Eu vreau sa schimb ROMANIA

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

edip are dreptate. Desi e o fapta buna, aceasta nu va schimba Romania. Romania, ca tara, trebuie sa functioneze altfel.

din pacate ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Cred ca schimbarea politicienilor e un inceput

cu cine?

pentru mine asta-i cea mai mare dezamagire: sa realizez ca am ajuns sa-i cunoastem pe toti. chiar daca apar nume noi, se pliaza pe una din categorii. in alti ani inca mai puteai crede ca ailalti or sa fie altfel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Citat:
XIO: Cred ca schimbarea politicienilor e un inceput si aplicarea legii este continuarea.
Ai aruncat gunoi pe strada? 50 milioane amenda. Nu ai banii? munca in folosul comunitatii.
cateii stransi si STERILIZATI. Ti-ai abandonat cainele in strada? 100 de milioane amenda.
Samd.
Cred ca s-a observat in atatia ani ca fara amenzi nu merge treaba, degeaba sunt 5 civilizati daca 10 nu's.

Am ramas totusi placut surprinsa si am vazut ca ceva s-a schimbat atunci cand ma intorceam intr-o dumunica friguroasa spre casa si din tramvai vad o familie mama, tata, copil, in statia cealalta, hranind porumbeii. Zic in gandul meu 'ce frumos', pana cand vad ca tata prinde un porumbel si il indeasa in plasa. Mi-a crescut tensiunea, m-am dat jos, m-am dus la el si l-am intrebat ce crede ca face si daca stie ca este ilegal. Omul uimit, de zici ca ce facuse el era perfect ok, imi spune ca ce am dom#le, am innebunitm ce treaba am cu el. Ma rog, i-am zis ca o sa chem Politia daca nu da drumul prumbelului, evident ca nu a facut-o. Am plecat nervoasa, m-am dus la un politist, ca era acolo un punct de POlitie si i-am spus ce s-a intamplat. M-am dus cu politistul pana acolo, i l-am aratat pe individ, i-am facut cu mana individului si familiei, si am plecat. Evident ca intre timp ii daduse plasa copilului, dar i-am spus politistului si lucrul asta.

Cu asemenea oameni care nu se civilizeaza nu stiu cat de usor se va schimba mentalitatea.

Cu alte cuvinte, respectarea legii. Daca politistul ii dadea o mama de amenda, sa-i sune apa in cap, a doua oara nu mai facea asta. Dar asa, de ce nu?

Eu cred ca asta e buba. Cind in Romania or sa se respecte legile, treburile or sa se schimbe in bine. Dar toata lumea trebuie sa o faca, de la presedinte la ultimul taran. Multi cred ca ei sint mai presus de lege, ca sint indrituiti sa fenteze legea si de aici toate neregulile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ch_dana spune:

OK, deci separam Romania de romani ?

Ce face el e un inceput, poate ca la randu-le romanii (si cei dinauntru) se vor mobiliza si vor forta autoritatile sa-si faca treaba...si astfel Romania se va fi schimbat putin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Citat:
citat din mesajul lui ch_dana

OK, deci separam Romania de romani ?

Ce face el e un inceput, poate ca la randu-le romanii (si cei dinauntru) se vor mobiliza si vor forta autoritatile sa-si faca treaba...si astfel Romania se va fi schimbat putin.

Dana & Amelia (21.06.2011)

Evident. Si Israelul este una si evreii altceva.
In curand si romanii von fi ca evreii, majoritatea raspanditi prin lume, dar intr-o pozitie sociala diferita de a evreilor, pentru ca ne lipseste spiritul de comunitate.

Eu cred ca anii 2013-2015 vor fi decisivi.

Mergi la inceput

Nu cred ca ne lipseste neaparat spiritul de comunitate, lipsesc doar cauzele in jurul carora sa se inchege acest spirit. De fapt nu lipsesc, doar ca nu sunt cunoscute.

Uita-te la comentariile de la articolul respectiv si o sa intelegi ce vreau sa spun.

Mergi la inceput

Povestea de pe Hotnews eu o vad ca un elogiu adus traficului de medicamente, ambalat intr-o poveste umanitara.

Ca sa cumperi medicamente periodic si intr-o cantitate medie, pentru 4-5 pacienti, trebuie sa ai in retea si medicul care sa prescrie reteta.
Este ceea ce se intampla la scara mare in Romania.

Daca traficul ar fi stopat oamenii disperati ar forta autoritatile sa ia masuri legislative si finaciare sa le rezolve problema.
Povestea arata ca romanul se descurc in orice situatie.
Nu este un inceput de comunizare, dimpotriva este o amplificare a hotiei traditionale, si o confirmare ca pacientii in loc sa se organizeze si preseze autoritatile, prefera sa apeleze la surse incerte si ilegale, riscand si santatatea si libertatea.

Actele umanitare nu trebuie sa devina regula, ele trebuie sa fie exceptia, cand este nevoie de o interventie rapida la un caz disperat si sistemul medical prin inertia lui nu poate reactiona.

Articolul din Hotnews nu mi se pare ca ar exprima o initiativa cu care sa ne mandrim.
Asta imi aduce aminte de o situatie similara cand romanii vedeau ceva pozitiv intr-o situatie negativa.
Un partener german a venit in Romania la o firma de stat, cu intentia sa faca o firma mixta.
Directorul se mandrea ca oamenii sunt harnici si stau peste program, la care nemtul i-a replicat: "de ce trebuie sa stea peste program? Inseamna ca nu-si pot realiza sarcinile in cele 8 ore si atunci este o problema de management".

Mergi la inceput

Norocul tau ca nu ai nevoie de medicamente, altfel ai vedea ca prescrierea lor e o conditie necesara, dar nu si suficienta sa le iei.

Povestea cu neamtul eu o cred basm, prin prisma experientei pe care am avut-o la o firma germana. Sau se aplica numali alor lor...eu am lucrat pe 3 octombrie, ziua reunificarii Germaniei, eram doar eu si paznicul in cladire. Seful meu (neamt) a fost atat de amabil sa-mi scrie ausweiss pt securitatea cladirii Si nu, n-am lucrat ca ramasesem eu in urma cu proiectul...e nostim rau sa-i vezi pe unii vineri la pranz cum vin de la sala de forta si dupa aia stau peste program, deh...don't get me started

Mergi la inceput

Povestea este adevarata si nu este similara cu ce relatezi ca ai suportat.
Acolo era vorba de a sta sistematic peste program.
In cazul tau era vorba de un eveniment care-i privea pe germani, o sarbatatea a lor, si era normal ca la servici sa mobilizeze un salariat de alta nationalitate.

Mergi la inceput