pot sa cumpar medicament din US cu reteta din RO?
Raspunsuri - Pagina 2
a_alinta spune:
nu , nu poate sa cumpere un medicament disponibil aici dar care este eliberat pe baza unei retete din alta tara.
a_alinta spune:
Citat: |
citat din mesajul lui A_Iulia Pai asa cum nici in alte tari EU farmaciile nu sunt obligate sa elibereze prescriptiile medicilor din Romania dar totusi o fac cand inteleg despre ce este vorba, asa se poate ca sotul sa aiba noroc la una din farmaciile din US, sa gaseasca intelegere si sa primeasca produsul de pe reteta. Depinde totusi despre ce produs e vorba. Daca e psihotrop (sau stupefiant) nu e nicio sansa. La fel, cu greu va gasi intelegere pentru produse de spital (injectabile), sau oncologice, etc. |
nu poti sa compari statele unite ale europei cu statele unite ale americii. din nici un punct de vedere.
iarina spune:
Ok, girls multumesc pentru raspunsuri. Deci nu se poate, am inteles. Probabil ca in UE este alta poveste mai ales intre statele membre ale Uniunii si de aceea se pot cumpara medicamente cu retete din Ro sau alt stat membru. Ma asteptam cumva la asta, am zis sa double check.
Letitia1 spune:
iarina: Ok, girls multumesc pentru raspunsuri. Deci nu se poate, am inteles. Probabil ca in UE este alta poveste mai ales intre statele membre ale Uniunii si de aceea se pot cumpara medicamente cu retete din Ro sau alt stat membru. Ma asteptam cumva la asta, am zis sa double check. |
Sincer eu nu cred ca poti sa iei din UK medicamente cu reteta romaneasca,chiar daca e in Europa. Ma mir ca a reusit cineva sa ia din Germania.
nadaflorilor spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Letitia1
Sincer eu nu cred ca poti sa iei din UK medicamente cu reteta romaneasca,chiar daca e in Europa. Ma mir ca a reusit cineva sa ia din Germania. |
aveam nevoie pentru mama de o crema cu care isi trata dermatita, crema respectiva era fabricata de un producator extermn care intre timp fuzionase si productia ei cica fusese suspendata...deci import in romania 0...dar medicul ii dadea mamei reteta pentru crema aia...am vazut pe net ca se poate gais in state, ca acolo nu se orpise nici productia nici comercializarea, mi-a fosty frica sa o comandf de pe net asa ca am apelat la cunostinta
a mers la farmacia de unde isi lua ea in mod obisnuit medicatyia si a intrebat daca se poate, farmacista a zis ca da se poate daca pe reteta e scrisa subsatnta activa si contentratia si sa se trimita copia retetei direct la farmacie prin fax...asa am facut...cand a mers sa ia crema, aceeasi farmacista i-a spus ca nu mai poate, dar daca aduce un aviz medical de la un medic de-al lort, se poate... a mers cunostinta mea la medicul la care era inscrisa si a fiscutat cu ael deschis (nu era roman)...medicul s-a uitat pe reteta si a spus ca nu poate pentru ca aceea crema contine corticoizi si ca exista posibilitatea ca ea sa aibe probleme la vama daca i se va gasi tubul in bagaje(cu retea sau fara reteta), altfel el putea sa-i avizeze orice reteta romaneasca, cu conditia sa nu contina substante interzise la vama...
am luat crema din germania, s-a dus cu retea romaneasca la farmacie, si nu a intrebat nimeni nimic, i-a dat crema a platit pretul si salut-bonjur...
Letitia1 spune:
Nadaflorilor: a mers la farmacia de unde isi lua ea in mod obisnuit medicatyia si a intrebat daca se poate, farmacista a zis ca da se poate daca pe reteta e scrisa subsatnta activa si contentratia si sa se trimita copia retetei direct la farmacie prin fax...asa am facut...cand a mers sa ia crema, aceeasi farmacista i-a spus ca nu mai poate, dar daca aduce un aviz medical de la un medic de-al lort, se poate... a mers cunostinta mea la medicul la care era inscrisa si a fiscutat cu ael deschis (nu era roman)...medicul s-a uitat pe reteta si a spus ca nu poate pentru ca aceea crema contine corticoizi si ca exista posibilitatea ca ea sa aibe probleme la vama daca i se va gasi tubul in bagaje(cu retea sau fara reteta), altfel el putea sa-i avizeze orice reteta romaneasca, cu conditia sa nu contina substante interzise la vama.. |
Pai da, deci a trebuit sa mearga la doctorul englez, nu pur si simplu s-a dus la farmacie cu reteta romaneasca si aia au servit-o imediat, cum cica s-ar fi intimplat in Germania. Si e prin bunavointa medicului, nu sint obligati sa te serveasca, al meu de exemplu nu ar face asa ceva.
dana n. spune:
Si eu am cumparat zilele trecute medicamente, in Germania, cu reteta eliberata de un medic din Romania.
nadaflorilor spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Letitia1
Pai da, deci a trebuit sa mearga la doctorul englez, nu pur si simplu s-a dus la farmacie cu reteta romaneasca si aia au servit-o imediat, cum cica s-ar fi intimplat in Germania. Si e prin bunavointa medicului, nu sint obligati sa te serveasca, al meu de exemplu nu ar face asa ceva. |
nu "cic s-ar fi intamplat.." chiar asa s-a intamplat, mers la farmacie in germania cu reteta romaneasca, scanata si scoasa la imprimanta, nici macar tradusa, a primit si platit produsul
ocebine spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui nadaflorilor
nu "cic s-ar fi intamplat.." chiar asa s-a intamplat, mers la farmacie in germania cu reteta romaneasca, scanata si scoasa la imprimanta, nici macar tradusa, a primit si platit produsul Nina,mami de, |
Nici macar originala? Adica pot trage 20 de copii si sa ma duc la 20 de farmacii sa cumpar medicamentul? WOW!
A_Iulia spune:
citat din mesajul lui iarina Ok, girls multumesc pentru raspunsuri. Deci nu se poate, am inteles. Probabil ca in UE este alta poveste mai ales intre statele membre ale Uniunii si de aceea se pot cumpara medicamente cu retete din Ro sau alt stat membru. Ma asteptam cumva la asta, am zis sa double check. "Experienta este numele pe care il dam greselilor noastre" Oscar Wilde |
Nu exista in legislatie ca daca ai o reteta dintr-un stat EU, o farmacie din alt stat EU sa fie obligata sa ti-l elibereze. Este vorba doar de bunavointa si poate de sistem (de ex daca nu au obligatia sa retina reteta ca sa justifice eliberarea produsului, sau de ex daca eliberarea produsului nu se face dupa codul pacientului, etc)