Invitatie petrecere colega de gradi

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns teolinda spune:

La noi sunt bine veniti si copii mai mici.. sa aiba si cel mic cu cine sa se joace.
E foarte nasol ca noi avem prieteni cu copii de varsta baiatului cel mare (7 ani (+1/-2)). Cel mic e obisnuit sa se joace printre cei mari. Ar trebui sa-i fac si lui gasca de pici? Deocamdata nu m-am stresat..ma gandesc ca si-o face el de la anul cand va merge la gradi. Daca nu.. am pus eu ochii pe niste colegi de-ai celui mare de la scoala care au frati/surori de varsta celui mic( 3-4ani).

Si ca sa fie treaba completa... mai sunt si gasca doar de baieti. Singura fata e nepoata-mea (care-i si fina noastra). Da' am avut grija de ea si-i chem o fetita cu care au fost colegi de gradi. Asadar joi avem petrecere 12 copii... 10 baieti si 2 fete.
Al meu nu a vrut la Mc pt ca nu-i place. Ar fi vrut el mai mult sa se joace pe masinarii cu jetoane...da-l duc la un loc de joaca unde sa se mai fugareasca si sa se bata cu mingii ca doar face numai 7 ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

Citat:
citat din mesajul lui anya
veti vedea ca la petrecerile de copii scopul nu e sa mancam si sa bem

Corect, nu e...dar cand gazda iti spune dinainte sa vii nemancat, cum e? Cand vii de la serviciu, iei copilu' abia trezit din somn si fugi la petrecere, stiind ca iei acolo o gustare, un sandwich, ceva, cum e? Ma rog, probabil ca a fost greseala mamicii care a ascultat-o pe gazda, iar a mea, ca am vrut si eu un banal pahar cu apa chioara si nici pe ala nu l-am primit...

Am gresit si cand am crezut ca este o aniversare, nu-i asa? O aniversare, dupa mine, inseamna ca tu, ca mama, pregatesti niste bunatati cu care iti tratezi invitatii, fie ei copii sau parinti. Altfel spui de la inceput..."Uite, fi-mea se joaca acolo. Vino si tu cu fetita ta, sa se joace impreuna". Si eu, ca mama responsabila ce sunt, ii dau copilului sa manance inainte de a pleca, eventual ii iau si o gustare, daca stam mai mult.

P.S.: Fetita a topait la cateva jocuri, a stat cuminte la pictat pe fata si a venit urland cand a incasat o minge in spate. Nu a vrut sa se intoarca, a cerut acasa, ca ii era foame.

www.facebook.com/groups/369896643087518/" target="_blank">Grup de vanzari MAMI VINDE IEFTIN... Vino si tu, mami!

Uneori am impresia ca daca animalele ar putea vorbi, noua ne-ar fi rusine sa mai deschidem gura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Raza,nu toata lumea face nu stiu cate feluri de mancare,ca poate nu are timp,resurse sau poate nu se pricepe.Uite eu nu ma pricep sa fac nush ce mancaruri in diverse forme.
Imi pare rau ca nu a iesit cum ai fi vrut tu sa iasa,macar pe viitor stii cum stau lucrurile si mergeti unde va simtiti voi bine.
Eu nu-mi prea bat capul cu ce se pune pe masa,petrecerea e pt copiii,nu pt adulti,nu e nunta sa faci nu stiu cate feluri de mancare..pe la locurile de joaca oricum nu ai spatiu sa pui atatea si in plus e si foarte costisitor..daca vin ambii parinti ai copilului,pai e nunta in toata regula..
Pe mine ma intereseaza sa se joace fii-miu zau,nici macar nu ma intereseaza cu ce e servit copilul,eu mereu plec cu el de acasa,mancat..oriunde il duc.
Eu zic ca important este ca cei mici sa se distreze,noi parintii sa socializam...poti lega prietenii frumoase sau nu :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Aici la locurile de joaca nu se permite sa se aduca mancare de acasa pentru petrecere, doar eventual tortul (si acesta din comert, cu lista clara de ingrediente), daca nu se alege "pachetul cu tort inclus" din partea companiei. Copiii primesc fie gustari reci (sandvisuri, cubulete de branza, crackers etc) fie o gustare calda (hot-dog, pizza, chicken nuggets), suc, inghetata, prajiturici - bucatica de tort din tortul sarbatoritului se ia la pachet de obicei, e impachetata si pusa intr-o punguta in care mai sunt "surprize" (dulciuri, o jucarica, baloane etc). Dar nu se face ofera multa mancare, e vorba de o petrecere de pana la 3 ore, dintre care aproape 2 ore sunt petrecute in soft play. Parintii nu se asteapta sa fie serviti cu mancare, am fost la petreceri unde parintii sarbatoritului au comandat cateva platouri de sandvisuri sau pizza, sau au oferit doar o cafea, dar am fost la petreceri unde pentru parinti nu se oferea nimic, daca doreau ceva isi puteau cumpara - petrecerea e a copiilor, nu a parintilor - de multe ori parintii nici nu stau la petrecere, vin, lasa copiii si un numar de telefon, si revin peste o ora si ceva.

Eu am decis sa achizitionez "pachetul de servicii" care ofera si parintilor cafea/ceai (si am vazut ca ofera si suc, la cerere) si am vazut ca locul de joaca are cafenea de unde se pot comanda platouri de sandvisuri si pizza, si cred ca voi comanda 2-3 platouri de acolo pentru parinti. Vazand si facand - cam asta e cuvantul de ordine.

Apropos de cadouri, acum cateva zile am primit "felicitare de multumire" din partea unei fetite la a carei zi de nastere am fost acum o luna, ii multumea celui mic pentru cadoul primit (scria acolo exact ce cadou ii daduse el) si pentru ca a venit la ziua ei. Cadourile nu se desfac la soft-play, sunt puse asa cum sunt primite, in pungile de cadouri, cu felicitarile in ele, in niste saci , (sacii sunt etichetati "petrecerea lui cutarica") iar cand parintii pleaca acasa, iau sacii si copilul desface cadourile acasa. Si mai tarziu trimite "felicitarile de multumire" la invitati.

Cam astea sunt obiceiurile pe aici...

Dark Bendis
& The Goblin Prince (31.12.2008)

"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Si in Romania marea majoritate a locurilor de joaca au inclus meniul pt copii, in cateva variante (sanvischuri, hamburgher, snitel cu cartofi prajiti, pizza si suc). Tortul poate fi comandat prin ei (la cofetaria partenera) sau adus de la cofetaria preferata. Mc-urile nu accepta decat produse proprii. Pentru copiii mai mari, cand se fac petrecerile in cluburi sau la lasertag nu poti lua de la ei decat bautaura. Mancare n-au si atunci iti ofera varianta sa aduci de acasa sau sa comanzi ceva. Pentru ca toti copiii sunt "morti" dua pizza si se si mananca usor e de obicei preferata.
Cu cadourile..copilul primeste cadoul, se uita pe gura pungii ca nu se poate abtine si apoi il arunca parintelui pt ca el are treaba sa se joace. Seara, acasa, incepe nebunia cu desfacutul pachetelor. Cel putin jumatate nu au felicitare/biletel si nu intotdeauna stim de la cine e punga respectiva.
Eu, cand am cumparat hainute am pastrat bonul pana dupa petrecere. O singura data l-am dat ca sa schimbe produsul (ii era fix copilului respectiv).

Acum am suficienta experienta ca sa stiu la ce sa ma astept cand merg intr-un loc de petrecere. Rareori primesc mai mult de o cafea, un suc, o felie de pizza si o felie de tort. Ideea e ca nici nu am pretentia si la randul meu, la petrecere se va face la fel. Copiii sunt deja marisori, pot sa-i las si sa ma plimb o ora, doua, dar noua (mamelor) ne face placere sa punem tara la cale, sa impartasim ce mai fac copiii. Spre exemplu, la ultima petrecere am aflat ca niciunul din copiii prezenti (cam 15) nu isi pune hainele ordonat dupa ce se dezbraca. Ba mai mult, niciodata cracii de la pantaloni nu sunt pe aceeasi parte . Toti sunt dezordonati si ametiti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Citat:
Anya: Imi pare rau ca trebuie sa fac petrecerile in spatiu inchis. Daca nu m-am orientat sa fac copii vara....

Ei, al meu e nascut in mai si tot in spatiu inchis a vrut, exact de ce vorbeai mai adineauri, impuscaturi cu laser (cica misiuni) pe semiintuneric. Cica a fost ok, dar mincare de dupa, furnizata de aia de acolo a fost oribila. Nu s-a put minca, drept care le-am dat acasa cite 2 portii de tort cind am ajuns acasa.

Anul trecut am inchiriat piscina si a fost foarte frumos. Ne-au dat voie sa aducem noi mincare, am comandat pizza la pizzaria de peste drum si am adus noi tortul si sucul (au un spatiu acolo cu scaune si mese unde se poate minca). A fost foarte bine, le-a placut mult. Drept cadouri, a primit plicuri cu bani (asa am cerut noi in invitatie).

Parintii nu sint serviti niciodata cu nimic, dar nici nu le spui sa vina nemincati la tine, facindu-i sa creada ca o sa le orferi ceva.

Mergi la inceput