Bulgarasi de ianuarie-februarie 2013 (cap 28)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anca.b spune:

neata!

Mami-papatot, ce cadou frumos ai primit. Foarte dragutz!

Dankutza, tot metoda pe nv o practic si eu. Si ma fac de fiecare data cand merg la control, ca nu stiu daca ma urca pe masa sau nu si mi-e jena. Vitamine nu iau, ca mi-au iesit toate analizele bine. Am luat un pic de fier, ca eram cam jos cu el si atat. Felicitari pentru achizitii.

Am tot vrut sa va zic de bepanthen, mie dr mi-a zis la Stefan sa nu-l folosesc decat ca exceptie, …zicea ca sensibilizeaza funduletul copilului si il predispune la iritatii. Prin urmare am luat din farmacie pasta petrini preparata proaspat (am descoperit ca asta foloseau si in maternitate) si nu am avut nici o pb. Ca sa nu zic ca e si muuult mai ieftina. ..

Katy, medicul de familie te are déjà in evidenta. Iti poate da direct concediul prenatal. Eu am o fisa de observatie de la ginecolog, pe care trece el ce si cum la fiecare vizita. MF se uita pe ea, dar nu si-a facut copie sau ceva. Pur si simplu am calculat impreuna de cand imi da concediu, mi l-a scris la data stabilita si eu am fost dupa el cand am avut vreme.

Simina, ceaiul anticolici poti sa-l dai cu linguritza sau cu o seringa. Depinde de copil, ce prefera. Nu e obligatoriu biberonul. Si daca ii iei picaturi pt colici, au un fel de pipeta la capat. Poti pune direct in guritza lui bebe :)

Mi se pare ciudat ca va trebuie acte cand mergeti sa nasteti. Obligatoriu e numai buletinul. Nasterea e considerata urgenta medicala din cate stiu eu. Nu-mi aduc aminte sa fi dus adeverinta pt CAS (adica daca nu esti angajata nicaieri nu poti sa nasti in spital? mi se pare absurd. la medicul meu de familie de ex e afisat pe usa ca gravidele benef de asistenta medicala si daca nu sunt asigurate) si cu atat mai mult trimitere de la medicul de familie. E adevarat ca am luat cu mine ultimul set de analize si monitorizarea lui bebe, dar nu mi le-a cerut nimeni.

Anca, Stefan (13.01.2008) si 34+ cu
Povestea Nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greyeras spune:

Neata fetelor!

E utila lista cu bagajul de spital, chiar daca am mai trecut prin asta e bine sa le bifez si sa recapitulez tot. Oricum pe parcurs ce mai apare sun si se aduce. La prima nastere am stat in spital de luni dimineata pana miercuri la pranz, deci nu am avut timp nici sa realizez ce se intampla. Pentru fetele cu cezariana recomand sa aveti supozitor cu glicerina, scapati mai repede de spital. Mie mi-au dat asistentele atunci, dar nu am avut voie sa ii zic dr.

Legat de frezat la fel si eu ma chinui, acum folosesc oglinda ca nu mai merge cu ridicatul burtii. Sincer nu imi place sa apelez la sot, aseara l-am pus sa ma spele la cap si la fel mai bine singura. La prima nastere eram fresh acolo, chiar in dimineata aceea ma pregatisem si tot au gasit asistentele sa dea cu lama pe locul unde s-a facut incizia, ca cica sa nu fie nimic, dar asa sus nu umblasem niciodata era doar puful de pe burta.

Mamica de Ana–Adelina (24.09.2007) si 28 sapt

Mergi la inceput

legat de bagajul pt spital, va pot spune ce am folosit eu (normal, mi-am pus mult mai multe lucruri...multe au fost inutile).

Pt mine:
-buletin+telefon
-camasa de noapte pt travaliu+nastere (la cele mai multe maternitati se da de acolo, eu am ajuns noaptea la spital si nu era deschis la garderoba )
-camasa de noapte cu nasturi in fata pt alaptat+ halat pt restul sederii in spital
-papuci de casa + slapi pt dus
-pasta de dinti+periuta+pieptene+gel de dus+garmastan+supozitor cu glicerina
-prosop pt dus+un prosopel mic pe sani
-6 perechi de chiloti din bumbac
-sosete
-doua pachete mari de vata din care mi-am facut de acasa tampoane (le-am invelit in tifon, ca sa nu mi se prinda vata de epiziotomie)

pt bebe:
-un pachet mic de pampers marimea 1
-servetele umede
-comprese sterile pt buric
-un prosopel
-pasta petrini pt fundulet
-3 body cu maneca scurta si 3 salopete de dat peste
-o caciulita
-manusi

sper sa va fie de folos.

orice altceva ati mai avea nevoie pe parcurs, poate sa aduca sotul.

Povestea Nasterii

Mergi la inceput

Cat despre alaptat chiar daca am facut cezariana la cateva ore dupa nastere mi-a fost pusa fata la san si incet incet a venit si lapticul, chiar daca mai completau asistentele cu seringa, insistau pe alaptat. Pompa e utila acasa zic eu mai ales la inceput pana prinde forta sa suga asa cum trebuie. Nu vreau sa sperii pe nimeni, dar mulsul pt mine a fost cea mai cumplita experienta. La fel biberonul e util, e bine sa fie, nici eu nu am incredere in alegerile sotului. Noi avem de la avent. Bebe nu renunta asa de usor la san asa ca nu va speriati sa folositi biberonul la nevoie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mami_papatot spune:

Neata gagicute, am o cafeluta cu spuma de lapte ... iummi ... o impart cu voi!

Fusese la un moment dat o discutie legata de frecventa aniversarilor ... ei bine si noi am inceput ... 8 noi nasica mica, pe 17 noi nasul, pe 23 eu, pe 30 tot eu - Sf. Andrei, 6 dec Sf. Nicolae ( veti vedea, scrie si la revista - sunt un copil, dec i ma incadrez), de Mos Craciun nu mai zic, apoi pe 6 ian Sf. Ioan ( o aniversam pe Honey) ... aveam o pauza pana e 1 martie, 4 martie soacra, 8 marti si 14 martie socru, dar ne-am ocuat personal si va umple Placintzica locul vacant din februarie . Azi ma vad cu fotografiesele si mergem la Green Tea, unul dintre putinele locuri in care no smoking = no smoking si nu alte vrajeli gen geam de sticla intre spatii, cu usa lasata in ermanenta deschisa ca "ne e greu sa deschidem usa de cate ori trecem cu comanda" "Ta moli tu? si atunci de ce zici ca e de nefumatori?"...deci, la 2 o'clock avem ceai si pijiturici, ieisre ca fetele, ca visam la ea tot anul ...

DESERT_ROSE, Slava Domnului, acum este totul bine ... miza fusese totul sau nimic ...si legat de bibe, eu le recomand e cele "grasune " de la Nuk, unde tetina imita forma sanului si a sfarcului ... mie mi s-a parut logic atunci cand mi-au fost recomandate ca avand forma sanului bebe nu va refuza ulterior tzatzi ... si asa a fost...

Blue_sea, eu la Honey am fost la cosmeticiana cred ca de vreo 3 ori pentru asta, cam de pe la 34 saptamani, sa fiu pregatita ... mai ales la nasterea naturala, este recomandat ca acolo sa fie cat mai aerisit pentru a nu face infectii ... lus ca iti este mult mai usor si cu igiena, cu toate scurgerile care vor exista indiferent de modalitatea de nastere ...poti merge linistita!

simina, ceaiul il poti da si cu lingurita daca nu vrei bibe... eu la Honey am folosit biberoane de la Nuk care imitau forma sanului si nu am avut probeleme ca ulterior sa nu mai vrea sa ia sanul ( am mai auzit asemenea situatii) ... plus ca din ce am observat la Honey, siropelele sunt mai eficiente... eu oricum, am alatat doar 2 luni ...

la capitolul bagaj de spital scap ieftin ... pentru mine niste cosmeticale si acetele ... cel mult imi voi lua un halat si papuci in caz ca ce au ei sunt prea groase ...

Sustin si eu pompa de san in spital ... decat sa va stranga asistentele de sfarcuri, mai bine pompa ... eu am una manuala de la Avent , de la Honey ... am fost foarte multumita de ea ...uite, voi lua si poma, sa am eu lucrurl meu ...

Honey Bunny, TE IUBIM, SI CA TINE NU GASIM!!!
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=51be13e67dfb912b27f7f1&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">POVESTE FARA SFARSIT
POZICI
Sunt cucoana-n casa mea!
Mami de Honey Ioana (17.04.2008) si 27+ cu Heidi Sofia

Mergi la inceput

De trimitere de la MF ma interesez si eu, o sa cer sa fie acolo, nu strica.

Am niste emotii sincer mai mari ca la prima nastere.

Mergi la inceput

Mami, de ce sarbatoriti! petrecere frumoasa!

Blue, imi pare rau sa aud ca ai intrat si tu in clubul celor care sar cina...bine ca nu mai e atat de mult si or sa treaca si arsurile

Greyeras, sa stii ca si eu am emotii mai mari acum. si sarcina a fost mai grea, si cred ca stiu deja prea multe. a fost mai bine prima data, ca nu aveam atata informatie si nu prea stiam eu ce ma asteapta :)

biberoane si suzete Stefan a preferat de la avent. pe cele de la nuk si chico le-a scuipat.

Povestea Nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Blue_sea spune:

Neata!

Legat de trimiterea de la MF: e posibil sa fie nevoie doar la privat. Eu nasc la RM si acolo au nevoie ca sa poata deconta de la stat.

Mami, mie mi-a fost teama pana acum sa merg la cosmetica pt ca am auzit ca epilatul acolo poate provoca contractii. In plus, mi-a scazut rezistenta la durere: pe la 10 saptamani am incercat sa ma epilez pe maini si am crezut ca mor de durere.

32+

Mergi la inceput

Gagicutelor, v-am promis REVISTA . Iat-o

http://daria-chic-florist.blogspot.ro/

Sper sa va placa!

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=51be13e67dfb912b27f7f1&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">POVESTE FARA SFARSIT
POZICI
Sunt cucoana-n casa mea!

Mergi la inceput

Pisigri, ma uitam azi pe listuta ... in mai putin de 1 luna esti cu bebe in bratzuca ...

POZICI
Sunt cucoana-n casa mea!

Mergi la inceput