Felicitari Laurika! Haide Angelique, Adriana! #46

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns A.C spune:

Fetelor,ma trezesc si eu acum: vaccinul asta anti tuberculoza se face la 2-5 zile de la nastere?Cel la 2 ore dupa nastere e cel impotriva hepatitei,nu?Ca Irina nu l-a facut pe cel de-al doilea,din cauza bubitelor aparute pe corp.L-a facut doar pe cel la 2 ore de la nastere,atat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angiuta spune:

s.elena nu vreau sa te supar dar pe mine personal m-a revoltat un pic mesajul tau asa ca nu pot sa nu scriu nimic.
Daca asa ceva i s-a intamplat Looanei nu inseamna ca ti se poate intampla si tie daca nasti natural. Iti inteleg temerile, sunt perfect normale, cred ca fiecare mamica trece prin asta.
Cel mai bine e sa discuti cu doctorul tau si sa stabilesti ce e mai putin riscant si mai bie pentru bebe dar te tog sa nu uiti ca cezariana este o operatie si orice operatie prezinta un risc. Pot aparea destule complicatii si de la cezariana, o ai ca exemplu pe Macarie a carei operatie s-a infectat sau Bubu cu reactia alergica la capsele alea.
Asa cum am zis de nenumarate ori eu am nascut natural si V a fost tras cu vacuum dar asta nu ma face ca acum sa cer cezariana. Voi incerca de data asta 100% natural, fara epidurala.
Cat despre cazul acela din Arges a fost vorba despre o doctorita incompetenta, din cate am inteles intai incercase sa impringa copilul inapoi ceea ce i-a provocat traumatisme bebelusului.
Daca tu ai incredere in medicul tau totul va decurge bine.

Angiuta, mamica lui Vladut (8 iunie 2007) si 36+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NovDec2012 spune:

CAPITOL NOU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A.C spune:

Si inca ceva: mai devreme mi-a curs sange .E posibil sa fie vorba de menstruatie asa repede? La delia a venit cam dupa 4 luni...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onutz83 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Cellena

Gata fetele, revin cu stiri de insider despre vaccin, asa cum v-am promis. Loturile de vaccin din Danemarca nu au nicio problema, alta decat ca sunt dublu concentrate. Adica, daca pana acum la bcg se facea o doza de 0,01 (de exemplu), pentru vaccinurile astea trebuie facuta o doza mai mica, de 0,005. Problema e ca multe asistente nu au mai citit prospectul medicamentului, pt ca n-au stiut ca s-a schimbat ceva si au bagat in bebelusi doza dubla. Acum incearca sa se acopere (de-asta nici nu se face atata valva, de asta nici nu au retras lotul, de asta nici danezii nu zic nimic) si cu ocazia asta sa mai aduca vorba si despre Cantacuzino, poate-poate o incepe vreo campanie ceva.
Toti medicii din spital au zis sa-l fac linistita, cu singura mentiune ca sa le atrag atentia asistentelor asupra dozei. Eu o sa nasc la Medicover si am maine control, asa ca o s-o intreb pe dr. daca a fost vreun caz cu probleme.
In alta ordine de idei, mi-au zis ca nu e recomandat sa nu-l fac, pentru ca, desi nu ies nicaieri cu copilul, oricine poate aduce virusul in casa si ca daca la alte vaccinuri se mai poate renunta, la asta nu, pentru ca bebe poate sa se imbolnaveasca fooooarte usor, iar tratamentu de apoi este criminal si orice ai face, sunt foarte mari sansele sa ramana cu sechele (mi-au povestit si de niste cazuri de nu ma mai puteam opri din plans :( )
In ultima vreme se pare ca s-au inmultit mult cazurile de tbc, din lipsa de fonduri pentru tratamente si pentru ca s-a degradat mult si calitatea vietii in Ro.
Se pare ca asta e, suntem o tara de lumea a treia si n-avem ce face.
Eu am mare incredere in ce mi-au zis, pentru ca multi de acolo ma stiu de cand eram mica si nu cred ca mi-ar pune in pericol viata copilului.

Looana, bine ca esti bine acum si ca bebe e sanatos. Tu esti puternica si o sa-ti revii usor. Cat despre lapte, daca vrei sa opresti lactatia, pastilele alea stiu ca sunt extraordinare, ti-l opresc de pr o zi pe alta (am doua prietene care au luat, una pt ca se facuse deja mare copilul si trebuia sa se intoarca la munca, iar cealalta pt ca avea o boala care nu ii permitea sa alapteze). Daca bebe nu mananca, iar tu nu te simti confortabil, nu are niciun rost sa va chinuiti amandoi. si ai grija de tine

Ema de 35+

Multumim de info
Dap,trist dar adevarat...
Tocmai am vazut la stiri ca au interzis temporar vaccinarea cu lotul asta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onutz83 spune:

Menics, din cate stiu eu in primele saptamani nu trebuie sa le dam nici ceai nici apa (eventual doar ceai pt colici cred...)
Ary, deci tu zici sa-i picur laptic in nas? Ca o fac si pe asta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bubulina42 spune:

Angelique, a venit ziua cea MARE, iubita!! Tinem pumnii si ne rugam pentru Angelique, are sa isi vada, in sfarsit, feciorul, draga de ea!!

Onutz,iubita, noi nu am fost de acord cu temperaturile alea oribile vehiculate pt camera lui bebe-gen 18-20 grade-, ar insemna ca as avea continuu mainile si totul inghetat si nici nu as putea sa pun mana pe bebe, saracutul.
In cursul ala de puericultura spune clar ca temperatura ideala e de 22-24gr, asa ca noi am ales 23 si e foarte bine.Nu e infundat, nu transpira, nu are muci.Cat despre batista, si noi am preferat sa o luam (preventiv) tot pe aceea in care poti trage cu gura si care are un fel de opritor, e recomandata cu succes.Mica si utila.Sper sa nu avem prea curand nevoie de ea!

Cu bebele la san: -al nostru, fiindca s-a obisnuit cu bibe, e f lenes, dar are si problema aia cu limbuta si incearca sa traga, vad picaturile pe san si pe la gurita lui- dar se enerveaza si incepe sa planga, nu poate sa traga, desi la bibe l-ar rupe..O sa vedem maine ce zice si pediatrul,avem prima vizita si din fericire am gasit un pediatru foarte cautat, bun si cald cu copiii, nici nu speram sa reusim sa intram la el..

Dannah, mama, vrei sa ma omori?cum sa ramai umflata o juma an?te referi la kg sau la retentia de apa? ca mie aproape ca nici nu mi se mai vede burtica deloc, in fiecare noapte parca mai dispare putin, doar picioarele, mai ales gambele si labele picioarelor sunt de fier/lemn/ciment, naiba stie, e oribil sa nu am mobilitatea mea normala..
Cat despre faptul ca te odihnesti, e super!foarte necesar si f important.imi aduc aminte ca eu spusesem:gata, cum incepe noiembrie, nimic nu mai fac, ma odihnesc sa intru odihnita in aventura numita "a fi parinti", insa pe langa toate nebuniile ce erau deja (Mena, imi pare rau ca ai preluat arsurile, dar ai vazut ce par are musiu Nicholas!, taica-sau a zis ca are mai mult decat el!) s-au tot adaugat altele si altele, apoi noptile de nesomn si de sperat la pozitii posibile de somn-inexistente parca-asa ca profita cat poti de faptul ca te poti odihni, e valabil pentru toate viitoarele mamici si nu numai!

Menics, pe langa ca trebuie neaparat sa ii asezi cuculetul sa nu stea cocotat ca stindardul, in sus, asa cum se intampla,trebuie sa poti baga numai degetul mic intre pampers si piele, in dreptul burticii..Tendinta este sa asezi pampersul mai largut, probabil, dar nu e cazul, ca le e comfortabil,le place ca le tine de caldPlus ca trebuie sa ai grija, cand ai terminat, sa nu faca acel tip de spatiu gol in dreptul burticii, pe unde probabil si tasneste arteziana, asta se intampla daca nu pui bine capetele pampersului, tot de mila sa nu cumva sa il stranga...

Pyao, ar fi o nebunie deloc ok sa iti pese ce spun cunoscutii, prietenii, rudele-ref. la faptul ca faci ceza.Este puiul tau, e in burtica ta, tu il porti, simti, cunosti, tu vorbesti cu el-TU ai dreptul sa alegil sa decizi ce e mai bine pentru tine si mai ales pentru pui, dar eu zic ca pentru amandoi! relax si ignora pareri si nebunii, asa a avut si Angelique o perioada grea cand suferea pentru cuvinte pe care le auzea si nu le merita..Te rog concentreaza-te numai la voi doi si fruntea sus!! sanatatea e cea mai importanta, ca iese scos de tine sau de nenea dr, -el tot trebuie sa ajunga afara si Doamne fereste,uite ce nebunii pot sa apara!!

Iuliaaaaa, pai tu erai mereu aici cu incurajarile pentru toata lumea si tocmai tu ai gasit butoiul ala buclucas in care sa te scufunzi?? Noooo way! uite aici cate mamici si viitoare mamici te incurajeaza, sustin si sunt alaturi de tine, ce e de colea?? stii ca te iubim si ca iti suntem aproape indiferent ce si cum, dar mai trebuie sa stii ca avem o conditie(Mena stieee): fii ZEN!Pozitivismul ajuta in toate situatiile, tu esti o mamica perfecta si vei avea inca un pui minunat, trebuie sa fii fericita, nerabdatoare si linstita.Vino sa te pup! Pupici si de la bufli al nostru!!Multa sanatate!

Popiii, asa am citit si eu, ca niciodata nu tre continuat masajul daca simti ca se incordeaza, ca nu il primeste, ca nu il vrea, dar si ca ni-cio-da-ta nu trebuie renuntat, fiindca la un moment dat se obisnuieste..ia-o catinel..

TNIcoleta, of, ce te inteleg cu mainile si picioarele umflate..Iti doresc rbdare si putere, o sa dureze ceva si, din pacate, dupa nastere nu trec imediat...

Alexa, felicitari pentru cele 37 de saptamani!!hai ca mai e un pic!
Ma regasesc in planul facut de Cellena si pana acum e ok,daca se apuca sa aiba ceva crampe, ceiutz, nu medicamente, ca una e ceaiul de planta si una e nebunia aia sintetica in care habar nu ai ce e bagat..Nu imi plac servetelele umede, stiu ca in spital mereu se speria, fiindca mereu sunt reci, asa ca daca nu e cazul sa ajung la chiuveta, atunci il sterg cu paduri din alea demanchiante muiate in apa calduta, apoi cu un prosopel si apoi cremutza si e f linistit si multumit, nici treaba nu are!Pentru buricut in cartea mea scrie -cu un betisor de urechi inmuiat in apa calda, facut o data turul buricutului si sters cu capatul uscat.de doua ori pe zi, ceea ce si fac si este aproape sa cada, arata foarte frumos.

Multe de spus...dupa cum vedeti, iar am un mesaj interminabil,deci bebe sforaie fericit, schimbat, mancat si cu padurea tropicala ca fond sonor, ca imi vine si mie sa dorm la trilurile alea..Insa stie ca e zi, ca e lumina cat cuprinde in camera, nopatea ii vorbesc in soapta cand il schimb, il manevrez usurel, ziua ii cant in gura mare si il zapacesc cu joaca, stie el cam cum stam cu programul.
Insa fetelor, dorm super noaptea, Doamne, cat e de bine sa dormi intins..Iar de sculat -de 2 ori pe noapte, toti 3:), pt papa si schimbat, apoi somn de voie, la loc.Feteloooor si-a pastrat programul din burtica, manca-l-ar mami pe el de pufos, ca e ca o piersicuta, mor dupa el!!

Bioana, cat de aproape esti de intalnirea cu Irinucaaaa...wow! suntem la fel de narabdatoare ca tine! ce ai mai mesterit, intre timp?:)o sa fie gargaritza ta super fericita cand are sa gaseasca atatea minunatii facute si pregatite de mami cu dedicatie!
Hai ca ma opresc, altfel va zapacesc!Adevarul e ca am o stare super, am dat ignore la durerile si uriciunile de picioare, azi dimineata m-am aranjat,m-am imbracat frumos,mi-am pupat barbatul fiindca e un tatic absolut extraordinar-si gata,de acum sunt o mamica super simpatica, am zis!

Va pup, am scris mesajul asta dimineata si abia acum apuc sa il trimit!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IuliaCospy spune:

Mesaj de la Angelique: "Stefanut are 3300gr, scor apgar 10, 52cm"

Felucitari Angelique! Bun venit Stefanut!

Iulia, mami de Sara Andreea si 36+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NovDec2012 spune:

CAPITOL NOU

Mergi la inceput