Bulgarasi de ianuari-februarie 2013, cap 29
Raspunsuri - Pagina 4
desert_rose spune:
Acum partea a doua: fetelor, cum si unde va gasesc si eu pe fb? Mi-am facut un cont, dar nu mai stiu unde s-a discutat pe aici despre acel subiect
ioana_55 spune:
Apropo de miscarile lui bebe, si eu am abordat subiectul saptamana trecuta cu gineco, i-am zis ca nu mai il simt la fel de puternic si des si mi-a zis ca nu se pune problema de asa ceva deocamdata. Ma gandesc ca e mai important poate pe la sfarsit sa-i monitorizam miscarile. Si s-a uitat si la eco si a vazut ca e bine. Nici eu nu-l simt f. puternic sau f. des, am ajuns la concluzia ca nu toti copiii sunt la fel si m-am obisnuit ca printesul meu e probabil mai cumintel . Nici macar nu l-am simtit cand s-a intors . Eu cand vreau sa-l simt mai bine ma asez pe pat pe partea stanga.
Katy, si noi tot cu CBC acum o saptamana. Am bifat si caruciorul si asa am marcat inceputul cumparaturilor pt. bebe.
26+
Multumesc Doamne
PAI 1 homozigot, MTHFR A 1298 heterozigot si Factor XIII heterozigot
Mys spune:
neata si de la noi, a fost ceva activitate pe-aici observ, mi-a luat ceva sa citesc din urma . Noi am schimbat saptamana, bb misca la greu, am arsuri mai nou si dimineata, ceva semne de edem (stiti testul dk ramane gropita cand apesi) , as lua niste ceaiuri diuretice ca sa mai elimin din apa... Peste 3 sapt. am controlul programat plus secretii si streptococ, si notam data cezarienei, cel mai prob. 15 ianuarie (sper sa ajung pana acolo ca la cat imi creste burta imi vine sa-mi fac singura harakiri sa nu mai simt ca plesnesc dintr-o clipa in alta) . in rest.. somn insuficient, consum cu juniorul multa energie si de recuperat ciuciu .. o sa ma prinda nasterea tot mai obosita si o sa dorm pe mine cu bb in brate . Am aranjat toate hainutele lui bb, mai am de luat mici kestii si gata, zic ca sunt pregatita :) Dar cel mai frumos e faptul ca vin sarbatorile, ma apuca febra decoratiunilor si cheful sa fac bradul dar taaaare mi-e teama ca anul asta Matei va fi nazdravan si-l va darama grav :))))
lui Matei (15.12.2010) si 33+ cu Amelia
http://matei-sansalaviata.blogspot.com
desert_rose spune:
Ioana, sa stapaniti cu bine achizitia! Eu mi-am facut lista sa vad cam ce imi mai trebuie, pana acum nu facusem lista, cumparasem asa, alandala si initial numai hainute, produsele mai voluminoase le lasasem mai spre final, ca sa am timp sa ma hotarasc la modele etc. Dar la hainute am exagerat rau cu cantitatea Asta e, sa vedem cate va folosi de fapt pana va creste... sau daca ii vor veni, cica va fi inalt ca tati si cand vad ca unele hainute sunt atat de finute si micute... ma apuca teama uneori ca nu o sa-i vina Eh, cateva zile tot ii vor veni
Legat de miscarile lui bebe, auzisem si eu ca il simti daca stai pe stanga,la mine nu am observat sa functioneze ceva special, dar bine ca e totul bine si el misca regulat, chiar si asa finut, ca sa nu o deranjeze pe mami
Mys, maine schimbam si noi saptamana, trecem in 32, deci as fi cu o saptamana in urma ta. Daca tu te gandesti la o cezariana in jurul datei de 15, sunt curioasa cat ar fi la mine. Cand ajung la doctor il intreb, aproximativ, cum estimeaza (chit ca ceva sigur va sti tot pe parcurs).
22 ianuarie as fi in 39 de spatamani, de vreme ce DPN e 29 ianuarie... atat de mult sa ma tina cu ditamai burtoiul care o sa se faca imens pana atunci? Eu as vrea si la 38 de saptamani, dar inconvenientul ar fi ca se naste Capricorn.. deci tot mai bine ar fi dupa 20, sa fie Varsator ca tati. Ce probleme am si eu
Ce fain ca ai terminat aproape cumparaturile, eu mai am o gramada de bifat si la unele nu ma pot hotari. Trebuie sa bag viteza... nu vreau sa ma prinda ianuarie nepregatita, atunci imi va fi mult mai greu sa mai rezolv amanunte..
ioana_55 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui desert_rose Ioana, sa stapaniti cu bine achizitia! Eu mi-am facut lista sa vad cam ce imi mai trebuie, pana acum nu facusem lista, cumparasem asa, alandala si initial numai hainute, produsele mai voluminoase le lasasem mai spre final, ca sa am timp sa ma hotarasc la modele etc. Dar la hainute am exagerat rau cu cantitatea Asta e, sa vedem cate va folosi de fapt pana va creste... sau daca ii vor veni, cica va fi inalt ca tati si cand vad ca unele hainute sunt atat de finute si micute... ma apuca teama uneori ca nu o sa-i vina Eh, cateva zile tot ii vor veni Legat de miscarile lui bebe, auzisem si eu ca il simti daca stai pe stanga,la mine nu am observat sa functioneze ceva special, dar bine ca e totul bine si el misca regulat, chiar si asa finut, ca sa nu o deranjeze pe mami |
Multumim Desert. Eu n-am luat inca hainute, dar urmeaza in curand, ca nu vreau sa ma prinda zapezile mari si sa-mi fie greu sa ies din casa. Cum spuneai si tu, mi-e cam teama ca n-o s-o nimeresc cu masurile. Cred ca voi lua si new born si de 3 luni.
Cu miscarea lui bebe pe stanga, sotul tocmai ce mi-a spus dimineata asta ca atunci cand s-a trezit si eu dormeam inca pe stanga, vibra patul usor de la burtik.
Fetelor, ce putin mai aveti unele din voi, ma apuca emotiile cand ma gandesc
26+
Multumesc Doamne
PAI 1 homozigot, MTHFR A 1298 heterozigot si Factor XIII heterozigot
desert_rose spune:
Asa am facut si noi cu hainutele, am luat si de 3 luni, dar ne-am trezit prea tarziu cu ideea asta. Deci cele mai multe sunt micute. Initial am luat numai newborn, la greu (am si inceput cam devreme sa cumparam, de nerabdare. Adica de pe la 15-16 saptamani, cred... mai mult nu ne-am putut abtine. Eu as fi luat de cand am vazut 2 liniute pe testul de sarcina ). Si am tot luat, fara sa realizez cate se aduna. Si jucarii o gramada, aici tati a exagerat
Zilele astea mai luam si noi unele trebusoare de pe lista "must have". Si il tot bat la cap pe tati sa monteze patutul, pe care l-am luat tot printre primele (dintre articolele voluminoase), pe la 20 saptamani. Eu de atunci l-as fi vrut montat, dar m-a tot amanat soatza, a zis ca este prea devreme. Intre timp i-am smuls promisiunea ca il va monta "in decembrie", astfel ca de la 1 decembrie deja am inceput sa ma pisicesc pe langa el sa isi faca vreme, sa nu asteptam sfarsitul lunii
Katy82 spune:
Mena sanatate multa, si eu auzisem ca gynipralul da hipertensiune, posibil de la el sa fi fost problema.
Ralu te felicit ca inca poti merge la munca. Eu sunt acasa de la 23 de sapt dar cred ca nici pana aici nu ajungeam daca nu-mi dadea dr. concediu de risc. Cred ca-ti este f. greu mai ales cu burtica mare.
Lore 34 de sapt, felicitari! Mai ai putin.
Ioana eu mai astept cu caruciorul, este posibil sa primim unul. In ianuarie am zis ca o sa-mi comand si eu patutul si sa-mi iau inca un rand de lucrusoare pe care sa i le pregatesc lui tati in cazul in care bebe ne ia prin surprindere. Eu ii simt miscarile lui bebe atat de jos incat ma bucur pt fiecare sapt care trece. Acum pune presiune f. mare pe vezica si m-as duce la baie din 10 in 10 min si cam degeaba.
27+ cu Tudor
http://lmtf.lilypie.com/3ap2p3.png
Mys spune:
Eu multe chestii le am ramase de la Matei; acum am mai luat ceva hainute rozomovisme pt bebelina ca sa nu fie imbracata in verde-albastru :)))
Nu va recomand sa luati prea multe haine NEW BORN pt ca va creste f rpd bb si nu le va imbraca (eventual mai faceti cadou din ele /vindeti) mai bine luati 0-3 luni, mai ales dk dr va spune ca bb e lungan sau grasan
Desi am dpn 20 ianuarie si am vb cu dr sa facem pe 15 ian cezariana, sincer nu cred ca voi ajunge pana pe 15 pt ca e burta mare deja si mi-e ca intr-o luna mai creste destul, o sa plesnesc inainte de termen ; nici mie nu-mi convine sa iasa Capricorn, Varsator ar fi mult mai ok dar.. nah.. ata ete
lui Matei (15.12.2010) si 33+ cu Amelia
http://matei-sansalaviata.blogspot.com
vikisor spune:
fetelor, am fost la doctor de dimineata, la control bebelina e bine, are 2,750 gr si dnp-ul e pe 3 ianuarie 2013 ma duc iar la control pe 14 decembrie si mai facem si niste analize si vedem cum creste si cum se prezinta. a zis ca din cate a vazut azi la eco, bebelina nu se grabeste sa vina pe lume, si ca este mult prea devreme sa facem cezariana pana de craciun... mai degraba intre craciun si anul nou, dar totul depinde cum se prezinta bebelina pe 14 in cazul in care intru in travaliu, a zis sa o sun oricand si la orice ora (chiar daca e craciun) si vine de unde e sa imi faca cezariana acum ma pun la nani ca azinoapte abia am dormit si sunt rupta de somn
34+ cu printesa Ema
desert_rose spune:
Hehe, vikisor, mai ai putin si tu ... ce frumos cadou de Craciun Auzisem ca fetele se grabesc de obicei sa vina, iar baietii sunt mai lenesi din acest punct de vedere... nu stiu cat este de adevarat, eu sper ca da , pentru ca am baietel si sper sa stea cat mai mult, sa iasa in zodie cu tati si cu unchiuletul
Citat: |
citat din mesajul lui Mys Eu multe chestii le am ramase de la Matei; acum am mai luat ceva hainute rozomovisme pt bebelina ca sa nu fie imbracata in verde-albastru :))) Nu va recomand sa luati prea multe haine NEW BORN pt ca va creste f rpd bb si nu le va imbraca (eventual mai faceti cadou din ele /vindeti) mai bine luati 0-3 luni, mai ales dk dr va spune ca bb e lungan sau grasan Desi am dpn 20 ianuarie si am vb cu dr sa facem pe 15 ian cezariana, sincer nu cred ca voi ajunge pana pe 15 pt ca e burta mare deja si mi-e ca intr-o luna mai creste destul, o sa plesnesc inainte de termen ; nici mie nu-mi convine sa iasa Capricorn, Varsator ar fi mult mai ok dar.. nah.. ata ete |
Eu sunt la primul, deci nu mai am lucrusoare ramase de la nimeni. Am un nepotel, dar absolut toate lucrusoarele (hainute si tot tacamul de lucruri) au fost date, nu am de la el nici macar o bluzita, pentru ca la noi era suta in suta sigur ca nu avem voie bebei si nu se mai astepta nimeni ca ma risc sa fac unul la un moment dat, dupa niste ani.
Era bine daca primeam sfatul cu hainutele de 0-3 mai repede, noi ne-am trezit abia cand ne-a zis doctorul intamplator ca bebe e lungan, atunci ne hlizeam in drum spre casa ca nu o sa-i vina hainutele.. si din gluma am dat-o in serios
Legat de culori, eu chiar am luat foarte variate, nu doar albastre, verzi ai albe... am si portocalii, si mov :D (mov, dupa ce m-am contrazis cu o vanzatoare, care imi zicea ca aia e culoare doar de fetite. Ete na!) Vreau sa fie cat mai variat, nu imi place monotonia. Bine, nu am luat multe mov, am unele cu putin rosu, cu galben, dar cam atat din culorile astea. Roz nu am luat nimic, nici chiar asa
M-am gandit si eu cu datul... vanzarea iese din discutie, am apucat sa le rup etichete si sa le spal. Sa vad mai intai ce poarta si ce nu voi avea nevoie