pot sa cumpar medicament din US cu reteta din RO?
Raspunsuri - Pagina 3
nadaflorilor spune:
Citat: | ||||||
citat din mesajul lui ocebine
Nici macar originala? Adica pot trage 20 de copii si sa ma duc la 20 de farmacii sa cumpar medicamentul? WOW! "The surest sign of intelligent life in the universe is the fact that none of it has tried to contact us". Calvin and Hobbes |
mie nu mi-au trebuit 20 de tuburi ca sa stiu acum daca se poate, mie mi-au trebuit 2 tuburi si acestea au fost eliberate de prima farmacie in care s-a facut solicitarea si nicin uspun ca e lege sa se poata, doar ca se poate
ps. in romania sunt retete pe care le poti utiliza repetat timp de 3 sau chiar 6 luni (am avut o reteta pentru un preparat de laborator cu care m-am prezentat la farmacie ani de zile...)
Tilia spune:
E imposibil sa nu se gaseasca ceva asemanator in Europa, in general medicamentele - daca nu sunt super noi sau experimentale -, au corespondente.
Cum se numeste medicamentul?
ocebine spune:
Ma mir (daca imi permiti ) pentru ca practica asta ingaduie abuzul de medicamente.
La noi se elibereaza un anumit numar pe pilule/tuburi si se opreste reteta. Daca devine o afectiune cronica si necesita medicatie pe term indelungat, atunci se elibereaza cu optiunea de "refill" si te duci la farmacie si iti elibereaza cantitatea necesara (sa zicem pentru o luna).
La un moment dat, oricum se opreste pentru ca trebuie sa te mai vada medicul sa iti observe evolutia tratamentului.
A_Iulia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ocebine Ma mir (daca imi permiti ) pentru ca practica asta ingaduie abuzul de medicamente. La noi se elibereaza un anumit numar pe pilule/tuburi si se opreste reteta. Daca devine o afectiune cronica si necesita medicatie pe term indelungat, atunci se elibereaza cu optiunea de "refill" si te duci la farmacie si iti elibereaza cantitatea necesara (sa zicem pentru o luna). La un moment dat, oricum se opreste pentru ca trebuie sa te mai vada medicul sa iti observe evolutia tratamentului. "The surest sign of intelligent life in the universe is the fact that none of it has tried to contact us". Calvin and Hobbes |
Aici se opreste reteta decat daca e compensata/gratuita. Altfel, daca e pentru un antibiotic sa spunem, ea se da inapoi pacientului (care ar putea teoretic s-o mai folosesaca de cateva ori, daca farmacia nu verifica data elibararii retetei...desi chiar si asa, pacientul poate spune ca a agreat cu medicul sa coninue tratamentul)
mihaela_s spune:
Aici scrie cantitatea in reteta. In momentul in care farmacia ti-a dat o parte de medicamente(sa zicem ca nu iau 100 cate a scris medicul, iau o cutie mai mica de 20 de pastile) ele se sterg din baza de date (toate retetele sunt electronice, iar eu ma pot duce oriunde in Suedia sa imi scot medicamentele, imi dau doar cartea de identitate la farmacista). Daca mai vrei medicamente, te duci la medic. Ma refer la cele care se elibereaza pe reteta.
La noi farmaciile au fost ale statului pana acum vreo 2-3 ani. Cea care a ramas a statului (cred) are un site, unde pot intra cu numarul personal, verifica ce medicamente mai am pe numele meu (pot avea mai multe retete, toate sunt cumulate acolo) si pot comanda medicamentele sa le primesc acasa, le platesc pe net.
Nu stiu cum e cu retete din strainatate. Mama de fiecare data cand a fost la noi, si-a adus cu ea sau daca a stat mai mult, le-a trimis cineva din Ro.
nadaflorilor spune:
citat din mesajul lui ocebine Ma mir (daca imi permiti ) pentru ca practica asta ingaduie abuzul de medicamente. La noi se elibereaza un anumit numar pe pilule/tuburi si se opreste reteta. Daca devine o afectiune cronica si necesita medicatie pe term indelungat, atunci se elibereaza cu optiunea de "refill" si te duci la farmacie si iti elibereaza cantitatea necesara (sa zicem pentru o luna). La un moment dat, oricum se opreste pentru ca trebuie sa te mai vada medicul sa iti observe evolutia tratamentului. "The surest sign of intelligent life in the universe is the fact that none of it has tried to contact us". Calvin and Hobbes |
era o crema, in tuburi de 10ml, cum poti doza cata crema intinzi pe piele? o data dermatita este mai extinsa alta data mai restransa, uneori tubul se termina in 7 zile altadata in 3 zile... au fost faze cand s-a rezolvat dupa utilizarea primului tub si cazuri cand avut nevoie de mai multe saptamani de tratament, nu m-am inghesuit la medic dupa terminarea tubului de crema
iar din germania am cumparat o singura data, pentru ca in romania importul se stopase de 6 luni si pe piata nu exista alt produs similar
Siminaf spune:
citat din mesajul lui Tilia E imposibil sa nu se gaseasca ceva asemanator in Europa, in general medicamentele - daca nu sunt super noi sau experimentale -, au corespondente. Cum se numeste medicamentul? |
Ba chiar in EU sint medicamente noi care aici nu exista. Chiar si medicamente mai vechi in EU aici nu au fost aprobate de catre FDA desi toate studiile facute in EU arata beneficiile lor. O afacere totul.
a_alinta spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Siminaf
Ba chiar in EU sint medicamente noi care aici nu exista. Chiar si medicamente mai vechi in EU aici nu au fost aprobate de catre FDA desi toate studiile facute in EU arata beneficiile lor. O afacere totul. |
pai cam asa e , indiferent ca e EU sau USA.
medicamentele sunt o afacere atat pentru cei care le fac cat si pentru cei care le recomanda .
viviana spune:
citat din mesajul lui Siminaf Medicii in US se supun reglementarilor federale, nu este diferit de la stat la stat. Totul este extrem de strict reglementat, nu vei putea obtine nimic de aici cu o reteta din alta tara si mi se pare si normal sa fie asa. Cum pot organizatiile profesionale de aici sa stie daca un doctor care nu este certificat in US (board certified) este intr-adevar doctor si nu si-a fabricat parafa la un magazin de la colt? Eu n-as avea curaj sa comand medicamente de pe net. |
Board certified inseamna cu totul altceva.
Este o recunoastere a competentelor medicale (superioare) pe o anumita specialitate. Certificarea se face din 5 in 5 ani - cu alte cuvinte dupa 5 ani, medicul trebuie sa se recertifice dand din nou examenul. Daca nu ia acest examen nu-i dispare calitatea de medic.
Medicii pot practica fara sa fie board certified. De altfel 5 din 10 medici nu iau examenul pentru board certified.
ocebine spune:
Viviana are perfecta dreptate cu privire la "board-certified".
Eu insa ma intrebam daca este regula generala sa iti poti scoate reteta la imprimanta...poate tubul ala de crema e inofenisv in cantitati mari dar ma gindeam la antibiotice sau la naroctice (pain-killers) gen Vicodin, Percocet, etc...