Reguli si limite

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns corap spune:

nu, mai, Sa respect timpul alocat temelor(fara sa ma joc sau sa fiu distras de alte lucruri).

io n-am avut decat o regula in copilarie: duminica dupa-amiaza, dupa ce veneam de unde-om fi venit, tb sa scutur milieuri si sa sterg de praf (o singura regula, da' suficient cat sa ma dea peste cap - si-acu ma-ntreb de ce pisici tocma' cand mi-era lumea mai draga tb sa sterg prafu' - ca sa nu mai zic de scuturat carpele alea.)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

La noi exista regula sa nu calc pe jucarii...dar ca sa fie respectata trebuie sa am eu grija pe unde umblu . Azi dimeata am remarcat ca aveam pe noptiera doua constructii lego. Din cand in cand lansez amenintatea cu: strangeti tot ca vine tata cu aspiratorul!! Si atunci incep negocierile .
Daca ma duc acum acasa precis ma iau cu mainile de cap. Asa ca stau la serviciu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iahim spune:

Citat:
citat din mesajul lui anya

M-am prins! Ma gandeam ca sta copilu' in pat dupamiaza si citeste o carte si la comanda mamei e drepti (ca la armata).
La noi importanta e asa: Locul 1 = sanatatea, Locul 2= scoala, Locul 3 = o limba straina si un sport, Locul 4 = distractia!!!

Anya

Oi fi eu scorpie dar nici asa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iahim spune:

Citat:
citat din mesajul lui viviana

Citat:
citat din mesajul lui corap

daca as fi avut punctul 7 in veci n-as fi trecut de clasa a patra

Comunicarea neajunsurilor?

Mi-ai amintit de regula noastra: orice ti se intampla la scoala vii si imi spui mie. Eu sunt cea care isi va asuma rolul de mediator.

Dar, baietelul lui Iahim avand doar 8 ani cred ca se refera doar la neajunsurile produse de colegi.

Corect!Pentru ca:

Intr-o zi,in timp ce eram la servici,imi suna telefonul.Vad apelul unei mamici si ma intreb ce naiba s-a intamplat la scoala."Alo,Adi imi zice "pitic de gradina!"."Dar doamna unde e?",intreb eu."In cancelarie!".OK,zic Si inchid.Uh!Mi-a venit inima la loc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Asta o sa mai auzi. Pana sunt dragalase e bine.
Baietii mei se gratuleaza si acasa intre ei. Tin minte ca fiul meu cel mic (avea 5 ani) la un moment dat o placea pe Ilinca. Zic: care Ilinca. Raspuns: Ilinca budinca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Reguli am tot avut si le-am tot incalcat. Au ramas intotdeauna: nu facem rau oamenilor (aici ne includem si pe noi) nu facem rau animalelor si nu distrugem lucrurile. La aceste trei reguli am redus totul acum citiva ani, la sfatul unui psiholog. Nu am introdus nici o alta regula faorte mult timp, pentru ca excesul de reguli ducea la incalcarea tuturor, inclusiv a celor importante. Bineinteles ca si in conditiile astea au fost si sunt incalcate frecvent, copiii mei se incaiera intre ei, trag matzele de coada si strica jucarii si alte lucruri, dar sper sa retina totusi esentialul.

Mai sunt regulile pe care le-am regasit si la voi, de siguranta:
- calatorim doar in scaunel de masina, inaltator si/sau cu centura in functie de varsta si inaltimea copilului. Am respectat-o de cand s-au nascut ... eu si copiii. Cu tatal lor am cam avut de furca de cand au mai crescut . Plus ca am avut o perioada cand Stefan isi scotea centura si se plimba, ajungand si in portbagaj , trageam pe dreapta cand puteam si nu plecam pana nu il vedeam din nou in scaunul lui, in centura.
- traversam doar prin locuri permise si de mana. Am mai incalcat-o , iar partea cu tinutul de mana se aplica doar baietilor acum, adica si lui Stefan, dar tot el e cel care o mai incalca si o zbugheste cand ti-e lumea mai draga.
In afara de teorie de ma doare gura, nu stiu daca se pot aplica pedepse aici. I-am mai speriat cu diverse exemple de accidente de la stiri .

Alte reguli pentru care sunt aspru criticata de cei mari sunt:
- culcarea cel tarziu la ora 9 in timpul anului scolar (exceptiile sunt foarte rare si atunci trebuie sa existe motive cum ar fi petreceri, concerte, vizite)
- nu se uita la emisiuni de genul Dansez pentru tine si seriale . Sunt o mama foarte, foarte rea, pentru ca: "Toti colegii mei se uita la Dansez pentru tine, Vocea Romaniei si Pariu cu viata!!!! De ce DOAR EU nu am voie???? O sa ajung o tocilara! TREBUIE sa pot sa port si eu discutii interesante despre emisiunile astea!"

Si am instituit regula: Trebuie sa stiu mereu unde sunteti! Asta pentru ca cei mari ies singuri afara. Regula se va mentine pana la 18 ani si mai incolo daca este cazul . Sper sa o si respecte si sa realizeze importanta ei.

La noi exista si pedepse de genul: interdictie desene, calculator, tableta, bicicleta. Nu prea functioneaza si se aplica in situatiile in care fac diverse prostioare sau mai bine zis cand ma scot pe mine din pepeni. Imi tot propun sa le elimin, mai ales ca mare branza nu obtin cu ele, dar deocamdata nu reusesc.

Dar tot citesc pe aici, pe la adolescenti, pe la cabinetul psi, doar-doar oi deveni si eu o mama mai buna. Dar nu stiu incotro sa o apuc .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

De-a lungul timpului am mai avut si noi reguli. Hai sa le zic "limitari". De exemplu masina nu a plecat niciodata de pe loc fara scaunel asigurat in centuri. La un moment dat au aparut discutii pe tema asta (cred ca avea vreo 4 ani) si reactia mea a fost ok, atunci lasam masina aici si mergem cu metroul, daca vrei cu masina atunci stai in scaunel ....

Intre timp, pentru ca a crecut, avem alt fel de "intelegeri". Centura si-o pune singura, nu mai e nevoie de regula de mai sus.
De exemplu daca pleaca singura, fara noi, oriunde, trebuie sa aiba mobil la ea. Si trebuie sa stim pe unde umbla, asta inca nu e in discutie, e prea mica. Dar, mama lui de mobil, il tot uita pe acasa si trebuie sa sun pe altcineva care e cu ea daca vreau sa dau de ea . Am tot amenintat ca i-l leg de gat sau ca nu ii mai incarc cartela daca si asa nu il are la ea cand e nevoie ... evident, am ramas la stadiul de amenintari, ea il ia 2-3 zile si iar il uita .....

In principiu am un copil cooperant (inca?). Ne intelegem pana la urma cand avem o disputa legata de ceva anume. Acum e in disputa ora de culcare. Cat e in vacanta nu prea imi pasa dar la scoala, daca nu se culca la 10.30 maxim e lesinata a doua zi. Si nu izbutim sa ajungem la un soi de acord, in fiecare seara avem aceeasi discutie, am ajuns sa ma plictisesc deja. Evident ca am lasat-o pana cand a vrut ea si a "dormit" probabil la scoala dar ei nu-i pasa, nu o intereseaza ... o fi cool sa dormi la scoala, cine stie ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Mai vroiam sa zic ca desi nu avem propriu-zis reguli, nici scrise si nici "convenite" totusi anumite chestii se intampla doar daca ....
Ca exemplu nu vine nimeni in vizita sau nu mergem la film (sau ma rog, ce vrea ea in seara respectiva) daca lectiile nu sunt terminate, ghiozdanul facut si inchis.
In principiu orice e negociabil dar am si eu, ca orice om, idei fixe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

mai avem ceva reguli minore de care mi-am adus acum aminte:
-ref. la teme si ghiozdan, daca le uita acasa eu nu ma mai intorc dupa ele.

-pt ca e f. confident la teme si se grabeste, pt fiecare greseala face 5 flotari.

-culcatul e la 9-9:30...in weekend 10.

-doarme dupa amiaza de 2x pe saptamana

-in parc nu se duce niciodata in vreun coltz de unde nu ma poate vedea. stie ca daca el nu ma vede, nici eu nu-l pot vedea si asta nu este acceptabil.

-in magazin nu are voie sa alerge sau sa plece de langa mine

-in camera lui, hainele, jucariile care le gasesc pe jos se confisca sau face 5 flotari pt fiecare

-daca primeste cartonase de comportament rau la scoala sf de sapt...in weekend nu primeste calculator

-daca a fost cuminte si nu am primit reclamatii...avem un weekend frumos, cu calculator 1 ora, mers in parc, petreceri

am facut aceste reguli impreuna, sunt in favoare lui si stiu ca poate fi responsabil.
pe noi toti astea ne ajuta si nu prea sunt in situatia de a aplica aceste "pedepse".
conteaza sa vada ca le aplici o data sau de 2 ori si e suficient sa isi aminteasca.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anka74 spune:

Citat:

-daca a fost cuminte si nu am primit reclamatii...avem un weekend frumos, cu calculator 1 ora, mers in parc, petreceri

Tare! Daca nu...5 flotari!

Mergi la inceput