Saltea pat copii 3 ani
Buna fetelor,
Intentionez curand sa mut copilul din pat cu zabrele in pat normal (70x140cm). POate cineva sa imi sugereze vreun tip de saltea potrivita ca si compozitie unui copil de 3 ani+ ?
Cele cu cocos, integral sau in straturi, am inteles chiar de la producatori ca nu ar mai fi potrivite pentru o greutate mai mare de 10-12 kg.
Am citit ceva studii de prin State si am inteles ca arcurile in combinatie cu cocos ar fii cele mai potrivite .. In fine, a trecut cineva prin asta ? Ce ati cumparat pana la urma ?
grosimea trebuie sa fie minim 13 cm ca e un model de pat mai cu motz.
Raspunsuri
eumada spune:
Pai eu Evei i-am facut pat obisnit,de 200/90,cu aparatori laterale.Saltea i-am luat Dormeo si gata.Si perna tot Dormeo.Fara complicatii.
Baby1320 spune:
Dormeo exclus. Copilul trebuie sa doarma pe saltea cu duritate medie, nicidecum pe o saltea care "sa preia formele". Coloana lui este in formare, prin urmare trebuie sa se formeze dreapta, nicidecum cum il lasa pe el salteaua. In fine, fiecare cu ideile ei.
Problema mea este ca nu gasesc cu arcuri si cocos. Are cineva vreo sugestie ?
CorinaDani spune:
eu am avut la patutul de bebe o saltea ortopedica, cu doua fete (vara/iarna) produsa de saltex. foarte buna, rezistenta, duritate medie, pret convenabil. am folosit-o pana a implinit fetita 5 ani si era ca noua.
acum, la patutul ei (ikea), salteaua e cea "compatibila" cu patul, e un sandwich de burete, la interior arcuri. nici prea tare, nici prea moale, are husa lavabila detasabila si inca o husa deasupra (cu elastic pe margine), ambele 100 bumbac. nu prea ma incanta salteaua asta cu burete, mi se pare cam firava, intentionez sa cumpar una normala, clasica, atunci cand vom prelungi patul cu o "etapa" (este extensibil, poate fi folosit pana ajunge copilul adolescent).
de ce vrei cocos neaparat ?
meb spune:
si pe mine ma intereseaza! fiul meu are pat evolutiv, ca al Corinei, de la ikea, cu salteaua lui, tot evolutiva. Foarte comod patul si foarte simpatic, dar e cam moale salteauna, cam departe de ce imi imaginez eu ca e bine pentru copilul meu. Am avut la patutul de bebe saltea din cocos latex, o saltea produsa in Polonia, de care am fost foarte multumita. Dar nu am gasit, desi am cautat, sa comand o saltea de dimensiunile de acum ale patului lui, adica 160*90. Nu se complica producatorii cu marimi extra standart.... Sau n-am gasit eu producatorul bun... De aceea astept cu mult interes postarile noi.
CorinaDani spune:
saltex face si pe comanda,cel putin asa scrie pe site
http://vreausaltea.ro/saltele/index.php?cPath=3
am vazut ca pe la jumatatea drumului ploiesti-bucuresti este un fel de outlet, dolphin parca se numeste, unde se vand saltele, lenjerii, prosoape, covoare, tot felul de chestii - dotari hoteliere. n-am intrat niciodata in acest magazin, e posibil sa aiba mai multe tipuri si dimensiuni de saltele...la ikea cu siguranta se gasesc, dar cred ca sunt destul de scumpe...
Baby1320 spune:
Corina, merci mult de raspunsuri :). O sa urmez sugestiile tale .. intru sa vad ce gasesc.
Nu vreau cocos, insa daca e pe arcuri, tot din "studiile" mele, e mai bine ca se deformeaza mai greu. Daca sunt doar arcuri si pasla, pasla se taseaza mai usor decat cocosul .. In fine, ma uit la ce mi-ai spus. Merci mult de tot..
IKEA nu gasesc nimic pentru ca eu am deja in plan patul, iar la IKEA au saltele pe dimensiunile paturilor lor, deci ...
meb spune:
Am sunat la saltex si am aflat ca fac si la comanda, taie cum doreste clientul, doar ca dureaza ceva si trebuie mers la ei pentru a comanda, platit in avans, etc. Nu am vazut niciodata saltele saltex, dar suna bine ce spune Corina, asa ca voi comanda la ei. M-ar costa in jur de 350 de lei.
Iti multumesc frumos, Corina.
Baby1320 spune:
Meb, ce model ai ales ? Ce dimensiuni faci tu ? Ca sa imi dau seama cu pretul care e treaba.