Bulgarasi de ianuari-februarie 2013, cap 29
Raspunsuri - Pagina 3
lorena_86 spune:
buna fetelor
ma mai tineti minte? nu am mai postat aici de mult...
bun venit noilor gravidute si sarcina usoara pana la termen
ce putin mai avem...emotii mari
abia astept sa-mi tin puiul in brate, sa-l alint....
o sa postez mai des si aici, promit...macar acum cand ne pregatim pt marea intalnire, sa ne imartasim emotiile...
pup pe toata lumea
34+
eea_farcau spune:
Buna seara! A trecut ceva vreme de cand nu am scris, dar am avut ceva motive mai intemeiatw. . soo ultima patanie. .eu mamica happy toate bune si frumoase pana intr-o seara ce primesc un. 22 in burtica( minunata marime a lu fiumio) de atunci o tin. cu controale stat in pat. dureri costale si dificultate in a respira de oboseala nu mai zic.... imi e greu sa ma ridic din pat:(( dar asta e imp. e ca se zice ca nu am nimic. ce putin mai e pana sa se inceapa numaratoarea inversa.... pupici si noapte buna
eea_farcau spune:
Buna seara! A trecut ceva vreme de cand nu am scris, dar am avut ceva motive mai intemeiatw. . soo ultima patanie. .eu mamica happy toate bune si frumoase pana intr-o seara ce primesc un. 22 in burtica( minunata marime a lu fiumio) de atunci o tin. cu controale stat in pat. dureri costale si dificultate in a respira de oboseala nu mai zic.... imi e greu sa ma ridic din pat:(( dar asta e imp. e ca se zice ca nu am nimic. ce putin mai e pana sa se inceapa numaratoarea inversa.... pupici si noapte buna
desert_rose spune:
Citat: |
citat din mesajul lui eea_farcau Buna seara! A trecut ceva vreme de cand nu am scris, dar am avut ceva motive mai intemeiatw. . soo ultima patanie. .eu mamica happy toate bune si frumoase pana intr-o seara ce primesc un. 22 in burtica( minunata marime a lu fiumio) de atunci o tin. cu controale stat in pat. dureri costale si dificultate in a respira de oboseala nu mai zic.... imi e greu sa ma ridic din pat:(( dar asta e imp. e ca se zice ca nu am nimic. ce putin mai e pana sa se inceapa numaratoarea inversa.... |
Wow, dar te-a lovit ceva.. de s-a lasat cu sechele... :( M-a mai lovit si pe mine nepotelul in burtica, fara sa vrea, cand ne jucam sau cand sarea pe mine sa il iau in brate etc., dar nu asa de tare... si tot am stat stresata o perioada dupa fiecare lovitura, sa nu se intample ceva.
Bine ca totul e ok si bebe e bine. Aveti grija!
dankutza spune:
Tweety desi stiu ca e prematura discutia o sa va spun la ce concluzii au ajuns mamicile de fulgusori dupa dezbateri intense. Au fost mamici care au decis sa alapteze in continuare (in general mamicile care au stat 2 ani acasa dar care au si avut lapte si au vrut asta), mamici care au optat pt formula (diverse firme) - aici am intrat si eu, mamici care au optat pe lapte de vaca din sursa sigura - nu-mi dau seama cat de sigura poate fi asa zisa "sursa sigura" ca nu stii exact ce mananca vaca aia, mamici care au optat pentru lapte de capra (nu totii copii ii agreeaza). Au fost mamici care i-au bagat pe lapte de vaca sau de capra del a10 luni. Cam asa. Tine de fiecare mamica in parte.
De ce am mers eu pe formula? Pt ca am un copil ffff lingav la mancare si pt mine si 20ml bauti de lapte repezenta o mare victorie si nu exagerez. M-am chinuit si ma mai chinui in continuare cu nemancarea si cu grevele foamei. Dar ce sa zic, fiecare cu norocul lui. Mi-a spus o dr mai in varsta nici sa nu ma gandesc sa-i dau lapte de vaca pana la 2 ani, de abia dupa aia sa vad ce voi face.
Laptele UHT nu e nici macar bun la gust, indiferent de firma. M-am gandit ca pt formula, aia sunt controlati bine si vacutele pasc pe anumite pajisti. Stiu ca exista un anumit procent acceptat de pesticide in lapte bio si asta din cauza panzelor freeatice care aduc pesticide cu ele. DAr cel UHT, sau cel de la dozator, sau cel din sursa sigura... oare cat procent de pesticide au in ele? Pai, le masoara cineva???
Ai dreptate cand spui ca nu ai incredere in parfurile sintetice, dar cand am pus in balanta, LV vs LP, am ajuns la concluzia ca LP ar fi mai bun pt copilul meu decat LV.
MAi e exista un dezavantaj. AM auzit de n copii, care au renunat sa mai bea lapte cand nu au mai primit formula sau lapet de mama. Pt mine, asta e un risc prea mare. Decat sa nu mai bea deloc lapte, mai ii dau ce vrea. Noi si la ora actuala bem formula, pt ca nu vrea sa accepte alt lapte. Chiar si asa, nu bea mai mult 350 ml de lapte pe zi, in 2 transe ci cu chinuri mari - ceea ce e putin. Daca schimb ceva, nu o sa-l mai bea, nici pe asta. Asa ca o las pe ea sa ma ghideze, decat sa stric ceva.
DAr e fff sanatoasa. Raceste f rar. Nu mi-a facut nici o boala a copilariei. AM facut doar vaccinurile obligatorii si nimic in plus. Singurul la care ma gandesc sa i-l fac in afara schemei, ar fi doar Varilirixul (pt varicela), dar ma mai gandesc.
Ti-am scris parerea si experienta mea. Si inchei din nou, fiecare cu norocul lui.
Mena si eu am avut in prima sarcina budi-bum puternice. Brusc imi simteam inima in gat, ca si cand as fi alergasem, si eu nici macar nu ma enrevasem. Nu am fost la cardio, si pana la urma a trecut dupa nastere. DAca imi permiti, am sa-ti spun ce as alege eu - nastere prin cezariana. Sunt prea multe date ale problemei, care arata sper ceza. Si eu mi-am dorit natural. Dr a spus nu, si am facut cezariana. Nu regret deloc. Nu am ce regreta. E tot o nastere. Cand iti tii in brate puiul iubit, nu te mai gandesti cum a fost nascut. Zau, ca nu conteaza. M-am refacut ff repede. OPeratia arata ca o liniuta sidefie sub dunga chilotului. LA 6 saptamani, uterul arata perfect, gata de procreere. Hai, nu te mai stresa cu felul cum faci "livrarea".
Mena eu pe tine te consider o mamica eroina, prin cate ai trecut ca sa duci sarcina cu bine la termen.
Lorena binenteles ca te mai tinem minte. Hai la povesti cu noi!
Eea aoleu ce lovitura cu repercusinui. Si eu ma feresc de fi-mea si de nepotelul meu sa nu ma loveasca, chiar si din joaca. Multa sanatate!
Rose fetitele sunt mai perdispuse spre oparire la fundulet. Stiu de la cealalta odisee, ca in general se plangeau mamele de fetite de oparire, muuuuuuult mai mult decat mamele de baietei. LA ce te referi cu scutece textile? Din alea refolosibile? Eu am mers numai pe pampers si tot asa voi merge si acum. Mie mi s-au parut cele mai proaste scutecele, cele de la pampers si cele mai bune cele de la puffies.
Mie mi se pare aiurea sa ma duc la medica daca nu l-am simtit pe bebe de 10 ori in 2 ore. Domnul meu a stat intors cu fata lui spre coloana mea vreo 3-4 saptamani. Habar nu a am ce a facut acolo si de ce a stat asa. Doar ca nu-l simteam aproape deloc. Simteau doar daca isi intindea piciorusele si asta fff usor si doar daca tragea cate un cot. In rest nimic. Acum s-a intors de vreo cateva zile, si iar tresara burta bine la lovituri. Pai daca m-as duce la dr de enspe mii ce ar spune?? Ca sunt nebuna pt ce am venit. Asa ca mie mi se pare exagerare. Atata timp cat il simti zilnic, mai tare mai usor, e bine. Parerea mea, of course.
Apropo ca si sor-sa mi-a facut acelasi lucru acum 3 ani. Dar pe ea nu am simtit-o zile intregi. M-a trimis moasa de urgenta la eco. SI cand colo, dormea puturoasa dusa si intoarsa inspre coloana mea.
Felicitari pt achizitii!
De la Nuk am si eu perie din par natural. E f faina. Eu i-am laut lui fi-mea la nastere o lampita care poiecteaza pe tavan, ursuleti si canta o melodie de ne adomea pe mie si pe tasu, dar nu pe ea. A apreciat-o mai traziu, dar e fff faina.
Ralu si eu ma opresc din munca in sapt 34. Data trecuta m-am oprit la 37 de spatamani. Hai ca mai e un pic. Incearca sa rezisti.
cu 30+ .... luna a 7-a si trimestrul III
mena1906 spune:
citat din mesajul lui dankutza Mena si eu am avut in prima sarcina budi-bum puternice. Brusc imi simteam inima in gat, ca si cand as fi alergasem, si eu nici macar nu ma enrevasem. Nu am fost la cardio, si pana la urma a trecut dupa nastere. DAca imi permiti, am sa-ti spun ce as alege eu - nastere prin cezariana. Sunt prea multe date ale problemei, care arata sper ceza. Si eu mi-am dorit natural. Dr a spus nu, si am facut cezariana. Nu regret deloc. Nu am ce regreta. E tot o nastere. Cand iti tii in brate puiul iubit, nu te mai gandesti cum a fost nascut. Zau, ca nu conteaza. M-am refacut ff repede. OPeratia arata ca o liniuta sidefie sub dunga chilotului. LA 6 saptamani, uterul arata perfect, gata de procreere. Hai, nu te mai stresa cu felul cum faci "livrarea". Mena eu pe tine te consider o mamica eroina, prin cate ai trecut ca sa duci sarcina cu bine la termen. cu 30+ .... luna a 7-a si trimestrul III |
Danku, m-ai emotionat rau. Eu nu ma consider mama eroina ci mama care iubeste. Si toate am fi rezistat pe baricade, cu toate greutatile, pentru puii nostri. Trebuie sa recunosc ca nu stiu daca imi doresc sa mai fac o data pasul de a ramane insarcinata, de teama, dar sper ca hormonii sa isi faca treaba si sa ma faca sa uit tot.
Cat despre nastere, nu ma stresez deloc, mi-as dori natural dar doar daca e safe pt mine si bebe, dar daca e pe genul "sa incercam sa vedem ce iese" nu accept. Nu imi asum niciun risc pe sanatatea si viata noastra.
UM 06-04-2012; DPN 11-01-2013 34+ cu Gabriel
Si am ajuns la 8 luni :x
greyeras spune:
Si eu am mers pe formula la pitica. Sincer nici nu am stat mult pe ganduri cand m-am decis. Pediatra noastra, in care am foarte multa incredere a zis fara lapte de vaca cel putin pana la 2 ani si atunci i-am dat la inceput dizolvat cu ceai de musetel si nici decum de la nush ce sursa sigura, ci din cel pasteurizat din comert. Am alaptat pana putin peste 6 luni ca apoi am inceput un tratament medicamentos care nu mi-a mai permis alaptarea. Acum am de gand sa alaptez cat mai mult posibil.
dankutza si noi tot schema obligatorie am facut, pana la 3 ani cand a inceput gradinita nu luase nimic, apoi la o luna a luat varicela, dar nu imi pare rau ca a facut. Au fost colegi din grupa ei care facusera vaccinul si tot au facut, doar ca o forma mai usoara, in sensul ca le-a iesit mai putine bubite. Eu vad vaccinul asta fara rost.
Mamica de Ana–Adelina si 29 sapt
greyeras spune:
Maine merg la dr, m-a sunat vineri ca vrea sa ma vada, nush ce a iesit la analizele de sange si vrea sa verifice si pe eco. In plus a iesit iar ecoli, bine ca am scapat de streptococ. Azi am zi de infrumusetari ca deh avem vizita de facut.
Mamica de Ana–Adelina si 29 sapt
Katy82 spune:
Fetele ieri am facut si eu contract cu CBC pt celule stem, sa dea Dumnezeu sa nu avem nevoie de ele si sa fie bebe bine.
Pisigri mai ai putin, bafta multa si nastere usoara!
Danku multumesc de sfat, vad ca lomexin da rezultat doar pt 2 sapt apoi iar incepe calvarul, o sa-l intreb daca pot incerca si altceva.
26+ cu Tudor
http://lmtf.lilypie.com/3ap2p3.png
desert_rose spune:
citat din mesajul lui dankutza Rose fetitele sunt mai perdispuse spre oparire la fundulet. Stiu de la cealalta odisee, ca in general se plangeau mamele de fetite de oparire, muuuuuuult mai mult decat mamele de baietei. LA ce te referi cu scutece textile? Din alea refolosibile? Eu am mers numai pe pampers si tot asa voi merge si acum. Mie mi s-au parut cele mai proaste scutecele, cele de la pampers si cele mai bune cele de la puffies. |
Dap, dintr-acelea
citat din mesajul lui dankutza Mie mi se pare aiurea sa ma duc la medica daca nu l-am simtit pe bebe de 10 ori in 2 ore. Domnul meu a stat intors cu fata lui spre coloana mea vreo 3-4 saptamani. Habar nu a am ce a facut acolo si de ce a stat asa. Doar ca nu-l simteam aproape deloc. Simteau doar daca isi intindea piciorusele si asta fff usor si doar daca tragea cate un cot. In rest nimic. Acum s-a intors de vreo cateva zile, si iar tresara burta bine la lovituri. Pai daca m-as duce la dr de enspe mii ce ar spune?? Ca sunt nebuna pt ce am venit. Asa ca mie mi se pare exagerare. Atata timp cat il simti zilnic, mai tare mai usor, e bine. Parerea mea, of course. Apropo ca si sor-sa mi-a facut acelasi lucru acum 3 ani. Dar pe ea nu am simtit-o zile intregi. M-a trimis moasa de urgenta la eco. SI cand colo, dormea puturoasa dusa si intoarsa inspre coloana mea. Felicitari pt achizitii! De la Nuk am si eu perie din par natural. E f faina. Eu i-am laut lui fi-mea la nastere o lampita care poiecteaza pe tavan, ursuleti si canta o melodie de ne adomea pe mie si pe tasu, dar nu pe ea. A apreciat-o mai traziu, dar e fff faina. |
Lampita in genul ala vrem si noi sa luam, am vazut cateva modele, dar nu ne-am hotarat de care sa luam, mai prospectam. Trebuie sa ne placa intai noua, pentru bebe tot luminite si figurine sunt, indiferent ca sunt stelute sau purcelusi/ursuleti etc, cel putin la inceput
As lua-o si pentru muzica + "decor", cat si pentru utilitatea practica, de a putea schimba/alapta noaptea pe bebe fara sa mai aprind becul de tavan sau veioza de la capul patului (prea puternice ca luminozitate). In acest sens sper ca luminitele functioneaza independent de muzica, sa nu ma dispere melodiile alea nonstop , altfel va trebui sa iau separat si o veioza micuta (sau sa schimb becul la a mea, dar am impresia ca mai putin luminos nu este la modelul ala).
Legat de miscari, am completat si eu intr-un mesaj dupa aceea ca, de fapt, colocatarul meu este destul de activ, ma "speriasem" eu degeaba. El saracul chiar misca in aproape fiecare ora/maxim 2 (nu am stat cu ochii pe ceas, dar oricum extrem de des il simt), insa initial nu fusesem destul de atenta la ritmicitate si ma gandeam sa nu fie ceva in neregula, cand ma luam cu altele nu remarcasem ca perioadele de pauza sunt mici, de fapt. Dar in perioada asta este chiar ok, parca m-a simtit ca am devenit atenta, misca chiar foarte frumos!
Motivul pentru care initial imi pusesem intrebarea daca misca bine - este pentru ca ma stiam "patita" (cu emotiile, el fiind de fapt bine mersi). Ma refer la faptul ca mai pe la mijlocul sarcinii se intamplase sa nu il simt prea bine in unele zile (chiar stiu ca intrebasem pe forum, prin saptamana 18, imi amintesc)... dar totul fusese in regula, eram in contratimp cu programul lui, de fapt, astfel ca eu dormeam cand el misca si invers. Acum indiferent cum dorm, misca atat de des incat il simt la orice ora as fi treaza. Ba chiar am observat ca misca si el imediat cum ma trezesc si ma ridic din pat, parca vrea sa imi dea asigurari suplimentare ca este bine.
Ce ma mai pune uneori pe ganduri (dar nu mare ingrijorare, ci doar un simplu si mic semn de intrebare) este faptul ca misca foarte finut. Nu in sensul ca abia se simte, dimpotriva, il simt foarte bine, burtica se misca uneori mai mult, alteori mai putin, alteori deloc, dar el se simte miscandu-se inauntru.... INSA tot citesc experientele altor mamici, plus ca mi-au tot povestit si prietenele cum era/este la ele... iar eu nu am patit niciodata, nici macar o singura data deci, sa imi dea cate un sut in ficati, in stomac sau in alte organe, cum aud la aproape toata lumea. Adica ... parca prea multe fete spun ca primesc kick-uri si uneori am impresia ca e ceva in neregula daca al meu este mai finut si nu m-a durut niciodata nimic cand se misca el. Singura data cand m-a "durut" (la intensitate mica, insa) este cand probabil s-a intors, insa atunci nu m-a durut un organ anume, ci se intarise toata burta pana si-a terminat el programul... era o senzatie mai ciudata, nu neaparat durere. O sa-l intreb pe doctor daca e ok ca nu imi da la ficat - asta mai mult ca o curiozitate, ca sa ma aflu in treaba, pentru ca anticipez raspunsul lui si imi dau si eu seama ca asta e doar un amanunt care difera de la bebe la bebe, de la mamica la mamica, nimic periculos cat timp pruncusorul misca regulat si totul e ok in rest.
Si, ca sa fiu sincera, de fapt ma bucur ca nu ma "chinuie", e perfect ca nu ma trezeste din somn ca nu ii convine pozitia (si asa dorm eu putin) sau ca nu imi ia rasuflarea cu cate o lovitura, cum se plang unele prietene. Era doar o curiozitate..