Pregatiri de Craciun ... si Anul Nou
Raspunsuri - Pagina 6
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui roxanaz io am zis de Galati aveam acum o mie de ani un preten din Galati si la ei in casa se faceau asa. acum daca era importat obiceiul... era |
Eu sunt galatzeanca,asta e obiceiul,nu e nimic importat!
Dana
roxanaz spune:
ah-ha! merci
de saptamana aviatoare ma apuc de pregatiri, ca-s in pana de miere pentru biscuiti si nu iau decat din piata de la furnizoarea mea
Serialbastre spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui andacos
Eu sunt galatzeanca,asta e obiceiul,nu e nimic importat! Dana |
Si eu sunt galateanca!
In prima zi de Craciun nu stiu obiceiul de a imparti din bucate, ci in Ajun: turte, sarmale de post. De Paste se impart oua, cozonaci, deci mancare "de dulce".
Acum fac si la Suceava turte, desi pe-aici nu se fac. Dar eu am venit cu tot cu obiceiurile mele (unele din ele).
Daca a venit ziua Sfantului Nicolae dam drumul la colinde!
andacos spune:
galatzeancoserialbastre,sa stii ca m-am gindit la oo rosii si cozonac,impartzit in prima zi de paste...insa am trait cu impresia ca se practica doar asa...intre rude!
Am facut si eu turte aici anul trecut(am gasit printr-o minune la turcul din orasul meu),anul asta face sora mea...nu mai fac eu!
Dana
michelle-usa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Rufus In Gorj, Mehedinti, se numesc colindeti, copiii merg in colindeti in dimineata zilei de Ajun. Sigur, in epoca "bunastarii" se impart eugenii, napolitane, biscuiti, mandarine si mere, insa pe vremea copilariei mele colindetii erau confectionati si erau impartiti alaturi de covrigi, nuci, mere si gutui. Flacaiandrii primeau si cate un pahar de vin, cei mici tanjeau si ei dar slabe sanse... Toata iarna au ce roade cocotati in padul de dupa soba... http://antonescusorin.blogspot.ro/2007/12/in-colindeti.html In ziua de Craciun, inainte de masa, mergem la cimitir si impartim pachete cu mancare, exact ce mancam si ce bem noi in acea zi. Este un moment cand ne amagim ca suntem iar impreuna cu cei dragi, precum si o ocazie de a oferi o masa unora mai putin norocosi ca noi. Rufus, Tora si iadele "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
rufus, si eu mergeam "in colindeti". mancam covrigii aia si dupa o luna, ii muiam in apa ii puneam pe plita si erau iar proaspeti... ii mancam, stind in patul de langa soba
michelle
Ginger00 spune:
Eu sunt din Ardeal ...mama(bunica)facea un valing maaaare plin cu haiose cu legvar, prajituri cu foi de miere ,era masa plina cu bunatati,venea colinda bisericii si facea spectacol..era tare fain.Pacat ca acum s-au pierdut din obiceiuri, copii nostrii habar n-au ce-i aia colindat.
roxanaz spune:
doamnelor, am inceput
aseara am facut amestecul numit tare pitoresc de englezi mincemeat . adica fructe uscate si coaja confiata de citrice fierte in unt cu suc de portocale si ceva zahar, plus ceva alcohol bineinteles
reteta originala este cu grasime de vaca, eu nu am mai avut timp sa ma duc la turcii mei ca sa iau, sper ca la anul sa reusesc, chiar vreau sa vad cum e amestecul.
reteta e www.bbc.co.uk/food/recipes/cranberrymincemeat_73340" target="_blank"> aici
si cred ca o sa fac placintele dupa www.youtube.com/watch?v=Je2ZoVw61BE" target="_blank">reteta lui Jamie de aici
diseara planuiesc aluatul de biscuiti
voi?
va pregatiti de carnati?
roxanaz spune:
nu, e un amestec gros de fructe uscate si confiate, fierte. se fac placintele - doua foi de aluat fraged, umplutura la mijloc. sunt tare gustoase! si cu aroma de craciun, bineinteles