Bulgarasi de ianuarie, februarie2013, capitolul 27

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns desert_rose spune:

Fasole cu afumatura, preferata sotului, ar trebui sa o mai prestez si eu, cred ca nu am mai facut de o luna... iar el ar manca zilnic :))

Apropo de uleiul de masline de care vorbea cineva ca ar fi bun si pentru bebe si pentru mamica, si eu am aceleasi intentii: sa folosesc ulei de masline pt bebe, sa nu cumpar uleiuri speciale. Ma mai gandesc, dar deocamdata asa zic.
Si pentru mine... am de la weleda, pe care nici nu l-am folosit, in schimb imi facusem un amestec de ulei de masline, ulei de samburi de struguri, ulei de seminte de grau, ulei de argan si nu mai stiu ce am tot turnat in el, cu care sa ma dau pe burtica. Nu m-am prea dat, insa, pana acum... desi imi tot propun. Cand nu luasem proportii am zis ca nu e nevoie (desi nu era rau nici preventiv), iar apoi a inceput sa ma oboseasca sa il intind pe alte zone decat pe burtica, asa ca de obicei sar peste acest aspect dupa dus. Incerc sa las apa sa se usuce singura, pentru a nu usca foarte rau pielea.. si cam atat. Trebuie sa ma mobilizez si eu, macar pe ultima suta de metri.
Cel mai bine ma determina bebe sa ma dau: cand mi se pare ca nu l-am simtit prea bine de o vreme, ma masez putin cu ulei pe burtica si incepe sa miste, ii place

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greyeras spune:

Eu ma cam dau cu crema, dupa prima sarcina am ramas cu ceva urme.

Mamica de Ana–Adelina (24.09.2007) si 26 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Blue_sea spune:

Fetelor, ma simt ca batuta. Am dormit cam 1 ora si m-am trezit si mai obosita. Ma dor toate cele. Abia astept sa merg maine la morfo sa vb cu dr chiar daca nu e dr meu.

Am noroc ca a venit dna care ne face curatenie ca eu nici sa spal vasele nu ma simt in stare. As vrea sa ma culc si sa ma trezesc peste 8 saptamani

30+

Mergi la inceput

Vreau si eu o doamna care sa faca curatenie, mancare, sa spele vasele, sa ma spele pe mine la dus si multe altele Fara gluma, obosesc la dus ca si cum fac prin casa curatenie, ma mai mir de ce nu mai am nici un chef sa ma dau cu ulei dupa!

Ieri am facut curatenie cam mult timp, m-am intins sa fac si aia, si ailalta, eram terminata dupa. Cand a venit sotul acasa mai aveam doar de scuturat covorasele (ma rog, 1m/2m, sunt cam maricele si grele), lucru la care m-a ajutat, iar apoi le-a aranjat la loc prin casa (oricum nu ma mai bagam, eu doar le-am scos!). Drept urmare - am dormit in pozitii cam ciudate, trezindu-ma mai mereu cu fata in sus sau pe o parte/spre burta, ultima pozitie speriindu-ma cel mai tare. Eram pe o parte, dar cumva aplecata cu fata in jos, turtindu-l pe bebe foarte tare, cred! M-am si trezit din cauza ca ma durea burta, de fiecare data. Nu stiu cum sa fac sa nu mai aterizez asa in somn, pur si simplu nu ma pot mentine in echilibru perfect pe o parte. Ba o iau pe spate (cu fata in sus), ba spre/pe burta (cu fata in jos, oarecum). Oricum ar fi, e groaznic si pe bebe il deranjeaza si ma trezeste. Sper sa nu pateasca ceva.
Ma inconjur de fiecare data si cu perne, si in fata, si in spate, si intre picioare, degeaba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Blue_sea spune:

Da, Rose, am mare noroc. Dna asta vine si face curatenie si calca. O sa-mi fie de mare ajutor dupa ce nasc pt ca nu vreau sa vad picior de rubedenie pe aici in primele 2 luni!

30+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dankutza spune:

Am cautat in caietul meu unde am scris diverse despre ingrijirea bebelusei si am gasit ce am notat referitor la cosmetice.

Cosmeticele TREBUIE SA FIE:
-fara lanolina
-fara ulei mineral
-fara parabeni
-fara coloranti artificiali
-fara conservanti
-fara vaselina (petrolatum)
-fara PEG
-fara silicon
-fara sodium lauryl sulphate

Ideea e sa incercam sa gasim produse care sa nu contina macar marea majoritate a celor de mai sus. Cam in toate exista macar ceva.

Tweety tensiunea e in continuare neschimbat ori cate ori o iau 13 cu 8. Cred ca e buna. Oricum o iau rar ca facusem o obsesie cu tensiunea la un moment dat.

Greieras m-ai omorat cu musaca de cartofi cu carnita. Mie imi place tare mult carnea tocata. Mama si cu tata cumpara carne de porc si de vita si le toaca, le amesteca si iese bun bun. Hmmmm! Ii pun sa-mi faca. Doamne, ce imi place!

Rose si eu obosesc dupa dus. Zici ca dau la sapa si nu ca ma spal. Obosesc si cand spal fetita. Pe mine ma mai ajuta bona: eu spal la masina, ea calca, face de mancare la copil, pt noi face mama , bona mai da cu aspiratorul, spala vasele, eu le spal doart in weekend. De curand am gasit o d-na s avina la curatenie. Mi-a facut baile si bucataria, cu gresie si faianta si obiecte sanitare. Ce bine e cand e curatenie in casa. Vreau sa o chem cam odata pe luna.

cu 27+ .... si am intrat in luna a 7-a si in trimestrul III

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen_76 spune:

Citat:
citat din mesajul lui greyeras

Eu la fetita am folosit produse Sanosan, sampon, sapun, ulei, crema. Si acum la 5 ani tot asta folosim si nu am aavut probleme. A primit cand era mai mica niste produse nivea si a facut dermatita si de atunci nu am mai schimbat. Tot sanosan voi lua si acum.

Mamica de Ana–Adelina (24.09.2007) si 26 sapt

Si eu tot produse Sanosan am luat, mi-au spus la Scoala Mamei ca ar fi bune si vreau sa incerc. Daca apare vreo iritatie, schimbam. Orcum, ne-au spus ca sa nu luam Jhonson ca mai dau reactii la bebei

29s cu

Mergi la inceput

Sunteti fericite, fetelor, cu bone si doamne la curatenie. Sunt de mare ajutor si in general, in alte perioade ale vietii, sunt convinsa, dar in ultimele luni de sarcina si apoi cand vine copilul... cu atat mai mult! Mai ales pentru cele care fac cezariana, ca mine de exemplu, ar fi mana cereasca. La mine insa nu se incadreaza in bujet Nici picioare de rubedenie nu voi avea (desi poate ar fi bune de dat o mana de ajutor, daca as invata sa trec peste sfaturile bine intentionate referitor la bebe), pentru simplul motiv ca cele mai multe rubedenii locuiesc in alt capat al tarii Am si aici 2-3, dar nu ma pot ajuta cu asa ceva

Dankutza, si eu sunt fan carne tocata. Chiar daca nu era prea indicat, sarcina asta am exagerat cu sarmale, ciorbita de perisoare, chiftelute, mici etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tweetisor spune:

mmmm ...fasole cu afumatura ..eu nu prea fac ..mancam atunci cand ajungem la parintzi sau la restaurant ciorbitza de fasole cu afumatura in paine

o fi gama noua Sanosan ok .. mie mi-a dat acum la targul Baby Expo 2 mostre de creme pt bebe ... in sticlutza mica ..shi scrie pe ele ca au Parabeni ... de aici ideea ca nu sunt f ok .
Numai de bine am auzit de Mustella deci incepem cu asta

azi sunt la birou dar dupa ce m-am plictisit ieri acasa ..sunt happy la birou ..deocamdata cu oboseala stau bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu_15 spune:

fetele, nu mai pot... ma tot chinui sa plec la serviciu de vreo jumatate de ora (la mine aproape 9 :D), dar mi-e asa somn.. nici vremea nu ma ajuta, e ceata si urat..' m-as baga acum in pat sa mai trag un pui de somn!
maine lucrez de acasa, de abia astept!

Ralu 31+ cu

Mergi la inceput