Farmacia si noi ...

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui mianna

Citat:
citat din mesajul lui andacos
...as crede 100% ratzionamentul tau!


la care rationament te referi? ca de existat chiar exista originale si generice, si da, genericele sunt intotdeauna mai ieftine. ce altceva a scris iulia_b si te face sa te indoiesti?


Asculta, priveste si taci!...
Din brate fa-ti aripi de fier
Si zboara cu ele spre cer!...





Nu a scris,mesajul ei era o completare la mesajul lui black...,decioriginalele sunt mai scumpe si automat mai bune!

Ma rog,eu asa am perceput mesajul!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Este si normal ca produsul original sa coste atat de mult. cheltuileile R@D (de cercetare) sunt imense. Ele trebuiesc compensate cumva. Din zeci de formulari incercate, daca iese unul care trece toate fazele necesare pentru a fi aprobat e mare lucru. Si cheltuielile sunt mult mai mari. Daca la produsul generic trebuie doar sa dovedesti echivalenta, produsul original trebuie sa aiba numeroase studii clinice, la animale, la oameni, etc pentru a-si dovedi eficienta, efectele secundare, etc.

Mai mult decat atat, un produs complet nou trebuie promovat. Medicii trebuie sa afle cumva de el, sa inceapa sa-l prescrie. Toate astea inseamna cheltuieli. La produsul generic e mult mai simplu, intrucat medicii deja au experienta produsului original si nu mai trebuie avizati cu privire la eficacitatea acestuia comparativ cu alte tratamente posibile.

De aceea originalele sunt protejate de patentele (si aici, la anumite produse e diferit, pot exista 10 years countries sau 6 years countries, desi se tinde sa se alinieze si acest aspect). Mai exista apoi si alte tipuri de patente dar nu-si are rostul aici o explicatie prea larga.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

A Iulia are dreptate.
costurile cu studiile clinice sunt uriase.nu va puteti inchipui ce mecanisme urise ,ce resurse umane,financiare si tehnice sunt puse in miscare. de multe ori un studiu clinic se desfasoara pe parcursul unui an,in mai multe tari, in mai multe locatii.

eu am urmarit cazul DAOSIN-ului din Austria si a durat fix 3 ani pana la punerea lui pe piata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui histamina

A Iulia are dreptate.
costurile cu studiile clinice sunt uriase.nu va puteti inchipui ce mecanisme urise ,ce resurse umane,financiare si tehnice sunt puse in miscare. de multe ori un studiu clinic se desfasoara pe parcursul unui an,in mai multe tari, in mai multe locatii.


in cel mai fericit caz un studiu clinic tine doar un an.

tocmai am lucrat intr-un astfel de studiu, care se incheie acum, inceput ... in toamna lui 2004 si asta dupa un amendament prin care se reducea perioada de urmarire a pacientilor, ca altfel inca nu s-ar fi incheiat inca.

"A clinical drug trial can take up to 12 years, enrol thousands of participants across continents, and cost from as much as US$1.3 billion to nearly $12 billion for each new drug before it is approved for public use."



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diuna spune:

Citat:
citat din mesajul lui blackgirl0

Citat:
citat din mesajul lui diuna
Nu supravietuiesc trei farmacii perete in perete doar pentru ca stiu ele sa vanda.


Pai tocmai ca nu supravietuiesc. Eu cunosc 2 farmacii mititele, afaceri de familie, ce au dat faliment, pt ca retelele mari de farmacii isi deschid (probabil pe spagi mari ) puncte de lucru fix perete in perete langa cele existente deja. Si isi permit si pierderile, caci pe langa un punct de lucru care merge prost sunt alte 4 care merg bine si pot sustine afacerea. Mama a tinut contabilitatea unei farmacii si nu era in castig, ci in pierdere constanta. Am rude in aceasta industrie, nu s-a imbogatit nimeni. Nici mie nu mi se umple contul pt a recomanda diferite medicamente, cel mult primesc un pix si-o agenda. Si da, eu personal cred ca exista diferente intre medicamentele originale si generice. Insa pana la urma, la farmacie, fiecare isi ia ce doreste.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!


Supravietuiesc si cei mici, Brasovul este printre putinele orase in care lanturile mari au cumparat, nu au falimentat!, mare parte din farmaciile mai mici.Dar, si asa, sunt multe locatii din lanturi diferite la cativa pasi unele de altele. Poate ca se compenseaza, locatiile foarte profitabile produc si pentru cele mai putin rentabile. Totusi...se deschid prea multe, e clar ca e biznis
Iar inafara topicului...pixurile si agendele sunt pentru cabinete care nu intereseaza in mod direct o farmacie sau alta. Cel mai bine stau specialistii, medicii de familie sunt mai putin motivati, dar sunt. Conditia este sa ai cabinet in vad si, neaparat, sa poti indruma pacientii spre o anumita farmacie. Eu nu stiu unde este cabinetul tau, dar banuiesc ca nu ai multe lanturi in jur. Poate ar fi interesant sa discutam o data despre asta


A Iulia, postarile tale sunt documentate si pertinente.. Daca stii mai multe...sunt numai ochi si urechi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Exista si o categorie de generice carora li se cere studiu clinic si nu doar studiu de bioechivalenta. Si pentru ca acesta este foarte scump, este posibil sa nu se gaseasca nicio companie de generice care sa fie dispusa sa-l faca. Am ca exemplu aici enoxaparina - pentru un generic studiul clinic necesar ar costa 12-15 mil EUR, deocamdata nu prea e nimeni dispus sa-l faca.

Asa ca foarte probabil este ca mult timp de acum incolo, desi patentele expira, sa nu se gaseasca nimeni dispus sa investeasca in genericul lui. (ma refer doar la europa, intrucat in alte tari sunt cerinte diferite, de ex in India se vind cu succes azi multe generice de enoxaparina)

Altceva. In unele tari, mai ales prin contracte de co-marketing, acelasi produs poate fi vandut sub 2 branduri diferite de catre 2 companii diferite (desi este EXACT aceeasi formulare, acelasi produs...doar ambalajul difera). Mai spun ca astfel de contracte de co-marketing se pot face si cu producatorul originalului (deci poti vinde exact acelasi produs original, in ambalaj de generic, doar pentru ca te-ai inteles cu producatorul de originale, evident in beneficiul ambelor parti)

Mai pot exista si acorduri cu producatorul original prin care acesta permite ca un generic sa fie lansat pe piata inainte de expirarea patentului (evident, cu beneficii financiare de ambele parti).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

...sau in UK, unde poti vinde cu "private label" = deci exact acelasi produs, acelasi manufacturer, doar ambalajul e diferit, poate fi lansat de mai multe firme de generice in paralel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Parca am vazut (la celalalt subiect?) discutii referitoare la tara unde sunt produse.

Cel putin la finished dose, India este una dintre sursele foarte dinamice si competitive. La substanta activa cred ca este China. Nu stiu exact, este posibil sa fie in realitate diferit, nu m-au interesat prea mult statisticile, spun doar din observatiile mele directe.

Ce e important de stiut: toate aceste fabrici trebuie sa fie auditate de organismul European, in plus fiecare partener european are dreptul sa auditeze fabrica respectiva si sa verifice cum se respecta legislatia referitoare la productia de medicamente.

Si din acest motiv, majoritatea si-au aliniat productia la normele cerute (evident, facand investitii masive). Dar acum au acces la piata europeana, direct sau prin partenerii lor. USA are un sistem similar.

Nu mai e de mirare ca marile companii de originale(!) au semnat in ultimii ani contracte de manufacturing cu firme din India, chiar pe portofolii largi de produse (HIV, onco etc).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilenutza spune:

Ehee, acu' la farmacie trebuie sa ai ascutite toate simturile, te duci ca la razboi, ca la piata, etc. Pregatit de orice.
Daca ai reteta compensata ca prin farmec apar pastile ieftine, daca nu...
Trebuie sa intrebi daca au mai ieftin.Daca au ceva romanesc, sa verifici ca ti se da ce vrei.
Nesimtire
Poate ar trebui sa facem reclamatii
La orizont, dr. Taberei sunt 8 farmacii!!!! Practic una langa alta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

De exemplu pentru produsele cu prescriptie, puteti verifica ce variante sunt pe piata si ce preturi au folosind urmatorul link:

http://www.msf-dgf.ro/msf-dgf30/dci.asp

Pentru produsele fara prescriptie medicala (OTC) este mai greu. Intr adevar preturile nu sunt reglementate si atunci fiecare farmacie poate practica adaosurile pe care le doreste.

Mergi la inceput