Farmacia si noi ...
Raspunsuri - Pagina 2
andacos spune:
Si pe noi ne-au ars rau la buzunar asta vara la farmacie,inclin sa cred ca are dreptate desprecopii cu oferitul medicamentelor cele mai scumpe,problema e ca atunci cind nu stii pretzurile...n-ai ce face si cumperi!
Noua ne-au dat o cremea de galbenele...nemtzeasca!
Eu personal cred de mai mult timp ca exista profituri marisoare in afacerea asta cu farmaciile,ca altfel nu-mi explic desimea lor pe o suprafatza mica!E clar ca daca n-ar avea profit...n-ar exista!
In Germania,eu primesc retzeta de la medicul de familie cu medicamentele recomandate(eu spun cazul meu care ia zilnic pastile de tiroida si tensiune),iar farmacistul imi elibereaza exact medicamentul prescris!Doar in cazul pastilelor de tensiune au incercat sa-mi dea altceva decit medicamentul scris pe retzeta(aceasi substantza activa),am avut reactzie urita asa ca de atunci se face specificatzia cu doar aceste tablete!
Dana
Selene_Bunny spune:
andacos, daca e in cutie bleu si arata ca parafina, NU e crema de galbenele. :D Ne-am "ars" si noi cu ea. Amu' eu o folosesc pentru calcaiele mele crapate.
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Selene_Bunny andacos, daca e in cutie bleu si arata ca parafina, NU e crema de galbenele. :D Ne-am "ars" si noi cu ea. Amu' eu o folosesc pentru calcaiele mele crapate. Din putin se face mult - ajutor umanitar! Lucrusoare de vanzare... In atentia celor carora le face placere sa depaseasca limitele celor scrise de mine: in cazul in care considerati ca aveti dovezi de necontestat cum ca am facut 99 de oua, pe care le ascund in camara, cu intentia de a le vinde la suprapret, va invit sa deschideti un subiect special pe aceasta tema. Multumesc pentru intelegere. |
Nu,e crema de galbenele,scrie si-n romaneste si nemtzeste,doar ca e un ditamai cutioiu!
Cind ne-a recomandat,ma gindeam la ceea ce stiam eu,crema d egalbenele preparata in laboratoare romanesti si nicidecum cutia d e250g facuta in Germania!
Galbenelelesi citeva tablete d eaerius,plus un unguient cu ibuprofen pentru tata,ne-au costat vreo 35 de euro!
Dana
CorinaDani spune:
farmaciile practica adaosuri comerciale nesimtit de mari. pana la 300% sau si mai mult.
farmacistele au interesul sa vanda in primul rand acele produse pentru care producatorul/distribuitorul plateste pentru promovarea la raft. cu siguranta ca, pe langa adaosul comercial incasat, exista si alte avantaje, directe sau indirecte, pentru farmaciste (produse gratuite, la preturi reduse, articole promotionale).
eu intotdeauna cer medicamentul cel mai ieftin, chiar daca vad ca le deranjeaza sa se duca in depozit pentru a lua produsul ieftin, in timp ce produsul scump e la vedere pe raft chiar in spatele lor. asta e, pe banii mei cumpar ce vreau si ce stiu, nu ce vor ele sa-mi vanda.
recent incerca o farmacista sa ma vrajeasca cu un sirop de imunitate pentru copii, chipurile era in promotie si costa doar 47 lei, in timp ce mai jos cu un raftulet era alta promotie, sirop propolis kids la mai putin de jumatate de pret fata de cel scump, si primeam gratis si o sticluta mai mica din acelasi sirop. iar compozitia celor doua siropele era aproape identica.
asa ca, daca aveti ragaz, studiati cu atentie ofertele din pliantele farmaciilor sau direct la raft, documentati-va dinainte care sunt medicamentele care contin substanta activa de care aveti nevoie, pentru a intreba care dintre ele este cel mai ieftin; nu va lasati influentati de recomandarile farmacistelor, nu intotdeauna sunt pline de intentii bune; am observat ca in anumite cazuri se orienteaza si dupa aspectul clientului atunci cand recomanda un medicament sau altul
mihaela_s spune:
In Romania e o afacere de genul "o mana spala pe alta" intre firmele de medicamente(importatoare), medici si farmacisti. Reprezentantii medicali dau comisioane medicilor sa prescrie medicamentele lor si medicii dau comisioane farmacistilor sa elibereze medicamentele scrise de ei pe reteta. Sau farmaciile primesc comisioane direct de la firmele producatoare in cazul in care medicamentul se elibereaza fara reteta. Pacientul primeste si recomandarea de la medic, la ce farmacie sa mearga ca sa primeasca medicamentul respectiv.
Daca pacientul merge cu reteta la alta farmacie, unde medicul care a prescris-o nu plateste comisionul, atunci farmacista ii elibereaza pacientului un alt medicament pentru care farmacia primeste comision direct de la firma care le vinde.
Nimic nou sub soare, lucrurile astea se intampla de aaaaaani de zile!
cristoiu spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui andacos
Nu,e crema de galbenele,scrie si-n romaneste si nemtzeste,doar ca e un ditamai cutioiu! Cind ne-a recomandat,ma gindeam la ceea ce stiam eu,crema d egalbenele preparata in laboratoare romanesti si nicidecum cutia d e250g facuta in Germania! Galbenelelesi citeva tablete d eaerius,plus un unguient cu ibuprofen pentru tata,ne-au costat vreo 35 de euro! Dana |
stai bre, cum ii zice la crema de galbenele in germana, ca eu o tot import din Romania prin prieteni, bunici, babete si cocutze. Daca se gaseste aici e mai simplu, cum ii zice?
Si daca stie cineva si de branca ursului in germana sa caut, apai imi fac abonament la farmacie :)
maria_alexia spune:
galbenele = Calendula
E comic ca eu ma straduiam sa procur crema nemteasca de la www.amazon.de/WELEDA-Calendula-Babycreme-75-ml/dp/B000FTCFI6" target="_blank">weleda (intre timp s-a importat oficial si aici), voi faceti trafic cu cea romaneasca .
cea mai buna varianta romaneasca gasesc ca e "UNGUENT GALBENELE DR BACIU".
branca ursului = Heracleum sphondylium = www.luehr-lehrs.de/St_Heracleum.HTM" target="_blank">Wiesenbärenklaue
ON TOPIC: la farmacie trebuie sa stii exact ce sa cauti, intotdeauna farmacistul iti va recomanda varianta [cea mai] scumpa .
Sau sa ai marea bafta incat sa fie dispus sa caute un produs mai rentabil (pret/concentratie/nr tablete in cutie).
andacos spune:
Cristoiu,Melkfett mit Ringenblumen Extract!
Galbenele-ringenblumen!(calendula e in latina)
La Dm,Rossman gasesti cu sigurantza!
Dana
jenn spune:
In Olanda majoritatea celor care vin la farmacie doresc sa ia ceva prescris de medic .Unele produse nu se platesc,altele da ,iar pt a treia categorie primesti factura acasa de la asigurator.(astea ar fi echivalentul compensatelor x procent din Ro).Unele produse (aspirina,vitamine,etc)se pot gasi si la supermarket sau drogherii si iti alegi ce crezi ca e mai bun pt tine,ai pretul afisat si teoretic sunt obligati sa te intrebe la casa daca stii sa -ti administrezi corect medicamentul respectiv.In Ro se dau autorizatii pt farmacii,pe vremuri erau la cateva mii de locuitori,acum nu mai stiu regula .Ele nu pot fi deschise fara a avea angajata o persoana cu studii superioare in domeniu(facultatea de farmacie)exceptia era pt cele din mediul rural unde erau acceptate asistentele de farmacie.Daca altfel stau acum lucrurile,sorry!Acum,sigur ca vor sa faca profit,dar faptul ca acea persoana si-a permis de la ea putere sa dubleze cantitatea de antibiotic nu e deloc in regula,trebuia sa reclamati acest fapt la farmacistul diriginte!Si inca ceva pt andacos-crema germana e de calitate,nu bag mana in foc ca nu pt pret v-au dat-o,insa eu una am o parere f buna despre produsele din plante de la voi.Asa si eu am gasit in Sensiblu in orasul meu natal doar produse olandeze pt igiena intima,asta au contractat,asta vindeau!
Mickyyy spune:
La pomul laudat sa nu te duci cu sacul .
Am in cartier 2 farmacii una langa alta, Catena si Dona parca. Aveam nevoie de un banal nurofen pentru copii, asa ca intru la Catena (ca la cata reclama ii fac....). Inghesuiala, coada, plin de pensionari. Stau vreo 10 minute, nici gand sa ajung sa cer ce am nevoie. Ochisem Nurofenul in raft, costa 18 lei.
Ma enervez si ies din gasca de pensionari care stateau la fel ca aia din reclama la povesti cu farmacistele (probabil de asta-i mereu plina!) si intru vis-a-vis, unde era pustietate. Ma duc timida si intreb farmacista cat costa un Nurofen la ei, asteptandu-ma sa vad un pret macar cu 20-30% mai mare. Cand colo, era fix 13 lei!!
De atunci am inceput sa fac studiu de piata serios prin farmacii, am constatat ca acelasi produs il gasesc la preturi cu pana la 50% mai mici, doar sa am rabdare sa caut (un vaccin pentru cea mica l-am gasit la preturi intre 130-305 lei la farmaciile din cartier, acelasi vaccin).
Problema e ca fiecare farmacie are niste produse la care are preturi f bune, si la restul au preturi nesimtite. Tu cauti un nurofen de exemplu, te bucuri ca il gasesti ieftin la ei, dar daca mai iti trebuie si altceva ai surpriza sa le iei la supra-pret.
Asa ca trebuie studiu de piata pentru fiecare medicament. Daca timpul iti permite (eu de la matrou pana acasa trec pe langa vreo 7 farmacii ), intri in toate, si cumperi un produs de la una, unul de la alta! Doar sa nu fie compensate, ca atunci trebuie sa le iei din acelasi loc. Doar ca eu nu am mai luat retete compensate de ani de zile, asa ca tactica merge la fix.