Posibil caz de abuz asupra unui copil... ce sa fac
Raspunsuri - Pagina 19
Aqai spune:
ei le tot despici matale :) intelege-ma ca el a fost si este responsabil pt copiii lui, ca mai are 2 care au cu totul alta parere, ca l-au cunoscut; atata doar ca fata aceasta era f mica la momentul divortului si nu a avut niciodata ocazia sa isi cunoasca tatal fiindca nu a fost lasata de mama. ei i s-au servit doar niste povesti, false. verificabile daca ar fi dorinta, dar inca nu e. de aia spun ca inca nu e vremea lor.
gandeste-te numai la filmele pe care le vezi in care mama ascunde si scrisorile trimise de tata copiiilor fiindca nu poate trece peste faptul ca au divortat. Cam asa a fost si acolo, o mare spalare pe creier, instrainare fortata etc. Plus inoctrinarea constanta ca el s-ar fi reintors la familie daca nu ar fi fost sotia actuala in peisaj, care btw a aparut la vreo 10 ani dupa divort. cred ca daca ar fi fost vorba de ceva impacare, in 10 ani ar fi fost timp suficient.
acu' e majora bine dupa buletin, dar constat eu ca incepi sa-ti intelegi parintii si sa vrei sa-i cunosti mai bine in general dupa ce ai propriii copii :D
De aceea nici nu o judec pe ea pt actiunea ei. Dupa ea, tatal ei e un om rau si ea a actionat corect in consecinta.
Zic doar ca poate avizul ei negativ ar fi trebuit investigat o de o parte... neutra.
Si pt foster se primesc in jur de $ 900 de copil. In cuplul respectiv el e pensionar cu venituri si beneficii f bune, ea munceste si castiga mult mai bine decat banii de la foster care. Iar ca sa aiba grija de 2 copii ar fi renuntat la serviciu si din punct de vedere financiar ar fi iesit in minus clar. mi se pare fair sa beneficieze de alti bani, caci copiii nu se cresc cu aer. Ideea a fost a ei, cu copiii, ea fiind la randul ei un fost copil abuzat psihic si apoi supusa unei adevarate torturi fizice in prima casnicie. Echilibrata acum, dupa vreo 15 ani de la toate povestile astea, s-a gandit ca asa poate ajuta alti copii sa scape, ca sa ne fie clara motivatia si s-o scoatem din zona financiara unde nu-si are locul.
Sunt niste oameni buni care au avut vieti foarte grele si ar fi vrut sa ajute si nu le-a iesit. Chiar nu merita suspiciune; n-a iesit, ei or sa-si vada de vietile lor mai departe cum faceau si pana acum. Cu copiii, cu traumele, cu terapiile, cu incercari, esecuri reusite si alte cuvinte storcatoare de lacrimi
n-am cum sa te conving, stiu, ca si eu am tentatia de a invinovati parintii pt orice si de a absolvi copiii de orice responsabilitate . In plus, tu trebuie sa crezi in eficienta si corectitudinea sistemului social, asa e si firesc, de aceea ii suspectezi pe ei, gandind si din prisma fetei si din prisma sistemului.
nah, vezi cate ti-am povestit numai si numai pt ca le spuspectezi intentiile si actiunile? e doar un caz de sh... happens pana la urma, indiferent cat de mult incearca oamenii. mai sunt si de astea.
Edit, ca am vrut sa fiu autoironica si m-am grabit si a iesit cu totul altceva. Ideea era ca nu ma mai las provocata ca si asa imi depasesc timpul de net
mianna spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ana Stroe asta e varianta mamei; de la mine se vede o mama ce incearca sa controleze timpul tatalui cu copilul si sa stie tot; si un tata caruia nu i se permite sa ia decizii legate de propriul copil fara patronarea femeii, chiar in timpul de partaj cind copilul e al lui. |
adica e normal ca o mama divortata care are custodia copilului sa nu stie ca acesta ia lectii de pian si chitara??
nelia spune:
citat din mesajul lui Aqai n-am cum sa te conving, stiu, ca si eu am tentatia de a invinovati parintii pt orice si de a absolvi copiii de orice responsabilitate . In plus, tu trebuie sa crezi in eficienta si corectitudinea sistemului social, asa e si firesc, de aceea ii suspectezi pe ei, gandind si din prisma fetei si din prisma sistemului. nah, vezi cate ti-am povestit numai si numai pt ca le spuspectezi intentiile si actiunile? e doar un caz de sh... happens pana la urma, indiferent cat de mult incearca oamenii. mai sunt si de astea. |
Nu absolv copiii de responsabilitate, insa ei ar trebui sa fie responsabili de vietile lor, de greselile lor si nu de cele ale parintilor. Insa da, vad mai vinovat adultul decit copilul, cel putin pina la un punct in viata si in anumite privinte.
Nu cred in eficienta si corectitudinea sistemului social, sint prima care il critic atunci cind e de criticat, cine ma stie mai bine, stie si asta. Tocmai pentru ca asa cum spui tu, sh... happens... din toate partile.
A_Iulia spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui mianna
adica e normal ca o mama divortata care are custodia copilului sa nu stie ca acesta ia lectii de pian si chitara?? Asculta, priveste si taci!... Din brate fa-ti aripi de fier Si zboara cu ele spre cer!... |
Hai sa-ti spun cum e la noi. Eu habar nu am ce face exul cu copilul nostru cand e cu el - daca se intampla sa aflu e ok, daca nu, pot sa aflu si dupa ce se intoarce copilul acasa, nu-i nici o scofala. Ai sa spui ca e din cauza ca am incredere absoluta in el - asa si este. Nu am nicio emotie cat timp copilul este cu el.
totusi, odata ce mama a aflat ce program au ei in week-end (lectii de pian, chitara)...de ce ar trebui sa fie ea informata de fiecare data cand ei lipsesc de la o asemenea lectie?
ei bine, pe mine acest amanunt m-a facut sa fiu putin circumspecta. N-o fi tatal rupt din soare, dar nici mama nu are toate tiglele pe casa.
mianna spune:
citat din mesajul lui A_Iulia Hai sa-ti spun cum e la noi. Eu habar nu am ce face exul cu copilul nostru cand e cu el - daca se intampla sa aflu e ok, daca nu, pot sa aflu si dupa ce se intoarce copilul acasa, nu-i nici o scofala. Ai sa spui ca e din cauza ca am incredere absoluta in el - asa si este. Nu am nicio emotie cat timp copilul este cu el. |
ok. tu ai. ea n-are. tu afli dupa ce se intoarce copilul acasa. ea a aflat, la intoarcerea copilului acasa, doar ca acesta n-are voie sa-i spuna unde a fost.
in conditiile astea chiar n-ai vrea sa stii ca n-au fost la lectiile de chitara, cand acasa te asteapta oricum un raspuns de genul "nu pot sa spun unde am fost"?
sau altfel spus, chiar e control-freak o mama pe care o sperie un raspuns de genul asta? cand copilul e cu un tata oleaca violent (ok, "doar" cu mama)?
A_Iulia spune:
Bun. Si daca mama a aflat ce se intampla de fapt, ca merg la lectiile de chitara si la pian...de unde mai e panica asta, de trebuie mama sa fie anuntata de catre profesor de fiecare data cand fata lipseste? Mi se pare mult prea exagerat...
Fata poate ca nu vrea sa-i spuna mamei din propria ei vointa, nu ca ar fi neaparat constransa de tata, ai luat in considerare si asta?
mianna spune:
citat din mesajul lui A_Iulia Fata poate ca nu vrea sa-i spuna mamei din propria ei vointa, nu ca ar fi neaparat constransa de tata, ai luat in considerare si asta? |
sincer, nu. unu, pentru ca de obicei comentez pe baza a ceea ce s-a scris:
citat din mesajul lui emilia.m am inteles ca ea insista la fata sa-i spuna ce face vineri seara si ea nu-i spunea ca-i zisese tatal sa nu-i spuna |
si doi, pentru ca mi se pare mult mai firesc ca o fetita de 10 ani sa se "laude" in fata mamei ei cu lectiile de pian si chitara, decat sa le ascunda din proprie vointa.
A_Iulia spune:
Fetitele sunt foarte apropiate de tati. Nu ar fi exclus sa pactizeze cu ei impotriva mamelor nejustificat de ultraprotective.
si fii-mea are secrete (ok, nu neparata de genul asta) pe care nu insist sa i le sparg. Poate sa aiba secretele ei si cu tati, si cu buni, si cu cine vrea ea. chiar si pe telefonul meu are un secret diary cu parola pe care nu ma sinchisesc sa i-o sparg.
Dar acum Mianna, ca mama a aflat ce face tatal cu copila in week-end...unde si care mai e problema mamei? Ce face de fapt tatal cu copila? Merge la niste lectii? Se intelege acum si de ce participa la lectii? tocmai de aia, ca are prea putin timp de stat cu ea...
emilia.m spune:
Au venit azi cei 2, putin mai tarziu si mama. Ea i-a vazut prin usa de sticla la lectie, nu a intrerupt sedinta, mi-a zis ca totul e ok din partea ei si mi-a subliniat ca doreste sa fie anuntata cand fata lipseste de la lectie pt ca in 2 randuri tatal a plecat cu ea din localitate fara sa anunte si a adus fata abia duminica noaptea acasa. Sapunul a fost iarasi maltratat de micuta, lectia a decurs ca intotdeauna, dar tatal a fost mai calm de aceasta data.
21+
http://bazar.desprecopii.com/detail.asp?id=4886&n=LECTII-PIAN-CHITARA-CANTO
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.
PCOS, Tiroidita Autoimuna Hashimoto, MTHFR C677T si A1298C heterozigote. Tratament cu Clexane 0.2 alternat cu 0.4, Elevit alternat cu Medyn, Magne B6, Vit C, Euthyrox 100 zilnic
A_Iulia spune:
Na. Mare chestie ca el a plecat si s-a intors duminica seara. De parca nu ar avea voie sa plece din oras.
Pacat de copila.
Nu stiu cat e de vinovat tatal, dar mama pare sa fie de pe alta lume cu controlling-ul ei.