Licurici de ianuarie-februarie 2009 (171)
Raspunsuri - Pagina 26
DarkBendis spune:
Am ajuns si noi acasa, dupa ce am petrecut cateva zile faine rau cu familia in Franta, la soacra-mea. Am avut un mos tare darnic - ne-a vizitat si in Burgundia si ne-a lasa cadouri si sub pomul de acasa (alea mari si voluminoase care nu au mai incaput in bagaje ).
Dar pana una alta...
La Multi Ani, Carol!
La Multi Ani, Karina!
La Multi Ani, Nadia!
La Multi Ani, Sabina!
si mai din urma, cu un pic de intarziere motivata:
La Multi Ani, Eva!
La Multi Ani, Daria!
La Multi Ani, Oana!
La Multi Ani, David!
La Multi Ani, Andrei!
Miere, daca nu ma insel mie menstruatia mi-a venit cam la 11 luni de la nastere, daca cu cat alaptezi mai mult cu atat menstruatia vine mai tarziu.
Mai devreme se intreba de analize. Believe me or not, lui Mister nu i-am facut niciodata analizele. Aici se fac doar daca este nevoie si pana acum nu a fost nevoie. Atata timp cat copilul creste frumos, e in parametrii, mananca, se joaca, face achizitiile petru varsta lui, si nu sunt motive medicale sa se faca investigatii, aici nu se fac analize in mod preventiv. Iar jupanul a fost doar bolnav de vreo cateva ori, probleme relativ simple gen raceala, chest infection, un rotavirus cules la un an si... cam atat, nu au fost motive sa fim trimisi la analize. Ultimul control medical i-a fost facut la 3 ani si vreo 4 luni, cand i-am facut MMR-ul, si atunci i s-a facut o evaluare completa (dar fara sa i se ia analize de nici un fel), si a trecut cu flying colours. A, si tot anul asta i s-a facut control ORL (se face la 3 ani la copiii cu probleme de genul acesta in familie, tati nu aude cu o ureche in urma complicatiilor de la nastere) plus controlul de rutina la ochi, la gradinita. Si astea trecute ff bine .
El primeste o vitamina speciala pentru copii, gen jeleu (complex A, B,C,D,E +omega) zilnic, asta se recomanda de catre pediatru la toti copilasii de aici deoarece in Scotia primim prea putin soare si poate apare o deficienta de vit D.
Selene, si eu as zice sa mergi cu Daria sa o vada un medic.
Dark Bendis
& The Goblin Prince (31.12.2008)
"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
miereamara spune:
La multi ani copilasilor nascuti pe 29 - Nadia ,Sabina , Karina ,Carol!
Dark bine ca mi-ai adus aminte de vitamine, poate ar trebui sa reincep sa ii dau lui Aidan! Ma bucur ca ati avut sarbatori fericite!
MMR-ul la Mister a fost al doilea sau primul? Aici se face primul la un an si al doilea la 4 ani, numai ca el e decalat cu un an, l-a facut pe primul la doi ani, deci cred ca va face a doua doza la 5 ani.
Selene_Bunny spune:
Citat: |
citat din mesajul lui miereamara Selene, mie nu imi pare ok ceea ce povestesti tu acolo. Ati mers la medic? Ai citit asta: http://www.minddisorders.com/Del-Fi/Encopresis.html Intrebare: la cata vreme dupa nastere v-a revenit menstruatia? Nadia are 13 luni si ...nimic. Nu ca mi-ar parea rau dar mi se pare cam mult. (inca mai alaptez f f frecvent noaptea, cam de 5-6 ori se trezeste). Listen to your children when they're young, and they'll listen to you when they're old. |
miere, n-am citit, dar m-a alarmat cumnata, mi-a spus ca encopresisul se poate datora, printre altele, unei lovituri la cap sau la coloana. M-a cam... blocat, eu nu am observat niciun fel de semn ingrijorator pe corpul ei.
Selene_Bunny spune:
miere, am citit acum. Din ce am citit, parerea mea e ca e clar involuntara treaba. E prinsa cu alte activitati, atenta la alte lucruri, entuziasta (ultima chestie e sa se dea in spectacol in fatza adultilor, cu cat mai multi, cu atat mai bine), ii vine sa faca si... uita. Chiar asa mi-a zis si ieri, am detectat-o dupa miros, si m-a intrebat mirata, "da' ce, am facut?"
Nu e prima data cand are probleme cu kk, anul trecut a avut o perioada in care nu putea face daca nu-i puneam scutec. Facea in scutec si gata. Apoi nu putea face daca n-o tineam de mana. Se mai si chinuia. Apoi a facut din picioare, pe ziare.
Si acum spune ca o ustura uneori fundul cand face, kk fiind tare.
Nu ca n-ar avea pe cine mosteni cu constipatia, ma recunosc la faza cu din picioare.
DarkBendis spune:
Bine ca m-ai tras de maneca, Miere, m-am dus sa vad ce vaccinuri a primit ca uitasem. E vorba de MMR booster si booster-ul Diphtero-Tetano-Polio-Pertussis, vaccinurile "pre-school" care se fac dupa ce implineste copilul 3 ani (aici scoala incepe la 4-5 ani)
Dark Bendis
Selene_Bunny spune:
Si Daria are Infanrixul pregatit, numai ca am amanat vaccinarea, din motiv de muci.
Porumbita spune:
selene poate din cauza de kk tare nu vrea sa se duca sa faca; oricum si eu zic ca ar trebui investigat mai amanuntit
LA MULTI ANI sarbatoritilor... mai nu stiu cand au trecut 4 ani ...
dark eu am reinceput sa ii dau vitamina d3 si 10 zile pe luna calciu gluconic.
veronica75 spune:
Vai ce de sarbatoriti
La multi ani!!! tuturor sarbatoritilor sa fiti sanatosi si sa cresteti in continuare la fel de frumos
Va doresc tuturor sa aveti un nou an frumos si bogat cu sanatate si fericire La multi ani! 2013!!!
asparagus spune:
La Multi Ani! Tuturor licuricilor si parintilor lor va doresc un an nou minunat, linistit, cu bucurii si impliniri!
La Multi Ani si tuturor sarabatoritilor de zilele astea: Andrei, Sabina, Nadia, Stefan si Lachlan!
DarkBendis spune:
La Multi Ani tuturor, mamici si tatici, licurici si fratiori si surioare de licurici!
Asparagus si Veronica, multumim frumos pentru felicitari
De asemenea, multumim frumos tuturor celor care ne-au lasat mesaje pe Facebook
Si.... dupa cum vedeti la semnatura, in penultima zi a anului am reusit sa bifam si ultimul obiectiv inca nerealizat pe 2012 Va dati seama ca suntem tare fericiti cu totii, si speram sa mearga totul bine. (please, nu puneti nimic in legatura cu asta pe FB, inca nu e "oficial" pana in februarie, cand, daca totul merge bine, voi avea primul scan)
Dark Bendis +4