Posibil caz de abuz asupra unui copil... ce sa fac
Raspunsuri - Pagina 20
Carmenbr spune:
deci mama e control freak rau de tot. Pe langa faptul ca nu are incredere in tata, nu are incredere nici in profesor, a venit sa controleze acasa la profesor.
Eu nu sunt sigura ca fetita i-a spus mamei "nu pot sa-ti spun ca asa mi-a zis tatal", ci cred ca fetita pur si simplu nu a vrut sa spuna nimic. Stia ca mama e control freak, ca va face scandal ca tata a dus-o la lectii fara sa-i spuna mamei si a evitat scandalul. fetita e tensionata din cauza la amandoi parintii, e la mijloc si incearca saraca sa nu creeze scandal. Sunt sigura ca fetita crede ca din cauza ei sunt scandalurile, de asta si evita sa spuna tot, ca sa nu mai fie scandal. Daca mama ar fi mai relaxata, daca tatal i-ar spune mamei in mare programul, copila ar fi bine. Amandoi sunt incapatanati si foarte orgoliosi si de aici toata tensiunea fetitei. Eu sincer cred ca cheia e la mama, ea daca isi iubeste atat de mult copila ar trebui sa nu mai fie atat de orgolioasa si sa calmeze situatia, pt fetita nu pt ea. Sunt mai mult ca sigura ca tatal nu stie programul fetei din timpul saptamanii, ce face si unde se duce fata in fiecare zi si de asta si procedeaza la fel. Daca mama stie ca tatal e responsabil, ca nu i-a facut rau fetei pana acum, ar trebui sa mai lase control freak-ul asta si situatia s-ar detensiona. Dar uite ca tatal ia fata la pranz dupa scoala si mama se suie pe pereti ca nu stie unde e fata cateva ore. Aiurea. Pacat de copilul ala, ca adultii sunt pe campii amandoi, fiecare isi platesc polite unul celuilalt lovind in copil.
Aqai spune:
ma gandesc totusi ca daca tatal a fost atat de abuziv in felul lui in relatie, o fi avand un motiv mama aia sa sufle si in iaurt...
sau poate ca nu are si ea exagereaza.
in nici un caz nu se pot trage concluzii de aici. dar daca intr-adevar comportamentul tatalui a fost motivul divortului, mama are motive sa fie suspicioada. Asta daca ea spune intr-adevar adevarul.
mai ce bine am invartit-o, ca un avocat!
nelia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui A_Iulia Na. Mare chestie ca el a plecat si s-a intors duminica seara. De parca nu ar avea voie sa plece din oras. |
Cind parintii nu sint divortati, daca unul pleaca undeva, in afara orasului cu copilul si celalalt nu stie, ultimul se ingrijoreaza. Deci ni se pare normal sa se anunte sotii, parintii unii pe altii unde sint, pentru linistea fiecaruia si din respect.
Cind sint divortati, dispare respectul, se schimba regula? Daca eu as fi divortata si as tine copiii in timpul saptaminii, mi se pare normal ca tatal lor, indiferent unde este, sa sune si sa se intereseze de copii, sa stie unde sint, ce fac, sa-l sun atunci cind iesim din oras etc. As fi dezamagita de amindoi daca am proceda altfel. Si daca la sfirsit de saptamina, fostul meu sot, adica tatal lor ar lua copiii, mi-ar placea sa stiu in mare unde sint, cu atit mai mult daca are de gind sa-i duca in alt oras. Si sa pot macar o data in doua sau trei zile sa pot vorbi cu ei, la fel cum mi s-ar parea normal si invers.
Mi se pare normal ca cel care nu are copilul sa fie ingrijorat daca nu stie unde este...
Pe de alta parte, sint de acord ca li se acorda prea putin credit tatilor, mie mi se par ambii parinti la fel de importanti in viata copilului si asa ar trebui sa fie din burtica si pina tirziu in viata, indiferent daca ramin impreuna sau se separ. Femeia ar trebui sa invete sa incurajeze mai mult tatal sa devina tata, indiferent daca sint impreuna sau separati (proces care ia timp), asa cum si ea devine mama.
columbiana spune:
Mianna, nu-i normal ca o mama sa se crizeze pe la usa ca nu stie exact ce se intimpla in fiecare secunda pe care tatal o petrece cu copilul propriu;
Ea a declarat c-au divortat din cauza violentei verbale a tatalui copilului; 50% poate fi adevarat, 50% nu;
pina acum faptele stau cam asa: un tata ce-si duce copilul la ore de muzica, ce petrece fiecare weekend cu copilul in loc sa-l petreaca aiurea, se ocupa de el, si mama control freak ce asculta pe la usi si tine sa supervizeze si orele de muzica ale copilului;
din punctul meu de vedere cucoana respectiva pare scarry, tatal propabil o ignora intentionat si nu-i da rapoarte, scapat si el din controlul cucoanei dupa despartire, si un copil prins la mijloc si cu traume intre prostiile a doi adulti iresponsabili, dintre care mama mi se pare mai periculoasa.
e normal ca un parinte sa stie unde e celalalt cu copilul (se pot intimpla accidente), dar nu e normal sa caute sa afle in felul asta, spionind; daca tot e atit de ingrijorata, de ce nu tine fata cu ea in weekend? si libera, si cu telecomanda in mina? citeodata nu merge.
Citat: | ||
citat din mesajul lui mianna
adica e normal ca o mama divortata care are custodia copilului sa nu stie ca acesta ia lectii de pian si chitara?? Asculta, priveste si taci!... Din brate fa-ti aripi de fier Si zboara cu ele spre cer!... |
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
BlackCat4evR spune:
Si parintii mei sunt divortati si tatal meu a fost implicat tot timpul in viata mea, dar nu a existat nici un moment in care mama sa nu stie unde ma duce. Un anunt sec, de genul: "Vezi ca merg du fie-ta la..." Putea sa ma duca si la New york! Nu ii cerea voie sau mai stiu eu ce, pur si simplu o anunta!
Sau daca gagica are gura mare, el o pedepseste ascunzandu-i unde e copilul?
@ nelia: Simptomele copilului nu sunt de abuz sexual, ci fizic sau psihic.
emilia.m spune:
Eu simt empatie fata de mama. Din urmatoarele motive:
1. a fost maritata cu un om violent verbal si citez exact cuvintele ei: "ma facea cum ii venea la gura de fata cu copilul si cu alte persoane si atat de des incat primele cuvinte pe care le-a rostit copilul in afara de cele simple (mama tata papa) au fost urate (naiba, fa, proasta...).
2. copila a ajuns la psiholog inca dinainte sa se pronunte divortul pentru ca avea cosmaruri urate in fiecare noapte, se trezea efectiv urland, tresarea la cel mai mic zgomot si a folosit pampersi noaptea pana la 4 ani pentru ca altfel uda patul.
3. tatal are dreptul la timp cu copilul de vineri la pranz pana sambata seara, nu mai mult si nu e normal sa o ia si sa plece cu ea in varf de munte sau naiba stie pe unde fara sa anunte, cata vreme stie ca nu o poate aduce mamei in ziua si la ora stabilita.
4. bunicii copilei din partea tatalui sunt foarte inversunati impotriva mamei (mama fetei mi-a zis ca au fost asa de cand au cunoscut-o) si o vorbesc de rau in fata fetei cu orice ocazie.
Despre vizita ei de 20 de minute la noi acasa... ce sa zic...
Sotul meu nu i-a dat prin telefon detalii legate de locatia unde se desfasoara lectiile si consider ca e normal ca femeia sa vrea sa fie sigura ca fiica ei e in siguranta la lectii. S-a linistit cand a vazut ca studioul sotului meu este un mediu safe si mi-a fost evident ca i-a convenit faptul ca la ora la care fetita si tatal ei sunt la noi la lectii sunt si eu pe acasa.
Nu zic ca nu are si ea o mica doza de paranoia, dar cred ca toti parintii o au.
Eu una, sa fiu divortata, sa stabilesc ca o las pe fiica mea cu fostul sot vineri si sambata si el sa mi-o aduca abia duminica seara cred ca as muri de ingrijorare toata noaptea de sambata si toata ziua de duminica mai ales vazand ca ca nu raspund nici la telefon si habar nu am de unde sa-i iau. Sincer, as suna si la politie si pe la spitale ca m-as gandi la ce-i mai rau, Doamne Fereste....!
21+
http://bazar.desprecopii.com/detail.asp?id=4886&n=LECTII-PIAN-CHITARA-CANTO
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.
PCOS, Tiroidita Autoimuna Hashimoto, MTHFR C677T si A1298C heterozigote. Tratament cu Clexane 0.2 alternat cu 0.4, Elevit alternat cu Medyn, Magne B6, Vit C, Euthyrox 100 zilnic
mianna spune:
citat din mesajul lui Ana Stroe Mianna, nu-i normal ca o mama sa se crizeze pe la usa ca nu stie exact ce se intimpla in fiecare secunda pe care tatal o petrece cu copilul propriu |
copilul lor, nu doar copilul lui propriu; si pentru mine e o diferenta intre a lua lectii de chitara si a intra intr-o alimentara sa cumpere o napolitana; ultima intra intr-adevar in categoria de care nu trebuia neaparat sa stie.
Lala_D spune:
citat din mesajul lui emilia.m Eu simt empatie fata de mama. Din urmatoarele motive: 1. a fost maritata cu un om violent verbal si citez exact cuvintele ei: "ma facea cum ii venea la gura de fata cu copilul si cu alte persoane si atat de des incat primele cuvinte pe care le-a rostit copilul in afara de cele simple (mama tata papa) au fost urate (naiba, fa, proasta...). 2. copila a ajuns la psiholog inca dinainte sa se pronunte divortul pentru ca avea cosmaruri urate in fiecare noapte, se trezea efectiv urland, tresarea la cel mai mic zgomot si a folosit pampersi noaptea pana la 4 ani pentru ca altfel uda patul. 3. tatal are dreptul la timp cu copilul de vineri la pranz pana sambata seara, nu mai mult si nu e normal sa o ia si sa plece cu ea in varf de munte sau naiba stie pe unde fara sa anunte, cata vreme stie ca nu o poate aduce mamei in ziua si la ora stabilita. 4. bunicii copilei din partea tatalui sunt foarte inversunati impotriva mamei (mama fetei mi-a zis ca au fost asa de cand au cunoscut-o) si o vorbesc de rau in fata fetei cu orice ocazie. Despre vizita ei de 20 de minute la noi acasa... ce sa zic... Sotul meu nu i-a dat prin telefon detalii legate de locatia unde se desfasoara lectiile si consider ca e normal ca femeia sa vrea sa fie sigura ca fiica ei e in siguranta la lectii. S-a linistit cand a vazut ca studioul sotului meu este un mediu safe si mi-a fost evident ca i-a convenit faptul ca la ora la care fetita si tatal ei sunt la noi la lectii sunt si eu pe acasa. Nu zic ca nu are si ea o mica doza de paranoia, dar cred ca toti parintii o au. Eu una, sa fiu divortata, sa stabilesc ca o las pe fiica mea cu fostul sot vineri si sambata si el sa mi-o aduca abia duminica seara cred ca as muri de ingrijorare toata noaptea de sambata si toata ziua de duminica mai ales vazand ca ca nu raspund nici la telefon si habar nu am de unde sa-i iau. Sincer, as suna si la politie si pe la spitale ca m-as gandi la ce-i mai rau, Doamne Fereste....! 21+ http://bazar.desprecopii.com/detail.asp?id=4886&n=LECTII-PIAN-CHITARA-CANTO Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai. PCOS, Tiroidita Autoimuna Hashimoto, MTHFR C677T si A1298C heterozigote. Tratament cu Clexane 0.2 alternat cu 0.4, Elevit alternat cu Medyn, Magne B6, Vit C, Euthyrox 100 zilnic |
Eu, scuze, nu pot sa simt prea multa empatie pentru o persoana ce "da din casa" cu atata usurinta in fata unui strain ce l-a vazut prima data in viata.
Muuult prea multe amanunte, se simte nervozitatea si agresivitatea fata de situatie/sot daca in timpul unei lectii/vizite de 20 de minute a scos atat de multe povesti intime despre familia ei in fata unor staini.
Este clar ca divortul este unul urat si adevarul nu sta numai in partea ei.
Are o problema ca fetita ei petrece timp nesupravegheata cu "inamicul ei public nr 1".
Pacat de copil !
Parintii ei ar trebui sa isi rezolve problemele in particular.
nelia spune:
citat din mesajul lui BlackCat4evR @ nelia: Simptomele copilului nu sunt de abuz sexual, ci fizic sau psihic. |
Pai, si amanuntul cu scarpinatul la... si au mai fost citeva detalii, cum ar fi tata care sta numai si numai linga copil si fetita care da adresa in singurul minut de conversatie.
columbiana spune:
Fetita merge la psiholog odata pe saptamina. Banui ca cu psihologul e singura in timpul sedintelor; tocmai un profesional sa nu fi observat ce observati voi, pentru ca fetita s-a scarpinat in zone intime? ma indoiesc. fata unor amici isi trage patura intre picioare, a descoperit excitatia (si fiu'meu a avut perioada de tras de putza, si a trecut) ( fata are 4,5 ani) de cite ori nu e observata. sa inteleg ca exista riscul s-o abuzeze ta-su????
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759