Bulgarasi de ianuari-februarie 2013, cap 29
Raspunsuri - Pagina 2
Blue_sea spune:
Neata!
Desert_rose, eu am fost internata la RM asa ca iti pot spune cum e "garderoba" acolo. Ai camasuta de noapte speciala pt nascut, din aia de se leaga la spate. Dupa care sunt camasute chiar ok si speciale pt alaptat: au capse in dreptul sanilor. Chilotii cred ca vor fi mai buni decat de de acasa pt ca sunt ca niste pantalonasi scurti si cu aerisire. Adica nu te jeneaza pe nicaieri si lasa operatia (fie ea de ceza fie de naturala) sa respire.
Eu nu o sa ma obosesc sa-mi fac bagaj prea mare: cosmeticele mele si atat.
32+
desert_rose spune:
Blue, ms de info! Eu nu voi naste in Bucuresti, dar ce bine ar fi fost, as fi avut destule date concrete, de la voi... Camasile nu le-am vazut (am fost la o prietena in vizita, in maternitatea unde voi naste si eu, iar ea nu ceruse camasa de la ei, ca sa o pot vedea cu aceasta ocazie.. sau sa-mi spuna cum e), doar chiloteii ii stiam cum sunt. Dar daca or fi la fel peste tot (si de ce nu ar fi! ma refer la acelasi principiu, nu fix acelasi model) mi-ar conveni, as pastra camasuta pentru acasa, unde oricum imi vor trebui mai multe de schimb (iarna uscandu-se mai greu). Sunt asa un pic "in ceata" si imi lipsesc informatii legate de unele amanunte - cu privire la maternitatea unde voi naste... pentru ca nu stiu foarte multe fete care sa fi nascut acolo, sunt 2 maternitati private mari si late aici, una mai ieftina si una mai scumpa (fata de cealalta) si probabil din acest motiv cea mentionata la urma este evitata de multe viitoare mamici (care pot alege). Doctorul meu drag e la a doua, n-am ce alege... desi tot primesc sfaturi de la familie sa ma reorientez Conditiile de acolo - am comparat - sunt mai ok din multe pct de vedere, dar un dezavantaj este ca nu am foarte multe feedbackuri ...
Legat de ce scriam intr-un mesaj precedent: retrag ce am spus cu privire la miscarile lui bebe , dupa ce am postat chiar am incercat sa fiu mai atenta azi-noapte, neavand somn - si am observat ca mi-am acuzat puiul pe nedrept. El misca chiar foarte des, doar eu eram cu capul in nori sau prinsa cu altceva si pierdeam notiunea timpului, avand impresia ca trec mai mult de 1-2 ore intre miscari.
ralu_15 spune:
dragelor, nu stiu voi cum sunteti, dar la mine partea cu somnul devine grava..
eu am zis ca lucrez pana la 35 de saptamani ca sa-mi ramana mai mult concediu platit de stat cu bebe (in Olanda ai 16 sapt de concediu de maternitate, 4 (minim ) - 6 inainte si restul dupa, iar dupa aceea poti sa-ti iei max 6 luni fara plata. Dar asta depinde de cum te inteleg cu seful / compania, nu prea isi ia nimeni 6 odata..). e, dupa cum ziceam planul meu e sa mai lucrez inca doua sapt, pana la jumatea lui decembrie, 4 zile + vinerea de acasa. toate cat de cat bune pana in ultimele doua saptamani, cand mi-e somn non stop.. nu numai somn, dar imi simt neuronul intr-o ceatza totala...nu sunt in stare sa leg doua propozitii logice sau, ma rog, sa scot ceva inteligent :D. de azi dimineata m-am logat la birou, am raspuns la un mail si.. dormitez ba pe scaun, ba pe canapea.. si mai am doua saptamani, super pline amandoua! nu stiu daca o sa reusesc sa fac toate pt birou, sa le las in ordine.. am senzatia ca nu ma mai ajuta creierul deloc :D. tot ce sunt in stare sa fac e sa zambesc tamp cand mai da baby cate una si mi se mai misca burta dintr-o parte in alta..
Ralu 33+ cu
Blue_sea spune:
Ralu, si eu intentionam sa mai stau o sapt si sa intru in prenatal din 3 dec, dar nu am mai rezistat. Mergeam la birou cam degeaba: aceleasi "simptome" ca si tine
Acum, avand in vedere ca in Olanda e mai nasolut cu postnatalul eu zic sa mergi pe burta inainte Numai sa nu-ti fie rau, sa ai contractii sau alte chestii nasoale. Altfel, joaca si tu mima la birou subiectul fiind "munca".
32+
mena1906 spune:
Ralu, esti o eroina! Eu nu mai muncesc de la 23 de sapt ( probleme...) dar acum, la 34 daca as munci cred ca as lua-o pe carari. Noaptea nu dorm legat mai mult de o ora si ziua motai si mananc . Am vreo 2 somnicuri de pranz, fiecare de o ora ca deh, fac pipi sau ma doare nush ce sau, mai nou, ma sufoc si imi bate inima ca la pui.. Imi pare rau ca e situatia asa de urata. Medical nu ai cum sa iti iei?
UM 06-04-2012; DPN 11-01-2013 34+ cu Gabriel
Si am ajuns la 8 luni :x
ralu_15 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mena1906 Ralu, esti o eroina! Eu nu mai muncesc de la 23 de sapt ( probleme...) dar acum, la 34 daca as munci cred ca as lua-o pe carari. Noaptea nu dorm legat mai mult de o ora si ziua motai si mananc . Am vreo 2 somnicuri de pranz, fiecare de o ora ca deh, fac pipi sau ma doare nush ce sau, mai nou, ma sufoc si imi bate inima ca la pui.. Imi pare rau ca e situatia asa de urata. Medical nu ai cum sa iti iei? UM 06-04-2012; DPN 11-01-2013 34+ cu Gabriel Si am ajuns la 8 luni :x |
mena, aici pare ca toata lumea e mama eroina :D. se vine la birou pana in ultimul moment (4 sapt si dupa aia te trimit pachet acasa, ca altfel ar mai veni..) si inapoi de la 4 maxim 5 luni.. asa ca medical nici poveste, daca tot ce ai e o burta maare si oboseala si atat, nici o alta problema :D.
ce-i drept, cand ma uit la femeile din jur, pare ca le este foarte usor la marea majoritate.. sunt sportive, putine se ingrasa, majoritatea au burtica si atat, si par asa, foarte "in forma".. recunosc ca le invidiez :)
Ralu 33+ cu
mena1906 spune:
Ralu si eu par :))). Toata lumea imi zice ca arat bine si ca nu m-am ingrasat(desi am pus 12 kg pe mine si am trecut de la 36 la 40 la pantaloni). Pana incep sa merg ca un pinguin. Ma dor toate celea, nu respir si multe altele. Ce-i drept am cunoscut si eu(personal) vreo 2 gravide care nici macar o durere de cap nu au avut toata sarcina, nimic greturi sau altele... Nu pot sa iti zic cat le invidiez / invidiam.
UM 06-04-2012; DPN 11-01-2013 34+ cu Gabriel
Si am ajuns la 8 luni :x
lauraf89 spune:
Salutare fetelor!
Eu nu am mai scris de foarte mult timp aici, ma gasiti pe facebook pt ca imi este mult mai usor!
Vreau sa urez si eu bun venit fetelor noi, sarcina usoara s
in continuare si bebei sanatosi si papaciosi!
Noi suntem cam...ca Mena asa...simptome, temeri..colege de suferinta deci nu are rost sa va povestesc pe larg
Legat de evolutia sarcinii..sper doar sa ajung la termen sa cat mai aroape de..legat de nastere nu mai fac pretentii, bebelu sa fie sanatos!
si aveti grija de voi hug
33+ cu
Iti multumesc tie Doamne, Sf Efrem cel Nou, Sf Nectarie si Maicii Domnului pentru aceasta binecuvantare!
desert_rose spune:
Mena .. uf, asta mi s-a spus si mie toata sarcina, ca ce burta mica am, ca ce bine arat, ca parca stralucesc (asta vine din interior, cred), ca nu m-am prea ingrasat (desi am pus si eu niste kilograme, probabil se refera ca nu am batut recorduri, lucru adevarat... si inexplicabil si pentru mine, la cat mananc de obicei, mai ales fainoase si dulciuri... sau probabil s-au repartizat atat de uniform incat nu sar in ochi rau de tot). Treaba cu burta tine de la persoana la persoana (mi-a explicat gine cand m-am "plans" ca m-a speriat lumea ca as avea burta mica - cum se dezvolta si ca nu sunt probleme), burta a mea a fost mai mica, desi kilograme am luat corespunzator, iar bebe a fost mereu asa cum trebuie ca si dezvoltare. Burta era mica in exterior, dar dimensiunea a fost normala per total (depinde si cat era de lat bazinul mamei) iar acum e mare peste tot
Mi s-a mai spus si ca m-ar invidia (unele prietene, ce comparau cu sarcina lor), pentru ca m-am simtit excelent toata sarcina, nu am avut greturi, pofte, dureri de cap, ameteli, analizele mi-au iesit mereu foarte bune (iar cand mi-au iesit proaste intr-una din dati si mi-au dat emotii, fusese eroare de laborator, mda), nu ma impunge/apasa bebe pe organe, pe diafragma, pot respira bine, nu gafai, nu merg ca o ratusca, stau bine cu concentrarea, nu retin apa, nu am picioarele umflate, nu am modificari pe piele (pete, buze umflate etc), nu am mai avut palpitatii si probleme cu inima (desi am de obicei), nu am (mai) avut ameteli - cum aveam inainte de sarcina, tensiunea mi-a fost mereu super (desi de obicei e un pic mai mare, in mod regulat.... lucru foaaarte ciudat, dar minunat, slava Domnului)... eu sincer ii si spuneam MF ca as vrea sa fiu insarcinata toata viata, cu tensiune de aviator si din alte multe pct de vedere (in special tonus super bun). Eu m-am simtit in sarcina mai bine decat in ultimii ani, cand au aparut unele probleme de sanatate.. recunosc si ii multumesc lui Dumnezeu Nici nu speram sa fie atat de bine, mai ales ca nici nu mai sunt la prima tinerete Acum, in ultima vreme, m-am ingreunat putin la miscari, obosesc la dus din cauza ca ma agit, e mult abur, ma tot aplec si chinui in diverse pozitii, incomodata de burta, ma ridic mai greu din pat pentru ca evit sa mai incordez muschii abdominali, mi-e cald (ceea ce patesc in fiecare iarna, dar acum mi s-a parut ca mi-e parca mai cald decat de obicei, probabil din cauza kilogramelor), ma mai doare spatele... si am avut si episodul acela de durere de burta, din cauza prostiei mele cu statul in frig, noroc ca a trecut repede. Prietenele mele cand ma vad si cand ma aud imi zic ca astea nu sunt probleme, ca ma rasfat. Ca pana si durerile mele de burta nu se compra cu ce au patit ele, stand la pat toata sarcina, cu cerclaje, amenintare de avort, sangerari, ajuns la urgenta, stari de rau, nevoie de regm din cauza tensiunii si diabetului de sarcina ori a nr mare de kg acumulate... si multe altele). Si gine mi-a zis cand ma plangeam mai demult ca ma doare in dreapta, a zis ca nu e de la sarcina, nu sunt probleme cu sarcina... si ca sa zambesc clipa de clipa, ca nu stiu eu ce probleme (cu adevarat probleme) au alte gravide care ii trec pragul. Si de atunci mi-am dat seama ca are dreptate... Asta nu inseamna ca suntem de invidiat, pentru ca, asa cum le explicam si prietenelor, fiecare are poate problemele ei, alte probleme decat cele provocate de sarcina. Eu de exemplu nu am voie sa nasc natural, din motive independente de sarcina, ma oftic tare rau din cauza asta...
Dar, din cauza ca a fost prea bine fata de cum ma asteptam sa fie... stau din ce in ce mai des in stres, gandindu-ma ca cine stie ce probleme vor aparea pe ultima suta de metri, sa compenseze binele de pana acum... parca mi-e greu uneori sa accept ca poate fi si bine...
Oricum, fiecare femeie e diferita si chiar si doua sarcini sunt diferite, la aceeasi femeie.... Si eu ma tot gandesc, daca as avea o sarcina asa perfecta ca asta, as mai face inca unul, dar nu am nicio garantie ca va fi ok si cum pentru mine ar fi un risc, va trebui sa ma gandesc bine daca mi-l asum
Blue_sea... io-s cu black_sea
Ralu, am vazut si eu unele specimene de gravidute.. slabe ca o aschie si doar cu un balon in fatza, din spate ziceai ca sunt manechine. Wow