Burtici de mai-iunie 2013 (9)
Raspunsuri - Pagina 11
VIOIKA76 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Allexia_82 Buna fetelor, nu prea am scris insa va citesc cu drag, noi avem acum 6 saptamani si 5 zile, altceva vroiam insa sa intreb...am facut sumarul de urina iar la rezultat leucocitele sunt "prezente"..stie cineva ce implica asta si ce riscuri sunt? |
Prezenta leucocitelor in urina este ceva frecvent in sarcina.Si eu am si medicul meu a spus ca nu-i problema.Vezi ce zice si al tau.
Se pare ca trebuie sa bem apa mai multa sa evitam infectiile urinare.
Mami de Ana(13.12.2003) & Dragos(22.12.2008)
si acum13+
Carmen1985 spune:
Pai am inteles ca doar mamicile beneficiaza de cei 500 lei ...pana la urma cum e ?
citat din mesajul lui Madd11ee O varianta pe care a folosit-o un tip de la mine din firma a fost urmatoarea( aceeasi situatie, sotia fara venituri, doar el avea dreptul la indemnizatie): si-a luat doua luni CIC, pe indemnizatie, dupa care a facut cerere de revenire la serviciu, pentru a lucra in continuare, astfel ca beneficiaza(inclusiv acum) de salariu+200 lei alocatia copilului+500 de lei stimulent, ca aproape si-a dublat venitul. Cred ca e cel mai ok, ca sa nu traiti din 800 lei lunar. |
Mami de Bianca 07.05.2008 si 8+
Carmen1985 spune:
Eu am tras un pui de somn cu printesa mea si vad ca aici a fost activitate multa ... multa sanatate tuturor mamicilor care au racit si daca se poate sa stea mai mult la caldurica acasa, eu asa am scapat de raceala.
doina_1984 spune:
Allexia, nu poti sa trimiti analizele pe mail la cabinet ca sa te lamureasca dr. La cine esti?
Carmen, nu stiu daca poate sa ia sotul banii respectiv, dar ma gandesc ca ar trebui sa intre in concediu si dupa minim o luna sa se intoarca la munca ca sa beneficieze de bani. nu stiu sigur asta, poate te lamuresc fetele care lucreaza in domeniu.
Mami lui Matei Mihai (26.10.2010) + 8s+
VIOIKA76 spune:
Carmen din ce am gasit eu rapid pe net cica si taticii beneficiaza de acest stimulent dar ei trebuie sa faca alegerea la inceput.Odata ce ti-ai ales optiunea de concediu crestere copil pentru 2 ani ,am inteles ca nu primesti stimulent de insertie.
Eu de chestia asta cu taticii nu stiam.E bine de stiut poate ma gandesc sa-l bag si eu pe al meu in concediu de crestere copil.
Mami de Ana(13.12.2003) & Dragos(22.12.2008)
si acum13+
Carmen1985 spune:
Am gasit ceva pe net : "De indemnizatia lunara si stimulentul de insertie beneficiaza oricare dintre parintii firesti ai copilului, in raport cu optiunea exprimata, daca indeplineste conditiile de acordare." Se dau 500 lei daca alegi sa iei CIC 1 an . Deci tatal beneficiaza de aceleasi drepturi ca si mama , doar au pus 50/50 la copil nu ?
paulinio spune:
noua lege prevedea stimulentul si pentru cic de 2 ani. asta era una din marile diferente (pe langa cea cu procentul).
Parca s-a publicat in moditor... asta nu stiu sigur.
Cred totusi ca beneficiaza si tatii alfel ar fi o discriminarea prea mare. Adica intra tatal in cic... sta o luna, se intoarce la serviciu si pana la un an primeste 500 lei. Macar pana la un an se compenseaza cic al mamei. Merge?
Carmen, pune intrebarea la legislative. Marius e mereu aici si iti da toate detaliile.
Carmen1985 spune:
Asa am sa fac, multumesc frumos .
citat din mesajul lui paulinio noua lege prevedea stimulentul si pentru cic de 2 ani. asta era una din marile diferente (pe langa cea cu procentul). Parca s-a publicat in moditor... asta nu stiu sigur. Cred totusi ca beneficiaza si tatii alfel ar fi o discriminarea prea mare. Adica intra tatal in cic... sta o luna, se intoarce la serviciu si pana la un an primeste 500 lei. Macar pana la un an se compenseaza cic al mamei. Merge? Carmen, pune intrebarea la legislative. Marius e mereu aici si iti da toate detaliile. |
flafi spune:
Hellie sunt perfect de acord cu tine. Mi se pare aiurea si faptul ca in anul 2 trebuie sa alegi! Revoltator!
14+
Carmen1985 spune:
In alta ordine de idei , voi ati facut analize pt toxoplasmoza , listerie si altele ? La fetita am facut pt ca am avut pisica si mi-au iesit negativi anti-corpii aia , acum nu stiu daca sa o repet sau nu ... ma gandesc ca am mai gustat carne cruda cand am facut sarmalute sau parjolute ... dr de fam nu mi-a dat asa ceva in setul de analize. Ce ziceti?