Licurici de ianuarie-februarie 2009 (171)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bebelusi spune:

Porumbita sanatate multa socrului

Ledi nici Vlad nu stie atatea, el e pasionat de planete. I-am cumparat de Craciun un telescop bestial asta isi doreste. Citim seara despre asta. Stie planetele, le recunoaste, stie sa imi arate pe o harta cre sunt campiile, muntii, lacurile, raurile, stie care e steagul nostru, unde e Marea Neagra pe harta, dar in schimb incurca lucruri banale cum ar fi fructele cu legumele, ieri imi spunea ca salata de vinete e leguma :::)))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

pai si ce, n-are dreptate copilu'??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

bebelusi,pai copilul avea dreptate :)Uite el nu stie mare lucru despre planete ca nu e interesat..stie una alta despre soare/luna/stele,dar chestii banale nu cine stie ce minuni.Fiecare cu pasiunile lui..unii decupeaza si coloreaza fantastic,altii stiu planete,altii sunt sportivi,altii is cu matematica..altii fac puzzle-uri complexe..eu nu compar,am trecut de perioada aia.
Si ce daca nu stie sa coloreze bestial..nici nu vreau sa iasa vreun pictor,daca el nu-si doreste asta :)

Cat despre gradi..nu sunt prima patita,nu s-a rezolvat nimic,nu intru in amanunte.Am vorbit frumos,diplomat cu directoarea si ce am putut eu sa fac astfel incat el sa nu mai sufere,l-am retras.In ciuda tuturor chestiilor care s-au intamplat acolo din a doua zi chiar si peste care eu am tot trecut,copilul vrea la gradinita,insa nu la aia,nu la educatoarea aia.
Miere spuneai ca merg singuri la baie..ok..David nu stie sa se stearga cum trebuie la fund,asa k mi-a venit cu chilotii murdari de kk.In alta zi s-a pierdut prin gradi si erau disperate ca nu-l gasesc..in alta zi cand a deschis apa a tasnit cu presiune mare si l-am gasit ud fleasca..cu apa aia pe jos mai poti sa-ti spargi si capul..nu mai zic ca dk ii vine sa-si bage mainile in wc ca i se pare lui funny?sau mai stiu eu..Nah,stiu,par paranoica si nebuna..dar mie nu mi se pare ok sa lasi un copil nesupravegheat undeva,altfel m-as duce si eu la cafele si l-as lasa in casa.Plus ca singur pe acolo,nesupravegheat putea sa mearga prin bucatarie,eventual sa umble pe acolo,ca tot era fata in fata cu sala lui de clasa..Ma rog,eu mi-am consumat nervii pt multe lucruri petrecute,acum sunt linistita ca-i acasa,e greu,dar pana una alta om vedea noi.
Se pare ca avem noi o atractie catre aceste lucruri,ori pe fata copilului meu scrie ''pt abuzat fizic si psihic''..si da,multe au inceput cand au vazut niste hartii si le-a picat lor fisa ca al meu copil e handicapat,ba mi-a spus cumva ca si cum mi-ar fi facut o favoare sau nush,ca ea i-a recomandat pe acele hartii gradinita de stat si nu speciala,in conditiile in care la gradinite/scoli speciale merg cei care au cu totul alte probleme,cu retard..si aici am facut poc! si am tot facut poc pana cand am vazut ca se razbuna pe copil si nu eram eu impacata sa plec la scoala si sa-l las acolo..
Sunt multe lucruri care s-au intamplat,nu intru in amanunte..insa m-am invatat minte,nu mai zic nimic nimanui ca indiferent cat de mult ii explici unui om de fc,el tot crocobanozaur aude si tot nu intelege si tot zice ca cine stie ce-i aia,ca se ia(asta am patit-o la o gradi)..sau sigur,sigur esti nebun.
Va pup si va doresc o zi frumoasa.

ps:Porumbita sanatate socrului,sa fie totul bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Ledi, e brici David, ma sperii. :D

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Eu nu stiu cum sunt toaletele la gradinitele din Romania, aici sunt in clasa, adica nu trebuie sa iasa pe hol sau in alta parte, este o usa direct din clasa. Asa era la gradi veche. La asta noua e si mai si, nu au usi la baie (gradinita este intr-o casa obisnuita) au perdele si tot timpul ii vede cineva.

Dar ce spui tu acolo e nasol, cred ca as fi reactionat nasol. Ma intristeaza situatiile de genul asta.

Si Aidan e pasionat de sistemul solar si dinozauri mai nou.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Selene,eu am ramas masca cand o auzeam pe Dark cate stie Lachlan despre dinozauri,in conditiile in care mie mi se plimba limba in gura cand citesc despre ei,cel putin denumirile lor..pfff.Fii-miu despre dinozauri stie doar de la desene si de bronto,un dinozaur neastamparat :))(cartea..pe care o recomand)..Sper sa nu ma puna sa-i citesc din astea,ca mi se par tare complicate..
Cu toate astea la gradi mi s-a atras atentia ca nu a stiut copilul diferenta intre un trandafir si o crizantema,asa ca l-a pus separat de copii,ca deh,ea avea ore de facut si el lipsise..si e o oroare sa nu stii diferenta intre florile astea,ca doar de obicei face parte din tematica de examen la facultate,pe care evident ca el o incepe acum si e de musai.te doare capul zau..
El oricum ce a invatat, a invatat cu mine,in joaca,nu am stat de capul lui..faceam ce voia el si invata prin joc,eu am mizat pe gradi pt socializare/integrare in grup si-mi pare rau ca nu a fost sa fie si ca multi oameni au niste handicapuri sufletesti f mari..el se indragostise de o fetita Maya,era innebunit dupa ea..asta e,o gasi el alta fetita...Desi n-a apucat sa mearga mult isi facuse cativa prieteni..si asta ma doare cel mai mult,ca stiu ca mi s-a fortat mana,stiu ca nu m-am dus cu dreptul,stiu ca el a fost etichetat desi nu merita..imi pare rau ca nu au avut rabdarea,dragostea si daruirea fata de copii sa-l poata descoperii,sa vada cum este el si cat de bun e copilul asta si cate poti face cu el..si nu zic asta ca-i al meu,dar il cunosc mai bine ca oricine si stiu ce-i poate pielea.
Asta e..acum imi bat capul cu ziua lui,cu Craciunul ca din pacate nu vom fi toti si trebuie sa compensez cumva..apoi i-oi gasi eu si o gradi..pana la urma o exista si pe aici o gradi ok..dk nu oi vedea eu.
O seara placuta tuturor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anna-mama spune:

Ledi, toata admiratia pt tine si David, este uimitor cate stie pe langa Vlad. Imi pare rau de felul in care a fost tratat la gradi, sunt sigura ca o sa gasiti o educatoare care in primul rand sa fie un adevarat OM :*

Si Vlad e pasionat de planete si cosmos, chiar i-am luat o carte despre asta pt Craciun si ma gandeam la un telescop, dar am renuntat pt ca de la bloc e mai greu sa folosesti asa ceva si sper daca ne ajuta Dumnezeu sa-l primeasca de Craciunul urmator :)

Ai mei sunt raciti amandoi, am fost in wkd la munte cu un grup mare, a prins Vladut un virusel de acolo pe care i l-a facut cadou si Evei, normal, doar e un fratior bun :((( Azi Eva a facut 11 luni, are peste 1o kg, merge singurica de o luna, vorbeste destul de multe, e o pisicuta delicioasa :)

Porumbita, cum e socrul tau? Doamne ajuta sa fie bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bpaula spune:

Buna

Am citit ce fac ai vostri, al meu nu e interesat de atat de multe lucruri, nu invata poezii, sa numere si altele, incep sa ma ingrijorez. El e numai cu masinile lui si trenurile si chestii de genul. La gradinita face si engleza si germana dar nu stiu daca se prinde ceva de el, in plus l-am lasat si la pictura si am zis ca poate incercam si ceva dans. Dar de obicei activitatile astea dureaza cam 15 min si nu sunt extra gradinita.

Acum ca am scapat cu ei si sunt sanatosi, ieri l-am dus la gradinita si nu l-au primit ca cica ar avea rosu in gat. L-am dus la doctorita lui si cica nu are nimic copilul (muci, tuse, febra stiam si eu ca nu are). Asa ca momentan sunt plina de nervi cu gradinita lui. Am acceptat din start ca bolnavi nu primesc dar sa il duc sanatos si sa patesc asta ca asistenta vede rosu in fata ochilor...

Bogdan a facut anul, am petrecut din nou 3 seri ca si la ziua lui Marius, cu mai putini invitati dar a fost bine. Astept week-endul sa plec cu sotul 3 zile la Praga fara copii. Sunt foarte obosita, Bogdan se trezeste des noaptea, ziua la munca si parca simt ca nu mai pot. Acum e drept ca excursia nu rezolva oboseala ca o sa fie drumul lung cu masina dar macar sper sa dorm 2 nopti fara sa ma trezeasca nimeni.

Ramasesem datoare cuiva si cu o reteta care mi-a placut:
http://www.laurasava.ro/2007/05/18/tort-cu-fructe-de-padure/

O zi buna sa aveti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andre_ea spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Ledi, e brici David, ma sperii. :D

Din putin se face mult - ajutor umanitar!

Lucrusoare de vanzare...

In atentia celor carora le face placere sa depaseasca limitele celor scrise de mine: in cazul in care considerati ca aveti dovezi de necontestat cum ca am facut 99 de oua, pe care le ascund in camara, cu intentia de a le vinde la suprapret, va invit sa deschideti un subiect special pe aceasta tema. Multumesc pentru intelegere.

Selene, e un copil de care parintii lui se ocupa mult. Nu trebuie sa te sperii.

Felicitari Ledi! Ai toata admiratia mea.
Imi pare rau ca ati nimerit o gradi asa rea. Asta cu diferenta dintre trandafir si crizantema e de poveste, spune multe despre genul de educatoare. Multi pupici pentru Davidutul cel destept!

Miere, pe mine m-ai atins drept in inima cu activitatile copiilor. Eu is cea mai groaznica mama din lume. Stii poza aia postata de tine pe facebook cu "I took a shower and kept the kids alive today" ? Well, cam asa sunt eu in fiecare zi.
Deci, ai mei nu fac nimic. Nici al mare, ce sa mai zic de cea mica. In Ro Tudor a mers la FTK, dar n-a terminat tot modulul. Vreau sa-l dau la inot, dar piscina de la noi din cartier e inchisa si mi-e teama ca nu se deschide nici in ianuarie. Tudor merge doar la after-school si acolo mai face din cand in cand ceva chestii artistice, nu prea multe ca nu-i place. Dar ma bucur ca socializeaza, ca el a fost tot timpul mai legat de noi, mai temator. La cercetasi nu vrea, la nici un alt sport, in afara de inot si tre' sa recunosc ca nici eu nu prea am cautat.

Ilinca, doar ce face la cresa. Stiu ca fac din cand ceea ce numesc ei psihomotricite, seamana teribil cu gym-ul de care zici tu Miere, cu "piscina" cu bile, chestii de sarit si topait.
Pe ea am cam lasat-o in grija cresei sa o invete una-alta si vad ca ii invata sa numere doar pana la 5 (ea stie pana la 10 de la noi, mai mult nu am insistat), nu-s convinsa ca stie formele prea bine. In schimb n-are probleme cu culorile, toate tre' sa fie rooooooz. Si stim tot ce trebuie stiut despre printese.

Veronica, unde duci tu fata la engleza? Eu ma gandeam sa incep eu cu ei acasa prin vara dupa ce-si fixeaza mai bine franceza.
Felicitari si tie pentru cate faci cu Alice!

Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005 si Ilinca- 09.01.2009
Nu vreau la doctor, nu stiu cum se spune "a" in franceza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisspy spune:

'Neata,

DALMEI primul nostru licurici.

si sarbatoritilor din ultimele zile.

Porumbita sanatate socrului.

Miere ma bucur ca ai scapat de mastita. Sanatate picilor!

Anna sanatate si voua!

Paula nasoala faza, nu merge sa iei aviz de la medic si sa mergi cu el la gradi?

Tocmai am aflat de la sedinta de aseara ca e un copil diagnosticat cu varicela la Razvi in grupa, imi e groaza mai mult cand ma gandesc la Andra ca e asa mica si firava. Dar asta e, trecem noi si peste asta!

Ledi imi pare tare, tare rau sa aud de patania cu gradinita. David este un copil tare destept, pierderea celor care nu il vad asa cum e el. Sper sa poti gasi o gradi la care sa se simta bine si sa fie tratat cum trebuie tratat un copil.

Cand vad cate fac ai vostri ma gandesc serios ca ori eu nu sunt o mama buna (in sensul ca nu reusesc sa gasesc chestii sa-l atraga) ori ca Razvi are ceva probleme. El este interesat numai de masini si de tableta. M-am intors azi-noapte dintr-o delegatie si pe la 1:30 s-a ridicat in fund in pat si mi-a zis ca vrea tableta , deci nici in vis nu se lasa de ea.

In plus a fost sotul la gradi ieri si i-a spus educatoarea ca este foarte retras, daca simte pe cineva ca vine si ii invadeaza spatiul fara voia lui se pune pe maraiala si plansete si nu se mai intelege nimeni cu el. Altfel cica executa foarte bine toate activitatile si mai mult este aproape intotdeauna primul care preda tema facuta, nu e nevoie de explicatii suplimentare, se prinde din prima ce trebuie sa faca si face repede dupa care revine in carapacea lui. La engleza i-a spus educatoarea sotului ca nu vrea sa deschida gura desi stie ca Razvi stie. In plus asta stiu si eu ca am inceput de curand sa-i mai zic cateva cuvinte si desi nu le repeta dupa mine, ma trezesc a doua sau a treia zi ca mi le zice. Nu mai are probleme cica cu imbracat/dezbracat, mancat sau mers la toaleta. L-am inscris la mai multe optionale in afara de engleza care e optionala-obligatorie - la informatica, teatru si pictura parca. Astea se platesc separat, dar nu sunt scumpe.

Nu stiu cum sa ma organizez sa-i fac un program care sa fie si educativ si distractiv in acelasi timp. Sunt toata ziua la munca si in week-end o mai ajut si eu pe mami cu una-alta ca nu poate sa le faca singura pe toate, plus ca mai e si Andra cu care trebuie sa petrec timp. Nu stiu cum naiba nu reusesc deloc sa ma organizez si imi pare ca pierd timp pretios pt Razvi. Se vede ca e un copil sensibil si am inceput sa-mi fac tot felul de ganduri. Va admir sincer pe cele care lucrati acasa cu copiii, se pare ca la mine talentul asta pedagogic lipseste cu desavarsire.

Oricum un prim pas este ca de ziua lui de Sf. Andrei o sa mergem numai noi 3 la munte cu el, sa ne simta numai pt el 3 zile.

fetele, o zi usoara va doresc!

Mergi la inceput