Felicitari Vreausaninga, Bubulina, Lorelay! #45

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mena1906 spune:

Citat:
citat din mesajul lui allexinna

[red]mena[red] f frumoase pozele de pe picassa...iti sta f bine graviduta !
ai grija de tine si multa sanatate!

cu Daria Ioana 34+

Multumeeesc!!!

UM 06-04-2012; DPN 11-01-2013 32+ cu Gabriel

Si am ajuns la 8 luni :x

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IPopica spune:

Fetele scriu la mesajul asta de 3 zile si tot nu mai apuc sa va prind din urma. Am ramas la capitolul 44 pagna 7, dar trimit ce-am apucat sa pictez pana acum ca cine stie cat mai dureaza la mine update-ul.

Hello fetele

Felicitari, tobe orchestre si floricute pentru:
Luciana si Andreea
Irina si Cristina
Alina si Irina
Camelia si Ilinca
Ina si Maria
Andra si Anastasia
Onutz si Lucian (in sfarsit, de la concurenta, am trecut la flacai)
Andie si Emma
Sunshine si Razvan

(imi pare rau ca nu am fost pe faza cu motatelele de rigoare)

Am reusit si eu sa mai citesc din urma. Dar greu sa si recuperez si sa tin si pasul.
La un moment dat vorbeati de vergeturi; eu sunt o fericita la capitolul asta, nu m-am obost cu unsul, dar nici nu am facut vreuna. Din pacate am lasat doar 4 kg in maternitate din 18 luate in total, inca mai am ceva burta (cam ca prin luna a 6-a), sper sa scap de ea curand, desi la ce foame am combinat cu prezenta maica-mii (deci mancaricaaaaaaa ) slabe sanse ….

Andie, la un moment dat (pe 5) ziceai tu ca speri ca am terminat de calcat hainutele. P-alea le terminasem, dar cat am stat n maternitate au muncit si alergat 3 oameni de le-au sarit capacele, ca aveam un listoi imens cu ce mai ramasese de facut prin casa, ca sa-I facem venirea cat mai dulce domnisoarei. Tata saracu’ a mutat mobile de unul singur, ca jumatatoiul alerga dupa ultimile cumparaturi (si era o mega lista impresionanta). Cand am ajuns acasa, eu eram cea mai proaspata dintre toti.
Si da, te-am luat !

Angelique, eu nu mi-am calcat hainele mele si nici lenjeria de pat. Iar ta-su de multe ori uita ca vine cu hainele de strada si o ia p-asta in brate. Eu zic ca sunt destul de zdraveni piticii astia, nu tre sa-i cocolosim prea mult. La ce plamani are a mea cand vrea si la cum se invartoseste cand tre sa-i fac eu cate o manevra (scutece, baie, pus la san), mai ca nu mai cred vorba aia cu “sunt mici si neajutorati”.

Irila, al meu a mers la cursul de puericultura de la medlife, i-au dat o diploma parafata de mai multi medici (psiholog, neonatolog, ginecolog, nutritionist etc) si cu asta in dinti s-a dus la job si a facut cererea pt cele 10 zile libere care se adauga la cele 5 din oficiu (el isi ia doar 5 din 10 pe motiv de dileme pe la serviciu, plimbari de personal, etc).

Mami nu te mai stresa atat, ca nici mie nu mi-a curs nimic din sani inainte sa nasc si iete ca acu’ am suficient (cel putin cat s-o satur pe fi-mea, si sa mai si mulg ceva peste).

Bubulinule, se pare ca doar pe bunicii materni e veselie mare, c-au plecat spre Bucuresti de cum i-a anuntat jumatatoiul c-am nascut. Ceilalti nici acum nu au venit sa o vada, si nici nu par sa se omoare cu chestia asta. Mi-e mila de jumatatoi ca i-a vazut pe ai mei cum s-au agitat (venit, curatenie, cumparaturi, alergat), pe mama ca a ramas si presteaza la greu munca in folosul comunitatii si ai lui pauza. “Eh, om veni noi mai spre sfarsitul saptamanii” …… Si mi-ai urat de bine cu reprize lungi de somn; in afara de prima noapte cand mi-a bocit 5 ore cu mici pauze, acum mananca pe la 22-23, si pana la 4-5 dimineata nici pas nu mai zice. In timpul zilei o mai trezesc eu la 3 ore, 3 ore jumate ca daca as lasa-o ea ar dormi de-ar rupe. Suge de zici ca vine apocalipsa si-I fura cineva tzatza lu’ ma-sa si probabil de-aia si doarme in reprize mai lungi (nu ca m-ar deranja prea tare, da’ mi-e sa nu se deshidrateze desi neonatoloaga mi-a zis sa nu-mi fac grji, dar nici sa nu o las ziua mai multe de 4 ore intre mese).
SI imagineaza-ti ca am murit de ras cand am vazut-o pletoasa ca fix la arsurile tale m-am gandit. Am avut si eu, dar nu chiar ca ale voastre.

Mena, bun, n-ai bocit. Stiam eu ca perspectiva unor chilotei dantelati e o carte importanta. O mufez, o mufez, ca e placerea ei imensa sa doarma cu tzitzi lu’ ma-sa intre falci. Si v-asteptam la petit, da’ io nu o dau cu zestre, sa fie clar (PS: vezi ca astia de-s frumosi rau cand sunt mici, isi cam pierd farmecele la adolescenta)

Cellena, si eu am fost la fel de senina ca tine in ceea ce priveste necesarul pentru alaptare (adica nu mi-am luat absolut nimic) si iete ca nu m-am inselat. Deocamdata am cu ce. In primele zile, imi mai dadeam dimineata cu lanolina de la multimam pe sfarcuri si areole ca ma cam usturau, dar atat. Si mda, si eu imi sug degetul . Si l-ar suge si fi-mea dar inca nu i-am taiat unghiile si o tin cu sosete in maini; cum o dezgolesc la deste cum si le infige in gingii.

Andradame, da, am chemat si eu preot pentru citire. A sfintit si niste apa din care sa bem si eu si asta mica in fiecare dimineata. Numai ca ei nu i-as da totusi; merge doar sa o spal asa pe fata nitel cu apa de-aia? Sau doar sa-i umezesc buzele? (ca nu e apa plata de bebe si a sfintit-o doar cu mana lui, nu si cu busuioc).

Vreausaninga, ce sa-I faci, masculii sunt mai atasati de mame. A mea murea sa-l vada pe ta-su si de-aia s-a grabit asa.

Ary, intre timp s-a mai potolit mandra. Cere de mancare cam la 3-4 ore cu o pauza mai lunga noaptea. Doarme si in patul ei, cu muzichia la capatai (cutiutza muzicala, simfonice, radio, important e sa-I oracaie ceva in timpul zilei).
Doura, s-a reglat lactatia de-mi da uneori si pe langa. Mai ales noaptea, daca trece de 4 ore intre alaptari, cand facem ochi, eu am bluza uda. A inceput sa se trezeasca doar cu chiote nu si bocete. Plescaie si mataie, dar cand o schimb o da in oracaieli. Vecinii mei tre’ sa fie foarte fericiti.
Angiuta, cand e mai agitacioasa asa o potolim ori eu ori ta-su: o tinem pe piept ca pe o broscuta. Cred ca-I place tare mult ca tace de cum o fixez intre tzitzi. Sau daca o pun intr-o parte, in diagonala si o imbratisez asa mai strans; plescaie nitel, ofteaza din toti rarunchii, trage doua-trei parturi si apoi somn nineaca.
Dannah, nu am nici o sansa sa uit copilul pe undeva ca e ta-su cu ochii pe ea ca pe butelie. Pe mine m-a capiat de nervii capului: ii e frig fetii, i-o fi iarasi foame, trage-I fesul ala ca-I cade pe ochi etc etc etc.

Dana, da, asa-mi spusese si doctorul, ca intr-o ora nasteam daca decurgea totul bine; deh, asta e. Poate la urmatoarea fisa iese si naturala

Multumim de aprecierile legate de fizicu’ impresionant al fie-mii. Intre timp a mai luat si ea 200 grame (deci i-au mai crescut falcile) si inca 2 centimetri. Lumea zice ca e clona lu’ ta-su. Io i-am dat doar pielea fina si sensibila.

Alte stiri: duminica am fost la maternitate la control, e in grafic, i-a facut si proba cantarului, cica ar suge cam 60 ml la o masa.
Cand i-am facut eu baie a urlat de zici ca-i desurubam mainile; acu ii face mama baie si sta ca o broasca testoasa si plescaie de fericire (si da si parturi - cred ca la fi-mea parturile sunt semnul suprem de fericire). Masaj ii face ta-su si nu pare a fi f incantata de tratament. Iar pe mine ma ia in balon, ca o schimb inainte de fiecare masa si invariabil in timpul molfaielii umple scutecul. Cand o pun sa ragaie, dupa ce termina treaba beleste niste ochi d-aia imensi "aoleu, io am scos sunetele alea"?
Azi a fost la pediatru, a facut pipi pe unde a apucat (cantar si masa pediatrei), a fost extrem de nemultumita de relele tratamente aplicate (masurat, pipait, ascultat) si mai ca nu mi-a smuls milkinies cand am mufat-o.

Cam atat, revin cand apuc sa ajung la zi, cu ce apuc sa ajung la zi.

gogoasa hormonizata

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui IPopica

Mena, bun, n-ai bocit. Stiam eu ca perspectiva unor chilotei dantelati e o carte importanta. O mufez, o mufez, ca e placerea ei imensa sa doarma cu tzitzi lu’ ma-sa intre falci. Si v-asteptam la petit, da’ io nu o dau cu zestre, sa fie clar (PS: vezi ca astia de-s frumosi rau cand sunt mici, isi cam pierd farmecele la adolescenta)

Multumim de aprecierile legate de fizicu’ impresionant al fie-mii. Intre timp a mai luat si ea 200 grame (deci i-au mai crescut falcile) si inca 2 centimetri. Lumea zice ca e clona lu’ ta-su. Io i-am dat doar pielea fina si sensibila.

Alte stiri: duminica am fost la maternitate la control, e in grafic, i-a facut si proba cantarului, cica ar suge cam 60 ml la o masa.
Cand i-am facut eu baie a urlat de zici ca-i desurubam mainile; acu ii face mama baie si sta ca o broasca testoasa si plescaie de fericire (si da si parturi - cred ca la fi-mea parturile sunt semnul suprem de fericire). Masaj ii face ta-su si nu pare a fi f incantata de tratament. Iar pe mine ma ia in balon, ca o schimb inainte de fiecare masa si invariabil in timpul molfaielii umple scutecul. Cand o pun sa ragaie, dupa ce termina treaba beleste niste ochi d-aia imensi "aoleu, io am scos sunetele alea"?
Azi a fost la pediatru, a facut pipi pe unde a apucat (cantar si masa pediatrei), a fost extrem de nemultumita de relele tratamente aplicate (masurat, pipait, ascultat) si mai ca nu mi-a smuls milkinies cand am mufat-o.

Cam atat, revin cand apuc sa ajung la zi, cu ce apuc sa ajung la zi.

gogoasa hormonizata

Tu esti geniala cum le povestesti! M-ai amuzat maxim.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns almy spune:

Citat:
citat din mesajul lui IPopica
Andradame, da, am chemat si eu preot pentru citire. A sfintit si niste apa din care sa bem si eu si asta mica in fiecare dimineata. Numai ca ei nu i-as da totusi; merge doar sa o spal asa pe fata nitel cu apa de-aia? Sau doar sa-i umezesc buzele? (ca nu e apa plata de bebe si a sfintit-o doar cu mana lui, nu si cu busuioc).

gogoasa hormonizata

Mie mi-a zis sa beau eu la 12 noaptea, in prima zi au baut toti din casa care s-au atins de mine, adica toti, sa pun in apa de baita in semnul crucii, sa dau pe san inainte sa suga si sa ma spal pe maini cu ea inainte sa gatesc ceva. Dar nu mi-a zis sa dau la bebe sa bea, a facut-o cu apa de canal, nu plata sau filtrata.

Alma, mami de Eleni Maria (26.09.2005), Spiros Stefan (14.06.2008) si Rebecca Ioanna (2.11.2012)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IuliaCospy spune:

Neata doamnelor! Poftiti la o vafeluta sau ceai de lactatie !

Ce liniste pe aici, se vede ca deja multe dintre fete sunt deja mamici si timpul este dedicat piticilor. Ce frumossss!

La mine azi e ultima zi de serviciu. Ieri am implinit 8 ani de cand lucrez aici, 8 ani in care m-am casatorit, am avut-o pe Sara, acum pe bb. E cumva parte din familia mea. In ideea ca raman de luni acasa, ma incearca un amalgam de sentimente: pe undeva nerabdare sa-l cunosc pe bb, pe de alta parte parca as vrea sa mai stea putin ca sa mai pot petrece ceva timp doar cu Sara...
Azi noapte cu siguranta n-a fost cea mai buna noapte a mea. Desi aparent am dormit, m-a durut destul de mult si de tare burtica. Nu stiu daca neaparat contractii dureroase, sau faptul ca nu ma trezeam la timp ca sa fug la baie. Cert este ca ma durea mai ales cand ma asezam.

Ioana ai un stil de a scrie inconfundabil! Iar optimismul si umorul tau sunt contagioase! si sa fii mereu asa zen!

Legat de aghiasma, la Sara stiu ca mi-a dat sa ii pun in apa de la baita si sa beau eu. In niciun caz sa ii dau ei sa bea. Poti eventual sa ii atingi buzele, s-o stergi pe fata, dar de baut nu stiu ce sa zic.

Almy voi ce mai faceti?
Doura, saptamana viitoare ai si tu termenul. Ce face micuta Layla? Tu cum te simti?

Pupici tuturor!

Iulia, mami de Sara Andreea si 35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana0000 spune:

Neata mamici si burtici!
Vreausaninga felicitari,bebe Ianis sa fie sanatos si va aduca numai bucurii!
Popi esti criminala cum povestesti,se pare ca demoasela e o cumintenie,bv voua
Mena felicitari pt morfo,e baiat mare,parca ieri avea 600gr!
Eu ma preg sa plec la dr,sa vedem ce mai imi spune.

Fetelor voi vreti epidurala daca nasteti natural sau mai bine nu?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui dana0000

Mena felicitari pt morfo,e baiat mare,parca ieri avea 600gr!
Eu ma preg sa plec la dr,sa vedem ce mai imi spune.

Fetelor voi vreti epidurala daca nasteti natural sau mai bine nu?

Multumesc. Creste puiul, creste!
As vrea natural, natural fara nimic dar... nu stiu daca se poate: bazin mic si circulara de cordon...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bioana spune:

neata va spunem si noi...cam tarziu, stiu..mi-am facut azi la 8 exudadul vaginal.am avut o noapte grea...m-am cam panicat.m-a durut burtica,am avut si ceva contractii,pitica se misca mult...nu prea am dormit. poate reusesc sa recuperez mai tarziu, dupa ce fac mancarea...sper.

VREAUSANIGA FELICITARI!!!!BUN VENIT IANIS ANDREI!!MULTA FERICIRE SI O VIATA FRUMOASA PENTRU CA CEI MAI MINUNATI PARINTI II AI DEJA!!

MENA felicitari pentru morfo...

IPOPICA dar stiu ca esti comica. ce bine ca ai o fetita mancacioasa si cuminte.

IULIA sa treaca repede zi ultima zi de munca...asa o sa ai putin timp sa petreci numai cu Sara.

DANA te asteptam si pe tine cu vesti de la dr.

ANGELIQUE cum te mai simti¿

embarazada de 37+

o minune de fetita...Irina Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bioana spune:

ui ce liniste pe aici....nu pot sa cred.......va odihniti burtici¿¿

embarazada de 37+

o minune de fetita...Irina Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Geani80 spune:

Citat:
citat din mesajul lui dana0000

Geani felicitari,micuta sa fie sanatoasa si sa va bucure sufletul!
O scoateti voi la capat pana la urma,o sa vezi.Stiu o faza amuzanta, fetita unei colege a zis sa duca fetita de 1 sapt inapoi la maternitate ca au tinut-o destul la ei.In timp s-a obisnuit si acum totul e ok.

Bubule sper ca ai trecut cu bine de operatie,abia asteptam sa ajung acasa sa vad daca sunt vesti!

Madalina e super frumoasa pitica ta,seamana cu mami
Almy sa stiu ca si eu cred ca esti super mom cu 3 copii mici

revin...

Multumesc, Dana si tuturor care ne-au felicitat!
Sa stii ca si Nati mi-a spus ca ea merge la gradi, mama la serviciu si bebe inapoi la spital ;)

Mergi la inceput