Ustensile utile
Raspunsuri - Pagina 3
michelle-usa spune:
eu zaharul,faina,orezul...toate le tzin in cutii/borcane speciale si in fiecare am pus si cate o cupa sau 1/2 cupa gradata...sa fie direct in cutie la nevoie.
michelle
puisorul spune:
Ceva tips and tricks despre cutite? Ce firma, ce tip, etc...
Termometrul pt friptura mi se pare util pt bucatile mari de carne. Imi place si aparatul de uscat salata. Asta vara l-am folosit destul de mult.
Deshidratatorul l-am folosit iarasi mult pt rosii uscate, fructe uscate si vegeta de casa.
sm spune:
Michelle multumesc pentru lista,
eu folosesc f mult:
cutzite ceramica -
tigai ceramice -
bete chinezesti
linguri palete silicone -
mixer
blender
oala presiune
cantar bucatarie
vara pt salate - storcatorul
timerul de la cuptor - pentru semnale terminare /sau oprire.
microunde pentru incalzit
iarna aparat pentru raclette ( de topit branza) si aparat pentru clatite
aparat pentru sandwich-uri calde/gauffre
masina de paine pt framantat
am si nu folosesc am dat:
rice cooker
sorbetiera
in curand voi da aparat pentru topit ciocolata
cutit electric
as vrea sa imi iau:
chopper
sifon
michelle-usa spune:
eu am problema cu tocatoarele din palstic. nu stiu de ce se innegresc si cand vad ca nu se mai ia ...le arunc.
incerc mereu sa le spal cu bicarbonat, cu otet...cu clor...cu chimicale dar nu se mai ia...asa ca, ajung la gunoi.
am avut si din bambus dar s-a indoit dupa doar 3 luni.
voi ce tocatoare folositi...si cum le spalati sa ramina frumoase? la cat timp le schimbati?
eu am tocatoare separate pt carne, vegetale, dulciuri...brinza
michelle
cristina30 spune:
Hi,
Eu am 2 tocatoare mici din lemn de maslin de vrro 7 ani, le spal dupa foosite cu otet si din cand in cand, da rar de rot le dau cu ulei de masline...arata inca f bine; in rest am mai avut de sticla si mai mari si groase mai multe...
Cristina
P.S. Tare-mi plact Kitchen-Aid-urile da aici sunt f scumpe, cam la 500 EURO ma ajunge simplu
Cristina Ingrid Evelina(20.03.2010) si Magnus Tiberius (7.04.2006)
mina spune:
Masina de paine - o folosesc doar pt framantat, dar ma ajuta mult de tot
Cutite ceramice
Tigai de teflon pe dimensiuni
Tuciuri de fonta emailata - se gateste grozav in ele, chit ca-s f grele
Cleste pt carne
Robotul (Moulinex am eu) pt maruntit, feliat, ras, etc
Blenderul vertical - fara asta chiar is ciunga, il folosesc la cele mai diverse chestii, il tin atarnat deasupra blatului de lucru, permanent conectat la priza
Castroane din inox de toate marimile
Tavi de teflon pt paine
Tavi de ceramica pt fripturi si sufleuri
Dry cooker pt carne inabusita si prajituri cu aluat tip pandispan sau tip briose
Cuptorul cu microunde pt incalzit la portie sau la mini-portie
Dozatorul de apa, cuplat direct pe teava de apa potabila, care da si apa rece gheata si apa fierbinte - e grozav sa am apa fierbinte la minut, pe de o parte, si sa nu ma complic cu sticlele de apa potabila, pe de alta parte
Palete, spatule, linguri, etc din silicon sau lemn pentru gatit in teflon
Tocatoare de lemn pe marimi, de la cel mare de 0,5/1 pana la alea mici de feliat mezeluri si branzeturi - eu folosesc tocatoare doar de lemn, mi se pare cel mai ok material
Cani gradate si cantar de bucatarie
Mixerul - ocazional
Aparatul de sandvisuri - ocazional
Intrebare: cine are aparat de deshidratat, de care si care-s performantele? Tare ma tenteaza, fie si numai pt mere si rosii.....
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
puisorul spune:
Mina, in castroanele de inox poti folosi mixerul vertical? Chiar am nevoie de niste castroane si nu stiu de care sa cumpar.
Deshidratatorul meu e Orion, luat din Carrefour. Are parca patru tavi. Pt cat am uscat eu in vara asta e mai mult decat suficient. Nu stiu sa zic cat curent consuma, dar nu o avere oricum.
Am mai citit in wekend despre cutite si cica sunt suficiente doua cutite bune: unul universal sau chef, si unul mic pt curatat si decojit. Firme bune si cu pret oarecum normal sunt Zwilling, Dick, Arcos. Eu imi caut acum pe amazon.de unul chef deocamdata.
mina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui puisorul Mina, in castroanele de inox poti folosi mixerul vertical? Chiar am nevoie de niste castroane si nu stiu de care sa cumpar. Deshidratatorul meu e Orion, luat din Carrefour. Are parca patru tavi. Pt cat am uscat eu in vara asta e mai mult decat suficient. Nu stiu sa zic cat curent consuma, dar nu o avere oricum. Am mai citit in wekend despre cutite si cica sunt suficiente doua cutite bune: unul universal sau chef, si unul mic pt curatat si decojit. Firme bune si cu pret oarecum normal sunt Zwilling, Dick, Arcos. Eu imi caut acum pe amazon.de unul chef deocamdata. Ani de Stefana (23.01.2008) ZERO toleranta pt lipsa de toleranta fata de copii |
Presupun ca da, nu stiu sa fie vreo contra-indicatie. Eu clar il folosesc in cele de inox si cele de ceramica. In alea de plastic mai rar ca ma streseaza ideea ca ar putea smulge aschii de plastic care sa ramana in mancare...nah, fiecare cu doaga lui :))
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
michelle-usa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cristina30 Hi, P.S. Tare-mi plact Kitchen-Aid-urile da aici sunt f scumpe, cam la 500 EURO ma ajunge simplu Cristina Ingrid Evelina(20.03.2010) si Magnus Tiberius (7.04.2006) |
eu l-am luat cu $300 si e din ala puternic de 575 watts. sunt f. multumita. mai ales ca fac paine cu el de 3x /sapt
michelle