Ultimul telejurnal

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

sa nu uitam ca procesul facut in graba, la fel ca executarea, a fost facut asa din cauza spaimei ca dictatorul ar putea reveni la putere.
nu mi-e mila, pentru ca prea multi oameni au murit sau au avut de suferit din cauza lui/a deciziilor lui ca sa mai conteze...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Graba aia a avut ea mai multe motive....

IULIA va invinge CANCERUL

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009) si 31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Mila si profunda compasiune simt fata de Brancoveni, la aproape 300 de ani de la executia lor. Pe astia doi si peste 300 de ani i-as executa la fel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralcat spune:

Eu una regret enorm ca au sfarsit asa, din doua motive: primul, ca am reusit ca popor sa pangarim una din cele mai mari sarbatori ale crestinismului omorandu-i de Craciun si al doilea, ca s-a scapat de ei prea repede, fara un proces adevarat care sa fie urmat de un proces al comunistilor.
Eu sunt convinsa ca cel mai adanc rau pe care l-au facut poporului nostru pe un termen foarte lung este distrugerea sistematica si implicit aproape totala a elitelor intelectuale si compromiterea pana la tacere a restului care si-ar fi putut asuma un rol de elita dupa aceea. Si in vidul ramas in 1989 ... s-au infipt cei din esalonul 2 de "partid si de stat" iar elitele ... s-au construit pe la protv si 0tv si altele similare ... si am ajuns o tara in care modelele copiilor sunt manelistii, fotbalistii, smecherii de cartier si pitipoancele aferente. Asta foarte pe scurt, desi subiectul are toate sansele sa fie unul suculent.

viperisme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gmmm spune:

Va mai amintiti replica celebra: "Dovada! Dovada!"
Pentru mine a fost una din lectiile de viata cele mai importante.
(Elena Ceausescu, ma auziti? Multumesc!)

Si da, dezumanizarea adversarului este o tehnica de propaganda foarte eficace. Dealtfel, inca este folosita cu succes.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ramonika

sa nu uitam ca procesul facut in graba, la fel ca executarea, a fost facut asa din cauza spaimei ca dictatorul ar putea reveni la putere.
nu mi-e mila, pentru ca prea multi oameni au murit sau au avut de suferit din cauza lui/a deciziilor lui ca sa mai conteze...

A fost din cauza spaimei ca ar fi putut sa ii dea in git daca apuca sa vorbeasca. Ceausescu nu era chiar timpit, si-a dat seama ca e lovitura de stat.

Mie mi s-a parut o mare nedreptate fata de poporul roman ca l-au matrasit repede, in loc sa ii faca proces in regula. Dar na, daca n-o faceau, clasa politica de azi arata altfel. Asa ca multe lucruri au ramas ascunse. Asta e.

Nu mi-e mila de el si mai ales de ea nu mi-a fost mila. In schimb mi s-a ridicat parul pe spate si mi-am amintit brusc de cozile de la premial ale copilariei mele, de 23 august si de frica permanenta de securitate. Si alora din securitate le era frica de securitate, vezi Pavel Corut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui Andries
Mila si profunda compasiune simt fata de Brancoveni, la aproape 300 de ani de la executia lor. Pe astia doi si peste 300 de ani i-as executa la fel.

Inspectand putin istoria vom avea surpriza sa constatam ca ... Brancoveanu nu a fost altceva decat un Ceausescu al inceputului de secol XVIII. Sau Ceausescu un Brancoveanu la sfarsitul secolului al XX-lea. Viata sociala la fel de apasatoare, cu privatiuni si dari peste dari pentru alimentarea grandomaniei domnitorului. Nomenklatura, intesata de rudele pan'la al 'spelea grad ale sefului de stat, la fel de numeroasa si corupta. Conducatorii la fel de extravaganti in luxul privat, dar "patrioti" pe dinafara. Ambii s-au gudurat initial pe langa marea poarta (cea cu semiluna, respectiv cea cu steaua), dar odata ajunsi la putere au afisat pentru ceva vreme un prooccidentalism moderat, pentru ca in final sa se infunde intr-un autoritarism incremenit care pana si Imparatului Verde, respectiv Rosu i-a provocat greata. Ambilor insa li se recunoaste abilitatea de a se descurca prin itele diplomatiei mondiale, abilitate pe care insa au pierdut-o spre final, cand paranoia megalomanica i-a cuprins deopotriva.

Imaginea idilica despre Brancoveni este opera pasoptistilor. Ultimii, creatori ai multor minciuni istorice cu scop vadit propagandistic. Istoria ca stiinta obiectiva a aparut dupa Iorga (cel mai mare creator de gogosi istorice romanesti).
Brancoveanu a fost intre timp coborat din ceruri si readus cu picioarele pe pamantul dambovitean, balanta fiind destul de echilibrata intre bunele si relele infaptuite.

Cu Ceausescu lucrurile sunt deocamdata prea fierbinti pentru ca lumea sa accepte obiectiv atat relele cat si cele bune. Peste vreo suta de ani balanta lui Ceausescu va fi si ea mai echilibrata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Si eu imi amintesc executia aia in direct desi eram mica mica...stiu ca de el mi-a fost tare mila atunci desi toti abia asteptau sa nu mai fie la putere, cand a fost momentul nu a fost deloc o usurare.
Acuma privind inapoi, a fost mai simplu pt ceilalti sa sacrifice 2 persoane si sa lase altele in pace...ultimul scapa turma, nu?

Si da, e valabila situatia cu mila fata de batrani sau fata de cei care nu se pot apara.Si daca imi aduce cineva un criminal in serie care a ucis 10000 de pers, daca are 80 de ani si e un batranel istovit sau bolnav, zau ca mi-e mila de el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Au fost impuscati ca niste caini turbati. Mie nu mi-a fost niciodata mila de ei, cred ca au primit ce au meritat. E pacat ca au fost impuscati de Craciun si ca restul capilor comunisti au scapat. Eu as fi pus la zid macar o suta de persoane din nomenclatura.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput