Felicitari Laurika! Haide Angelique, Adriana! #46
Raspunsuri - Pagina 19
mya85 spune:
onutz si eu m-am confruntat cu aceasi problema la primul baiat, tot asa era agatat non-stop de san, timp de 6 saptamani am incercat dar deja era prea mult, nu mai puteam face nimic de el. inca nu am gasit raspuns la problema asta si sper din toata inima sa nu se repete si de data asta pt ca nu voi avea acelasi timp la dispozitie pe care l-am avut atunci, acum v-a trebui sa ma ocup si de baiatul mai mare. ce am facut atunci a fost sa il tin la san 20-30 de min apoi ii dadeam completare lp si asa mai aveam si eu liniste. asta pana la 3 luni cand am trecut doar pe lp din pacate...
mami de ( iulie 2010) si 38+ cu
menics spune:
Loana, doamne dumnezeule! bine ca s-a terminattotul cu bine si ati revenit acasa, refacere rapida!
Si eu am primit sfatul sa-i dau glicerina boraxata ... dar am cam uitat.. deci sa ma apuc sa-i un pe tetina...
fetelor cu sughitul cum faceti?? ati incercat cu lamaie??
eu cred ca trebuie sa fac un curs ceva de cum sa pun scutecul ca lumea ca zilnic il gasesc de vre-o 2 ori ud pana la subbrat
A.C. si alex da pe afara laptic mai ales ca dupa masa el se apuca de scremut si uite asa mai iese...
eui ii dau infacol, ma gandesc ca de la ala trage basinute...
fug sa ma bag si eu langa el un pic...pana alagat iar de titi...ca si el ar sta toata ziua cu dansa in gurita...mai rau este cand vrea sa faca cate-o miscare din cap si nu-i da drumul lui titi.. si uite asa ..le voi avea pana la genunchi cand termin alaptatul ... totul este sa nu iasa din camera cu ea
de apa sau ceai ce stiti? cand ii putem da?
ary_v spune:
Loona, nu am cuvinte...sa iti dea Dumnezeu putere sa te refaci repede. Imi pare tare rau de ce ti s-a intamplat...
Pentru fetele cu bebei cu nasul infundat, cel mai bun este tot lapticul vostru, nu e un mit. Eu am aplicat cu succes la cel mic pentru o conjunctivita, cand era de vreo luna. La inceput mi-a fost teama sa ii pun lapte in ochi si tot ma chinuiam cu picaturi, in disperare de cauza am incercat si in cateva ore si-a revenit complet.
IuliaCospy spune:
Fetelor sunteti absolut minunate! Va multumesc din suflet pt tot, nu stiu ce m-as fi facut fara voi, singura acasa si cu chef de plans. Gandurile voastre m-au scos din butoi, deja sunt mult mai bine.
pt voi toate!
Cellena multumim pt info legate de vaccin! Extrem de utile. Mi-a mai venit inima la loc. Eu eram oricum f retinuta in a refuza vaccinul pt ca tatal meu lucreaza in tarile calde si va veni acasa exact cand se naste bb, iar eu am pe propria piele experienta unui idr(testul care se face pt a verifica anticorpii) la limita superioara pt care am preferat sa fac tratament. Asta acu vreo 17 ani, dar riscuri totusi exista.
Iulia, mami de Sara Andreea si 36+
dannnah spune:
Buna dragelor,
m-am trezit si eu din somnul de pranz Parca sunt la "statiunea de recuperare si tratament" de cand stau acasa - dorm cate 2 ore /zi la pranz, ca bebelusii! Imi prieste Adevarul e ca azi vroiam sa fac treaba dar s-a luat curentul vreo 4 ore, asa ca ...ce sa fi facut altceva mai bun?
Iulia - draga de tine, tu de ceva timp nu te simti bine...macar acum stii o treaba, trebuie sa elimini raceala din organism. Nu-ti face griji, la varsta asta nu-l mai afecteaza antibioticele pe bebe, plus ca au stiut ei ce sa-ti prescrie.
Si eu am probleme de comunicare in familie - cu fetita, cu sotul...am si plans ieri de m-am speriat ca ma apuca contractiile. Sunt irascibila, insuportabila, ma deranjeaza orice si nu mai am rabdare...Ma lasa rabdarea tomai acum cand voi avea nevoie maxim de ea! Eu pun totul pe seama hormonilor...sper sa-mi revin!
Pya - stai linistita, nu exista nicio legatura intre faptul ca te umfli si nasterea greoaie.Era o constatare de-a mea, nu m-am umflat deloc si ma simt in forma, sunt mai sprintena decat la prima sarcina cand abia ma miscam. De asta am presupus ca voi naste mai usor. "Wishful thinking " cred ca se cheama Oricum sa stii ca am ramas umflata cam jumatate de an - nu vreau sa te sperii. Era sa-mi arunc toti pantofii ptr ca nu credeam ca voi mai reveni la numarul meu, iar verigheta abia dupa jumatate de an am putut sa o port. Dureaza pana se elimina apa din organism. Uite ca acum nu am patit-o, nu stiu care e factorul favorizant.
Looana - Doamne prin ce ai putut sa treci, nu-mi revin! Sper ca vei uita repede prin ce ai trecut - stii.ce se spune despre hormonul care te ajuta sa uiti de nastere.
Cellena - mii de multumiri despre info, e important sa afli informatii "din interior", cum zici tu. Dar.....cum fac eu, care voi naste la stat? Habar n-am cine e neonatologul, si cum as putea sa-i spun. Plus ca la ce scarbe sunt astia de la stat, cred ca mi-ar arunca o privire din aia...cine sunt eu sa-i invat pe ei despre administrare Eu cred ca voi astepta si nu-l voi face atunci imediat, eventual ma voi duce dupa aceea la pediatru la cabinet, unde as putea vorbi ca de la om la om.
Eu nu cred ca plutesc bacilii chiar asa prin aer, nu e epidemie. Atunci ar insemna ca toate cele care nu au nascut in tara (aici se practica nasterea la Szeged) sau cei care nu locuiesc in tara - sa-si vaccineze copiii cand vin in vizita. Nu stiu, zic si eu.
Va pup, ma apuc si eu sa fac ceva treaba, am lenevit destul.
mamica de Mara - 3 ani si jumatate si viitoare mamica de Marc 36+
dannnah spune:
Eu zilnic citesc presa sa vad ce stiri mai apar. Asta am gasit acum:
http://www.hotnews.ro/stiri-doctorh_actualitate-13665175-reactii-adverse-vaccinul-bcg-din-danemarca-zece-bebelusi-internati-institutul-marius-nasta-din-capitala.htm
E ingrozitor, bebelusi operati de "TBC ganglionar"! Stiti ce cred eu? CA sunt muuuuult mai multe cazuri, numai ca pediatri nu fac legatura intre vaccin si afectiune ptr ca simptomele apar dupa 2-3 luni. Atatea cazuri sunt raportate, insa multi pediatri nu stiu. De ex. pediatra Marei nu stia de chestia asta! Dupa ce i-am explicat mi-a spus ca intr-adevar au fost cateva cazuri de adenopatii...
mamica de Mara - 3 ani si jumatate si viitoare mamica de Marc 36+
ipraty spune:
Citat: |
citat din mesajul lui onutz83 Asa ca azi-dimineata l-am aspirat cu batista bebelusului. Am crezut ca se va speria de aspirator si alte grozavii, cum citisem pe net. Da' de unde Si totusi n-a iesit mare lucru... Mai bagam o fisa mai incolo... |
Onutz, inainte sa il aspiri pe bebe trebuie sa ii pui ser fiziologic in nasuc si nu doar o picatura doua ci mai mult sa se inmoaie bine mucisorii. Incearca 1 data sa vezi daca iese mai mult.
Nu exagera insa cu numarul de incercari ca serul ingroasa mucoasa nazala (sarea din el).
Si fetelor, exista in farmacii ser fiziologic la sticle sterile de 500 ml din care se scoate cu siringa. Cele in fiole de plastic de 5 ml sunt exagerat de scumpe si sunt fix acelasi lucru (aceeasi concentratie)
Intre pompita (care e useless) si batista bebelusului la aspirator exista si varianta batista bebelusului in care tragi cu gura ta. Avantajul e ca nu face zgomot. Se gaseste in farmacii.
IuliaCospy spune:
Ipopica, asa cum ziceau si fetele, nu tuturor bb-ilor le place masajul. Unii au momente cand il tolereaza si momente cand nu le place neam. Incearca sa ii faci la inceput ceteva miscari circulare pe coaste ca sa se incalzeasca corpul ei si sa aveti aceeasi temperatura, initial mangai-o mai mult decat maseaz-o, incearca sa faci miscari circulare pe spate, intai pe omoplati si apoi din ce in ce mai ample, cu ea stand pe o parte. Pune o muzica relaxanta, tine-o invelita cu ceva pe partea corupului pe care nu o masezi si daca protesteaza nu continua, caci risca sa capete aversiune. Reluati operatiunea alta data
Menics, pt gurita o compresa sterila cu glicerina poate face minuni. Daca nu exista indicatie speciala, evita glicerina cu stamicin - e amara rau si nici nu are bb nevoie de antifungice.
Apropos de curatatul nasului, noi am folosit de la bun inceput aspiratorul (batista bebelusului) fara probleme. O folosim si acum. Nu am exagerat cu ea, in sensul ca am folosit-o doar cand realmente era infundata, altfel nu vad rostul - ce sa scot cu ea? Insa atunci cand sunt infundati e musai de folosit si de curatat foarte bine nasul. Pt ca sunt f mici si nu stiu sa isi curete singuri nasucul, toate secretiile se scurg spre ureche si riscul e sa ajunga la otita. Noi suntem patiti la Sara, tocmai pt ca nu am insistat suficient sa ii curatam nasul la o raceala.
Dannnah, da complicat cu vaccinul in maternitatile de stat. Teama mea este insa ca e la fel de contraproductiv si sa ceri explicit sa nu-l faca si sa le ceri sa iti spuna dozajul. Voi vorbi de chestia asta cu medicul meu, dar sincer prefer sa cred ca la Polizu unde se nasc copii pe banda rulanta, nu ma voi lovi de asemenea probleme.
IuliaCospy spune:
Mesaj de la Angelique, tocmai primit:
`Asta seara sunt programata la cezariana, bebe a avut bataile inimii scazute`
Hai Angelique! Sa dea Dumnezeu sa treci cu bine peste operatie si bb scump sa vina cu bine pe lume! Ne pt tine!
Cellena spune:
Si eu sunt de acord ca e contraproductiv sa le atrageti atentia asistentelor cat si cum sa dozeze vaccinul. Ce as face eu daca as fi in locul vostru ar fi sa ma interesez daca au existat cazuri de reactii adverse in maternitatea unde o sa nasteti. Daca nu au existat, totul e ok, inseamna ca personalul a fost instruit corespunzator. Daca au existat, cred ca mai bine refuzati sa-l faceti acolo si duceti copilul la vaccin undeva unde nu au fost probleme...
dannah, mi se pare incredibil ca o pediatra sa nu stie despre asta. Am prieteni care nu sunt nici cadre medicale si nu au nici copii si tot au auzit de cazurile astea
Ema de 35+