Felicitari Laurika! Haide Angelique, Adriana! #46

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns allexinna spune:

buna dimineata mamici..am schimbat si noi saptamana ieri si observam ca ne apropiem cu pasi repezi de luna decembrie, se cam raresc randurile si ma apuca plansul. nici vremea de afara nu e pe placul meu si mai tare ma afunda in ganduri si emotii. sper sa-mi treaca ca nu ma ajuta cu nimic dar banuiesc ca sunt oarecum normale..sapt viitoare mergem la eco si consultatie sa vedem cum stam, abia asteptam s-o vedem pe cea mica...
Bubu ce sa-ti spun sa te linistesti si sa dea Dumnezeu sa vina lapticul pt cel mic, iar in legatura cu pielicica aia de sub limba eu am o nepotica care dupa nastere, mama ei a fost sfatuita sa o duca pe fata sa-i taie putin acolo ca cica ar ramane cu un defect de vorbire , raraita, sasaita etc..nu stiu cat e pe bune si cat nu. a dus-o de 2 ori sa-i taie fetei pielicica aia la spital si nu a vrut nimeni s-o faca ca cica nu are nicio relevanta, si fata acu e mare are 5 ani si e bine fara niciun defect de vorbire, poate ca vorbeste prea mult toata ziua... acum depinde de fiecare ce alege... si pe Nicholas

mena tu ce faci pe unde mai esti? esti ok? ca nu prea e activitate si am ramas noi cele de decembrie/ian ... cand ma gandesc ce putin mai e.... sper ca esti bine!

va pe toate si nasteri usoare celor ce urmeaza!!

cu Daria Ioana 35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mena1906 spune:

Citat:
citat din mesajul lui allexinna
mena tu ce faci pe unde mai esti? esti ok? ca nu prea e activitate si am ramas noi cele de decembrie/ian ... cand ma gandesc ce putin mai e.... sper ca esti bine!

va pe toate si nasteri usoare celor ce urmeaza!!

cu Daria Ioana 35+

Sunt cumintica, in patut, cu o stare un pic(mai mult) de emo asa dar nah...cred ca e normal,am deja 2 luni de cand tot stau in pat si ma ridic sa ies doar insotita de sot, ca altfel imi e frica. O sa trec si peste starea asta, stiu de ce o am si stiu cum sa o combat, dar din pacate, metodele mele de a o combate nu sunt aplicabile in aceasta situatie. Ata ete... Maine fac 33 de saptmani si am vb cu puiu mic sa mai stea o luna. Sper sa asculte ca parca contractiile au devenit de nepotolit si dureroase cu tot tratamentul pe care il iau. Abia daca mai bag si 1-2 scobutil pe langa tratament ma mai potolesc. Poate il mai pacalesc un pic pe dl uteras sa imi tin a puiu la caldura. Imi e groaza, din nou, sa mai fac si un al doilea copil desi ma decisesem sa il concep in CIC.
In rest ma lupt IAR cu greturi, arsuri si voma zilnic, cu o pofta absolut absurda de muraturi, nu pot manca carne deloc si sub nicio forma, din nou mirosul mi s-a ascutit si parca incep sa imi amintesc de trimestrul 1 cand vomitam si apa, numai ca acum e mai urat cu un bebe mare in burta pt ca il zdruncin :( . Gata! M-am plans ca pentru toata erioada asta in care nu am scris nimic ci doar v-am citit.

P.S: Am un delfinas care imi aminteste bine de ce zicea Bubu de Nicholas al ei, la 11:30-12:00 face nanita si se trezeste dimineata la 8, papam si ne mai culcam pana la 10. La pranz chiar daca mami doarme chiar daca nu, puiul doarme bine vreo 2 ore asa. In rest e un lacom sughitacios care, ori de cate ori mananca mami ceva mai aparte sughite cate 10 minute, si salta cu tot cu burtica.

UM 06-04-2012; DPN 11-01-2013 32+ cu Gabriel

Si am ajuns la 8 luni :x

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns allexinna spune:

mena lasa ca o sa fie bine, trebuie sa fie bine si cel mic o sa te asculte sa mai stea acolo in burtica sa mai creasca..si eu sunt mai emo dar nici vremea nu ne ajuta...
te si sa fie bine! sanatate multa

cu Daria Ioana 35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bubulina42 spune:

Pup fetele, iar am venit

Este 4.15 am, tocmai am schimbat bubulinul, a papat si acum doarme dus.Va anunt ca peste noapte il infas ca pe sarma, altfel se sperie groaznic de maini, ca le foloseste de zici ca dirijeaza "anotimpurile" de Vivaldi, nu-i stau nici o secunda! ziua e ok, insa noaptea vreau sa doarma..

Azi a mancat intr-un ritm ceva de speriat, la fiecare aproape doua ore era cu gura cat o sura..i-am mai bagat si tzitzi si s-a mufat un pic la ambele, i-am dat si vreo 30 ml muls de la mine, asta e, exact cum zicem, incercam si noi tot ce se poate si vedem.

Asistenta care a venit azi la noi mi-a spus ca de asezat il asez f bine si imi spunea sa ma si intind pe pat cu el..Oh, ce as vrea, insa capsele astea ma omoara, sunt trasa din toate partile, parca imi rupe cineva burta, abia astept sa le scoata maine! Operatia arata super, zici ca nu am avut decat o dunguta acolo, de creion, e incredibil! Insa inca mai sunt destule care trebuie sa se repare..

Sa stiti ca sunt ok, astept, cu rabdare, ca lucrurile sa se schimbe, maine (adica azi) aflu si cand poate trece pe la noi consultanta in lactatie.Nu stiu ce naiba, insa talpile si degetele de la picioare se umfla in continuu, iar eu nu mai suport.Incheietura intre glezna si picior e intinsa la maxim, parca e de tabla,doare de imi vine sa urlu, dar nu urlu.
Imi pup baiatul si imi trece.A inceput sa traga niste partzuri parfumate, fetelor, de mori, si dupa ce le trage ridica o spranceana si se uita mirat la mine, parca din cauza mea
nu se omoara cu facut gar gar, insa la partzaiala e campion, in timp de bea, mai ales.

Azi am atasat plansului de foame ceva de genul:neh, neh, neh, neh..
Se intoarce singur de pe spate pe stanga si doarme cu mana sub cap, exact cum era la eco! e mortal, uneori zici ca se vaita, ca o babutza...Nu pot fi suparata, bobocul asta este o minune de care ma lipesc zilnic cu toata fiinta si care imi da toata relaxarea de care am nevoie..Sper insa sa vina si lapticul cu adevarat..

Fetele care au vb de tampoane in spital..La ceza, eu am folosit in spital 7 tampoane mari si late (si la propriu si la figurat) si de atunci folosesc normale, nici nu prea mai e mare lucru..A avut doar o lohie, la primul tampon, ceva de vreo 3 cm..Si atat.

Despre pampersi, daaaaaaaaaa, HUggies sunt moi si pufosi, se aseaza bine pe carnita lor sensibiloasa si nu au absolut nimicutza aspru, sunt foarte incantata de ei, nu am de gand sa ii schimb de-loc!

Dannah, fenomenala surpriza, super prieteni!!
Iulia,Angiuta, Laurika, aschiuta

ma gandesc la Angelique si ma rog pentru ea, la fel si tu, Mena, esti in gandurile mele tot timpul...
Va pup cu drag pe toate, fug sa fac nani, ca baietii mei dorm.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mena1906 spune:

Bubulino CITESC SI RECITESC CE SCRII TU DESPRE NICHOLAS SI ... PARCA E PANSAMENT PENTRU INIMA. Sunt sigura ca nici nu se compara dragostea asta cu e simtim cand ii avem in burtici, de fapt ca nu se compara cu nimic pe lume. Abia astept sa imi tin puiul in brate. Sambata a nascut o prietena/colega un bebe la 37 de saptamani. Toata sarcina a avut probleme si a fost stresata si ingrijorata. Niciodata nu i-am auzit vocea mai clara, mai frumoasa si mai fericita ca ieri cand am vorbit cu ea si isi avea puiul la san.

UM 06-04-2012; DPN 11-01-2013 32+ cu Gabriel

Si am ajuns la 8 luni :x

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IuliaCospy spune:

Bubu ma rog pt tine sa treci cu bine de perioda asta cu piciorele umflate si asa cum ziceau si fetele, poate reusesti totusi sa ajungi la un medic.
Transpare atata dragoste cand povestesti de Nicholas! Eu pe Sara am reusit sa o alaptez intinsa abia cand s-a facut mai mare. Mi se parea ca risc sa o strivesc si nici nu ajungea la san cum trebuie. Multa rabdare, calm si perseverenta!

Cu tampoanele pt spital si eu am fost in aceeasi situatie. Dat fiind ca placenta se indeparteaza in timpul operatiei, lohiile care raman dupa sunt mult mai putine ca la o nastere naturala. Eu am avut vreo 20 de tampoane facute si am folosit jumate acasa si jumate la spital!

Mena, Allexina, gata cu starea emo. Hai sa plece de la noi!

Pya, felicitari pt vestile bune de la dr si nastere usoara! Sa ne dai de veste sa pregatim motatele!

Acum am primit mesaj de la Angelique: `Am facut eco, raman pana duminica pe ginypral tot in spital apoi ma lasa fara si pot naste fara probleme. Va pup si va doresc numai bine, nasteri usoare si bebici sanatosi. Va anunt daca nasc mai devreme.`

Intreba cineva de dexametazona pt maturarea plamanilor. Personal nu am o optiune clara in sensul asta. Stiu ca sunt bb-i care si nascuti la 36 de sapt pot sa aiba simptome de prematuritate legate specific de chestia cu plamanii. Pe de alta parte stiti probabil ca exista in targ vorbe despre cum ca un bb nascut la 7 luni se acomodeaza mai bine decat unul la 8 luni, pt tocmai acum e o faza de tranzitie. In concluzie, daca exista temeri intemeiate ca bb ar putea veni mai devreme - cum e la Mena sau cum a fost la Angelique, ca ea e deja la termen, eu cred ca as face injectiile, altfel nu vad rostul.

Am inceput cautarile referitor la vaccin si ia priviti ce am gasit http://www.hc-sc.gc.ca/ahc-asc/media/advisories-avis/_2012/2012_97-eng.php
Nu pe principiul cu capra vecinului, ci pe ideea ca se pare ca exista o problema probabil cu tulpina folosita. N-am apucat sa vorbesc cu niciun medic asa ca voi mai face sapaturi.

Iulia, mami de Sara Andreea si 35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns menics spune:

buna dimineata la pranz...
fetelor si eu subscriu la scutecele huggins, si la servetelele umede fara parfum cu apa, bune de sters si la gurita de ex...si eu am mai comandat , le astept zilele astea...
ce frumos povesteste fiecare aici ce-i face buburuza... al meu azi m-a facut sa plang: mi-a zambit cu gurita pana la urechi de cateva ori cand vorbeam cu el de m-am topit toata. ce minune mica mi-a dat Dzeu.
eu nu am facut rost de medic de fam pt Alex voi merge iar la pediatru la control de rutina . ca probleme nu pat a fi, mananca bine, imple scutecele de numa.. si apropos si eu am o problema : schimbatul dupa masa! si alex il umple in timp ce mananca , dupa adoarme, il mai las chir si jum de ora ca altfel vomita ... dupa il schimb si.. se trezeste, stam la povesti adoarme dar deja se fac aproape 2 ore de cand s-a trezit.. asa ca doarme cam 2 ore si se trezeste de foame desi ar mai dormi, asa ca ii bag titi in gura pana se mai linisteste si-l las sa mai doarma cam jum de ora abia apoi o luam iar cu mancat scos gaze, schimbat si toate cele...
va pup trec la gatit ceva rapid pana nu se trezeste!
va imbratisez!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ipraty spune:

aschiuta, multumesc de raspuns, chiar ma intrebam cum se procedeaza in alte tari cu vaccinul acesta.

Am sunat si pediatra si ne-a spus sa nu il facem. Sa facem antihepatita B si vitamina K dar nu si bcg-ul. Si cand ne ducem la ea sa ii amintim ca nu l-am facut.

M-am linistit, asa o sa facem, am mare incredere in doctorita. Cu Rares, baietelul cel mare (care peste 3 zile face 3 anisori), nu am avut nicio problema majora, a racit rar si nimic complicat. Doamne iti multumesc si sper sa fim la fel de bine si cu al 2-lea.

Dannah si celelalte fete care inca nu ati nascut, sunt curioasa ce va zic si voua medicii, chiar daca noi am luat clar hotararea sa nu il facem.

Fetelor, eu de cate ori ma gandesc la nastere sau la pregatit hainute am impresia ca o sa il nasc tot pe Rares, baietelul cel mare. E tare senzatia cand imi dau seama ca va fi de fapt alt baietel.
Inca nu ne-am decis la nume, poate odata ce il stabilim o sa imi treaca si "confuzia"

Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns S.ellena spune:

Buna! Si eu am fost bulversata zilele astea de decizia de a face sau nu vaccinul bcg. Nasa mea are o f buna prietena care este medic si i-a cerut parerea. Dr respectiva stie despre ce e vb, stie si de riscurile acestui vaccin dar ea spune ca exista riscuri mult mai mari daca nu se face acest vaccin pt ca, din cate am inteles, noi oricum suntem purtatori ai acestui virus, TBC, care e in stare inactiva, ca sa zic asa. Inca nu stiu nici eu ce sa fac! Eram hotarata sa-l refuz dar acum parca iar sunt data peste cap....

37+ cu Eva Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ary_v spune:

Bubu, eu am ajuns cu baiatul mare pe la 6 ani sa ii taie frenul limbii. Am fost la logoped pt ca era sasait si asa am aflat. Interventia e f simpla, nu are nici un fel de complicatii, iar la bebe cred ca e f usor de facut. La noi a fost nevoie de o anestezie usoara (cu gaz) pentru a nu fi traumatizant, la voi cred ca nu va fi cazul.

Am tot citit si eu zilele astea despre vaccin, sunt in ceata, nu prea stiu ce sa fac...

Mergi la inceput