Felicitari Vreausaninga, Bubulina, Lorelay! #45
Raspunsuri - Pagina 9
Geani80 spune:
Salutare mamici!
Felicitari tuturor celor care acum isi pot tine minunile in brate si sanatate si nastere usoara celor care urmeaza!
Pe 6 nov a sosit si minunea mea, Sara Gabriela! :) Cu 3,960kg si 50 cm, cezariana, a facut ochisori la 9:24 dimineata. O gogosica dolofana si rozalie :)
E cumintica, papa bine si zambeste des sau chiar rade :) Nu are rost sa va mai spun ca sunt topita dupa ea, ca stiti deja despre ce vorbesc.
Sunt tare fericita ca am scos-o la capat cu alaptatul si am laptic suficient si ea papa bine. Nu mai e nevoie de supliment de lapte praf, desi in primele doua zile acasa a trebuit sa ii dau ca eu nu prea aveam.
Marea provocare o reprezinta fetita cealalta, Nati, care are trei ani, si este geloasa si posesiva. Nu ii convine deloc prezenta bebelusei si se preface ca nu exista. Vine si se urca pe mine la propriu cand alaptez si imi spune ca ma iubeste. Am ramas singura cu fetele zilele astea pt sotul e plecat cu serviciul si a fost cam complicat ca a trebuit sa am grija de amandoua, sa dorm in pat cu amandoua. Abia astept sa vina sotul sa aiba el grija de Nati.
O alta problema cu Nati este ca e f mucoasa si de ce m-am temut nu am scapat. Si Sara are mucisori si stranuta :( trebuie sa merg sa o inscriu la dr de familie si sa o consulte. Mi-am luat un aparat de aerosoli sa il avem pt astfel de cazuri, dar nu imi doream sa il folosim asa rapid. Sper sa nu fie nimic grav si sa nu se complice.
Cam asta despre noi... E o mare provocare, dar trebuie sa recunosc ca, desi am mai trecut odata prin asta, traiesc mari emotii si sentimente unice cum nu credeam.
Va doresc multa sanatate, crestere usoara si sa aveti parte de multe bucurii alaturi de puiutii vostri!
angiuta spune:
Buna dimineata!
Eu abia m-am intors de la gine, totul e ok, colul inchis, nici o contractie....tensiunea in continuare normala pentru mine 100 cu 70. Cu toate astea ma simt foarte ametita, mai ales dimineata.
Aschiutza tu cum te descurci cu centura ta? Mie mi-a zis sa incerc sa ma deplasez mai mult cu bicicleta, cica e posibil sa fie mai bine si sa nu renunt la miscare...o sa incerc si bicicleta, de sunt gravi nu m-am mai urcat pe ea.
Insanatosire grabnica si tie si lui Flo!
Bioana mancarimile si usturimile la mine au fost semn ca apar vergeturile, m-au apucat la 39 de saptamani cand eram un butoi. Hidrateaza cat de des poti pielea.
Geani incearca sa cumperi cateva jucarii noi ( nu trebuie sa fie scumpe, maruntisuri) pentru Nati si pune-le intr-o cutie sau cos si dai-le doar atunci cand alaptezi. Dar langa tine sa fie, in caz ca e intreaba ceva sau iti cere ajutorul sa o poti face.
Cand cea mica plange si in timpul asta esti ocupata cu Nati nu te duce imediat la cea mica ci strga-i sa astepte putin ca acum esti ocupata cu Nati. Sigur ca n-o sa inteleaga bebe ce-i zici dar Nati o sa stie ca si ea are prioritate.
Cu mucii e de astepat la al 2 lea copil...si pe mine ma ingrozeste gandul..
Angiuta, mamica lui Vladut (8 iunie 2007) si 35+
Geani80 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui angiuta Buna dimineata! Eu abia m-am intors de la gine, totul e ok, colul inchis, nici o contractie....tensiunea in continuare normala pentru mine 100 cu 70. Cu toate astea ma simt foarte ametita, mai ales dimineata. Aschiutza tu cum te descurci cu centura ta? Mie mi-a zis sa incerc sa ma deplasez mai mult cu bicicleta, cica e posibil sa fie mai bine si sa nu renunt la miscare...o sa incerc si bicicleta, de sunt gravi nu m-am mai urcat pe ea. Insanatosire grabnica si tie si lui Flo! Bioana mancarimile si usturimile la mine au fost semn ca apar vergeturile, m-au apucat la 39 de saptamani cand eram un butoi. Hidrateaza cat de des poti pielea. Geani incearca sa cumperi cateva jucarii noi ( nu trebuie sa fie scumpe, maruntisuri) pentru Nati si pune-le intr-o cutie sau cos si dai-le doar atunci cand alaptezi. Dar langa tine sa fie, in caz ca e intreaba ceva sau iti cere ajutorul sa o poti face. Cand cea mica plange si in timpul asta esti ocupata cu Nati nu te duce imediat la cea mica ci strga-i sa astepte putin ca acum esti ocupata cu Nati. Sigur ca n-o sa inteleaga bebe ce-i zici dar Nati o sa stie ca si ea are prioritate. Cu mucii e de astepat la al 2 lea copil...si pe mine ma ingrozeste gandul.. Angiuta, mamica lui Vladut (8 iunie 2007) si 35+ |
Angiuta, suna foarte bine ce-mi spui. Cred ca va functiona ;)
Trebuie sa fac tot ce pot ca sa nu simta ca a ajuns cumva pe locul 2. Am fost cam obosita si stresata zilele astea si m-am cam ratoit la ea. Mi se pare ca e mare acum, pt ca o compar cu Sara, dar de fapt si ea e micuta si nu trebuie sa am asteptari mari de la ea.
Multumesc pt sfaturi! Le pun in aplicare.
bioana spune:
pe burtica ma fac in fiecare seara cu crema(nivea amestecata cu aceite de rosa mosqueta).si cand ma mananca mai pun....daca apar vergeturile sa fie sanatoase..imi hidratez pielea din prima luna de sarcina...
ASCHIUTZA .multa sanatate la amandoi.
GEANNY felicitari pentru Sara Gabriela!!!!!!!imi plac sfaturile pe care ti le-a dat Aschiutza...ea are experienta.. sper sa functioneze si la tine.
ANGIUTZA
embarazada de 36+
o minune de fetita...Irina Andreea
tnicoleta spune:
FLISA,VREAUSANINGA nastere usoara si bbi sanatosi. Va asteptam cu vesti despre voi.
Mena, super ca ai intrat in luna a 8-a. Hai inca putin si delfinasul va ajunge la termen.
Aschiutza ai eu am vergeturi. Si de la prima sarcina si acum. Si corpul meu s-a transformat dupa prima nastere. M-am latin in bazin, sanii au ramas mai mari. Acum am vergeturi noi pe burta. E, pana la urma ma consolez cu gandul ca sotul ma place asa cum sunt si nu cauta perfectiunea.
Bioana Multa crema si relax. Daca e sa apara vergeturi in timp se estompeaza si nu mai sunt asa vizibile.
Geani Sa-ti traiasca minunea mica. Angiuta te-a invatat bine cu jucariile. Eventual poti lua o papusa si sa o inbraci in hainute de bb, ii pui pampers, ii dai lui Nati si un biberon si cand vine ora de alaptat o puteti face impreuna. O mai poti ruga pe Nati sa te ajute sa pregati schimburile pt bb sau sa iti dea un scutec si de fiecare data sa o lauzi si sa ii spui ca este un ajutor important pentru tine.
Nicoleta 30+ Corina
mena1906 spune:
Multumesc mult pentru cuvintele frumoase, fetele-burticoasele. Am inregistrat si eu o noapte de cosmar si numai la Bubu m-am gandit. Am avut arsuri puternice iar bb a fost agitat toata noaptea(atipic pentru el) si mi-a dat numai in ficat si coaste. La un moment dat tremuram de durere si am si vomitat. Acum vad ca s-a linistit si am dormit un pic amandoi. Sunt chiauna .
UM 06-04-2012; DPN 11-01-2013 32+ cu Gabriel
Si am ajuns la 8 luni :x
tnicoleta spune:
Acum am observat ca nu am mai schimbat semnatura demult.
Deci suntem in saptama 34
Nicoleta 34+ Corina
mena1906 spune:
Bun venit Sara Gabriela!!!!!!!
Geani, sa fiti sanatoase toate 3 si sa reusesti sa te descurci cu cele doua printese!!!
IuliaCospy spune:
Ziua buna dragele mele!
Felicitari Giani!
Dupa turul de forta de ieri m-am resimtit si eu: aseara aveam mainile si picioarele umflate, ca niciodata pana acum. Nu va imaginati insa chestii, caci se poate si mai rau. Multe dintre voi trageti mult mai multe, asa ca eu la coada cu vaitatul.
Azi din nou la serviciu. AMR 3 zile si apoi huzur pe capul meu
Bubu, m-a impresionat foarte tare mesajul tau si mi-au dat lacrimile de emotie. Nastere usoara si Dumnezeu sa va binecuvanteze si sa va poarte de grija! Uite, si ca sa nu se simta tati mai prejos, bagam niste motate si pt el!
Hai Carmen, hai Nicholas, hai Alin!
Hai Vreausaninga!
Hai Flisa!
Intre timp am luat legatura si cu Angelique, si redau mai jos mesajul de la ea:
"Va multumesc fetelor, sunt pe perfuzie cu gynipral non stop, cu toate astea mai am contractii inca. Despre injectii pt maturarea plamanilor nu am vorbit inca. Sper sa mai rezist si sa mai stea macar o saptamana. Ma bucur ca naste Bubu, sunt cu sufletul alaturi de ea si de toate fetele care se pregatesc de marea intalnire."
Apropos de asta, Mena, tu ai vorbit ceva cu dr. de injectii pt maturarea plamanilor lui bb, daca se hotaraste cumva sa vina mai devreme? Felicitari pt luna a opta! Deja esti si tu foarte aproape de termen, iar bb Gabriel e rugat de toata lumea sa mai stea la caldurica, dar poate nu strica o intrebare sa stii ce ai de facut.
Bioana, Angiuta, Aschiuta, si eu sunt deja purtatoare de vergeturi, apropos de materialul genetic romanesc Le-am facut la Sara, in luna a 8-a, cand ma manca pielea ingrozitor, in ciuda cremelor cu care am dat de la inceputul sarcinii. Acum nu am reperat unele noi, dar pe alocuri vad punctulete vinetii, semn ca probabil dupa nastere voi constata extinderi la cele deja existente. Ca remediu, doar crema/ ulei si ignore, ca altceva nu se poate.
pe toata lumea!
Iulia, mami de Sara Andreea si 35+
mena1906 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui IuliaCospy Apropos de asta, Mena, tu ai vorbit ceva cu dr. de injectii pt maturarea plamanilor lui bb, daca se hotaraste cumva sa vina mai devreme? Felicitari pt luna a opta! Deja esti si tu foarte aproape de termen, iar bb Gabriel e rugat de toata lumea sa mai stea la caldurica, dar poate nu strica o intrebare sa stii ce ai de facut. Iulia, mami de Sara Andreea si 35+ |
Maine merg la morfo si o sa imii intreb dr. Dar eu nu nasc pana la 34 de saptamani(cand se matureaza plamanii) chit ca mi-o cos cu ata rosie si ii pun funda si biletel: "do not open until december"