varicela

varicela | Autor: fifiloanca

Link direct la acest mesaj

buna seara

am si eu o problema, am facut varicela(varsat de vant) am luat-o e la baietelul meu care a avut el aa vut oforma destul de usoara cu niste bubiti mici pline de apa nimic grav febra 2 zile a stat in casa totul ok. eu am avut febra 38,5 cam 3 zile cu frisoane si dureri de cap pana miau erupt.Problema este si va intreb pe cine poate sa ma ajute ca acum sunt plina de bube si pe fata si pe corp dar unele zici ca au puroi si infectie in ele sunt asa urate incat ma sperie, va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns daca este normal asa la adulti ca sunt disperata......:(:(:(:(

va multumesc frumos

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

E normal: adultii fac forme mult mai urate decat copiii, in plus cei care sunt expusi timp indelungat la virusul asta (membrii familiei care nu se pot izola de bolnavul initial) fac forme mai urate. Deci e normal, e normal si cum arata bubele tale, dupa aspect te va lasa si mancarimea insuportabila cat de curand, cu conditia sa se fi oprit valurile eruptive. Sanatate!

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

cumpara de la farmacie mixtura mentolata, cu care iti dai pe bubite, le ajuta sa se usuce/vindece mai rapid, iti calmeaza si mancarimea.
evita cu orice pret sa rupi coaja bubitelor, iti ramane semn (gropita). oricum ti se vor rupe cateva coji prin frecarea de haine sau in timpul somnului.
medicul nu ti-a recomandat sa iei aciclovir ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miriluta spune:

Citat:
citat din mesajul lui fifiloanca

buna seara

am si eu o problema, am facut varicela(varsat de vant) am luat-o e la baietelul meu care a avut el aa vut oforma destul de usoara cu niste bubiti mici pline de apa nimic grav febra 2 zile a stat in casa totul ok. eu am avut febra 38,5 cam 3 zile cu frisoane si dureri de cap pana miau erupt.Problema este si va intreb pe cine poate sa ma ajute ca acum sunt plina de bube si pe fata si pe corp dar unele zici ca au puroi si infectie in ele sunt asa urate incat ma sperie, va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns daca este normal asa la adulti ca sunt disperata......:(:(:(:(

va multumesc frumos

La noi a avut sheriful acum trei ani varicela "imprumutata" de la fie-mea. Primele 5 zile au fost foarte grele, ii era foarte rau, il mancau ingrozitor si avea dureri de cap groaznice, nu putea sa manance si a dormit foarte putin. A durat 3 saptamani pana i-a trecut sa poata merge la birou. L-am dat doar cu solutie mentolata de la farmcie si Fenistil picaturi (e un antialergic).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fifiloanca spune:

buna seara

ba da mia dat tratament de aciclovir 4 pastile odata timp de 5 zile la ora 24:00 , 06:00,12:00, 18:00 si claritine in rest mioxtura mentolata dar ele arata urat acum vad ca au inceput sa se mai sparca s sa faca coaja dar eu am foarte foarte multe pe langa ce a avut baietelul meu la mine nu ai loc sa pui un deget ...urat si groaznic...

va multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns VIOIKA76 spune:

Buna!
Nu te speria ,adultii fac forme mult mai urate decat copii mici.
Eu am facut la 24 ani si aratam groaznic si bubele mele tot asa erau zici ca erau pline cu puroi.Apoi au inceput sa prinda coaja si s-au uscat si in final mi-au trecut.A durat ceva pana m-am curatat de totate.Plus ca inainte de eruptie am avut febra mare si dureri groaznice de cap.Tin minte ca si eu am luat aciclovir.
Sanatate!

Mami de Ana(13.12.2003) & Dragos(22.12.2008)
si acum15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Aciclovirul face ficatul praf.Dca-ti vei face transaminazele dupa tratament..s-ar putea sa ai o surpriza.

In alta ordine de idei,in februarie a facut toata gasca mea,adulti si copii,adultii care nu au avut au luat de la copii.Jale mare...zaceau si sotul meu alerga de la unul la altul,carandu-le diverse,ca erau lati cu totii.

Singurele care nu au facut am fost eu si Eva,desi am luat contact si in perioada contagioasa cu ei.Eva ca e vaccinata,eu ca are si boala mandria ei.Am fost expusa si gravida dar nu am avut niciodata si nici nu am facut.

Ce vroiam sa-ti spun e ca un amic de-al meu,32 ani...a bolit de nici nu putea sa se miste.Si-a dat cu tinctura mentolata,o pudra..ceva facuta la farmacie,a luat antibiotic,ca avea bube sparte in gat si in gura iar antivirale nu ca medicul i-a spus ca o sa-i faca praf ficatul.Si in 10 zile a scapat.

Multa sanatate.....vezi ca anumite farmacii au preparate proprii extrem de bune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

eumada, te rog, nu mai scrie enunturi de genul "aciclovir-ul face ficatul praf" in primul rand e un neadevar, in al doilea este vorbad e un tratament de prima linie in cazul varicelei - si e singurul care poate face ceva. nu stim cazul prietenului tau, care putea sa aiba o afectare pre-existenta hepatica, sau al medicului.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Roxana,stiu foarte bine ca antiviralele se dau in chestii de astea,numai ca varsatul de vant isi face damblaua cu fara tratament.Organele interne sunt foarte solicitate la varste adulte de boala asta,asa ca un stres in plus pentru ficat nu e indicat.

Stiu de asemenea(probat pe mine)ca la banalul herpes se da cu euvirox unguentul ala intr-un tubulet bagat in ceva de plastic.Cu unguentul ala nu a trecut mai repede,tot dupa sapte zile s-a uscat si a inceput sa dispara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vdrag spune:

Eumada are dreptate cu ce a spus despre aciclovir.
Fetita mea are acum varicela si ducandu-ma la doctor am intrebat si despre aciclovir, auzind de aici despre acest tratament pentru varicela, dar doctora mi-a spus ca efectele adverse ale medicamentului sunt mai rele decat ceea ce se intampla in timpul bolii, asa ca ne-a prescris Fenistil picaturi, iso-betanina gel pentru zonele in care bubitele par infectate iar de la farmacie mi-au recomandat si am cumparat de la A-Derma o solutie(Cytelium) care usuca foarte bine bubitele si mai atenueaza mancarimea. Fetita mea are bubite si in gura si in gat asa cum a remarcat si doctora, iar dupa faptul ca ieri a si vomitat iar de mancat nu prea mananca deloc, imi dau seama ce ar fi putut insemna tratamentul cu aciclovir pentru organismul ei.
Poate la adulti este prescris mai des fara sa se tina cont atat de mult de reactiile adverse, avand in vedere formele severe pe care le are varicela la o varsta mai inaintata, dar cred ca si in cazul asta acestea ar trebui sa fie luate in seama!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Mai eu am vazut si efectele bolii si ale aciclovirului la distanta de fix 14 zile. Aciclovirul a fost un balsam! Si eu stiu ce vorbesc.

Vdrag, nici mie nu mi-a dat voie medicul sa dau aciclovir copilului. Ca nu e recomandat sub 5 ani. Dar e greu sa injumatatesti o doza.

Madalina, si antibioticul a fost prescris de ce? Sotul meu a luat cu succes aciclovir cand a facut varicela si numai ce terminase regimul de dupa hepatita. Si analizele i-au iesit foarte bine.
Aciclovirul nu vindeca bubele mai repede ci impiedica altele sa apara. Fi-miu a avut cateva valuri eruptive, eruptia cu totul a tinut 3 zile. Daca nu ma luam dupa un medic si-o farmacista tare l-as mai fi scutit de cateva sute de bube.

Sa fim sanatosi, e bine sa mergem la medic sa ne fie prescrise medicamente sa nu luam de capul nostru dar si invers mi s-a intamplat de nenumarate ori sa fac si sa se dovedeasca pana la urma ca intuitia nu m-a inselat in ciuda consultarii a doua trei opinii profesioniste.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput