cofeina in timpul sarcinii

cofeina in timpul sarcinii | Autor: Adina-Co

Link direct la acest mesaj

In ce alimente sau bauturi se gaseste cofeina?

In mult mai multe decat ati crede – si nu numai in mancare. Ciocolata si unele ceaiuri contin cofeina. Unele medicamente care se pot cumpara fara reteta – analgezice, antipiretice si antialergice, contin cofeina. Chiar si in cafea sau ceai, cantitatea de cofeina variaza mult, de la 30 la 150mg per ceasca, dupa cum cafeaua sau frunzele de ceai sunt fierte sau instant, slabe sau tari. Bauturile gazoase contin de asemenea cantitati variabile de cofeina si nu puteti fi sigura ca o bautura asa numita non-cola nu are cofeina deloc; dimpotriva, cele mai multe au. Dam in tabelul de mai jos cantitatile de cofeina continute in cateva dintre alimentele si bauturile uzuale. Veti fi surprinsa cat de usor puteti ingera o doza mare de cofeina. Si in tabel sunt incluse doar cateva alimente, bauturi si medicamente…
Aliment Cantitate Cofeina
Cafea filtru 200g 312mg
Espresso 1 cescuta 100mg
Cappuccino 1 cescuta 100mg
Cafea instant 200g 67mg
Cafea decafeinizata 200g 7mg
Ceai fiert 200g 23.5 – 130mg
Ice Tea 200g 41mg
Ceai instant 200g 30mg
Cola 1 cutie 30 – 60mg
Diet Cola 1 cutie 40 – 50mg
Non-Cola 1 cutie 54mg
Sprite si 7-Up 1 cutie 0mg
Ciocolata 100g 18 – 88mg
Cacao 200g 5.6mg
Analgezice 1 tableta 30mg sau mai mult

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Este copy-paste de pe undeva?

Cofeina este contraindicata in sarcina, chiar si la persoanele hipotensive.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns freedelia spune:

De unde pana unde e contraindicata??? In cantitati industriale, da, dar moderal, este absolut ok...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cellena spune:

E contraindicata doar persoanelor cu tensiune ridicata. Eu la inceputul sarcinii aveam tensiunea foarte mica, asa ca dr. imi recomanda o cafea dimineata. Din pacate, organismul meu nu suporta cafea, asa ca o inlocuiam cu un pahar de cola (bine ca pe asta il suporta ). Apoi, prin luna a cincea, cand incepusem sa am palpitatii si IR-uri crescute, mi-a fost intr-adevar interzisa cafeina in orice cantitate... dar asta pentru ca aveam eu o problema.

Ema de 37+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Nu cred ca e contraindicata dar probabil ca e recomandabil a nu se folosi. Daca organismul este obisnuit cu ea, cred ca va gestiona foarte bine sarcina.

Eu am baut cafea la ambele sarcini exact ca inainte de sarcina - adica o cafea mare pe zi. Am baut pentru ca imi place gustul cafelei si probabil c sunt dependenta ca ma doare capul daca nu beau. Nu am avut nici o problema de sanatate, nici eu si nici copiii.

Mai am o prietena, fumatoare inraita, care a fumat toata sarcina. A incercat sa fumeze mai putin, mai slabe, dar a fumat si iar, nu a avut nici o problema nici ea si nici copilul.

Sigur, asta nu inseamna ca e recomandabil ...am vrut doar sa spun ca niste "chimicale" in cantitate decenta, cu care organismul este obisnuit vor fi procesate inmod natural si nu vor afecta sarcina, cel mult exista niste riscuri marite.

Mergi la inceput