Pregatiri de Craciun ... si Anul Nou
Raspunsuri - Pagina 24
Tonia Antonia spune:
Uite aici, la blogul meu favorit al specialistei J G! http://www.prin-casa.ro/?p=2690
Rufus spune:
Da, prin Ardeal sunt la orice patiserie. Eu, cu o pereche de bunici din Oradea, le duc dorul...
Aluatul (de data asta) l-am cumparat gata facut. E mai simplu
Dar nu iese la fel cu cel facut de mana mea.
Nu-i nimic...jumari mai am. Mai si congelez. Iarna mai este destula, cuptorul functioneaza...
kari, aici am discutat ceva timp in urma de pogaci. Am fost surprins cata lume stie de ele...si am trecut la treaba. E a doua oara cand fac...si o sa recidivez. Facute cum trebuie, sunt gustoase si foarte fine. Impaturitul repetat e secretul.
Ma bucur ca v-am facut pofta!
Rufus, Tora si iadele
maru spune:
Citat: |
citat din mesajul lui olympia Si noua ne place tzatziki da l-am descoperit... la turci! Ei ii zic geagic. Bun rau! In linkul pus mai inainte pt tres leches am vazut asa: lapte condensat indulcit, lapte evaporat si smantana, deci astea ar fi cele trei feluri de lapte. Cautand am gasit ca laptele evaporat s-ar putea face pe foc mic scazandu-l lent cam pana la jumatatea volumului dar fara a-l lasa sa clocoteasca, ajunge deci mai concentrat. Dar mi se pare riscant acasa, poti sa-l afumi... Maru daca tu faci doar cu lapte condensat, ma intreb, oare nu se poate insiropa pandispanul ala doar cu lapte obisnuit indulcit? Pene colorate... cate putin din toate! album gradina |
nu olympia, ca nu mai e tres leches.Fiecare tip de lapte aduce ceva la sosul ala, nu pot sa descriu...
Blatul nu se flescaieste, ci absoarbe tot lichidul (pioneer woman nu pune tot lichidul, dar eu l-am pus si a iesit exceptional de bun). Zic ca e o prajitura tare buna pentru copii care nu mananca suficient lapte, si deci intake-ul de calciu e deficitar)
adi2003 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Rufus Da, prin Ardeal sunt la orice patiserie. Eu, cu o pereche de bunici din Oradea, le duc dorul... Aluatul (de data asta) l-am cumparat gata facut. E mai simplu |
Da? N-as fi zis ca nu l-ai facut tu.
principe spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui maru
nu olympia, ca nu mai e tres leches.Fiecare tip de lapte aduce ceva la sosul ala, nu pot sa descriu... Blatul nu se flescaieste, ci absoarbe tot lichidul (pioneer woman nu pune tot lichidul, dar eu l-am pus si a iesit exceptional de bun). Zic ca e o prajitura tare buna pentru copii care nu mananca suficient lapte, si deci intake-ul de calciu e deficitar) Emma Aida e inger Doamne'ajuta! http://maru-incotro.blogspot.com/ |
Dulcele acesta este ff popular aici si in toata America de sud.
se mananca rece,rece si cu praf de scortisoara deasupra.
ptru sosul de insiropat,important este laptele condensat si crema de lapte sau (smatana lichida)... daca nu ai lapte evaporat il substitui cu un pic de lapte normal, ca sosul sa fie un pic mai fluid.acest sos trebuie sa fie cremos, consistenta o da amestecul de lapte condensat cu smantana.eu reduc cantitatea de lapte condensat cat sa nu fie prea dulce.
daca puneti in blat coco in fulgi iese "bien me sabe" alt dulce f bun.
andacos spune:
Scrie cineva retzeta lui tres leches,va rog?
Asa cum il facetzi voi ca eu nu stiu cine e pioneer womann!
Dana
principe spune:
Tres leche este o reteta super simpla ...un blat normal imbibat pana la saturatie cu sosul care l a pus si Maru ....adica amesteci lapte condensat cu smantana liquida dulce si cu lapte evaporat.
proportiile de "Lapti" sunt cam dupa gustul fiecaruia
eu pun cam jumamatae de cutie ,poate un pic mai mult,de lapte condensat(cea de 400g),tot cam 400 de smantana dulce si lapte normal cam tot acea...gusti,daca ti place de dulce de cremoasa.
eu toti laptii ii bat in blender f putin, cat sa se omogenizeze bine.
blatul trebuie sa fie rece,deasemeni sosul.Poti taia blatul in cuburi si intepat cu furculita ca sa absoarba bine sosul sau poti doar sa l intepi si sa pui sosul.
Deasupra se pune fie frisca, fie merengue(albus batut spuma cu zahar) eu pun frisca si apoi pulverizez scortisoara.
se baga la rece.se serveste doar rece.
blatul,unul simplu fara mult zahar,din 5-6 oua,o cana faina,jumatate cana de zahar...chiar mai putin,o lingurita praf de copt.
cel mai usor si racoros tort.
J G spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Tonia Antonia Uite aici, la blogul meu favorit al specialistei J G! http://www.prin-casa.ro/?p=2690 |
Multumesc!
Ca bune au mai fost pogacelele, dar vorba lui Rufus cu ele am incheiat orgia de sarbatori. Culinara, adica :D.
Mi se pare minunat ca exisa in patiserii, gata de cumparat. Aici nici vorba de asa ceva....
andacos spune:
Multzumesc principe,avind neclaritazi cu laptele condensat,evaporat si indulcit,am dat cautare pe google si iata retzeta pentru vorbitorii de germana(una dintre retzete)
http://viventura.de/blog/kolumbien/rezept-12-2011
Dana
roxanaz spune:
ziua buna doamnelor si domnilor, un an nou fericit si plin de bucurie!
greu cu vacanta! bine ca s-a terminat
si noi suntem la meniu detox - am fost asa din a doua zi de craciun
salate de cruditati cu un sos nou - vorba vine, in care doar 2 linguri sunt maioneza, restul mustar si iaurt slab, cu lamaie si sare/piper. exceptional.. si mult mai putine calorii