Eu vreau sa schimb ROMANIA

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Glicina spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deceneus
Un roman plecat in occident se adapteza la rigorile societatii occidentale pentru ca il obliga legea si sanctiunile. Nu-i la latitudinea lui sa respecte valorile sociale.
Un occidental venit in Romania, daca vrea sa realizeze ceva trebuie sa dea mita, chiar daca nu-i in concordanta cu valorile lui morale.

Doua generalizari ŕ la Deceneus...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Adevarate sau false?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Glicina spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deceneus

Adevarate sau false?

Paguboase. Nefolositoare nici mintii, nici spiritului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ab5174 spune:

Apropo de titlul subiectului "Eu vreau sa schimb ROMANIA" .
Eu nu vreau Romania sa se schimbe ci omamenii care traiesc in ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

ab, Romania nu e nimic fara oamenii care o locuiesc.
Romania sunt oamenii, evident. Nu vorbim de granite, rosii, munti, peisaje ... ci de societate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Cred ca schimbarea politicienilor e un inceput si aplicarea legii este continuarea.
Ai aruncat gunoi pe strada? 50 milioane amenda. Nu ai banii? munca in folosul comunitatii.
cateii stransi si STERILIZATI. Ti-ai abandonat cainele in strada? 100 de milioane amenda.
Samd.
Cred ca s-a observat in atatia ani ca fara amenzi nu merge treaba, degeaba sunt 5 civilizati daca 10 nu's.

Am ramas totusi placut surprinsa si am vazut ca ceva s-a schimbat atunci cand ma intorceam intr-o dumunica friguroasa spre casa si din tramvai vad o familie mama, tata, copil, in statia cealalta, hranind porumbeii. Zic in gandul meu 'ce frumos', pana cand vad ca tata prinde un porumbel si il indeasa in plasa. Mi-a crescut tensiunea, m-am dat jos, m-am dus la el si l-am intrebat ce crede ca face si daca stie ca este ilegal. Omul uimit, de zici ca ce facuse el era perfect ok, imi spune ca ce am dom#le, am innebunitm ce treaba am cu el. Ma rog, i-am zis ca o sa chem Politia daca nu da drumul prumbelului, evident ca nu a facut-o. Am plecat nervoasa, m-am dus la un politist, ca era acolo un punct de POlitie si i-am spus ce s-a intamplat. M-am dus cu politistul pana acolo, i l-am aratat pe individ, i-am facut cu mana individului si familiei, si am plecat. Evident ca intre timp ii daduse plasa copilului, dar i-am spus politistului si lucrul asta.

Cu asemenea oameni care nu se civilizeaza nu stiu cat de usor se va schimba mentalitatea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanap85 spune:

Citat:
citat din mesajul lui oanap85

Citat:
citat din mesajul lui Glicina

Citat:
citat din mesajul lui oanap85
eu personal cred ca poti ajuta Romania ,sunt multi care pleaca inafara si isi deschid firme ...si daca tot isi decshis o firma ar putea sa o faca in Romania,in acest fel oferi un job unor oameni si stimulezi economia tarii ,
saaaau ,sa facem ceva sa scapam de cei care ne guverneaza,asta da ajutor ptr Romania

Vezi tu, cu mine singurii care s-au dovedit necinstiti (ca sa nu spun altfel) au fost muncitorii (pt scurt timp) români... au venit nu doar cu priceperea si cheful de lucru, dar si cu balcanismul mostenit de prin familii, si cu obiceiurile si pretentiile ce le-au intrat in sânge si de care nu se pot separa...
Asa ca...

cu asa "compatrioti" cine sa faca o Romanie mai buna?!
"au venit cu priciperea si cheful de lucru".. in ghilimele sau pe bune?ca nu am inteles asta..e o ironie?
mai fratilor lume buna si mai putin buna sunt peste tot,in toata lumea asta..depinde de oameni nu de nationalitate..
pai tie ti-e rusine ca esti romanca? banuiesc ca da, cu asa entuziasm ptr romani ..

Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).
http://s878.photobucket.com/albums/ab348/oanap85/

pot sa stiu de ce am primir negativ?cipcipcip

Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).
http://s878.photobucket.com/albums/ab348/oanap85/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Cred ca schimbarea politicienilor e un inceput si aplicarea legii este continuarea.
Ai aruncat gunoi pe strada? 50 milioane amenda. Nu ai banii? munca in folosul comunitatii.
cateii stransi si STERILIZATI. Ti-ai abandonat cainele in strada? 100 de milioane amenda.
Samd.
Cred ca s-a observat in atatia ani ca fara amenzi nu merge treaba, degeaba sunt 5 civilizati daca 10 nu's.

Am ramas totusi placut surprinsa si am vazut ca ceva s-a schimbat atunci cand ma intorceam intr-o dumunica friguroasa spre casa si din tramvai vad o familie mama, tata, copil, in statia cealalta, hranind porumbeii. Zic in gandul meu 'ce frumos', pana cand vad ca tata prinde un porumbel si il indeasa in plasa. Mi-a crescut tensiunea, m-am dat jos, m-am dus la el si l-am intrebat ce crede ca face si daca stie ca este ilegal. Omul uimit, de zici ca ce facuse el era perfect ok, imi spune ca ce am dom#le, am innebunitm ce treaba am cu el. Ma rog, i-am zis ca o sa chem Politia daca nu da drumul prumbelului, evident ca nu a facut-o. Am plecat nervoasa, m-am dus la un politist, ca era acolo un punct de POlitie si i-am spus ce s-a intamplat. M-am dus cu politistul pana acolo, i l-am aratat pe individ, i-am facut cu mana individului si familiei, si am plecat. Evident ca intre timp ii daduse plasa copilului, dar i-am spus politistului si lucrul asta.

Cu asemenea oameni care nu se civilizeaza nu stiu cat de usor se va schimba mentalitatea.

**Fur is for petting***

http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts
http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916

Ca sa alegem altii politicieni trebuie sa aavem niste criterii dupa care sa-i alegem.
Politicienii care solicita votul trebuie sa propuna un set de legi cu care considera ca pot schimba comportamentul si mentalitatea.
In cazul relatat daca tu sau politistul primeati un bonus din amenda acordata, erati interesati ca demersul sa fie finalizat cu o amenda.
Daca demersul este gratuit, de multe ori consideri nu merita deranjul: nervii si timpul si renunti la urmarirea finalizarii.

Intr-un video de la TED www.ted.com/talks/lang/ro/barry_schwartz_using_our_practical_wisdom.html" target="_blank">"Barry Schwartz: Folosind întelepciunea noastra practica" - vorbeste despre aceste proceduri din care dau un citat sugestiv.
Citat:
Sa le dam profesorilor scenarii de urmat in sala de clasa, astfel chiar daca ei nu stiu ce fac si nu le pasa de binele copiilor nostrii, cat timp urmeaza scenariul, copii nostrii vor fi educati.
Sa le dam judecatorilor o lista de pedepse obligatorii de dat pentru crime, astfel incat sa nu trebuiasca sa se bazeze pe aprecierile folosind propria judecata. In loc de asta tot ce au ei de facut este sa caute in lista ce fel de pedeapsa se da pentru fiecare crima.
Sa impunem limite dobanzii pe care o pot pretinde companiile de carti de credit si asupra taxelor pe care le pot cere.
Reguli mai multe pentru a ne proteja impotriva unei multimi de institutii indiferente, nepasatoare cu care avem de-a face.
Sau – sau poate si – in plus la reguli sa vedem daca putem inventa niste stimulente cu adevarat inteligente astfel incat, chiar daca oamenii cu care avem de a face nu vor in mod deosebit sa ne serveasca interesele, sa fie in propriul lor interes sa serveasca interesele noastre — acele stimulente magice care vor determina oamenii sa faca lucrul corect chiar din pur egoism. Deci oferi profesorilor bonusuri daca, copii pe care-i invata iau note de trecere la acele materii teste nationale care sunt folosite pentru a evalua calitatea sistemului scolar.
Reguli si stimulente — pedepse si recompense.
Am adoptat o gramada de reguli pentru a regla industria financiara ca raspuns la recentul colaps.

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Edip spune:

Citat:
citat din mesajul lui ch_dana

www.hotnews.ro/stiri-esential-13549821-cum-devenit-membru-reteaua-citostaticelor-vrei-intri.htm" target="_blank">http://www.hotnews.ro/stiri-esential-13549821-cum-devenit-membru-reteaua-citostaticelor-vrei-intri.htm

Alin schimba Romania, chiar daca din afara...si altii ca el.

Dana & Amelia (21.06.2011)

Cu tot respectul pentru ceea ce face Alin, el ajuta Romania dar nu o schimba...

Faptul ca unii trimit ajutoare ( medicamente, financiare sau de alta natura) nu o sa schimbe cu nimic Romania...

Mergi la inceput