Burtici de mai-iunie 2013 (9)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Hellie spune:

Mada, sa fii convinsa ca pe asta se bazeaza: ca facem orice pentru puisorii nostri!

Paulinio eu nu te cred snoaba deloc. Chiar ma aflu in aceeasi categorie si detest plafonarea. Stii cate femei sunt care ar putea fi avantajate daca nu s-ar plafona?! in jur de maxim 4000. Deci daca nu ar mai plafona, doar vreo 4000 de indemnizatii ar fi peste 3400 lei. si asta estimarea pe date din 2008, cand natalitatea se pare ca era mai mare in tarisoara. Deci ce efort bugetar e acel 4000?! Aaaaa...ca le e frica lor ca se vor face manarii si evaziuni ca sa maresti artificial salariul si dupa aia sa castigi mai mult de 3400...asta da, e alta treaba si e posibil. dar pentru asta exista capete pe la comitziile din guvern, care cica se ocupa sa stopeze evaziunea...ihiimmm...da...daaa...cum sa nu?!

Maria, eu am simtit-o deja pe pielea mea...faza cu asigurarile platite...cand m-am operat de hernie de disc, statul nu mi-a platit amaratul meu de concediu medical de 3 luni cu 100% ci doar cu 75% pentru ca "nu ati ajuns la spital cu salvarea, adica la urgenta" desi eu practic am ajuns paralizata...dar m-a carat sotul, nu salvarea . Iti imaginezi cata ura si obida am eu pe sistem?!

6+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madd11ee spune:

Citat:
citat din mesajul lui Hellie

Mada, sa fii convinsa ca pe asta se bazeaza: ca facem orice pentru puisorii nostri!

Paulinio eu nu te cred snoaba deloc. Chiar ma aflu in aceeasi categorie si detest plafonarea. Stii cate femei sunt care ar putea fi avantajate daca nu s-ar plafona?! in jur de maxim 4000. Deci daca nu ar mai plafona, doar vreo 4000 de indemnizatii ar fi peste 3400 lei. si asta estimarea pe date din 2008, cand natalitatea se pare ca era mai mare in tarisoara. Deci ce efort bugetar e acel 4000?! Aaaaa...ca le e frica lor ca se vor face manarii si evaziuni ca sa maresti artificial salariul si dupa aia sa castigi mai mult de 3400...asta da, e alta treaba si e posibil. dar pentru asta exista capete pe la comitziile din guvern, care cica se ocupa sa stopeze evaziunea...ihiimmm...da...daaa...cum sa nu?!

Maria, eu am simtit-o deja pe pielea mea...faza cu asigurarile platite...cand m-am operat de hernie de disc, statul nu mi-a platit amaratul meu de concediu medical de 3 luni cu 100% ci doar cu 75% pentru ca "nu ati ajuns la spital cu salvarea, adica la urgenta" desi eu practic am ajuns paralizata...dar m-a carat sotul, nu salvarea . Iti imaginezi cata ura si obida am eu pe sistem?!

6+

[Hellie]Dar daca maresti artificial salariul sa ai dupa indemnizatie mare, tu platesti oricum impozit la salariul marit, asa ca nu vad cu ce ii dezavantajeaza..
Imi pare sincer rau pentru ce ai patit cu spatele..mie imi e ingrozitor de frica de spitale de cand am ajuns o singura data la urgente, cu durere de stomac si stari de rau si voiau sa ma opereze de apendicita( eu fiind operata de multi ani, dar nu s-au sinchisit sa verifice)..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zadria spune:

mamici am vesti bune.mi-am sunat doctorul si din pacate nu are liber pana pe 27 noiembrie sa ma vada pt ca de luni intra in concediu.am vb cu el la tel si mi-a spus ca exista toate sansele sa fi miscat daca asa am simtit si sunt sigura de asta si este posibil sa am si mai multe saptamani si mi-a spus de ce.initial au fost 2 fetusi care s-au dezvoltat normal dar dupa cum stiu toti gemenii sunt mult mai mici decat un sg copil.daca nu copil normal are 3 kg la nastere...gemenii pot avea 2 200 fiecare.el mi-a spus atunci ca bebe are 7 saptamani caci atat avea dimensiunile dar fiind doi automat era mai mic.mi-a spus ca ar putea fi o eroare de 3 saptamani si ca dupa s-a dezvoltat normal.nu ma mai simt rau absolut deloc parca mi-a luat dumnezeu durerile si greuturile cu mana.si rectific ce am spus....nu langa buric am simtit.cam 5 cm mai jos de buric undeva in stanga dar nu prea.:*.luni ma duc la un eco ca nu mai am rabdare.am facut programare la ora 9jum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cosmy spune:

Bine v-am gasit!
Am intrat pe fuga(uf, mereu pe fuga), sa va salut si sa va spun c-am reusit sa capat o mandrete de raceala(mementan rezist eroic pe baricade, la serviciu, doar cu lichide multe).
Colac peste pupaza mai am si 2 colegi in concediu, deci exclus stat acasa
Tineti-mi pumnii sa-mi revin cat mai repede!
(astia-s nevirusati si-i distribui cu drag )

13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zadria spune:

pentru fetele care nu mai stiu de la inceput am avut 2 fetusi dar unul din pacate nu a vrut sa stea in burtica.sunt atat de fericita.am zis eu ca ceva nu e in regula pt ca am si burtica destul de mare.

Mergi la inceput

Felicitari, Zadria! Inseamna ca e mai mare bebe..Sa creasca la fel de bine in continuare..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

MAdd, vad ca ai scapat de modrare. super :). Am vazut ca ti-a raspuns Emilia, sper ca te-a mai lamurit un pic.

In rest nu ma pot pronunta :). Aici e concediul de matenitate 10s dupa nastere, iar dupa, daca vrei sa stai in concediu de crestere a copilului, se poate sta 3 ani de la al doilea copil, dar "platita" 300 de euro. In conditii le astea e rentabil numai daca ai salariul ff mic, sau daca ai doi copii sub 3 ani, si atunci cu cat ai dat la bona (cam 1500 aici in regiune), iarasi nu s-ar merita ...

Azi ma simt mai bine asa ca fac un pic de ordine, si am pus niste vinete la cuptor sa fac o salata pentru deseara.

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Am scapat de moderare, super..
Chiar m-am mai linistit dupa ce mi-a zis Emilia..Aseara ma apucase cu Rh..dau dintr-una in alta..bine, nu sunt chiar asa panicata..face rau la bebe..
Cu concediul de dupa nastere e foarte diferit..
Ce pofta mi-ai facut cu vinetele..ce pacat ca nu pot manca..:(

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns VIOIKA76 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Cosmy

Bine v-am gasit!
Am intrat pe fuga(uf, mereu pe fuga), sa va salut si sa va spun c-am reusit sa capat o mandrete de raceala(mementan rezist eroic pe baricade, la serviciu, doar cu lichide multe).
Colac peste pupaza mai am si 2 colegi in concediu, deci exclus stat acasa
Tineti-mi pumnii sa-mi revin cat mai repede!
(astia-s nevirusati si-i distribui cu drag )

13+

Cosmy multa sanatate si iti tinem pumnii sa treaca repede!

Mami de Ana(13.12.2003) & Dragos(22.12.2008)
si acum13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns VIOIKA76 spune:

Citat:
citat din mesajul lui cocutza2011

Vio, ma gandeam eu la afacerea ta la mine in oras, care e cam de dimensiunea oraselului tau :). De asta eram curioasa, de marime. Are sotu niste idei cu pescuit daca te intereseaza, dar sunt abia la inceput, le testam in vestul Ro.

Oana, bebelina Andreea (18.02.2011) & samburel 11 +

cocuta nu ne mai putem concentra pentru inca o alta afacere in alt domeniu.Daca e ceva legat de articole copii sau mai nou ,mobila, sa stii ca ma intereseaza.De altceva nu mai avem nici putere fizica si nici resurse.

Mami de Ana(13.12.2003) & Dragos(22.12.2008)
si acum13+

Mergi la inceput