Bulgarasi de ianuarie, februarie2013, capitolul 27

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns greyeras spune:

Citat:
citat din mesajul lui Blue_sea

Eu sunt in CM pana vineri: toxiinfectie alimentara, specialitatea mea Sunt ceva mai bine, dar cum mananc ceva care nu e de regim, ma apuca crampele...

28+

Multa sanatate iti doresc! Incearca sa te ti de regim.

Mamica de Ana–Adelina (24.09.2007) si 25 saptamani

Mergi la inceput

Aseara pe la 22 mancam varza acra, nu trebuie sa ma mai uit la tv ca imi fac rau singura. Am vazut-o pe una cum manca cu foc dinvarza acra si musai a fost sa mananc si eu. Noroc ca aveam in casa sau noroc de sotul meu ca aveam in casa.

Mergi la inceput

Eu cu concediul nu ma mai stresez, astept sa vad ce spune maine dr, daca e bine colul ma hotarasc ce fac mai departe, mai am cm pana duminica, daca nu vad ce zice dr. Maine intreb si cand as putea intra in prenatal, desi cred ca mai am de asteptat.

Noi la eco 3d eram cu o sapt in avans la multe masuratori. Per total eram in grafic cu toate, in schimb aveam dubla circulara. Dupa 2 zile am fost iar si cordonul mai era doar o data.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desert_rose spune:

Citat:
citat din mesajul lui carmen_76

Buna dimineata dragele mele prietene,
Cu ocazia zilei de Sf. Mihail si Gavril, tuturor care isi serbeaza ziua de nume, va doresc multa sanatate, fericire si bucurii..si sa nu uitam, o nastere cat mai usoara si la termen

Multumim!

La multi ani si din partea mea - tuturor sarbatoritelor de astazi! Sarcini usoare si bebe sanatosi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mys spune:

LA MULTI ANI SARBATORITELOR SI CELOR DRAGI PE CARE II SARBATORITI ASTAZI!!!

lui Matei (15.12.2010) si 28+ cu Amelia

http://matei-sansalaviata.blogspot.com

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui greyeras
Maine intreb si cand as putea intra in prenatal, desi cred ca mai am de asteptat.

Sa imi spui si mie ce raspuns primesti de la dr legat de acest aspect (din cate saptamani teoretic se poate intra)!

Mersi fetelor (carmen, blue_sea) care mi-au raspuns la intrebarea cu concediul, m-am mai lamurit putin, ramane sa vad cum ma decid, in fct de cum imi aproba si dr Stiu ca se plateste mai bine daca iei mai multe zile dupa - daca ai avut venituri multumitoare, pt ca se calculeaza in fct de ele, dar la mine e alta situatie, de aceea vreau sa imi ramana minimul minim dupa nastere, adica fix 42, restul inainte Si trebuie sa vad incepand cu ce data le pot lua.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tweetisor spune:

Legat de concediu pre si post natal de 126 zile .. trebuie luat tot ..indiferent de cum il imparti .. nu poti renunta asha la 4 zile ca vrei tu (ceea ce logic shi financiar privind e ok pt ca e platit 85 % din BRUT ) pe cand CIC e doar 85 % din net . Deci nu se pune problema ca piotzi sa alegi asha sa renuntzi la el ..poti alege sa intrtii mai devreme sau mai tarziu ..cu precizarea ca trebuie sa-ti ramana 42 zile minim dupa . Doctorii nu sunt intotdeauna in masura sa dea aceste informatii pt ca nu e treaba lor ..ei itzi pot da scrisoarea medicala ca da eshti in saptamana 28 potzi sa intrii in prenatal ..nici aia de familie care lucreaza cu asha ceva nu shtiu bine (mai auzi care zic ca din sapt 32 ..altzii 30 ..NU ..din saptamana 28 e perfect legal sa intrii in prenatal daca vrei shi te simti rau mai ales ..asta o poate zice cel mai bine departamentul HR ..sau tu cu legea in mana te duci la ei shi le zici )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tweetisor spune:

Blue : sa ai grija de tine ! sa te faci repede bine ! ..bine macar ca ai CM ..asha mai stai zen shi tu ...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui tweetisor

Legat de concediu pre si post natal de 126 zile .. trebuie luat tot ..indiferent de cum il imparti .. nu poti renunta asha la 4 zile ca vrei tu (ceea ce logic shi financiar privind e ok pt ca e platit 85 % din BRUT ) pe cand CIC e doar 85 % din net . Deci nu se pune problema ca piotzi sa alegi asha sa renuntzi la el ..poti alege sa intrtii mai devreme sau mai tarziu ..cu precizarea ca trebuie sa-ti ramana 42 zile minim dupa . Doctorii nu sunt intotdeauna in masura sa dea aceste informatii pt ca nu e treaba lor ..ei itzi pot da scrisoarea medicala ca da eshti in saptamana 28 potzi sa intrii in prenatal ..nici aia de familie care lucreaza cu asha ceva nu shtiu bine (mai auzi care zic ca din sapt 32 ..altzii 30 ..NU ..din saptamana 28 e perfect legal sa intrii in prenatal daca vrei shi te simti rau mai ales ..asta o poate zice cel mai bine departamentul HR ..sau tu cu legea in mana te duci la ei shi le zici )

Deci trebuie luat tot, toate cele 126

Exact asa mi-a zis si mie MF, ca din saptamana 32, iar cand am insistat ca e prea tarziu a zis ca mai vedem la sfarsitul acestei luni, cand mai merg la control (adica atunci cand voi avea oricum 30 de saptamani).
Eu deja sunt in sapt 28, de aia tot insist ca disperata pe aici cu intrebarile, pentru ca daca e obligatoriu sa luam toate zilele... la cum am socotit eu, ar cam trebui sa fi intrat deja in prenatal, pentru a-mi ramane doar cele 42 de zile obligatorii dupa :( Am mai zis, mie imi trebuie doar acele 42 de zile dupa, nu ma avantajeaza financiar altfel. Iar cu cat aman intrarea in prenatal, zilele acestea mi se vor pune automat dupa ... si nu voi primi niciun ban din CIC mult timp, mai mult decat cele 42 in care oricum sunt cu mainile legate..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurorra spune:

Buna fetelor,
LA MULTI ANI! tuturor celor care poarta numele de Gabriela, Mihaela si derivatele, sa aveti parte de tot ce e mai bun si multa multa sanatate, voua,bebelusilor si copilasilor maricei!
Am fost si noi saptamana asta la eco si se pare ca dupa masuratori suntem cu o saptamana in avans, adik am avea 29 de saptamani si 4 zile, 1420 g si deja e pozitionat cu capul in jos si restul masuratorilor sunt in regula. A si am vazut foarte clar ca are buzele lui tati.
In legatura cu pre si postnatal, e obligatoriu sa iti iei cele 42 de zile de dupa nastere la restul poti renunta daca nu e in avantajul tau nu e nicio problema. Am avut colege care au facut asta pentru ca luau mai putini banuti din concediu medical decat ar fi luat indemnizatie.
Teoretic si legal de la 28 de saptamani iti poti lua lejer prenatal, acum depinde de fiecare cat poate si cat doreste sa mai mearga la serviciu. Eu o sa mai merg pana la sfarsitul lunii si apoi o sa imi iau prenatal sa ma odihnesc putintel si sa am si eu timp sa mai spal niste hainute si eventual poate achizitionez si cateva lucrusoare noi pentru bebe, gen patut, carucior ca pana acum nu am luat nimic.
Va pup si va doresc o zi frumoasa!

Mergi la inceput