
citat din mesajul lui Katy82
Desert Legat de 8 luni si eu zic ca sunt babisme. Intre a-l naste cu 1 kg si ceva si a-l naste de 2 kg si ceva prefer varianta a doua. La mine bebe e pe lateral si nu stiu cum se va intoarce la cat e de jos pozitonat. Dar bine ca a evoluat stiinta si se face cezariana in caz ca... Bravo bebelului tau care s-a pozitionat corect. Legat de culori, mie imi place verde si galben si alea in combinatie de culori. Dar am gasit ceva pe albastru deschis la reducere si am luat si asa.

Chiar l-am intrebat pe doctor despre o alta nelamurire a mea, pe care o abordasem si pe forum: cam cand ar programa cezariana, daca totul va decurge normal
Eu am dpn pe 29 ianuarie, iar raspunsul lui a fost: cat mai tarziu, poate pe 29 ianuarie... si a ras. Deci il tinem cat se va putea de mult timp la caldurica. Asta mai auzisem de la alte paciente ale lui, dar acum mi-a zis-o si mie, deci e sigura. Deci sunt sanse sa iasa Varsator ca tati.
Ah, faza: cand am zis ca vreau sa fie varsator si nu capricorn, m-a intrebat de ce nu capricorn. Ca sa aflu dupa aia ca dansul e capricorn M-am simtit un pic stanjenita (bine, motivul meu este ca vreau sa fie in zodie cu tati si cu unchiul). E un om si un doctor de milioane, ce milioane, miliarde, eu si cu sotul meu suntem indragostiti iremediabil de el.... si mi-a fost atat de drag in acele momente!

Citat:
citat din mesajul lui Blue_sea

Nici mie nu-mi plac stereotipiile astea: albastru pt baieti, roz pt fetite. Exista atatea alte culori, dar din pacate nu prea gasesti. La HM am vazut pantalonasi gri, de ex care merg fain cu un body bleu, dar verde, galben, nuante de indigo nu am vazut neam! Parca nu exista!

Nu-mi vine sa cred ca deja vorbim despre bagaje!

Maine-poimaine le facem si noi, nu o sa mai vorbim
Legat de bodyuri colorate:
http://bodybebe.ro/ cu sloganul "Cine a zis ca baieteii trebuie sa poarte numai bleu, iar fetitele roz?" - vezi ca au mai multe colectii.. vad ca acum au si lichidare de stoc la unele.
http://www.hainute-jucarii.ro/0--luni.html
si mai sunt..

Dar sunt si prin magazine, pe aici pe la noi cel putin, deci si in Bucuresti.. Eu am tot umblat atatea saptamani, de cand m-am apucat de cumparat, am avut timp sa prospectez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Blue_sea spune:

Desert_rose, merci! De bodybebe stiam. Ce nu-mi place e ca au numai body-uri care se baga pe cap si imi par ff nepractice cu un nou nascut. Eu am luat numai din cele cu capse de la umar in jos.
In magazine ce sa zic...Gasesti mii de chestii roz, cu fluturasi si floricele, dar putine pt baieti. Cel putin asta e impresia mea. In plus, nu prea au marimea 0. Vreau neaparat sa inchei sapt asta cu ce cumparaturi mai am de facut ca sa ma apuc de calcat si sa am totul pregatit.

32+

Mergi la inceput