cine poate da un sfat?
am nascut p 8 august o printesa p nume Maya.nu am avut san prea mult era prea apos si nu se satura.eu acum ii dau milumil lapte praf pt k am auzit ca e cel mai bun.asa e mamici care stiti?javascript:insertsmilie('')
Raspunsuri
CorinaDani spune:
ce ti-a recomandat medicul pediatru ? nu poti da lapte praf unui copil, doar pentru ca ai auzit ca aceea e cea mai buna marca sau cel mai bun produs.
ingridnen spune:
al meu a crescut cu Milumil(recomandat de pediatra) de la varsta de doua saptamani.
Tie ce ti-a spus medicul ?
Ingrid si Cristi 9 ani
anya spune:
In primul rand, daca ai lapte la san da-i laptele tau. Apos sau nu, nu conteaza parerea noastra . Copilul va creste mult mai bine cu laptele tau.
Cat despre laptele praf...exista cateva marci mai la moda ca altele si medicii pediatri vor recomanda dupa diverse interese sau experiente. Daca puiul tau nu are vre-o intoleranta (aici tot trebuie sa vorbesti cu un medic) poti folosi orice lapte adaptat varstei. Eu am folosit Bebelac cand erau ai mei mici. La un moment dat nu s-a mai gasit si le-am dat Milupa pe care l-au scuipat (nu erau invatati cu gustul dulceag) si au fost fericiti cu Vitalact (care e romanesc). Nu a fost o alegere facut dpdv financiar ci pur si simplu asta le-a placut (erau ceva mai mari si puteau protesta ).
ch_dana spune:
Cel mai bun lapte e ala de mama - cine a decretat ca e prea apos ?
In rest, medicul decide (dupa ce vede cum tolereaza copilul laptele praf), nu moda sau reclamele TV.
lady22 spune:
medicul mi-a recomandat milumil dar stiti cum sunt doctorii.iar laptele de la san nu o satura manca aproape 3 sferturi de ora si tot mai vroia.cand am incercat sa ma mulg intr-o sticluta nu curgea aproapr deloc.mi-as fi dorit sa ii dau dar nu sa pututjavascript:insertsmilie('').
cristoiu spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lady22 medicul mi-a recomandat milumil dar stiti cum sunt doctorii.iar laptele de la san nu o satura manca aproape 3 sferturi de ora si tot mai vroia.cand am incercat sa ma mulg intr-o sticluta nu curgea aproapr deloc.mi-as fi dorit sa ii dau dar nu sa pututjavascript:insertsmilie(''). |
Am avut exact problema ta. Si fata mea statea la sin cite trei sferturi de ora de imi venea sa imi iau cimpii. Dar sa stii ca nu e din cauza ca nu se satura, asta cu lapte prea apos e cea mai mare timpenie scoasa de generatia bunicii. E fiindca se alinta, adica are nevoie de caldura mamei, sinul e mai mult decit papa. Reflexul suptului e foarte intens la bebelusi si sug la sin ca la suzeta, nu doar maninca. Daca nu e prea tirzi, incearca sa o intorci la sin, macar partial.
Ah, si despre pompat. NICIODATA nu vei scoate la pompat ce scoate bebelusul la supt. Fata mea cum spuneam a fost alaptata exclusiv pina pe la 5 luni si a crescut foarte bine. Ei bine, cind pompam imi iesea maxim 10-15 ml si am renuntat la pompat cu totul. Pur si simplu nu iesea mai mult ca minca ea restul. Acum, la al doilea, de cind maninca solide, suge mai putin si am inceplut sa pompez masa de prinz pe care nu o mai ia la sin sau cina. Si acum scot lejer cite 150-200 ml. Incredibil, dar decit sa te chinui sa pompezi, lasa naibii pompa si lasa copilul sa manince el in schimb.
Laptele praf - eu inca nu folosesc, ca nu vrea al meu sticla , dar cu fata am folosit Milupa, a fost ok, ca era dulceag ca laptele de mama.
ch_dana spune:
Of, sunt atatea de zis...eu spun insa sa nu renunti atat de repede si sa treci una-doua pe lapte praf. Fetita are deja doua luni, nu ai avut curiozitatea sa vezi daca ia bine in greutate si fara LP ?
In Brasov exista consultanti in alaptare, cred ca nu ar fi rau sa apelezi la cineva de acolo, nu e inca prea tarziu
http://leaganulvietii.ro/consultatie-in-lactatie/
Si aici pe forum exista o sectiune denumita "Alaptare', poate n-ar fi raus a te uiti si acolo.
oanap85 spune:
ia in greutate?atunci inseamna ca ai lapte bun,nu conteaza ca e gros sau subtire ..
Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).
http://s878.photobucket.com/albums/ab348/oanap85/
anya spune:
Daca suge - lasa-l sa suga. Si ai mei ar fi stat numai cu titi in gura. Nu neaparat de supt. La un moment dat ii iei "sursa" si iti vezi de ale tale. Evident ca va fi frustrata dar e normal ca si tu sa poti merge la baie, sa dormi...Poate te ajuta cineva sa o plimbe putin si sa poti dormi si tu. Lipsa de somn si de momente pt ea e cea mai mare incercare pt o mama in prima perioada de dupa nastere (la primul copil, mai ales).
La un moment dat cand medicii au hotarat ca nu creste copilul doar cu laptele meu (si dupa un bocit amarnic ca nu sunt o mama buna) am continuat cu alaptatul 15 min la un san, 15 la celalalt si abia apoi completare cu lapte praf. Vei vedea ca vor fi situatii cand va lua o gura doua si atat - copilul e satul si e doar impresia noastra. Intotdeauna intai san (e foamea mare si trage) si abia apoi daca e cazul mai suplimentezi.
emilia.m spune:
Parerile legate de lapte sunt foarte diverse. In maternintatea in care a nascut prietena mea, bebelusilor li se dadea NAN. Dupa externare a ramas pe NAN si acum fetita ei are 2 ani si a crescut frumos, e sanatoasa si ok. Asta nu inseamna ca NAN e cel mai bun ci ca pe lumea asta "cate bordeie...".
Aici pe forum vazusem reclame la APTAMIL si prezentau aceasta marca ca fiind o alegere excelenta. Depinde si ce-i place puiului tau. Poate Milumil e ok acum si peste cateva luni n-o sa-l mai vrea si o sa trebuiasca sa-l schimbi.
N-ai incercat sa combini formula cu laptele tau, chiar daca e apos, e vorba de anticorpi in primul rand, pe aia nu-i gaseste in laptele praf.
17+
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.
PCOS, Tiroidita Autoimuna Hashimoto, MTHFR C677T si A1298C heterozigote. Tratament cu Clexane 0.2, Aspenter 1 la 3 zile, Elevit 1 la 2 zile, Euthyrox 100, Medyn 1 la 2 zile, Magne B6, Vit C si Utrogestan