Pregatiri de Craciun ... si Anul Nou
Raspunsuri - Pagina 23
maru spune:
lapte condensat indulcit, asta e cel mai important in retetade tres leches
eu nu pun heavy cream si smantana de frisca.
salata beouf, noi am facut-o cu carne de curcan. Am facut maioneza noi, nu ne place cumparata. Si nu am avut gogosari, asa ca am pus numai castraveciori (am trimis mesaj prea tarziu, cumparatoru iesise din parcare, si pierduse locu de parcare. A zis daca e lifesaving se intoarce sa caute)
columbiana spune:
Incearca asta:
sos tzatziki
o cutie de iaurt de 500 g, gras sau normal
3-4 catei de usturoi
ulei
castravete
sare, piper
suc de lamaie
verdeata: la alegere: marar, maghiran (eu nu pun niciuna)
usturoiul zdrobit amestecat cu uleiul si iaurtul (gras sau nornal, eu mai pun o lingura de brinza de vaci citeodata). castravetele razalit si stors si lamiia+verdeata la sfirsit.
e un sos traditional grecesc, merge cu orice (ce nu-i dulce:)); eu aici l-am descoperit
Citat: |
citat din mesajul lui adi2003 Pentru salata de cruditati ma interesa. Mai nou nu prea suport carnurile, indiferent ce-or fi. Merci de explicatii. Doar ca eu nu pun marar verde, nu-mi place gustul. Dar e prima data cand aud de sos de iaurt. O data voi incerca. |
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
olympia spune:
Si noua ne place tzatziki da l-am descoperit... la turci! Ei ii zic geagic. Bun rau!
In linkul pus mai inainte pt tres leches am vazut asa: lapte condensat indulcit, lapte evaporat si smantana, deci astea ar fi cele trei feluri de lapte. Cautand am gasit ca laptele evaporat s-ar putea face pe foc mic scazandu-l lent cam pana la jumatatea volumului dar fara a-l lasa sa clocoteasca, ajunge deci mai concentrat. Dar mi se pare riscant acasa, poti sa-l afumi... Maru daca tu faci doar cu lapte condensat, ma intreb, oare nu se poate insiropa pandispanul ala doar cu lapte obisnuit indulcit?
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui marius Maine ma voi delecta cu salata de cruditati inca nu stiu de care anume ma duc sa-mi pescuiesc din piata verzituri. |
Marius, in Bucuresti azi pietele-s inchise, asa ca daca e la fel la Oradea, poti pescui mai bine ceva peste decat verzituri...
Rufus, Tora si iadele
eumada spune:
Rufus si la noi sunt unele deschise..plusca supermarketurile lucreaza.....
Cert e ca de azi am trecut pe fructe si cam atat....
Rufus spune:
Azi mi-am facut o pofta...de sezon. Pogaci cu jumari.
Aveam jumari, le-am tocat si facut pasta, apoi un aluat fraged, se pun jumarile intinse pe foaie si se impatureste succesiv aluatul, iar se intinde, iar se impatureste, ca sa iasa straturi aerate...stiti voi, ca de aici am invatat.
Am preferat sa le fac subtiri de data asta, ca aperitiv usor si comod.
Cred ca nu s-au terminat sarbatorile la mine...
Rufus, Tora si iadele
desprecopii spune:
Rufus, arata delicios, nu am mancat niciodata asa ceva insa iti declar ca mi-ai facut pofta de jumarile astea!!! super !!!
eumada spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Rufus Azi mi-am facut o pofta...de sezon. Pogaci cu jumari. Aveam jumari, le-am tocat si facut pasta, apoi un aluat fraged, se pun jumarile intinse pe foaie si se impatureste succesiv aluatul, iar se intinde, iar se impatureste, ca sa iasa straturi aerate...stiti voi, ca de aici am invatat. Am preferat sa le fac subtiri de data asta, ca aperitiv usor si comod. Cred ca nu s-au terminat sarbatorile la mine... Rufus, Tora si iadele "EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
Aluat fraged facut cum?
adi2003 spune:
Mirela, pe la noi se gasesc pogacile cu jumari si-n patiserii.
E ceva comun pe-aici, prin vest.