Lupus- cat se poate supravietui?

Lupus- cat se poate supravietui? | Autor: Ela2001

Link direct la acest mesaj

Buna seara.
Am avut de curand durere la degetul mare de la picior, plus durere la sold (dar asta e mai veche).
Am fost la un reumatolog si am facut analize specifice.
Analiza Anticorpi antinucleari (ANA) mi-a iesit pozitiva. Nu am fost inca la medic cu rezultatul, dar ce am citit despre aceasta boala m-a ingrozit.
Deja sunt psihic la pamant, cu gandul ca n-o sa-mi vad copiii crescand.
Cat se poate supravietui cu aceasta boala?
Nu am un diagnostic inca, dar acel rezultat pozitiv indica o boala autoimuna (din ce am citit- sper sa gresesc).
Vreau sa repet analizele; pe primele le-am facut la Medlife si sper sa nu fie rezultatul corect (nu am prea mare incredere in Medlife).
Se poate oare sa fie gresit rezultatul?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns zmotocel spune:

in primul rand: anticorpii ANA apar si in alte boli nu doar lupus.
apoi durerea de deget si sold nu prea e specifica pt lupus.
mai bine astepata un diagnostic concret si discuta cu medicul.
chiar daca e lupus, sunt multe feluri de lupus, cele mai multe forme avand o supravietuire normala cu tratament.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela2001 spune:

Multumesc mult pt raspuns.
Am citit ca rezultat pozitiv la ANA este in mai multe boli, dar nu stiu daca e vreuna mai "blanda".
Incerc sa ma adun; de cand am primit rezultatul, viata mi s-a dat complet peste cap.
De ieri seara ma doare si articulatia umarului.
Of inca mai sper ca rezultatul este gresit...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emilia.m spune:

am o amica care are 38 de ani si a fost diagnosticata cu lupus la 32. E ok, tine boala sub control si se poarta normal, nu se streseaza si simptomele apar cand si cand si dispar. Nu mi-a mentionat ce tratament ia dar vad ca faptul ca duce o viata zen o ajuta f mult.

17+
http://bazar.desprecopii.com/detail.asp?id=4886&n=LECTII-PIAN-CHITARA-CANTO
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

PCOS, Tiroidita Autoimuna Hashimoto, MTHFR C677T si A1298C heterozigote. Tratament cu Clexane 0.2, Aspenter 1 la 3 zile, Elevit 1 la 2 zile, Euthyrox 100, Medyn 1 la 2 zile, Magne B6, Vit C si Utrogestan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca81 spune:

Ela,sunt in aceasi situatie. 31 de ani, fetita de 4 ani, acum 4 luni un debut brusc de dureri reumatice, atat de puternice incat plangeam de durere, ANA pozitiv (screening). Am mers mai departe si am facut si profil ANA extins (Imonublot) care a iesit negativ. Testele le-am facut la Synevo. Nici mie nu mi-a fost confirmat diagnosticul de boala autoimuna insa suspiciunea exista.

Daca medicul nu ti-a recomandat deja, ai putea face si testul acesta, gasesti detalii pe net.

Imi pare rau ca treci prin asta, sunt alaturi de tine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olina87 spune:

Am o prietena care a urmat tratamentul prescris de Valeriu Popa, a tinut si inca tine boala sub control...

Mergi la inceput