Bulgarasi de ianuari-februarie 2013, cap 29

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns desert_rose spune:

Citat:
citat din mesajul lui greyeras

Pe mine iar nu ma ia somnul offffff.

Acum nu ma ia pe mine! Am mancat cam multa ciocolata acum pe seara... si am baut si cola 2 pahare mari (a fost pizza night)....

Am tot uitat sa va spun ca - de cand am inceput sa iau Calciul acela, chiar si asa "doza mare" cum ma speriasem initial ca este... nu am avut nicio contractie, deci nu tot timpul da contractii (nu tuturor gravidelor care consuma)... Cred ca riscul exista doar in cazul femeilor care deja au contractii, stau la pat, au colul scurtat/deschis etc. Oricum, si mie mi-a spus ginecologul ca in caz ca observ contractii, sa il intrerup. Deocamdata totul e ok. Am reinceput si fierul (luat la ore diferite de calciu, pt a nu inhiba absorbtia fierului).
Azi se gasise si MF sa imi prescrie Calciu, i-am zis ca deja iau, a facut ochii mari: "cine ti-a recomandat?" "Ginecologul". "A!"

32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Dankutza, varicela e varsatul de vint, nu? La mine in brosura nemteasca spune ca dupa vaccinare copilul poate fii infectios daca face bubitele specifice bolii (cu alte cuvinte daca face o forma usoara a bolii). Dar asta e valabila la ce vaccin se face aici in Germania, as mai intreba doctorul!

Eu antitetanosul si antidiftericul le refac la fiecare 10 ani. Aici nu te prea vaccineaza in sarcina decit daca e musai.

Multzumesc tuturor de incurajari si de urari. Da tare am eu impresia ca multe mi-o veti lua inainte ca deja vad programari pt decembrie .

La noi ninge si e alunecus, asa ca nu scot nasul afara. Asta mi-ar mai trebui la cit de neindemanitica sunt cu burta mea cea mare . Si asa ma izbesc de masa, usi, scaune. Numai cind ma uit in oglinda imi vad proportiile, mental nu m-am obisnuit cu coprul in crestere.

Mergi la inceput

Vreau sa ninga si la noi! Tu il vei aduce pe bebe cu sania

Citat:
citat din mesajul lui aschiutza
Eu antitetanosul si antidiftericul le refac la fiecare 10 ani. Aici nu te prea vaccineaza in sarcina decit daca e musai.

Pai daca le refaci la 10 ani, cum de altfel este indicat/specificat in protocolul de vaccinare, nu cred ca mai e musai sa le repeti in sarcina. Esti prima persoana pe care o aud ca le face "ca la carte" Eu nu le-am mai refacut la 10 ani, cum ar fi trebuit teoretic. Nu le-am mai facut de cand eram in generala, dar macar e bine ca la noi se recomanda ca masura de precautie sa le repeti in sarcina (atat pt tine cat si pt bebe).

In alta ordine de idei, ce lenjerie frumoasa!!
http://www.alyshop.ro/produse/lenjerii-pat-copii/lenjerie-pat-copii-bumbac-satinat-tom-jerry-1669.html (dar pentru pat mare)

32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greyeras spune:

Neatza fetelor! Va doresc un we linistit! La mine inca doarme si pitica si sotul, eu normal nu am stare, ma gandesc la meniul de azi, ceva cu peste. Nici mie nu mi-a zis mf de vac#259;cin, adevarul ca nici nu prea am fost pe la ea.

Mamica de Ana–Adelina si 30 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca.b spune:

Buna dimineata!

Greyeras, Dankutza, Desert-rose,

Greyeras, ce harnica ai fost!

Desert-rose, si eu am facut vaccinul DT la prima sarcina. Conditiile din maternitate de acum 5 ani erau oribile (8 mame +copii in salon, o singura baie sinistra pe tot palierul...), si dr meu de familie mi-a recomandat sa-l fac. Acum sunt inca in cei 10 ani de valabilitate, asa ca nu mai e nevoie. Intre timp si conditiile din spital s-au schimbat, e totul nou renovat si curat…acum nu l-as mai face…

Anca, Stefan (13.01.2008) si 36+ cu
Povestea Nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Blue_sea spune:

Neata!

Eu am fost ieri la cumparaturi si m-am intors rupta. La propriu! Abia ma mai puteam misca de dureri de bazin, sciatic, oase, toate cele!!! Am adormit la televizor la 9 Dar am reusit sa mai tai chestii de pe lista.

Eu nu am de gand sa fac nici un vaccin. Nasc la privat unde igiena e ff ok, maternitatea e noua, deci nu.

32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu_15 spune:

Citat:
citat din mesajul lui aschiutza

.

La noi ninge si e alunecus, asa ca nu scot nasul afara. Asta mi-ar mai trebui la cit de neindemanitica sunt cu burta mea cea mare . Si asa ma izbesc de masa, usi, scaune. Numai cind ma uit in oglinda imi vad proportiile, mental nu m-am obisnuit cu coprul in crestere.

------------------
Still looking for pieces of heaven...

si aici e cam la fel, a dat rima ninsoare si acum e ger de a inghetat tot - periculos pentru femei gravide :). cat despre burta.. dau cu varful burtii cam de toate alea: usi, dulapuri, scaune.. nici eu nu-mi dau seama cat de mare s-a facut si de cat extra spatiu am nevoie :))). de abia cand ma uit in oglinda imi mai dau seama de ce zice lumea ca arat de parca as mai avea mult mai putin de o luna :D

Ralu 33+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu_15 spune:

mi-am updatat si semnatura: 34 de sapt :)

Ralu 34+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Blue_sea spune:

Citat:
citat din mesajul lui ralu_15

mi-am updatat si semnatura: 34 de sapt :)

Ralu 34+ cu

Me too!

34+

Mergi la inceput

Citat:
Desert-rose, si eu am facut vaccinul DT la prima sarcina. Conditiile din maternitate de acum 5 ani erau oribile (8 mame +copii in salon, o singura baie sinistra pe tot palierul...), si dr meu de familie mi-a recomandat sa-l fac. Acum sunt inca in cei 10 ani de valabilitate, asa ca nu mai e nevoie. Intre timp si conditiile din spital s-au schimbat, e totul nou renovat si curat…acum nu l-as mai face…

Dap, am vazut ca la a doua sarcina nu mai e nevoie sa fie facut, daca e in termen de 10 ani. Sa vedem, daca va fi totul bine dupa acesta si ne mai riscam cu unul, nici eu nu o sa-l mai fac a doua oara, nu va avea rost.

Faza cu curatenie din maternitate ... la noi nu e asa super, in spitalul de stat, ma refer. Am ajuns eu pe acolo cu 2 urgente de alta natura si m-am cam stresat la niste faze. Si eram in trecere... nu stiu cum e sa stai 3 zile, operata etc.

E drept, eu am ales sa merg la privat, dar stii cum e... in caz de vreo complicatie ori ceva, cei de la privat tot la stat te trimit, unde au medici de toate specialitatile si diverse aparaturi.

32+

Mergi la inceput