pro sau anti vaccinare?
Raspunsuri - Pagina 2
mgabi spune:
Buna
Lorinne consideri ca acest site de discutii cu parintii este unul foarte bun? Fiecare culege informatii si alege dupa cum intelege si le inerpreteaza in propriul lui interes. Libertatea la opinie este diferita. Este alegerea ta daca vrei sa aplici sau nu, dar nu sa critici. Ne informam, discutam si atat.
Inchid subiectul aici
Burtocika spune:
Eu nu discut pro sau contra vaccinare, doar as vrea sa stiu daca pot OPTA sa fac vaccinul la medicul de familie in loc de scoala ?
Am in minte vaccinarile din "epoca de aur", in care eram incolonati ca vitele si dusi la cabinetul medical, si nu vreau sa-mi supun copilul unei astfel de traume. Ea si-asa este foarte speriata de injectii, prefer sa le faca la medicul de familie, pe care il cunoaste de mica si in care am incredere ca foloseste vaccinuri corect depozitate si instrumente curate.
Darria spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Burtocika as vrea sa stiu daca pot OPTA sa fac vaccinul la medicul de familie in loc de scoala ? |
Da. Te asiguri ca nu o vaccineaza la scoala si mergi la medicul de familie. Rogi medicul de familie sa-l faca(trebuie sa stie din timp, sa-si comande vaccinul). Chiar daca e vaccin de la stat, trebuie sa ceara doza.
La scoala, daca-ti cere, poti duce dovada vaccinarii(copie dupa carnetul de vaccinare sau aviz)
Se prefera la scoala fiindca este mai usor dar nu este obligatoriu.
Nici eu nu doream vaccinare la scoala din motive de sanatate. Prefer sa o controleze medicul de familie in care am incredere si care-i cunoaste istoricul medical.
On topic: antipolio imi este frica sa-l refuz dar intentionez sa discut cu un alergo/imuno inainte de vaccinare.
fran spune:
Fetita mea e in clasa 1 si vom refuza ROR. Pana acum am facut toate vaccinurile "obligatorii" plus varilix-ul. Nu am avut la nici unul nici o reactie adversa imediat dupa vaccin. Insa pitika mea a avut intre 1-3 ani intarziere in dezvoltarea vorbirii, intarziere care a fost pusa la un moment dat pe seama ROR-ului ( de catre un medic neurolog destul de cunoscut- spun asta ca sa nu credeti ca e vorba de imaginatia mea aprinsa de diverse articole anti-vaccinare). Mie mi-a explicat ca se banuieste o legatura intre intarzierea in formarea sinapselor intre cele 2 emisfere cerebrale ( fara de care nu se dezvolta limbajul, oricat de dezvoltata este fiecare emisfera in parte) si vaccinul ROR. ROR-ul facut copiilor mici nu este suspectat doar de declansarea autismului, ci si a altor boli neurologice. Copilul e bine-merci acum, a inceput sa vorbeasca pe la 2 ani jumate, dupa care limbajul s-a dezvoltat normal. Eu insa nu am de gand sa risc din nou. Adulta fiind, inainte de a ramane insarcinata poate sa-si faca vaccinul impotriva rubeolei, daca va considera ca este necesar.
Pe mine m-ar interesa care este procedeul de a refuza vaccinul, imi trebuie neaparat o recomandare sa nu-l fac sau imi pot pur si simplu asuma raspunderea? Cu ce consecinte? Ma refer la primirea in colectivitate, nu la posibilitatea de a face bolile respective.
Antipolio nu voi refuza, imi e frica, e o boala foarte grava. Dar pentru boli pe care majoritatea le-am facut in copilarie si le-am depasit fara probleme...
eveline spune:
Fran - la noi in judet, din pacate, este epidemie de rubeola; si s-a inregistrat si un deces din nefericire...nu te-ai gandi poate, nu pare a fi cine stie ce boala, vorba ta, multi din generatia noastra au trecut peste ea fara probleme, insa..... Cazurile cu pricina sunt inregistrate la copii nevaccinati la 1 an.
fran spune:
M-am gandit pe toate partile. Nopti intregi, si cand era mica si nu vorbea deloc si acum cand e ok si se apropie iar vaccinarea.
Stiu ca din cand in cand sunt epidemii de rujeola, rubeola, oreion. Apar uneori in comunitati de copii nevaccinati ( romi in multe cazuri- si uneori ajung la doctor doar daca le e foarte rau, de aici si riscul mai mare de deces, mai ales la copilasii mici), dar se intampla sa apara si la copii vaccinati. Vaccinul oricum nu protejeaza 100%, pentru rujeola citeam pe undeva ca la 2 ani de la vaccin 10% nu mai au imunitate. Nu se dezvolta imunitatea la vaccin, de aceea apare boala si la cei vaccinati. Acum ce sa zic, in fiecare an sunt si epidemii de gripa si atunci sunt si decese, de multe ori cei cu imunitate mai scazuta (copilasi mici, batrani, cei care sufera si de alte boli). Eu stiu deja ca la pitika mea cel mai probabil vaccinul ROR de la un an a avut efecte adverse (grave).
Nu o pot proteja de toate bolile sau de reactiile adverse ale medicamentelor, vaccinurilor, radiografiilor etc. Dar macar sa o protejez de ceea ce stiu ca foarte posibil i-a facut rau in trecut.
natalia_nica spune:
Azi se fac vaccinurile ROR in scoala noastra, la clasele I. Noi am refuzat, mi-e frica, nu vreau sa risc (mai ales ca el a avut suspiciune de astm alergic infantil, acum e ok)...
anya spune:
Eu am doi copii (a 4-a si a 1-a). Amandoi au facut ROR-ul - cel mic chiar mircuri- si cel mare antipolio. Nu au avut nici o reactie dupa vaccin. Asta micu' si-a urmat programul obisnuit cu antrenamentul la inot, cursul de engleza...n-a avut febra si nici nu i-am dat nimic.
Nu sunt fan vaccinuri. Am refuzat antirujeolicul la 8 luni (era o moda cand i-am avut mici), nu le-am facut antigripale dar cu polio nu m-as juca.
Cat despre posibilitatea de a fi facut un vaccin la medicul de familie sau pediatru eu zic sa intrebati inainte medicul in cauza daca are vaccinul si il poate face. Referitor la antipolio, tin minte ca am discutat cu pediatrul la vremea respectiva si nu il aveau, mi-a zis ca nici farmaciile nu au voie sa il aibe si ca se face doar in campanii scolare si pt bb-i la medicul de familie. Dozele erau numarate si date pe cap de copil.
natalia_nica spune:
Antipolio il vom face, cand vine randul lui - consider ca poliomielita intr-adevar e o boala periculoasa, plus ca vaccinul antipolio nu e atat de... hulit ca si ROR...
anya spune:
Am vorbit cu o asistenta medicala care s-a ocupat de vaccinare. Saptamana asta se incheie campania de vaccinare ROR in scoli. Cine a refuzat sau a avut copilasul racit poate face vaccinul la medicul de familie contra cost si e cam 2 milioane si ceva (bani vechi).