Felicitari Laurika! Haide Angelique, Adriana! #46

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns onutz83 spune:

Bioana, cat de putin mai ai si tu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IPopica spune:

Hello

Onutz, si a mea e fornaita, dar citisem undeva ca pe langa sughit asta e alta "placere" de-a lor si nu m-am agitat prea tare. Ii pun si dimineata si seara cate o picatura de ser fiziologic in nas si apoi o strang nitel de nari, stranuta instant si mai culeg din mucii de suprafata (aia de-i pot vedea eu cu ochiul liber) cu bete de-alea cu opritor. Nu i-am infipt aspirator nazal pana acum (nici nu am de altfel), am incercat cu o pompita, dar e zero barat. Mai sed asa pana marti cand avem programare la pediatru. Inca nu imi vine sa ma ingrijorez.

Mami, la mine lohiile s-au potolit acum vreo 3-4 zile (deci cam la 12-13 zile de la cezariana). Mai am doar o chestie apoasa, gelatinoasa si vag galbuie, si nu tot timpul, de obicei cand ajung la toaleta.

Pentru colici noi luam infacol. Ni l-a recomandat neonatoloaga pentru ca a vazut-o balonata. Ea rar are momente cand bazaie din cauza de dureri (fiind asa basinoasa, mi se pare normal) si atunci ii spunem "chircescu" pt ca se face mica mica si se inroseste la fata . Cand trece de o luna cred ca renunt la medicamentoase si incerc cu ceaiul de chimen dat cu lingurita dupa masa. Daca intr-o saptamana ma capiaza cumva, trec pe protectis. Infacolul asta cam are zahar in el (dar am zis sa nu fiu eu fix contra legilor doctorilor, si sa respect ce-mi recomanda ei macar in prima luna, ca or fi stiind ei mai bine).

Ary, povestim si io si ta-su si cantam si bla bla. Aseara a stat potolita pentru ca i-am facut baie, i-am dat sa manance si abia la juma de ora dupa am trecut-o si la masaj - pe care l-am facut mai mult a mangaiat asa ca n-aveam chef sa-i topaie laptele pe afara. A stat potolita. Speram sa o obisnuim asa cu manevrele, si apoi sa-i putem face masajul imediat dupa baie. In apa-i place, dar cum o scot si o insularesc in prosop s-a terminat veselia.

Bubu, mie neonatoloagele mi-au spus ca daca partaie in timp ce mananca, tot scos aer se cheama si sa nu insist foarte mult cu "eructatul in pozitiile clasice". Pe mara o tin cam 10-15 minute fie pe umar, fie pe mana mea ca pe o maimuta (asta-i place mai mult). Oricum uneori ragaie din pozitia de alaptat (da drumul sanului, ragaie ca procu' de ta-su, si apoi cauta iar sanul cu o gura cat o sura si o fata din ce in ce mai nervoasa, si mai si gafaie in timpul asta )

Uof, Looana! E bine ca acum sunteti acasa amandoi si ca o sa te inzdravenesti pe zi ce trece! Fericire si sanatate multa multa multa!

Iulia, as fi superba de-a dreptul daca as incapea in jeansii mei cei vechi; dar nu-mi trec nici de pulpe .

Alina, lasa-i limba in pace. Si a mea o are alba alba, neonatoloaga mi-a spus ca e normal sa fie asa de la lapte; muguetul ala pe care-l banuiam eu este gris la culoare de fapt. Deci cat timp e alba, bucura-te.

Fug, ca tre' sa mi se trezeasca haplea si daca nu o astept cu tzitzi pregatit e jale mare.

Mergi la inceput

Popi, azi-noapte am dat-o din fornaiala in nas infundat si mucisori, respirat mai greu...
Asa ca azi-dimineata l-am aspirat cu batista bebelusului. Am crezut ca se va speria de aspirator si alte grozavii, cum citisem pe net. Da' de unde
Si totusi n-a iesit mare lucru...
Mai bagam o fisa mai incolo...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cellena spune:

Onutz, momentan nu cred ca au cum sa se sperie de aspirator, care face un zgomot care le place si ii linisteste... Poate ca o sa se sperie cand o sa faca legatura intre batista si aspirator.
Eu nu i-am luat batista bebelusului si o sa folosesc o pompita. Sper sa nu fie nevoie sa ma cert cu pediatrul pe tema asta, dar e una din ideile mele fixe (fara servetele umede acasa, fara bauturi anticolici, doar ceai, fara baneocin, betadine, sau mai stiu eu ce la buricut, fara betisoare in urechi, fara batista bebelusului, alaptat la semnal la inceput, pana se mai adapteaza si ea, apare laptele si imi dau seama cam cat de des are nevoie sa suga, apoi facut un program in functie de asta, fara suzeta daca nu-si baga degetele in gura,invatata repede la olita - dupa ce poate sta singura in fundulet, ca sa putem scapa mai pede de pampersii astia care mie nu-mi plac deloc etc.)
Sa vedem de cate o sa ma pot tine

Ema de 35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tnicoleta spune:

Buna fetele

Acum am picat si eu de pe drum. Am fost la analize, am semnat contractul cu Medlife si am facut si programarea pt preanestezie.
Am picioare de elefant si paine umflate desi nu pap cu sare .

Adriana , Pyaoliang, Dora Scoatem motatele sa vina bbi, poate vor putin galerie

Mamy Ma bucur ca s-a retras ganglionul si esti mai bine. lui Ivan

Bubu Ce ma bucur ca incepi sa iti revi. Hai ca incet incet trec si picioarele si apoi scapi si de griji.

Loana Doamne prin ce ai trecu. Am ramas socata. Ma bucur ca esti bine acum si iti revii. lui Flor. Nut-i face probleme cu alaptarea, important este sa te sinti tu bine si bb.

Pya Nu esti mama rea daca te gandesti la cezariana. Lasa gandurile astea deoparte. Important este si confortul tau. Eu am trecut printr-o provocare care nu s-a declansat cum a vrut medicul. Cu un medic anxios care mi-a vorbit urat ca sunt nebuna ca nu vreau cezariana. Dar bb era prea mic sa vina cand vroia ea, asa ca m-am dus acasa si am asteptat sa se declanseze nasterea.

Iulia Multa sanatate. Ia antibioticul si curand te vei simti mai bine. Tot discomfortul asta iti induce starea proasta. pitica mica si nu o certa, stie ea de ce vrea sa stea cu mami

Alina Limbuta incarcata este de la lapte. Eu o stergeam pe Bia cu glicerina boraxata de cate ori apareau punctele albe.

Bioana Asa e si Corina cand nu pot dormi noaptea si ma tot foiesc. Si explicatia mi=a dat-o Bia : "Mami, pai nu e normal sa se mistea si ea pana isi gasete o pozitie buna de somn? Ca si eu fac la fel." Deci, iart-o pe Irina ca s-a fatait azi noapte.

Celena Multumim de informatii despre vaccin. Imi notez si eu si vorbesc cu medicul de neonatologie cand merg la consult. Cat despre calitatea vietii la noi, chiar daca s-a degradat putin, sunt si multi care nu respecta normele de igiena personala. Si ex.: acum 2-3 ani la cumnataul meu la munca s-au depistat 6 cazuri de TBC care s-a transmis prin tigarile fumate la posta si igiena precara a angajatilor. Era si el suspect si drept urmare am rarit mult vizitele la el in perioada aia. Din fericire pt el nu prea frcventa grupul respectiv.

Nicoleta 34+ Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexa1986 spune:

Buna ziua,
Bubu ma bucur ca te simti mai bine si ca iti faci timp si pt noi, esti o scumpa .
Angelique sunt alaturi de tine si te astept cu vesti bune.
Mena eu pt arsuri am luat rennie, ce-i drept de foarte putine ori deoarece nu a fost nevoie de mai mult si au trecut imediat arsurile.
Looana esti o mamica extraordinar de puternica, te admir foarte mult.
Noi tot incercam sa ne revenim dupa o raceala puternica, dureri in capul pieptului, tuse seaca si dureri puternice de gat, acum suntem mai bine si speram sa fim si mai bine deoarece maine mergem la doc, se pare ca pe la sf sapt viitoare o sa imi tin si eu in brate minunea, de-abia astept.

36+ sapt cu o minune de fetita cu fundita Adelina - Antonia, Doamne iti multumim.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexa1986 spune:

Apropo de marti suntem la termen, adica am implinit 37 de saptamani.
De Laurika nu stiti nimic ?

37+ sapt cu o minune de fetita cu fundita Adelina - Antonia, Doamne iti multumim.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bioana spune:

TNICOLETA,sigur ca o iert pe irina pentru azi noapte...e nasol ca nu pot sa dorm peste zi...cand reusesc sa mai atipesc, ca dormit nu se poate numi, e intre 8-9.30 dimineata...si ma gandesc cu groaza ca o sa fiu rupta de oboseala pe cand nasc....

embarazada de 38+

o minune de fetita...Irina Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bubulina42 spune:

neatza la fete!

eu tocmai am terminat operatiunea "scutecul",, part II- a papat bine merci (nu de la mine, ca la ora asta eu nu sunt nici macar suzeta, cum sunt de obicei, ca se face ca trage un pic si doarme dus, cu mamalonul in gura) si uite asa ne jucam cate o ora..

am multe de spus. mai ales pentru Pya si Iulia,dar ma duc sa dorm si eu cu baietii,-apoi revin.

Doura, ce faci/facem daca nici una din metodele de gar gar nu functioneaza? trage parturi, dar noaptea cu gar gar mai deloc, indiferent cat de mult il tin sa...

De Laurika stim ceva?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Cellena

Onutz, momentan nu cred ca au cum sa se sperie de aspirator, care face un zgomot care le place si ii linisteste... Poate ca o sa se sperie cand o sa faca legatura intre batista si aspirator.
Eu nu i-am luat batista bebelusului si o sa folosesc o pompita. Sper sa nu fie nevoie sa ma cert cu pediatrul pe tema asta, dar e una din ideile mele fixe (fara servetele umede acasa, fara bauturi anticolici, doar ceai, fara baneocin, betadine, sau mai stiu eu ce la buricut, fara betisoare in urechi, fara batista bebelusului, alaptat la semnal la inceput, pana se mai adapteaza si ea, apare laptele si imi dau seama cam cat de des are nevoie sa suga, apoi facut un program in functie de asta, fara suzeta daca nu-si baga degetele in gura,invatata repede la olita - dupa ce poate sta singura in fundulet, ca sa putem scapa mai pede de pampersii astia care mie nu-mi plac deloc etc.)
Sa vedem de cate o sa ma pot tine

Ema de 35+

Cellena, iti urez succes
Cam asta era si planul meu
Asa ar fi ideal, sper sa reusiti
Eu tot nu inteleg cum vine asta cu alaptatul la cerere (de fapt nici macar, la semnal). Adica inteleg ce inseamna si ce presupune, dar nu stiu cum pot sa aplic cu succes. Al meu ar sta agatat de tzatzica tooooata ziua, ar suge cate 2 ore si ar dormi 10 minute intre.
Mamici care alaptati (sau ati alaptat) exclusiv, cum faceti?

Mergi la inceput