Lupus- cat se poate supravietui?
Buna seara.
Am avut de curand durere la degetul mare de la picior, plus durere la sold (dar asta e mai veche).
Am fost la un reumatolog si am facut analize specifice.
Analiza Anticorpi antinucleari (ANA) mi-a iesit pozitiva. Nu am fost inca la medic cu rezultatul, dar ce am citit despre aceasta boala m-a ingrozit.
Deja sunt psihic la pamant, cu gandul ca n-o sa-mi vad copiii crescand.
Cat se poate supravietui cu aceasta boala?
Nu am un diagnostic inca, dar acel rezultat pozitiv indica o boala autoimuna (din ce am citit- sper sa gresesc).
Vreau sa repet analizele; pe primele le-am facut la Medlife si sper sa nu fie rezultatul corect (nu am prea mare incredere in Medlife).
Se poate oare sa fie gresit rezultatul?
Raspunsuri
zmotocel spune:
in primul rand: anticorpii ANA apar si in alte boli nu doar lupus.
apoi durerea de deget si sold nu prea e specifica pt lupus.
mai bine astepata un diagnostic concret si discuta cu medicul.
chiar daca e lupus, sunt multe feluri de lupus, cele mai multe forme avand o supravietuire normala cu tratament.
Ela2001 spune:
Multumesc mult pt raspuns.
Am citit ca rezultat pozitiv la ANA este in mai multe boli, dar nu stiu daca e vreuna mai "blanda".
Incerc sa ma adun; de cand am primit rezultatul, viata mi s-a dat complet peste cap.
De ieri seara ma doare si articulatia umarului.
Of inca mai sper ca rezultatul este gresit...
emilia.m spune:
am o amica care are 38 de ani si a fost diagnosticata cu lupus la 32. E ok, tine boala sub control si se poarta normal, nu se streseaza si simptomele apar cand si cand si dispar. Nu mi-a mentionat ce tratament ia dar vad ca faptul ca duce o viata zen o ajuta f mult.
17+
http://bazar.desprecopii.com/detail.asp?id=4886&n=LECTII-PIAN-CHITARA-CANTO
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.
PCOS, Tiroidita Autoimuna Hashimoto, MTHFR C677T si A1298C heterozigote. Tratament cu Clexane 0.2, Aspenter 1 la 3 zile, Elevit 1 la 2 zile, Euthyrox 100, Medyn 1 la 2 zile, Magne B6, Vit C si Utrogestan
anca81 spune:
Ela,sunt in aceasi situatie. 31 de ani, fetita de 4 ani, acum 4 luni un debut brusc de dureri reumatice, atat de puternice incat plangeam de durere, ANA pozitiv (screening). Am mers mai departe si am facut si profil ANA extins (Imonublot) care a iesit negativ. Testele le-am facut la Synevo. Nici mie nu mi-a fost confirmat diagnosticul de boala autoimuna insa suspiciunea exista.
Daca medicul nu ti-a recomandat deja, ai putea face si testul acesta, gasesti detalii pe net.
Imi pare rau ca treci prin asta, sunt alaturi de tine
Olina87 spune:
Am o prietena care a urmat tratamentul prescris de Valeriu Popa, a tinut si inca tine boala sub control...