Bulgarasi de ianuarie-februarie 2013 (cap 28)
Raspunsuri - Pagina 17
dankutza spune:
Simi mersi de listuta. Poate nu ar fi rau sa facem un link catre aceasta pagina cu bagajul si sa o punem pe prima pagina. Zic eu ca e utila tuturor.
Eu i-am mai facut lapte cu ceai anti-colici, dar nu a fost cine stie ce. Lui fi-me ii trecea cu Espumisan, care apropo e bine sa-l ai in casa ca nu se stie cand incep colicii. Unii bebelusi incep de la o saptamana cu colicii, alti pe la 3 saptamani.
Ioana eu nu am luat hainute pt bebe la spital. Acolo il infasa pe bebe, pt ca nu au timp sa-i infase pe toti, mai ales dupa baita de seara. Am avut hainute numai cand am scos fata din spital. Mi-au imbracat-o ei la externare. Eu m-am dus cu o sacosa de haine si ele cereau diverse si eu scoteam de acolo. Asa nu am riscat sa-mi lipseasca ceva.
Referitor la pompa. Cumpara una cea mai ieftina si pune-o in geanta. Asa nu stai sa astepti la rand, sa dai spaga. Ai pompa ta si gata. Eu nici nu am stiut ca spitalul are pompa. eu nu am vazut-o.
Am vazut ca sunt pompe si cu 50-60 lei. Nu mie se pare o investie prea mare. Mi se pare ca merita.
Rose la multi ani nepotelului.
Daca ai frezat cu o zi inainte, nu se mai baga. Ideea e ca la cezariana, taie exact pe unde este parul pubian si de aceea trebuie sa fie bec pe acolo, sa nu intre vreun fir pe undeva.
Sa stii ca nu e rau sa ai un bibe si o cutie de lapte acasa, just in case. Nu sunt o avere. SI daca ai nevoie noaptea in jumatate, unde trimiti consortul? Mai e si frig afara... Brrr! Eu am deja un bibe, de suzi, mai mult ca sigur vei avea nevoie (am si din alea, primite cadou), iar o cutie de lapte costa 30-40 lei, depinde de marca.
La internare, e nevoie de adeverinta de la servici ca esti platitoare, trimitere de la MF, copie dupa Ci sau doar CI. Asa m-a internat pe mine la spital. In plus, iti trebuie si dosarul de garvidosenie cu toate analizele si ecografiile. Tot.
Cand o sa-l vezi pe bebe prin ce dureri trece din cauza colicilor, ai face orice. Absolut orice sa nu-l mai doara.
Katy te duci direct la MF pt prenatal. Nu trebuie sa treci pe la gine sau sa aduci hartie d ela gine ca sa intri in prenatal.
Blue ce tare esti cu frezatul polului sud... Din cate stiu eu nu e voie cu ceara pe acolo pe perioada sarcinii. E mult prea dureros cat esti gravi.
Viki stie dr ce trebuie sa scrie in trimitere. Sigur a ami facut.
mai am o pagina de citit dar nu mai am timp.
cu 29+ .... si am intrat in luna a 7-a si in trimestrul III
tweetisor spune:
Buna fetele ..v-am recuperate greu din urma … harnicutze atzi mai fost
Pe face book intru mult mai usor cu telefonul aiic e mai greu shi eu inca lucrez …saptamana asta shi cred ca ma mai duc shi saptamana viitoare .. e dragut sa mai vorbesc cu cineva sa mai socializez …acasa sunt all alone shi ,,, nu-mi surade
Ati vb de epilat : eu nu mai rezis la durere deloc shi imi e foarte greu oricum shi cu Bic-ul …dar il mai rog pe sotz ..am lasat jena si tot …ca na burtik e mare … nu mai am vezibilitate oricum ..dar si indemanarea s-a cam duc
Legat de lista cu bagajele pt materni tate : mie mi s-au zis la RM sa vuin cu buletinul in buzunar : deci … in mare cam asha voi face ..pt bebe iau hainutzele de scos din materni tate shi imi mai iau mie un halatzel ceva sa fie …in rest ..nu cred ca mai car nimik ..nu ma mai agit shi cu asta
Vorbeati de bibe shi lapte praf : un bibe am primit la cursul lamaze care l-am urmat ..la urma urmei il ap pe ala de urgentza .-..e firma tommy nu shtiu cum … (sau timmy – nu ma pricep) … lapte praf consider optimis can u va fi nevoie deci nu iau ..daca o sa fie ..realul e deschis non stop shi … vom lua noi o cutie
Suplimente : de can dam aflat de sarcina iau Elevit , am luat 7 luni shi acid folic de 800 mg pe langa , l-am oprit in saptaman 30 shi acum iau doar elevit shi cand simt (sau vad ca am pulsul mare) mai iau cate un Magne b6 .Elevitul mi-a fost recomandat shi in perioada alaptatului ..deci voi continua cu el
Eu mai iau Aspenter ( deshi sunt in saptamana 34 aproape ) ..dar nu zilnic ..mai sar asha o zi .. doua max pe saptamana ..shi daca tensiunea sare de 13 cu 8 iau un Dopegyt
De no spa m-am ferit … am luat cam 25 toata sarcina ..din acelea de 40 mg
Desert_rose : calciu nu am luat separat de elevit , nici nu mi-a facut analaiza speciala pt asta , nu mananc cine shtie ce lactate (vezi ca soia scria intr-un aricol can u e foarte re comandata in sarcina – dar nu mai shtiu de ce .. probabil ca oricum e cam toata modificata genetic oricum ..dar mai era un motiv , dar cum nu mananc nu m-a prea interesat sa retin )
m-am intins muuultt ... o sa ma dea ashtia afara de la servici ... dar nu ai am mult shi intru in prenatal
carmen_76 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Katy82 Desert si eu vreau alaptare exclusiv la san pana la 6 luni. Acum sa vedem daca voi si reusi. 26+ cu Tudor http://lmtf.lilypie.com/3ap2p3.png |
Si eu vreau alaptare exclusiv la san pana la 6 luni, sper sa si reusesc, mai ales ca la cezariana am inteles ca vine mai greu lapticul
30s cu
tweetisor spune:
cred ca am scris groaznic de inteligibil ... dar tehnologia asta .. shi tampenia de telefon ... mi-au stat in care ..de obicei scriu gramatical corect
Aurorra spune:
Salutare fetelor,
greu reusesc sa mai intru si sa mai si scriu!
Felicitari tuturor pentru eco bune si bebei sanatosi si miscaciosi si bun venit noilor burtici.
mami_papatot, cu mare intarziere iti doresc sa fii sanatoasa si sa ai parte numai de bucurii!
Fetelor, eu ma epilez cu ceara inca de cand eram insarcinata cu Robertzel, de prin luna a 6, si nu am nicio problema. Ma tine cam o luna jumatate si e foooarte comod, mai ales acum ca nu ma pot apleca si vedea cam ce e pe acolo. Merg la tipa asta de vreo 3 ani la cosmetica si ea face multe garvidute si stie ca nu trebuie sa fie ceara fierbinte in zona 0, ca sa zic asa, iar pe picioare si axila chiar nu am probleme cu durerea! Eu as zice sa luati in considerare si varianta asta din punctul de vedere al comoditatii si rapiditatii.
Eu pentru CM am mers direct la MF, de fapt el m-a sunat sa ma intrebe daca mai pot sa merg la serviciu si daca nu vreau CM si nu mi-a cerut nicio scrisoare de la gine.
Si eu sunt pentru alaptatul exclusiv la san, mai ales ca si la primul am alaptat pana la 1 an, dar e bine sa ai totusi in casa un biberon pt lapte si unul pentru ceai si chiar o cutie de lapte praf pentru orice eventualitate.
Cat despre produsele anti colici iar sunt de parere ca e bine sa ai ceva la indemana ca daca il vezi pe saracul copil ca plange de rupe si se face ca un covrig doar nu o sa stai sa plangi si tu langa el si apoi daca tot sunt recomandate chiar si de catre medici... si eu incerc cat mai mult natural sau homeopat dar cand nimic nu da roade apelez la orice.
Cu bagajul de spital nu m-am hotarat ce o sa iau intrucat momentan intentionez sa merg la privat si acolo mi-au zis ca am voie doar cu produsele pentru igiena mea personala si nimic altceva iar pentru bebe doar hainute pentru iesit din maternitate.
Am scris cam mult asa ca nu va mai plictiesc va pupacesc si o sa revin cu vesti pe saptamana viitoare ca vineri merg la gine.
O zi buna.
ralu_15 spune:
mami_ - e super super revista! cred ca e fantastic sa ai asa oameni in jurul tau - ca doar ii meriti :P :)
Ralu 32+ cu
desert_rose spune:
La multi ani, Dankutza!! Sper ca am retinut bine ca este ziua ta astazi (a doua zi dupa ziua de nastere a nepotelului meu, bun punct de reper ).. Sa fii sanatoasa si fericita alaturi de (toti) puii tai!
Ieri a fost si ziua noastra... am implinit 31 de saptamani
desert_rose spune:
citat din mesajul lui anca.b Mi se pare ciudat ca va trebuie acte cand mergeti sa nasteti. Obligatoriu e numai buletinul. Nasterea e considerata urgenta medicala din cate stiu eu. Nu-mi aduc aminte sa fi dus adeverinta pt CAS (adica daca nu esti angajata nicaieri nu poti sa nasti in spital? mi se pare absurd. |
Pai poti naste in spital, in spitalul de stat Acolo teoretic nasterea normala e considerata urgenta si ar trebui sa fie si gratuita, la fel si cezariana de urgenta ... dar cand te gandesti la conditii si riscuri, mai bine sa nu ajungi de urgenta la stat Eu voi naste la o maternitate privata si, in urma discutiilor de pe forum, m-am uitat la cerintele maternitatiolor private si am vazut ca mai toate cer trimitere de la MF. La a mea nu se precizeaza de asa ceva, dar ma voi interesa cu exactitate cand se va apropia sorocul...
citat din mesajul lui greyeras La prima nastere eram fresh acolo, chiar in dimineata aceea ma pregatisem si tot au gasit asistentele sa dea cu lama pe locul unde s-a facut incizia, ca cica sa nu fie nimic, dar asa sus nu umblasem niciodata era doar puful de pe burta. |
Am mai auzit cazuri cand, chiar daca esti pregatita si proaspat aranjata, tot mai dau ele "o mana", pentru siguranta.... de asta am si spus ca imi voi pune neaparat in bagajelul pentru spital un aparat de unica folosinta... just in case.
citat din mesajul lui greyeras Cat despre alaptat chiar daca am facut cezariana la cateva ore dupa nastere mi-a fost pusa fata la san si incet incet a venit si lapticul, chiar daca mai completau asistentele cu seringa, insistau pe alaptat. |
Ce fain, ai avut noroc de asistente pro-alaptare, altele se bucura cand nu le tot rogi sa iti puna copilul la san (si il hranesc ele cu lapte praf), ba chiar am o prietena care a patit (recent si intr-o maternitate privata) ca asistentele sa se ofere sa le ia bebelusul din rezerva, pentru a-i facilita mamei odihna Si cica a mai auzit cazuri. Eu voi insista sa mi-l puna la san, chiar daca voi da peste asistente "grijulii" cu somnul meu de frumusete, pentru a stimula mai repede lactatia dupa cezariana.. si pentru a-i forma si lui bebe reflexul de a suge de la san. In plus, nu vreau sa imi privez iubirea de colostru, chiar daca voi avea chiar si 2 picaturi.
citat din mesajul lui mami_papatot DESERT_ROSE, Slava Domnului, acum este totul bine ... miza fusese totul sau nimic .. |
Suna scary, dar bine ca e totul ok acum. Doamne ajuta sa fie totul bine pana la sfarsit pentru toata lumea!
citat din mesajul lui mami_papatot Sustin si eu pompa de san in spital ... decat sa va stranga asistentele de sfarcuri, mai bine pompa ... eu am una manuala de la Avent , de la Honey ... am fost foarte multumita de ea ...uite, voi lua si poma, sa am eu lucrurl meu ... |
Legat de pompa de san: chiar ma uitam cu soatza la modele, in caz ca va fi cazul si il voi trimite sa cumpere, dar intelesesem ca cele electrice ar fi singurele care isi fac treaba. Acum va aud vorbind despre pompele manuale, ca ati fi folosit si ati fi multumite de ele. Deci ar fi ok una manuala, zici?
citat din mesajul lui Blue_sea Mami, mie mi-a fost teama pana acum sa merg la cosmetica pt ca am auzit ca epilatul acolo poate provoca contractii. In plus, mi-a scazut rezistenta la durere: pe la 10 saptamani am incercat sa ma epilez pe maini si am crezut ca mor de durere. |
Si mie mi-a recomandat doctorul sa evit epilatul, in special in zona zero, tocmai din cauza posibilitatii contractiilor. Intentionam sa ma fac pe picioare macar, mai spre finalul sarcinii, ca sa scap o vreme de griji, dar inca sunt in dubii. De obicei nu am nicio problema, dar mi-e frica de o posibila rezistenta scazuta in sarcina, la astfel de interventii.
desert_rose spune:
citat din mesajul lui dankutza Rose la multi ani nepotelului. Daca ai frezat cu o zi inainte, nu se mai baga. Ideea e ca la cezariana, taie exact pe unde este parul pubian si de aceea trebuie sa fie bec pe acolo, sa nu intre vreun fir pe undeva. Sa stii ca nu e rau sa ai un bibe si o cutie de lapte acasa, just in case. Nu sunt o avere. SI daca ai nevoie noaptea in jumatate, unde trimiti consortul? Mai e si frig afara... Brrr! Eu am deja un bibe, de suzi, mai mult ca sigur vei avea nevoie (am si din alea, primite cadou), iar o cutie de lapte costa 30-40 lei, depinde de marca. La internare, e nevoie de adeverinta de la servici ca esti platitoare, trimitere de la MF, copie dupa Ci sau doar CI. Asa m-a internat pe mine la spital. In plus, iti trebuie si dosarul de garvidosenie cu toate analizele si ecografiile. Tot. Cand o sa-l vezi pe bebe prin ce dureri trece din cauza colicilor, ai face orice. Absolut orice sa nu-l mai doara. |
Multumesc
Of... nu... raman la parerea mea: nu voi lua preventiv biberoane si tetine, sa le am in casa. Nu e vorba de bani, ci tocmai de faptul ca avandu-le in casa... tentatia va fi mare sa renunt usor la alaptat (in cazul nefericit in care in prima instanta va fi o treaba extrem de dureroasa) si sa trec prea usor/repede la muls/biberonit. Vreau sa o fac natural de la bun inceput.. si sunt dispusa sa incerc, chiar si testandu-mi limitele de rezistenta. Eu de felul meu sunt rezistenta la durere, pe asta ma bazez, dar sa vedem, zona aia nici la mine nu suporta dureri De aia vreau sa nu imi ofer variante Iar daca va fi musai si nu se va mai putea altfel, am 2 farmacii non-stop in apropiere. Ma rog, una e mai aproape, alta e la 2-3 minute de mers cu masina.
Cat priveste laptele praf... de asta chiar vreau sa fug ca "uratul" de tamaie. Doamne ajuta sa am cat mai repede si pana ies din spital sa fiu ok cu laptele dupa cezariana. Voi vedea atunci ce si cum si, in caz de ceva, ce sa zic... o sa luam o cutie in drum spre casa :(
Cu produsele anti-colici... sa ajungem noi acolo.. sau sa nu ajungem acolo, mai bine .. Sunt 100% ca se regleaza problema de la bun inceput din alimentatia mamei. Sau cel putin este cel mai bun punct de plecare.
citat din mesajul lui tweetisor Legat de lista cu bagajele pt materni tate : mie mi s-au zis la RM sa vuin cu buletinul in buzunar : deci … in mare cam asha voi face ..pt bebe iau hainutzele de scos din materni tate shi imi mai iau mie un halatzel ceva sa fie …in rest ..nu cred ca mai car nimik ..nu ma mai agit shi cu asta Desert_rose : calciu nu am luat separat de elevit , nici nu mi-a facut analaiza speciala pt asta , nu mananc cine shtie ce lactate (vezi ca soia scria intr-un aricol can u e foarte re comandata in sarcina – dar nu mai shtiu de ce .. probabil ca oricum e cam toata modificata genetic oricum ..dar mai era un motiv , dar cum nu mananc nu m-a prea interesat sa retin ) |
Legat de bagaj de spital, nici eu nu m-am hotarat ce sa imi iau, desi ma gandesc deja la el, de la o vreme. Sunt in dubiu pentru ca eu intentionam sa imi iau unele lucrusoare pentru mine si pentru bebe, iar prietenele care au nascut la maternitatea la care voi merge si eu (dar si la altele, de asemenea private) imi spun ca nu are rost sa imi iau atatea, pentru ca multe lucruri se dau de acolo, atat pentru mama, cat si pentru bebe. Cica sa merg doar cu buletinul, actele, o camasa pt mine (pe care sa o folosesc dupa ce nu mai folosesc camasile lor, in prima zi), chiloti si schimburi pentru bebe, cand plecam acasa. In rest mi-au spus nu are rost sa iau altceva. Pai chiar daca se dau de acolo toate/multe dintre cele necesare, unele as vrea sa le duc eu, ale mele... dar inca nu m-am hotarat ce duc si ce nu. Trebuie sa ajung mai intai sa imi cumpar camasa speciala, in care sa pot sa si alaptez, dar si sutiene de alaptat (deocamdata am amanat, am zis sa astept cat mai mult.. sa vad daca si cat se modifica masura). Eu oricum stau bine la dotari, mai bine decat am nevoie - as zice eu, deocamdata nu s-au marit, ma masor saptamanal si ma rog sa ramana asa sau cat mai apropiati de marimea de acum. Desi cred ca e imposibil. Partea proasta e ca am umblat deja prin magazine si nu am prea gasit masurile de care as avea nevoie, asa ca oricum am fost obligata sa mai astept sa mai primeasca marfa
Legat de laptele de soia... dap, am tot citit si eu, faza e ca mie imi si place, iar cu laptele animal nu ma prea impac la gust. Il consum tinandu-mi respiratia, de obicei. Iar cand eram mica mancam si ce ramanea de la frate-miu in biberon, zice mama, deci ciudat Soia eu mai folosesc si la gatit, in posturi, deci o cam consum, de voie, de nevoie (nu foarte des)
citat din mesajul lui carmen_76 Si eu vreau alaptare exclusiv la san pana la 6 luni, sper sa si reusesc, mai ales ca la cezariana am inteles ca vine mai greu lapticul |
Facem clubul mamelor pro-alaptare exclusiva cat mai mult, ne mai ridicam moralul in caz de ceva (mai ales la inceput)
dankutza spune:
Zic sa facem cinste! Va servesc cu toate bunatatile. Nu enumar sa nu va fac pofta.
Azi fac 36 de ani.
cu 29+ .... si am intrat in luna a 7-a si in trimestrul III