Bebe nu silabiseste la 9 luni

Bebe nu silabiseste la 9 luni | Autor: Ciresica5

Link direct la acest mesaj

Am o bebelusa de aproape 9 luni ( 8 luni si 3 saptamani ) care nu silabiseste deloc. Nici nu constientizasem acest lucru daca nu m-ar fi intrebat cateva persoane "ce zice bebe?". Atunci am inceput si eu sa mai intreb in jurul meu diverse prietene cu bebelusi de aceeasi varsta si am inteles ca pe la 6-7 luni ar fi trebuit sa zica ma-ma, pa-pa, da-da, etc. Problema auzului nu se pune, caci aude bine ( intoarce capul la zgomote ), tipa, rade in hohote, dar nu silabiseste. De vreo doua ori cand a fost foarte suparata, parca ar fi zis "ma", in rest nimic. A inceput sa mearga de-a busilea, dar cu silabisirea niciun gand.
Oare este o problema ingrijoratoare si trebuie sa merg la un medic specialist? Numai la asta ma gandesc
Va rog sa ma sfatuiti daca stiti care ar fi varsta maxima pana la care ar trebui sa zica silabe, caci pe net nu gasesc parca decat ca pana la 6-7 luni, de ma apuca disperarea!
Va multumesc si astept cu nerabdare raspunsurile voastre!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristinuk@ spune:

Tu vb serios?????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Luceafarul e bun?Pai de la 6-7 luni in sus copilul incepe sa zica..ba ba...da da...ga ga...ta ta...ceva de genul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

lasati fata in pace. poate e tanara si fara experienta, la primul copil, cata lume nu s-a ingrijorat din nimic. Daca vreti sa o ajutati ajutati-o daca nu de ce nu o ignorati pur si simplu?

Ciresica, cred ca nu e nici un bai si te ingrijorezi degeaba!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lillo spune:

Pe la 1 an si vreo 2 luni zicea maaaaa si atat, nu a silabisit niciodata. La 1 an si jumatate zicea mam, apa si un aaa prelung. La 2 ani si jumatate vorbeste si in somn.
Eu zic ca e cam devreme sa te ingrijorezi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lillo

Pe la 1 an si vreo 2 luni zicea maaaaa si atat, nu a silabisit niciodata. La 1 an si jumatate zicea mam, apa si un aaa prelung. La 2 ani si jumatate vorbeste si in somn.
Eu zic ca e cam devreme sa te ingrijorezi.


Asa si al meu... Acum imi doresc sa taca dar nu stiu cum sa-i spun sa nu-l traumatizez dar Doamne ce-mi doresc o secunda sa-mi aud si eu gandurile!

& fetita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Ciresica, cum te joci cu fetita ta?

Incearca sa o stimulezi auditif facānd muzica cu diverse obiecte din casa ( nu jucarii muzicale). Te pui la nivelul ei, nu de sus, si silabisesti si tu cu ea, fii in contact cu ea tot timpul, arata-i lucruri, pune-i intrebari si explica-i. Si ai grija sa nu o terorizezi cu tot ce am zis mai sus, puteti face asta de 2 ori pe zi ce am scris mai sus, in rest jucat si dragalit.

Nu cred ca ai motive de ingrijorare, insa e bine sa fi vigilenta si sper ca silabisirea va veni in curānd.

Gāngureste? Ce sunete scoate? Joaca-te cu ea, asta trebuie sa facem cu toti copiii si va fi bine. eu ramān in zona daca mai ai īntrebari, iar aici vei gasi o gramada de mamici cu sfaturi bune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

A mea pe la 7-8 luni parca a inceput sa chiuie de bucurie si sa scoata tot felul de sunete entuziasmate, dar nici vorba de silabisit pana dupa 1 an; si nici atunci n-a fost mare fan vorbit in silabe, mai mult decat pa sau mama nu zicea. Deci ce povestesti tu (ca tipa, rade in hohote) mie mi se pare normall, sincer eu cred ca cei inclinati spre silabisire sunt cei pe capul carora stau niste adulti obsedati care repeta la nesfarsit silabe:)))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Ilinca, esti un pic rautacioasa. Gānguritul si silabisirea apar in mod natural la bebelusi, insa nu ai o data fixa la care sa apara.

Unii bebelusi au nevoie de mai multa atentie decāt ceilalti, nu e nimic tragic īn asta, altii īnsa vor avea nevoie de parinti care sa silabiseasca lānga ei ore si ore īn sir, nu e nimic de rās aici.

Nu uita ca e o mamica pe aici care se plange ca baietelul ei are un retard de dzvoltare, dar aflam apoi ca nu se ocupa deloc de copil ... exista cazuri si cazuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ciresica5 spune:

Va multumesc pentru raspunsuri!
Stiu, poate parea deplasata sau exagerata problema mea, dar la cate se intampla in jurul nostru, la cate aud, o, Doamne...
Chuny, scoate sunete, dar parca mai mult chiuie...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

E tare derutant la primul copil cand toti in jurul tau stiu cat/cum tre sa faca plodul la varsta respectiva.....

Al meu pe la 6-7 luni zicea un f vag Taaaaa, interpretat de ta-su ca fiind, evident, tata, si ceva care semana cu Unaaaaaa....nu ne-am prins ce zice bietu copil pana nu a venit var-miu in vizita si m-a luminat ca ma striga pe mine (Mir-unaaaaaaaa). Primul cuvant pe care l-a folosit constient a fost A-PPPPA, pentru apa, cand avea aproape un an. Dupa aia s-a milostivit sa ma strige si pe mine Mama, dar cu un glas grooos si jos de ziceai ca ma cearta....am suferit ca un caine sa zica si ei Mamiiii, dulce si frumos. A venit si asta dupa vrun an....
Acuma e magar mare de 8 ani si, probabil influentat de colegii de scoala, a renuntat la mami si tati si ne striga mama si tata de ne doare inima p-amandoi ca s-a facut dragalasu' mare.... hihihi....

Asa ca eu zic sa nu te ingrijorezi, discuta chestia asta cu pediatrul, ca sa te linistesti, dar cred ca e ok.
Daca reactioneaza la zgomote, se bucura cand va vede, rade, chiraie, e un copil vesel...stai linistita.

Si da, e statistic dovedit ca mamicile care se vaita, la un moment dat, ca plozii nu vorbesc suficient, au parte de o dulce razbunare dupa aia, cand plozii nu mai tac. Deloc. DELOC.

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput