nu-i place la gradinita
Raspunsuri - Pagina 4
ali spune:
Eu cred ca foarte multe chestii depind de firea copilului nu neaparat de ce facem noi,mai ales la varste fragede de 1 an-2 ani.
Si al meu e obisnuit sa stea cu mama mea.Juniorul meu stat de la 2 la 3 ani cu ea,pana venem de la job, si acum in vacante la fel, dar asta nu exclude faptul ca e foarte legat de mine. Si eu cred ca ar plange dimineata daca nu m-as duce eu cu el la gradinita.Eu ii simt cel mai bine starile si cel mai bine stiu sa-l linsitesc.
Eu cred ca fiecare mama cunoaste sa le spunem "slabiciunile" copiilor.Eu i le cunosc pe ale fiului meu si incerc sa fac tot ce pot sa-l ajut sa le depaseasca.
Si ma gandesc ca daca acasa nu sunt alintati si in centrul atentiei parintilor atunci unde?
ruxi spune:
Citat: |
citat din mesajul lui eumada Si mai e un aspect...noaptea se trezeste si intreaba:"maine ce zi e?mergem la gradinita?cand e vineri?Se agita si doarme prost,iar seara refuza sa se culce ca"vine ziua si merg la gradinita".... Madalina |
Mi-e asta chiar nu-mi suna deloc bine. Indica un stres si un disconfort profund.
Nu-ti stiu povestea, insa nu pot crede ca fetita ta trece prin stari atat de dramatice fara nici un motiv. Poate ca vorbesc prin prisma experientei personale a 3 copii, din care nici unul n-a plans un minut la gradinita. Insa, daca as fi intr-o astfel de situatie, as mai cerceta. Indiferent ce ar fi, daca ii provoaca astfel de stari negative, as incerca si un alt loc, o alta gradinita.
Parerea mea!
eumada spune:
Sincera sa fiu,eu plec de acasa dimineata si ajung seara.Munca s-a dublat,ca sa ne mentinem finantele asa cum suntem obisnuiti ,asa ca timpul meu e zero,plus ca de maine incepe campania electorala oficiala si de ce sa mint,am treaba enorm de multa.Dar,ieri,am inchis telefonul si am petrecut o zi doar noi doua..eu si Eva.Am lasat deschis doar telefonul cu care se joaca Eva de obicei si doar tati stie numarul...si bunica.Si am avut o zi frumoasa si minunata.Dimineata ,dupa ce s-a trezit ammers in parc,a fost soare si frumos si ne-am jucat in fel si chip,am alergat amandoua,am sarit ne-am dat in mtoate prostiile,apoi am luat masa in oras...Eva e innebunita sa mearga la restaurant.....apoi am mers acasa ,ne-am mai jucat un pic...si apoi am plecat iar la mall,la locul de joaca iubit de Eva,am mai cumparat cate ceva..plastilina pentru setul ei,o caciulita,ca sa-i fac ei placerea....am lassat-o sa manance bomboanele favorite...si am ajuns la 9 seara acasa....sotul ma da duse disparuta...
Am simtit nevoia sa stau numai eu cu ea.Sa facem nebunii....si asa mult i-a placut ca asta noapte la trei a venit la noi in pat..si acolo a dormit iar...
eumada spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ruxi
Mi-e asta chiar nu-mi suna deloc bine. Indica un stres si un disconfort profund. Nu-ti stiu povestea, insa nu pot crede ca fetita ta trece prin stari atat de dramatice fara nici un motiv. Poate ca vorbesc prin prisma experientei personale a 3 copii, din care nici unul n-a plans un minut la gradinita. Insa, daca as fi intr-o astfel de situatie, as mai cerceta. Indiferent ce ar fi, daca ii provoaca astfel de stari negative, as incerca si un alt loc, o alta gradinita. Parerea mea! Ruxi cu Clara, Timeea si Victor Implinirea cea mai mare pentru o femeie este acea de a fi MAMA Povestea nasterii Clarei Povestea nasterii Timeei |
Ea e legata foarte mult de noi.Mai ales dupa ce a patit anul trecut am tratat-o ca pe un bibelou,i-a dat tot ce a dorit si a avut nevoie,am rasfatat-o si am iubit-o...ca sa uite sa vada ca viata ei e roz,fara suferinta si fara durere..ce mai banuiesc ac stiti ce vreau sa spun.Si nu-i plac regulile.Si asa cum spuneai,e stresata pentru ca nu-i place.Nici sa se scoale de dimineata,nici sa respecte niste reguli ....observ ca intractioneaza mult mai bine socializeaza altfel,e mai tupeista si mai obraznica....dar e revoltata non stop.
pisigri spune:
Eumada, eu o inteleg perfect.
Pe langa faptul ca la gradi exista reguli, atentie mai putina si impartita, etc, in timp ce tu spui ca in ultimul an ai facut-o sa vada totul in roz....tu crezi ca ea a uitat?
Nici tu nu ai uitat si cred ca adanc in sufletul tau mai exista resentimente si teama.
Nici ea nu a uitat. Poate nu isi aminteste exact ce s-a intamplat, poate nu isi aminteste in amanunt suferinta, dar sigur stie ca la o gradi i s-a intamplat ceva rau, care i-a produs multa durere.
In plus, vezi ca multi dintre copii sunt f obositi cand incep gradinita. Multi dintre ei au nevoie de mai mult somn decat de obicei. Oboseala isi poate spune si ea cuvantul asupra starii ei de spirit.
Dar eu chiar cred ca mai exista o legatura cu ceea ce i s-a intamplat ei. Nu mi se pare "grav" ca plange dimineata, cat ca e trista si peste zi, ca are rabufniri de-astea de jale, ca e agitata si noaptea.....
IULIA va invinge CANCERUL
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009) si 31+
mari9 spune:
Totusi fiica ta o iubeste pe ingrijitoare,pe Lacramioara.Ar fi fost ideal sa gasesti o educatoare cel putin la fel ca Lacramioara avand in vedere situatia delicata in care se afla Eva(nu cunosc ce i s-a intamplat).
Fiica mea ,cand avea 2 ani jumate,a nimerit la o gradi unde era batuta.Urla noaptea,facea crize cand auzea de gradi.Ea nu vorbea atunci.Am aflat intamplator de la un coleg mai mare de la ea din gr.Nu a stat decat vreo 3 sapt acolo.Am inteles ca la voi situatia nu e aceeasi(fara batai,tipete,etc).
Ce vreau eu sa subliniez este faptul ca la urmatoarea gradinita(dupa 2 luni pauza), a nimerit la o educatoare super, pe care o iubeste enorm.Ii face desene,tot felul de cadouri(facute de manuta ei),cu toate ca la inceput nici nu vroia sa auda de gradi.Deci conteaza si educatoarea nu numai firea copilului.(bine...,fii-mea e satula de mine,se plictiseste acasa).
ioanakiss spune:
Scuze ca mi-am dat cu parerea mada...fiecare are dreptul la o parere sau sa impartaseaca experienta prin care a trecut...dar sa zici ca Eu nu stiu multe lucruri.....ma jignesti..
Faceti cum vreti.
.scuze ca am scris.....
Ioana
eumada spune:
Ioana,fiica mea a avut o trauma urata anul trecut..o educatoare a oparit-o cu cafea la o gradinita...pe cap,obraz umar...arsura de gradul 2-3........Eva inca se resimte,se pare si asociaza gradinita cu ce a suferit,desi efectiv s-a estompat.De asta zic....ea respinge ideea de orice gradinita....