burtici cu stelute de iulie august 2013 (4)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marrya31 spune:

Buna fetele suntam asa fericiti ca l-am vazut pe bebe..nici ca se putea un cadou mai frumos de Mos Nicolae. Deci sa va zic de bebe...are 2,4cm, 163bpm da din maini si picioruse, chiar a incercat sa-si suga manuta, ce mai dadea el din cap, era asa comic..noi am avut emotii mari, mie imi batea asa tare inima si am inceput sa si lacrimez... a fost cel mai frumos moment din viata noastra. Il iubim asa mult pe gandacelu nostru mic si drag :x

Afectiunea este germenele pasiunii. Pasiunea este germenele celei mai perfecte iubiri.9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_toma spune:

am fost la doctor si soc trebuie sa stau sa astept ca na chiar daca am avut si acum e o noua tulpina nu am nici o imunitate, ce e de facut e sa astepti.de plecat din birou cam tarziu ca daca au aparut petele de aseara a avut si ieri si alaltaieri deci oricum am luat.Ea s-a dus acasa dupa ce am insistat fff mult. In fine, la mine in birou nu mai stie mai nimeni de bebe deci nu prea am putut sa ma descarc .
In plus mi-a zis medicul ca in primul trimestru e riscul de avort(mai mult ca sigur)din cauza varicelei si de asta nu este inclusa in Torch ca daca o faci oricum sarcina nu evolueaza si ei considera ca nu are risc de malformatii.
acum ce pot sa mai fac decat sa astept, sper sa fie bine in continuare.

anca_toma mamica fericita a lui Iancu Matei (13.09.2011) + 8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mstefania spune:

Va salut!
Azi mi-am facut analizele o parte gratuit si o parte contra cost( asta pt ca am avut pe cineva la laborator care m-a ajutat sa le fac gratuit ca altfel nu mai sunt fonduri doar pt februarie, trist dar adevarat) si am intrebat de toxoplasmoza si costa 35 de lei doar pt o parte de anticorpi deci ar fi cam 70 de lei pt ambele tipuri de anticorpi si se poate face separat fara sa faci Torch si daca la prima sarcina am avut anticorpi nu mai este necesar sa mai fac inca o data analiza tinand cont ca nu am pisici, nu mananc carne crude si fructe nespalate, asa ca ....
Sanatate si capul sus !

Ma simt ceva mai bine , nu mai vars doar ceva senzatii de greata

Stefania 9+ si Teodora Rebeca (07.10.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simona-maris spune:

Anca-toma offf..imi pare asa de rau...nu am cuvinte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adde2510 spune:

Citat:
citat din mesajul lui mstefania

Va salut!
Azi mi-am facut analizele o parte gratuit si o parte contra cost( asta pt ca am avut pe cineva la laborator care m-a ajutat sa le fac gratuit ca altfel nu mai sunt fonduri doar pt februarie, trist dar adevarat) si am intrebat de toxoplasmoza si costa 35 de lei doar pt o parte de anticorpi deci ar fi cam 70 de lei pt ambele tipuri de anticorpi si se poate face separat fara sa faci Torch si daca la prima sarcina am avut anticorpi nu mai este necesar sa mai fac inca o data analiza tinand cont ca nu am pisici, nu mananc carne crude si fructe nespalate, asa ca ....
Sanatate si capul sus !

Ma simt ceva mai bine , nu mai vars doar ceva senzatii de greata

Stefania 9+ si Teodora Rebeca (07.10.2007)

Pai nu e asa mult 35 + 35 lei, imi poti spune si unde le-ai facut? Chiar si intr-un mesaj privat daca nu e voie sa faci reclama sau mai stiu eu ce. Eu habar nu am, sunt la prima sarcina, nici nu auzisem de TORCH. Si in mod sigur nu o sa fac toate analizele, doar strictul necesar. Abia pe 19 am dublu test si am uitat sa intreb de toxo unde se face.

Azi m-am simtit si eu mai bine, nici sanii nu mai dor asa tare, nici greturi n-am prea avut. Doar o durere de cap, cred ca de la frigul de afara.

Edit: Apropo de fonduri, in Romania muncesc f. putini oameni, de unde atatea fonduri? Plus ca la noi circula o gramada de bani la negru... Vorbeam aseara cu fratele meu si el imi spunea ca la noi muncesc vreo 4 mil. de persoane si m-am mirat. Dar azi cautand statistici pe net, mi-am dat seama ca nu era departe de adevar.

Anca (si celelalte fete cu probleme cu varicela): Poate ca o femeie fara copii nu realizeaza riscurile pana nu i se explica f. clar. Eu mi=aduc aminte de mine si asa eram... si acum mi se pare greu de conceput ca sunt atatea si atatea boli care pot pune copilul in pericol :(

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula_m spune:

Anca, m-ai socat!! Nici un dr nu mi-a zis asa ceva si am vb cu ginecologul, am fost la un infectionist si la medicul de familie...dr tau chiar nu vrea sa faci copil, sau ce? Toata lumea mi-a zis ca daca ai facut varicela ai imunitate pe viata...ai auzit tu pe cineva sa faca de 2 ori? Ca eu nu am auzit...o fi dr tau singurul din lume...
"Varicela se vindec#259; sau dispare īn 7-10 zile #537;i genereaz#259; imunitate permanent#259;. Desigur exist#259; cazuri cānd imunitatea dispare #537;i are loc un al doilea episod de varicel#259; īns#259; sunt cazuri izolate."- Wikipedia
Eu zic sa stai linistita, sa te calmezi, asa cum am facut eu si hai sa ne gandim ca totul va fi bine...

Adde, faptul ca nu ai copii , nu e o scuza sa fii nesimtit si sa nu-ti pese de cei din jurul tau!!
Si mai voiam sa-ti zic ca 4 mil de oameni lucreaza cu acte in regula, cine stie cati mai sunt angajati la negru...si totusi nu e o scuza sa tb sa platesc eu analize, ca dupa mine se platesc o gramada de bani la stat!!

Paula, mamica lui Raul Ionut, nascut la 24.07.2010 si 8+
Am implinit doi anisori!!!

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adde2510 spune:

Citat:
citat din mesajul lui paula_m

Anca, m-ai socat!! Nici un dr nu mi-a zis asa ceva si am vb cu ginecologul, am fost la un infectionist si la medicul de familie...dr tau chiar nu vrea sa faci copil, sau ce? Toata lumea mi-a zis ca daca ai facut varicela ai imunitate pe viata...ai auzit tu pe cineva sa faca de 2 ori? Ca eu nu am auzit...o fi dr tau singurul din lume...
"Varicela se vindec#259; sau dispare īn 7-10 zile #537;i genereaz#259; imunitate permanent#259;. Desigur exist#259; cazuri cānd imunitatea dispare #537;i are loc un al doilea episod de varicel#259; īns#259; sunt cazuri izolate."- Wikipedia
Eu zic sa stai linistita, sa te calmezi, asa cum am facut eu si hai sa ne gandim ca totul va fi bine...

Adde, faptul ca nu ai copii , nu e o scuza sa fii nesimtit si sa nu-ti pese de cei din jurul tau!!
Si mai voiam sa-ti zic ca 4 mil de oameni lucreaza cu acte in regula, cine stie cati mai sunt angajati la negru...si totusi nu e o scuza sa tb sa platesc eu analize, ca dupa mine se platesc o gramada de bani la stat!!

poze

Nu o scuza, o explicatie a lucrurilor de care ne izbim. Tocmai asta spuneam, doar cei cu acte in regula cotizeaza la stat. Nu zic deloc ca e normal, ca si eu am auzit de multe ori `luna asta nu sunt bani, nu retete compensate etc`, desi din partea mea eu mi-am platit darile.

La fel si cu varicela, nu incercam sa gasesc scuze la nimeni. Doar ca mai sunt si inconstienti pe lumea asta...

Va pup si imi pare rau ca va izbiti de probleme. O femeie insarcinata este si vulnerabila emotional, adica sunt toate schimbarile hormonale uneori greu de gestionat. Sunt alaturi de voi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ele spune:

Am ajuns si eu acasa dupa o zi al naibii de lunga.
Am facut un dush si in 15 min sunt in pat.
Referitor la analize, sotul cand a aflat ca sunt gravida, ne-a facut la toti 3 carduri la Medlife, la el la munca. Nu mai platesc ecografe, consultatii, analize decat o mica parte si la alea am reducere.
Nu stiu cat m-ar fi costat in mod normal dar ieri am dat 96 ron pt 3 analize care le-am platit. Am avut sangele, sumar urina, urocultura, his, sifilis si nu mai stiu ce.

Faptul ca fiecare consult + eco dadeam 150 ron si acum doar aia 9E/luna, ma scapa de multe griji.

Elena & Denisa
9 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula_m spune:

Elena, la astea am si eu trimitere, dar pt TORCH nu mi-a dat trimitere, ca alea nu sunt decontate de stat. Si am intrebat la un laborator si costa 350 de lei si nu am curaj sa nu le fac.
Edit : inca sunt tot nervoasa pe dr Ancai!! Ciudata si explicatia lui de ce nu face parte din TORCH...si toxoplasmoza are exact aceleasi efecte la inceputul sarcinii si totusi sunt incluse in analiza...

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karimak spune:

Saptamana trecuta bebelul meu nu avea maini, ci doar muguri. In saptamana 9 vreau sa zic. Cred ca au ritm diferit de dezvoltare. Al meu avea 2,23 cm. Poate la urmatoarea ecografie ma va bucura cu asta!

Mergi la inceput