Dezbatere pe seama unei sinucideri

Raspunsuri - Pagina 30

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

o generalizare aiurea! a spus si ocebine, si bird, o spun si eu, dupa experianta a doua ``vizite`` in sala de operatii (una cu anestezie totala si alta locala): nu se leaga/ataseaza/imobilizeaza pacientul, cel putin in stare constienta, nici vorba de barbaria asta

uite ca-s deja trei tari diferite unde nu se intimpla

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Nelia, dupa ce ma acuzi ca scriu pe atatea pagini despre cum este in sala de operatie, acum ma intrebi din nou despre asta? Am explicat de mult prea multe ori cum este.Citeste din urma si vei vedea.

Si NU, nu exista alte metode, am explicat si asta.In sala de operatie din toata lumea asta pacientul este imobilizat.
Flo, sunt 2 subiecte diferite aici si eu m-am axat pe cel care contine informatii gresite din sfera medicala.
Modul in care pacientii care nu pot avea copii ar trebui tratati cred ca se stie:consult psihologic/psihiatric.Nu obligatoriu, ci recomandat, din pacate la noi in tara majroitatea vad vizita la psiholog ca pe un arguemnt ca 'esti nebun', si din cauza asta multi nu apeleaza la un astfel de ajutor.
Dupa cum a scris (extrem extrem de frumos) Alyx, intotdeauna exista o solutie.Dar pentru o persoana care sufera intens din cauza asta trebuie sa fie familia aproape, ca e cea mai importanta.trebuie psihoterapie si intelegere.
Ca ginecolog poti doar o vorba buna sa spui, psihoterapie nu faci cu pacientele.Te straduiesti sa ajuti ca medic, ii explici pacientei de cate ori trebuie si o incurajezi, nu o minti.

**Fur is for petting***

http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts
http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Sigur ca se imobilizeaza, in functie de operatie. Chiar si in US. Rahianestezie, cezariana de urgenta, cine credeti voi ca are timp sa stea la negocieri c-o fi, c-o pati?! Dar de ce nu mergeti la un spital sa cereti informatii direct de acolo, poate asa va convingeti.

N-am citit tot ce s-a scris, pt. ca stiu ca numai despre barbarie s-a scris si nu pot citi lucruri redundante la infinit. Dar sigur spun si eu ca da, asa se face unde trebuie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Deci trei tari nu ne leaga! sunt usurata acum, nu mai merg in Ro sa ma lege iarasi

Corina mama domnisoarei RALUCA si a bebelasei FRANCESCA

http://family.webshots.com/photo/2925218030098531596UGNuSg?vhost=family

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Eu as accepta sa ma lege si in lanturi sau agatata cu capul in jos, daca asta ajuta medicii sa ma faca bine. (si mie mi-au legat mainile, constienta fiind, in timpul cezarienei cu rahianestezie)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

despre ce povestim noi aici? daca suntem legati inainte de operatie? in stare constienta sau nu? daca e acceptabil sau nu?
acum io nu sunt cadru medical, pacient am fost de cateva ori si in Romania si aici. am fost legata inainte de operatie si acolo si aici. de ambele dati in stare semi-constienta. in Romania nu-mi amintesc daca am fost informata inainte (banuiesc ca mi-am dat totusi seama ca nu ma legau ca sa ma umileasca) ca voi fi legata, in Suedia m-au informat.
nu stiu despre nici o dezbatere care s-ar fi desfasurat pe aici in legatura cu legatu’ inainte sau in timpu’ operatiei. probabil se considera util legatu’ asta.
da’ s-a discutat despre legarea pacientilor in pat, carucior, samd.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Nelia, tu ai spus ca medicul este de vina!!
Imi dai te rog si mie linkul unde ai gasit ca in tara X se discuta cu pacientul si familia despre legarea pacientului in sala de operatie?
Si daca pacientul refuza, ce se face?Este lipit cu lipici sau cu scoci de masa?

Ana, nu este o barbarie.nu stiu ce iti imaginezi tu, dar acele curele facute special pt asta nu sunt legate ca sa ramai dupa aceea cu urme, sunt legate cu scai, sau doar atasate de marginile mesei de operatie, si sunt pt binele pacientului.
Pt locala am mai spus ca nu se face asta.Pt generala stai linistita ca ai fost si tu legata.

Corinadana, nu exista sa nu te lege.Sunt diverse dispozitive care pt asta sunt facute:imobilizarea pacientului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Daca ar fi scris (cine a inceput, ca nu stiu) ca i-au fost stabilizate mainile sau imobilizate nu mai era atata poveste.
Oricum, macabru subiect. Si titlul suna aiurea de tot.

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

oftopicul asta cu legatul/imobilizatul continua de nspe pagini; macar nu mai generalizati,cineva stie ce se intimpla in toata lumea in spitale, altcineva, care nu stiu daca practica in USA stie ce se intimpla in toate America.
o fi in ton mondializarea, dar tot zgirie retina cititorului, atotstiinta :( generalizata.

Legatul asta e la pachet cu lipsa de respect a intimitatii (vezi pacienti lasati dezbracati aiurea in sala de asteptare sau pe masa, timpi lungi), cu lipsa de ingrijire paleativa al suferinzilor de cancer in ultima etapa de la noi, cu indemnul ``elegant`` al moasei sa nu te vaiti cind nasti de durere ca atunci cind te-ai f. ti-o placut, si cu multe altele.

Pe linga asta mai vine cultura sociala si spune femeii infertile ca-i rusinos sa infieze copil de tigan sau al nu-stiu cui, ca o sa creasca cine stie ce `monstru` din el, ca esti zuzu daca mergi la psiholog/psihiatru, etc.

S-a mai spus pe aici ca ginecologul/chirurgul nu-i preot/psiholog. Pai nu-i, nici n-ar trebui sa fie. ar trebui sa fie doar decenta si respect pentru pacient si sa aiba obligatia sau constiinta sa-l recomande pe pacient astora ce se ocupa de partea psihica. ar trebui doar sa vada pacientul ca pe un tot uman, ca pe o fiinta si nu doar corpul, ``masa de de taiat si reparat``.

Astea ar fi trebuit sa fi fost toate subiect de discutie, dincolo de imobilizarea aia aiurea, pentru ca toate impreuna afecteaza enorm omul in perioada aia fragila, cind se lupta cu boala. ``Ciocanele`` psihice rezultate din nesimtirea, ignoranta sau nepasarea unora ce-ar trebui sa fie profesionali, au efecte nebanuite si distrugatoare.

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

Eu as accepta sa ma lege si in lanturi sau agatata cu capul in jos, daca asta ajuta medicii sa ma faca bine. (si mie mi-au legat mainile, constienta fiind, in timpul cezarienei cu rahianestezie)

'Cos what I feel is the only truth for me

Laura, e o diferenta, nu crezi? Ca sa accepti inseamna ca stii ce va urma. Tocmai aici e discutia, ca sa accepti orice diagnostic si orice procedura e musai sa se tina cont de tine, ca fiinta umana, cu tot ceea ce esti si reprezinti, si cind iti este comunicat diagnosticul si cind se aplica procedurile. Discutam pe planuri diferite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Pai a acceptat, ptr ca in Romania ti se da la internarea in spital sa semnezi un formular cum ca esti de acord ca medicul sa te supuna procedurilor considerate de el necesare.

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput