Atentie parinti, violator pedfofil in libertate
Raspunsuri - Pagina 4
tiusca spune:
Eu tind sa-i dau dreptate Letitiei.La 12 ani jumate ar trebui sa ai un pic de incredere in copil sa se descurce singur.Eu nu prea inteleg traseele astea lungi pe care le parcurg copiii vostri.Acum ma gandesc la acei copiii din satele noastre,care parcurg km.intregi sa ajunga la o scoala,fara sa aiba niciun adult in preajma,in grupulete se duc, fie iarna,fie vara.Nu toate serviciile iti permit pauza de 10-20- de minute,poate doar daca esti f.norocos.Ca sa ia o bona la un copil de 12 ani,iar scartaie.Cred ca tine un pic de increderea pe care o ai in copilul tau.Ideal este sa ai scoala langa casa.
Siminaf spune:
Tiusca, ca si altii care nu traiesc aici, nu puteti sa va dati seama de distante decit daca veniti sa vedeti. Ce e in Ro nu este absolut deloc la fel, pur si simplu nu poti compara. De ex, suprafata orasului in care locuim este de mai mult de jumatate din suprafata Bucurestiului, iar populatia este sub 200.000. Distantele sint f. mari intre cartiere, diferite zone, etc. E ceva normal aici si cind zici ca te duci sa faci grocery shopping in orasul vecin la 12 mile e nimica toata. Dar in nici un caz nu s-ar pune problema sa lasi copiii singuri sa mearga pe jos atiiiitea mile (1 mila = 1.6 km). Despre pauze la servici tiusca, aici este lunch break care poate dura intre 30-50-60 de minute, depinde de unde lucrezi, deci nu-ti iei tu pauza de la tine putere cind si cit vrei. Simplu.
ab5174 - astea sint deja prea multe detalii, despre care nu voi vorbi. Nu este scoala particulara, scolile publice sint mult mai bune. Cele particulare bune sint putine si razlete. Si apoi, dupa cum ziceam, 3-4 mile chiar nu e departe. Noi stam in partea de Sud a orasului, iar scoala unde merge cel mare e undeva la Nord de downtown. Asta e practica aici, parintii (sau bunicii, alte rude, vecinii) isi duc/aduc copiii la si de la scoala cu masina care aici e un lucru indispensabil, nu un lux.
Degeaba vreti sa ma convingeti sa-i dau un shut copilului sa-si miste singurel funfuletzul pe strazi (mai ales la 6:45 dimineata, un vis), realitatea mea nu e si a voastra. Indiferent de unde locuiti, totusi nu mi se pare asa de OK ca in zilele noastre sa lasi pre-teens sa haladuie singuri pe strazi.
michelle-usa spune:
eu inteleg ce spuen siminaf si ii dau dreptate.
la mine in zona nu sunt nici autobuze...iar cu bicicleta e doar pt cei care sunt f. atletici , ca stau pe un deal destul de inalt...asa ca depindem 100% de masina. si eu il voi duce/aduce pana termina liceul(sau poate in ultimul an ii vom lua masina)
nici eu nu l-as lasa cu autobuzul scolii decat daca as stii ca il ia cineva din statie.
la noi in zona, desi e zona buna vad copii care merg acasa pe jos, poate sunt eu mai paranoia...dar nu e safe in opinia mea.
oricand poate opri un nebun cu o duba(de fapt au mai fost incercari in zona de astfel de rapiri) ziua in amiaza mare.
si pe aici vin cadre de la politize si tin cursuri in scoli de autoaparare.
michelle
Letitia1 spune:
Ab5174, da, merge la o scoala privata. Nu despre asta se discuta aici. Am sa pun si poze one da.
michelle-usa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui tiusca Eu tind sa-i dau dreptate Letitiei.La 12 ani jumate ar trebui sa ai un pic de incredere in copil sa se descurce singur.Eu nu prea inteleg traseele astea lungi pe care le parcurg copiii vostri.Acum ma gandesc la acei copiii din satele noastre,care parcurg km.intregi sa ajunga la o scoala,fara sa aiba niciun adult in preajma,in grupulete se duc, fie iarna,fie vara.Nu toate serviciile iti permit pauza de 10-20- de minute,poate doar daca esti f.norocos.Ca sa ia o bona la un copil de 12 ani,iar scartaie.Cred ca tine un pic de increderea pe care o ai in copilul tau.Ideal este sa ai scoala langa casa. |
e greu sa intelegi cum e ...poate doar daca dai pe google satelite.
in suburbii, sunt zone rezidentiale mai populate cu case, parcuri f intinse...sau zone unde o casa aici, una colo...la distante de sute de m.
unele zone sunt cu dealuri, vai, paduri...deci e mai dificil pt copii sa vina pe jos cand lumea se plimba doar cu masina si strazile/trotoarele sunt pustii. de fapt in unele zone nu sunt nici trotoare si nici lumini de felinare...
michelle
Siminaf spune:
Scuze Letitia1 si ab5174 ca n-am citit tot citatul din citat sa vad cui ii era adresata intrebarea. Deci raspunsul meu cade anapoda.
ab5174 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Letitia1 Ab5174, da, merge la o scoala privata. Nu despre asta se discuta aici. Am sa pun si poze one da. |
Priceput ...ca altfel nu vedeam rostul - nu se compara o scoala privata cu una publica aici in UK .
saskia spune:
In Olanda la 12-13 ani se schimba scoala (un fel de liceu). Si baiatul cel mare merge singur cu bicicleta, la distanta de 30 de minute dus si 30 minute intors. Trafic mare, in centrul orasului, dar exista piste de biciclete foarte bine puse la punct.
Baiatul cel mic se duce si el cu bicicleta la scoala primara cum ar veni, distanta 10 minute, inca de la 7 ani singur. Dar eu cred ca nu putem compara situatiile, nici macar in aceasi tara. Pentru ca daca in Europa avem o infrastructura capabila sa intretina traficul cu biciclete, etc, USA e altceva, e foarte mare, alte distante.
Si siguranta (ca niciodata nu putem fi siguri suta la suta de ceva) e mai mare in unele locuri decat in altele. Eu stau intr-un oras mai mic, nu stiu daca la fel ar fi in Amsterdam, pentru copii ma refer in trafic.
Oricum eu le-am tinut discursuri de mici, ca pe aici au fost destul de multe cazuri mediatizate de abuzuri, pedofili, deci le-am spus de oamenii rai, de una de alta, ca sa nu creada ca totul e roz pe lumea asta, dar evident niciodata nu poti spune: gata am facut tot ce ma putut, mereu trebuie discutat, invatat sa se apere, sa inteleaga unele situatii.
alina023 spune:
Aici legea iti interzice sa lasi singur copilul mai mic de 12 ani, fie acasa, fie pe strada. Si daca faci asta, risti sa te trezesti cu protectia copilului pe cap, lucru complet de nedorit (pot merge pana la a-ti lua copilul).
Cu toate astea, am vazut copii mai mici de 12 ani mergand singuri la/de la scoala, insa noi avem scoala aproape si este zona rezidentiala, cu strazi linistite. Si totusi...eu nu-mi voi lasa singuri copiii prea curand. Cand nu vor avea incotro, se vor descurca.
Si legat de politie, la orele la care se intra si se iese de la scoala, intotdeauna este echipajul de politie langa scoala. Mai mult decat atat, pe coridoarele scolare (strazile pe unde se stie ca circula copiii spre scoala), la fiecare trecere de pietoni este o persoana care opreste masinile cu un semn STOP si ii traverseaza pe copii strada. Asta mi s-a parut absolut minunat. Si pe toate strazile Montrealului sunt semne de circulatie care spun "Atention a nos enfants".
Si ca sa inchei, nu cred ca la un astfel de subiect este loc de contraziceri. Fiecare parinte isi creste copilul asa cum considera si cum isi permite. Nu vad de ce sa se ceara sau sa se dea explicatii la un asa subiect.
inbox spune:
http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/19-00-stirile-protv-ajuta-i-pe-politisti-sa-prinda-un-pedofil-care-de-3-saptamani-se-plimba-liber.html
Are 1,60, robust, cam 40 de ani si un mers mai aparte...imaginile nu sunt clare!