Invitatie petrecere colega de gradi
Raspunsuri - Pagina 8
anya spune:
Atunci cand intr-o familie sunt mai multi frati, e inevitabil ca la petreceri sa fie mai multe categorii de varsta. Eu am doi baieti si chiar daca le fac petrecerile in date diferite la party exista si copii mici si mari. Cam 4-5 ani diferenta. Se intampla ca cei mici sa ia o minge in cap, se intampla ca cei mari sa fie deranjati de "piticanii" . La ultima petrecere la lasertag, copilul meu cel mic (7 ani) a iesit urland cu ditamai cucuiul. Cineva, pe intuneric i-a dat o pusca-n cap. Sunt convinsa ca n-a vrut si habar n-a avut, cum se alearga ei pe intuneric. I-am pus gheata si in doua minute, cu lacrimile inca siroind, a intrat inapoi sa nu piarda tura. Dupa doua saptamani are inca o pata verde de toata frumusetea. Asta e viata si trebuie sa se invete. Vor petreceri? Sa se descurce.
Cu mancarea pentru parinti...atata timp cat exista niste rontaiele, o cafea/suc/apa si o felie de tort la sfarsit e foarte ok. Nu e nunta. E o petrecere pentru copii. Repet: pentru copii. Adultii stau sau nu, cum au chef. La inceput de ciclu scolar e cam dificil pt parinti deoarece nu se cunosc. Dupa ceva vreme, veti vedea ca sunt bune metode de socializare. Dupa 3 ani de gradi, impreuna, cateva mamici de-am grupat si luat inima-n dinti sa mergem la sala. Dupa 3 ani de scoala, ne-am hotarat sa mergem in club - doar mamicile si invatatoarea . Unii parinti nu sunt pe gustul nostru. Cu altii descoperim ca ne intelegem f bine. Cu timpul veti avea mai multe contacte si veti vedea ca la petrecerile de copii scopul nu e sa mancam si sa bem, ci sa ne intalnim si discutam cu oameni care au aceleasi preocupari (cresterea copilului, gradi/scoala) si chiar sa descoperim idei noi sau personalitati interesante. La ultima petrecere (aia, cu pusca-n cap) am aflat povestea vietii uneia dintre mamicile din grup. Telenovela e putin spus (20 de ani traiti in Africa). Daca pana acum nu interactionam altfel decat salutandu-ne si eventual o scurta si banala discutie, acum o admir pentru forta de care a dat dovada de-a lungul timpului. Oamenii de langa noi pot fi fascinanti daca reusesti sa-i cunosti (unii, nu chiar toti, dar intai trebuie sa-i cunosti).
Laura Ioana spune:
De cand a inceput sa-mi placa sa fac tutu-uri si fundite asta duc cadou la orice petrecere de fetita; la baietei e mai nasol). Si nu am dat gres: fetitele iubesc sa arate ca balerinele/printesele
Raza imi pare rau ca a fost asa o experienta uricioasa! N-am vazut: gaza ta macar s-a simtit bine?
buli spune:
pe mine la 6 ani nu ma interesa ce mancare se serveste la petrecerile pentru copii.
daca luam de acolo kinderul vesel, era ok.
de fiecare data am avut grija sa-l duc mancat si odihnit.
n-am stat niciodata sa "socializez" cu persoane pe care nu le cunosc, am intrebat la ce ora sa vin sa-l iau si atat. am lasat numarul de telefon sa fiu anuntata daca e vreo problema si mi-am facut de lucru prin apropiere.
si acum stau doar la petrecerile la care cunosc parintii, la celelalte livrez copilul si il iau. nu am avut niciodata pretentia sa fiu servita, evenimentul e pentru copii. cand a fost pentru parinti, am fost invitata cu sotul, in mod evident.
mcoca spune:
Anya, de ce e obligatoriu sa fie mai multe categorii de varsta cand sunt mai multi frati? Eu deocamdata am numai un copil, dar cum va fi diferenta de 5 ani, nu vad invitand prietenii celei mari la ziua piticaniei sau invers?
Vicky si Printzesone
xxxwoman spune:
:) Pentru ca in general copiii mari au frati mai mici..... si daca se merge in grup cu tot familionul, automat sunt si altii mai mici prin preajma.
Andrei a fost invitat acu vreo 2 luni la Mc... si-am mers toti, adica si cu cea mica, si noi, parintii... (Dar nu ma omor cu partyurile la Mc, nici o cafea baubila nu fac astia... si eu la cafea nu iert nimic.. pe-aia efectiv n-am putut sa o beau...).
Sambata a fost la ziua unei alte colege, intr-o locatie cu loc de joaca si animator... Fetita avea si un fratior mai mic... Aici n-am mai fost cu totii... L-am livrat si l-am ridicat la ora convenita... Dar asa se intampla sa fie copii de varste diferite, pentru ca unii au frati (sau sarbatoritul, sau invitatii... )
mcoca spune:
Mda, nu stiu, asa o fi in ro, dar nu mi se pare corect. Aici daca invit 5 copii, in nici un caz nu ma trezesc cu 15 (francezii au cate 3) ....
Eu vorbesc strict de petrecerile de copii, nu unde fac eu ziua lu fie-mea cu prietenii mei si cu copiii lor (sau cu neamurile), ca asta e alta mancare de peste.
Vicky si Printzesone
anya spune:
Hai sa dau exemplu petrecerea pe care va trebui sa o fac pt fiul meu in ianuarie. Face 10 ani si vrea la lasertag (impuscaturi cu laser pe semiintuneric...). Va invita cativa colegi de la scoala si cativa prieteni buni - astia sunt aproximativ de aceeasi varsta. Dar isi va invita si fratele (7 ani), sora mai mica a prietenului lui cel mai bun care e si "iubita" lu' fiumeu celalalt (7 ani) si verisoarele (8 jumate si 5 ani). Pe de o parte financiar nu pot sustine 2 petreceri diferite iar pe de alta parte nu se aduna suficienti copii cat sa fie echipele cat de cat complete. Asa se amesteca copii de 10-11 ani cu copii de 7.
In toamna, cand fiul meu cel mic a vrut la Mc sa-si faca ziua au fost copiii lui de 7 ani, verisoarele si 3 baieti de 10-11 (fratele si 2 prieteni buni din familie). Au jucat baschet si si-or fi luat si mingi in cap.
Ideea e ca marea majoritate a copiilor sa se cunoasca, sa se inteleaga si numarul copiilor sa fie adaptat spatiului. La Mc 10 copii sunt suficienti. Peste e brambureala. La Lasertag 10 copii se plictisesc. Trebuie sa fie cam 15 pana-n 20 ca sa fie distractia distractie.
Cu neamurile (=bunicii) verisoarele s-ar plictisi - asa ca sunt invitate la petrecerea copiilor.
Imi pare rau ca trebuie sa fac petrecerile in spatiu inchis. Daca nu m-am orientat sa fac copii vara....
Xxxwoman - exista Mc-uri care au si cafenea (Unirii, Barbu Vacarescu) si acolo au si alte produse. In toamna cand piticul a vrut neaparat Mc am mers la Unirii ca sa poata lua si parintii o cafea mai buna
mcoca spune:
Hmm, Anya inteleg. Da ma intreb, verisoara de 5 ani, se distreaza ea la laser game?
Noi nu avem familie aici. Singura familie sunt prietenii cu care ne-am tot inrudit prin nasit si mosit :)).
In vara, la 4 ani am facut 2 aniversari : una fix de ziua ei, cu finii si nasii, deci copii de toate varstele. A doua numai cu copii de varsta ei (+/- 1 an).
Vicky si Printzesone
xxxwoman spune:
:)) Da da..... Alegerea a fost a petintilor sarbatoritului, dar nici cand oi ajunge sa fac eu nu aleg Mc.... Sa ajung sa le vanez pe cele cu cafenea... asta-i buna :P. PS Eu la Mc n-am mancat in viata mea nimic, ar trebui sa mi se ridice o statuie..
Cu noi nu s-a "trezit" nimeni pe nepusa masa la petrecerea in cauza.. Am vorbit cu mamica de cand ne-a invitat (ne stiam cat de cat din anii anteriori de gradinita si cresa), nu ne-am autoinvitat... I-am explicat situatia de la momentul respectiv (planurile noastre, distanta pana la locatie, etc), si aveam in gand sa "stam pe-acolo" pana la final. Nu ne-am dus tinta la petrecere 4 in loc de 1 si i-am spus din start ca de noi ne ocupam noi...
Cand pot, fac cu drag eschive, cum a fost sambata... ca nu agreez locurile aglomerate, galagia si tot tacamul.
anya spune:
Nici eu nu as fi ales Mc-ul dar nu m-am inteles cu copilu' sarbatorit Se plictisise, domle' de locurile de joaca si vroia la Mc.
Intre a sta cu babele si a juca ceva cu jetoane, a sari pe trambulina (ca la lasertag au si de-astea) ce crezi ca ar prefera? Plus ca sora ei mai mare se incadreaza ca varsta in grup.