Felicitari Almy! Felicitari Gina2! Haide Andra!#41

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns angiuta spune:

Poate e de ajutor pentru mamicile la primul copil sa se specifice ca le inceput bebe se tine cam 20 de minute la un san. La fiecare masa i se da ambii sani, la urmatoarea alaptare se incepe cu sanul la care a fost pus ultima data. Intre sani se poate schimba scutecul ca sa se trezeasca sau se pune pe umar sa ragaie. Nu e obligatoriu sa ragaie dar nu e rau sa-l asezati asa si mainfaiat pe spate, nu mult, 1-2 minute.
Moasa ne-a mai zis ca trebuie o pauza de cel putin o ora intre alaptari pentru ca creierul nostru sa recepteze ca e vorba de 2 alaptari si sa regleze productia in functie de necesitatile lui bebe.
Cand ajungeti acasa de la spital e bine sa aveti in frigider varza. Cam a 2a sau a3a zi dupa nastere vine laptele (pana atunci e colostru) si incepe furia laptelui.
Se poate alapta chiar si cand avem febra, de la furia laptelui se poate face febra. Mare grija sa nu se infunde canalele si sa se ajunga la mastita..

Angiuta, mamica lui Vladut (8 iunie 2007) si 33+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucyana1982 spune:

Multumim mult pentru sfaturisunt foarte utile.
Eu la prima sarcina la Ana...nu am avut laptic..dar nici nu am stiut ce sa fac si cum sa stimulez lactatia...iar pentru medic a fost foarte simplu sa ma trimita sa cumpar lapte praf(si sa stiti ca am regretat enorm deoarece cu Ana am avut ceva problemute cu stomacul de la laptic...).
Am zis ca acum voi face tot ce imi sta in putinta sa pot avea lapte: fac injectie, beau ceaiuri, iau pastile...orice numai sa reusesc si eu sa o alaptez pe printesa mica macar 6 lunite.
Va pup dulce pe toate si revin cu vesti.........

Citat:
citat din mesajul lui angiuta

Poate e de ajutor pentru mamicile la primul copil sa se specifice ca le inceput bebe se tine cam 20 de minute la un san. La fiecare masa i se da ambii sani, la urmatoarea alaptare se incepe cu sanul la care a fost pus ultima data. Intre sani se poate schimba scutecul ca sa se trezeasca sau se pune pe umar sa ragaie. Nu e obligatoriu sa ragaie dar nu e rau sa-l asezati asa si mainfaiat pe spate, nu mult, 1-2 minute.
Moasa ne-a mai zis ca trebuie o pauza de cel putin o ora intre alaptari pentru ca creierul nostru sa recepteze ca e vorba de 2 alaptari si sa regleze productia in functie de necesitatile lui bebe.
Cand ajungeti acasa de la spital e bine sa aveti in frigider varza. Cam a 2a sau a3a zi dupa nastere vine laptele (pana atunci e colostru) si incepe furia laptelui.
Se poate alapta chiar si cand avem febra, de la furia laptelui se poate face febra. Mare grija sa nu se infunde canalele si sa se ajunga la mastita..

Angiuta, mamica lui Vladut (8 iunie 2007) si 33+

Mergi la inceput

Da...iubita eu urmez...nu imi vine sa cred

Citat:
citat din mesajul lui angelique_19

Felicitari Ginasa-ti traiasca printesa,sa fie cumintica si tu sa te refaci repede si sa ai laptic

Valicutza ce mai faci?

Asteptam vesti de la fetele care merg astazi la dr.,maine imi vine si mie randul,sunt nerabdatoare sa vad ce spune dr. despre faptul ca bebe nu a prea luat in greutate.Pana atunci incerc sa fiu calma si sa nu ma gandesc.

urmeaza Luciana nu?

34+ cu Stefan Lucian

Mergi la inceput

Si sa nu uitam de CAMITU si Andradame
va fi o saptamana plina de

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A.C spune:

Ce fac fetele? Gina zice ca nu mai are frisoane dar trece anestezia si incep durerile.Sper sa-i dea niste calmante,sa n-o lase asa.Pe Sofia o aduc peste 2 ore si apoi o va mai vedea maine cand o vor muta de la terapie intensiva.
De maine ii va fi mult mai bine,zic eu.Cu fata langa ea vor trece si durerile.

Alina 37+ mami de Delia-Amalia ( 6 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andie_n spune:

Hello fetelor, acuma am ajuns de la control si am intrat repede sa vad ce vesti sunt. Noi suntem bine, Ema tot a mai crescut, acum are ecografic estimat 3.5 kg (corespunzator la 39 saptamani), desi varsta calculata ecografic e de 36 saptamani si 6 zile (cu o saptamana in urma). Am intrebat de discrepanta asta si mi-a explicat ca va fi micuta de inaltime (ceea ce e normal, eu am 1.56m si sotul 1.65m), dar indesata. In calculul varstei ecografice intra si masuratorile de oase care la ea sunt mai mici decat media, in calculul greutatii intra doar cateva masuratori de la cap si corp care-s mai mari decat media. In conditiile astea, a zis ca sunt la limita cu posibilitatea de nastere naturala, dar nu am stabilit nimic sigur inca. In principiu m-ar lasa sa incerc natural, dar mai vedem cat creste pana saptamana viitoare, cand merg iar la consult si eco. Deocamdata nu sunt semne ca ar veni foarte curand, colul e inca inchis si posterior. Am intrebat de ce interventii se fac in cazul unei nasteri naturale, si din pacate ti se pune perfuzie de la inceput si se face epiziotomie de rutina. Pe de alta parte, poti sa te misti in timpul travaliului, nu tb sa stai tot timpul in pat (bine, tb sa cari perfuzia), au si minge sa stai pe ea, iar cordonul se penseaza doar dupa ce nu mai pulseaza. Ah, si sotul poate sta cu mine in timpul travaliului (nu si la nasterea propriu-zisa, dar asta nici nu ne doream ).
FELICITARI GINA! Sa fiti sanatoase amandoua, Sofi sa aiba parte doar de fericire si noroc in viata, iar tu sa te refaci repede si sa ai laptic pentru ea.
Dana, felicitari pentru concediu. Succes la curs diseara. Si pe mine ma intereseaza recomandari de pediatri la Medicover (pentru bb o sa avem abonament la Medicover, pt ca noul job al sotului asta ofera, abonamentul la Medlife era facut pe vechiul job).
Popi, nu ce are in camera bb e important, ci dragostea cu care il inconjoara toti cei dragi. Si stai linistita, ca eu am facut pozele alea sa arate frumos, dar lipseste din ele patul pliant pe care voi dormi eu si care nu se potriveste de nicio culoare . Felicitari pentru cadourile primite. Noi nu avem prea multe hainute, dar ma astept sa mai primesc, de aia n-am exagerat cu cumparaturile.
irilac, imi pare rau ca te doare asa rau capul. Bine ca tensiunea e ok.
vreausaninga, nasol ca nici tu nu poti dormi noaptea, bine ca recuperezi ziua.
Angelique, stai linistita, ti-am spus toate ca greutatea e doar estimata si cu eroare destul de mare.
ipraty, multumim de informatiile despre alaptare.
Luciana, succes azi la doctor, sa il convingi sa vina bb.
Angiuta, multumim pentru sfaturi.
O zi buna in continuare sa aveti! Eu ma duc sa mai trag un pui de somn, ca am de recuperat ca azi noapte am dormit doar de la 2 jumate pana la 7 si un sfert.

Andreea 37+ cu Emilia
http://lmtf.lilypie.com/Vsxsp3.png

MTHFR C677T heterozigot, A1298C heterozigot, PAI-1 675 4G homozigot
Tratament: Clexane 0.6, Femibion2, Cetebe, MagneB6, Maltofer Fol, 1-2 Dopegyt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mena1906 spune:

Citat:
citat din mesajul lui lucyana1982

Felicitari Gina2...sa iti traiasca printesa si sa fie sanatoasa!
Doamne ce emotii am....tremur toata...abia astept sa vedem daca fac si eu cunostinta cu printesa mea in seara asta sau macar maine dimi(poate reusesc sa il conving pe nenea doctor sa nu ma mai tina pana luni)...si asa ma doare spatele rau tare...

38+

Saptamana 39 de sarcina cu printesa Andreea......si mamica de printesa Ana-Maria(4 ani si 6 lunite)

Scoatem motatele si pentru tine :

UM 06-04-2012; DPN 11-01-2013 30+ cu Gabriel

In love with my little kid :X

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onutz83 spune:

'Neata, gagici

Felicitari, Ginutzaaaaaaaa!!!!!!!!!!

V-am verificat repede dimineata, am vazut ca stiti de Ginutza si am fugit la treaba
Angelique asa m-am gandit si eu
Alina, eu ma bucur mult ca doctorita ta s-a hotarat sa amane, sunt sigura ca bebelina ca astepta cumintica pana atunci si mai creste si ea un pic
Lucyana, iti facem galerie

Hai bebelina Andreea!!

Petrooooo!!! cat ma bucur ca avem vesti si de la tine!
Laurika, Mami, o sa o deleg pe mother sa cumpere ceai de schinduf de la plafar, e ceai din seminte si ar trebui sa se gaseasca usor. Eu ma oftic pentru ca n-am aflat cu o zi mai devreme, tocmai ce imi venise comanda pentru niste naturiste (henna, ierburi pe mancaruri, neshte ceara si... ceai pt lactatie ).
Vreausaninga, te asteptam cu rezultate bune de la medic

Onutz 37+ cu Lucian Gabriel

Vali

F IMPORTANT - MELANOM

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mena1906 spune:

Andie, mai scriu o data. Cu pediatrii nu am lucrat dar am auzit ca ar fi ok Dr Baranga Lucica, Dr Dedu Oana si ca medic de familie(pe clinica de pedi) dr Apostol Rodica. Mai sunt si altii dar mintea mea gravida nu si-i aminteste acum.

UM 06-04-2012; DPN 11-01-2013 30+ cu Gabriel

In love with my little kid :X

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onutz83 spune:

Camitutzule, cum mai esti?

Onutz 37+ cu Lucian Gabriel

Vali

F IMPORTANT - MELANOM

Mergi la inceput