Febra la cresa..38,5..
Raspunsuri - Pagina 5
ingridnen spune:
nu cunosc situatia de acasa, insa daca nu te intelegi deloc cu soacra si nu esti de acord cu modul in care se ocupa de copil, n-ar fi mai bine sa iei o bona ?
Bietul copilas, mereu bolnav.... al meu a mers de la 3,5 ani la gradi, program scurt, si tot se imbolnavea, mergea 1 saptamana si doua statea acasa si tot asa.
Ingrid si Cristi 9 ani
oana_lex82 spune:
Acum am ajuns de la munca si nerabdatoare sa vad parerile voastre am intrat..m-am ingrozit cat se interpreteaza..pai unde am scris eu ca timp de 2 luni i-am fat cintinuu antibiotice??? Unde am scris ca i-am dat antibiotic de la sine putere??Unde am scris ca am alte alternative..adica soacra-mea sta acasa si eu nu ii duc copilul si prefer sa il tin in colectivitate?? Soacra-mea chiar de ar vrea nu poate sa stea cu el pt ca inca mai are treburi agricole si e si socrul ff bolvav..Ce usor e sa acuzi un om...NICIODATA nu am administrat nicimacar Panadol fara sa merg in prealabil la medic..deci toate medicamentele sunt date numai la recomandarea mediculuii///Deci copilul asta daca e asa cum e este si din vina lor..e si vina mea pt ca din lipsa de experienta si din trama de a nu i se agrava starea am preferat sa le urmez tratamentele, dar nu cred ca sunt singura vinovata Iustin e primul meu copil..eu pana sa il am habar nu aveam de nimik...ar trebui sa ghicesc cand starea lui e grava si cand nu?>?\?Daca el ca medic renumit, ca un om care zic ca a vazut mi de cazuri nu stie..eu ce naiba sa fac?? Sa ma apuc de facultatea de medicina ?? Cred ca am sa o fac si pe asta la cat sunt de disperata ...
lavi02 spune:
Histamina, dramatizezi prea tare! E normal sa faca viroze copilul in primul an de colectivittate. Si daca il da la 3 ani si la 4 tot se va imbolnavi la inceput!
Oana, 37.8 e stare subfebrila, nu e de panica. Am mai discutat noi, ai niste medici in Focsani... Dar nici de la tine putere nu poti sa nu-i dai tratamentul, te inteleg!
laurenta spune:
Citat: |
citat din mesajul lui oana_lex82 Acum am ajuns de la munca si nerabdatoare sa vad parerile voastre am intrat..m-am ingrozit cat se interpreteaza..pai unde am scris eu ca timp de 2 luni i-am fat cintinuu antibiotice??? Unde am scris ca i-am dat antibiotic de la sine putere??Unde am scris ca am alte alternative..adica soacra-mea sta acasa si eu nu ii duc copilul si prefer sa il tin in colectivitate?? Soacra-mea chiar de ar vrea nu poate sa stea cu el pt ca inca mai are treburi agricole si e si socrul ff bolvav..Ce usor e sa acuzi un om...NICIODATA nu am administrat nicimacar Panadol fara sa merg in prealabil la medic..deci toate medicamentele sunt date numai la recomandarea mediculuii///Deci copilul asta daca e asa cum e este si din vina lor..e si vina mea pt ca din lipsa de experienta si din trama de a nu i se agrava starea am preferat sa le urmez tratamentele, dar nu cred ca sunt singura vinovata Iustin e primul meu copil..eu pana sa il am habar nu aveam de nimik...ar trebui sa ghicesc cand starea lui e grava si cand nu?>?\?Daca el ca medic renumit, ca un om care zic ca a vazut mi de cazuri nu stie..eu ce naiba sa fac?? Sa ma apuc de facultatea de medicina ?? Cred ca am sa o fac si pe asta la cat sunt de disperata ... |
Oana lasa disperarea........copilul e bine,va fii si mai bine.......o sa vezi......
Si nu stiu cate mame isi duc copii de placere la gradi?
Oana a inceput serviciul si trebuia sa gaseasca o solutie cu copilul.....
Asa cum facem majoritatea...........
Ce nu pricep eu,e ca asa febra mica i sa dat augmentin.........si mai mereu i se da......de ce mereu antibiotic,de ce atata medicamentatie,dar niste spalari nazale nu ar merge,ma repet,aerosol ,la care tre sa insisti ,ca zici ca nu sta copilul.
Lasa copilul ,sunt bolile copilariei,......esti ffff agitata si transmiti la copil,s.a.m.d
O sa.ti las pm,acum ti/am scris pe fuga
turturica spune:
Hai ca se exagereaza rau de tot cu virsta de socializare, de ce sa nu dai copilul la gradinita? Copilul meu a inceput cresa de la 7 luni, ca asa e sistemul in Elvetia, concediul de maternitate e de doar 14 saptamini.
Si in patru ani de zile a primit o singura data antibiotic pentru o otita facuta in primele luni de gradinita, ca nu m-am prins eu la timp cum e treaba cu suflatul mucilor.
Si da, in prima iarna de gradinita a avut muci non-stop din octombrie pina in martie, ceva febra ocazionala, dar s-au rezolvat toate prin nepanicare, antitermice cind a fost cazul si ser pt nas. N-am folosit nici aspirator din ala ingrozitor de nas, nici aerosoli, nici homeopate, nici siroape de imunitate.
Am avut in schimb un doctor pediatru pe care m-am putut baza si multa relaxare. A fost mai greu la primele experiente cu febra, dar dupa ce am aplicat practica cu cele 3 zile de antitermice si am vazut ca merge, m-am relaxat si eu.
oana, trage aer in piept. Trebuie sa fii constienta ca socializarea aduce de la sine raceli, dar toate astea au ca punct final crearea unui sistem imunitar. Primordial mi s-ar parea mie acuma sa gasesti un doctor pediatru de incredere, care sa nu te bombardeze la orice raceala cu o punga de medicamente.
Sa nu te panichezi la cel mai mic semn de febra, sa urmaresti si starea copilului, poate sa aiba febra dar sa fie vioi, ceea ce e un semn bun. Da-i antitermice, urmareste-i constant starea, si asteapta.
In plus, trebuie sa fii constienta ca febra e un semn ca organismul lupta cu virusul, deci febra in sine nu e rea.
Incearca sa ii cresti imunitatea la raceli in mod natural printr-un mod de viata sanatos, legume si fructe care sa ii aduca aport de vitamine, mult aer curat si miscare, nu infofolit la orice bataie de vint, etc, etc.
imaya spune:
1. Cand am inceput cresa pe noi ne au intrebat daca are alergii, daca are vreo mancare interzisa..etc.
2. Din cele doua luni de cand e la cresa a avut muci 6 saptamani, o singura data febra, i-au dat ibuprofen, tinut acasa urmatoarea zi dar nu a mai facut febra. o singura rugaminte am avut la ingrijitoare si anume sa i dea ceaiul cu foarte putin zahar caci imi facea moale de la ceai cu zahar si s-au conformat.
Eu cred ca imunitatea se formeaza, mancarea e foarte importanta, iesitul afara zilnic, cat mai mult aer curat. Socializarea e importanta chiar si la 2 ani.
Oana eu cred ca in primul rand trebuie sa ti cauti un doctor pediatru care sa fie pe aceeasi lungime de unda cu tine, in care sa ai deplina incredere. Ca mama fiecare isi trateaza copilul cum vrea/crede. Fiecare copil e diferit.Ai incredere in tine, in instinctele tale de mama si trateaza-ti copilul cum crezi tu ca e mai bine pentru el.
Multa, multa sanatate!
cristoiu spune:
Histamina, orice copil raceste crunt si prelung in primul an de colectivitate. In primul an la cresa toti copiii au gost cu mucii la nas pina a trecut iarna. TOTI. Deci copilul a inceput de 2 luni cresa si tot de atunci e racit cu viroza. Ei si? Pe bune, eu nu vad problema. Cum sa dai antibiotic pentru o raceala, ce medici sunt aia si in ce secol traiesc? Oana, chiar daca iti spune medicul antibiotic, nu ii da pentru o simpla viroza, mai cauta si alta parere, alti medici. Si mie mi-a dat o proasta de doctorita antibiotic pentru asta mic cind avea doua luni. Eu m-am dus ca avea infectie la ochi si ea mi l-a ascultat la plamini si i s-a parut ca aude ceva. A doua zi m-am intors acasa la doctorul meu si cind a vazut reteta s-a crucit. Mi-a dat sa ii fac inhalatii si sirop de tuse. Si atit. Si i-a trecut.
Acum are 6 luni si e la a doua viroza asta pentru sustinatorii alaptatului ca sursa de anticorpi . Si e racit de doua saptamini si pina acum nu i-am dat nimic, afara de paracetamol la febra.
Nu te mai panica la orice febra. Copilul va fi racit mult timP in primul an la cresa si in al doilea vei vedea ca va raci mai putin, in al treilea mai deloc.
In fine, cam toata lumea e in asentiment aici. Lasa antibioticele, alea sunt facute pentru chestii grave si tine copilul acasa sa se refaca un pic. Citeva zile nu moare serviciul fara tine, sau roaga soacra citeva zile, sau sa stea si ta-su daca chiar nu poti tu.
softurela spune:
In tavalugul asta de sfaturi, cred ca se pierde esenta.
Da, sunt situatii cand copii incep gradi la 2 ani si unii chiar nu se imbolnavesc;
Sunt situatii cand copii de 4 ani fac forme grave desi parintii au amanat gradinita cat au putut de mult.
Ideea de baza e ca aici avem o combinatie nefericita intre o mama panicoasa si un copil sensibil. Oanei toti medicii ii vor prescrie antibiotic pentru ca se vede clar ca e genul care s-ar panica daca pleaca cu mana goala acasa.
Si, chiar daca ma insel in privinta ei, sa zicem,i s-a zis deja de n ori, antibiotic sa accepte doar daca apar modificari in analizele de sange, dar ea prefera sa urle copilul de durere de afte o saptamana decat sa-l intepe 2 secunde in brat.
Nu vreau sa ma gandesc ce era de copilas daca mai avea genetic si vre-o hiper-recativitate bronsica. Adica, pare uluitor ca a ajuns la antibiotic atat de des.
Si pentru Oana, anul trecut pe vremea asta eram cu Diana in spital, forma foarte grava de insuficienta respiratorie...plamanii super incarcati de secretii dar analizele de sange nu indicau nici o infectie..pentru ca nu era. Totul era pe fond viral.
Medicii s-au grabit sa-i administreze antibiotic, cand am aflat am cerut sa-mi arate analizele si sa-mi justifice actul lor. Clinica privata si direct sub urmarirea Directoarei medicale. Directoarea a zis ca car ca mar, da, nu o sa-i mai facem a doua doza.
Cand m-am dus la controlul de o saptamana i-am aratat doctoritei gura ei plina de afte, da...de la o singura doza. S-a simtit prost dar asta e. Ii spusesem de la internare ca asta urmeaza dupa antibiotic.
Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
histamina spune:
softurela,desi stii pozitia mea fata de bilute si trilute,eu cred ca aici, Iustin chiar ar avea nevoie de bilute si trilute.
nu vreau sa fiu inteleasa gresit.oana,dana vio stiu ca eu am scris in contextul situatiei lui iustn,al tuturor mesajelor Oanei.
critoiu, lavi,aveti dreptate,la modul general.
aici doar particularizam pe uns trumf dus la dr la un an si 10 luni, oana boscorodind-o pe soacra ca a indraznit sa ii spun ca Iustin a cam ramas in urma.oana a deschis atunci topicuri despre autism.cluny i-a raspuns f bine.
dr i-au spus ca nu e autism,ci doar un copil lasat cu orele la TV,de care nu prea s-a ocupat,un strumf cu o amre necesitate afectiva.
bun,asta e rezumatul.
in acest context au venit replicile mele.
cand oana a deschis topic despre cresa,eu si fetele care stiam topicurile precedente,i-am spus ca nu e ok,ca dr ii recomandasera o crestere atenta, cu suport afectiv.iata ca si imunitatea ii joaca feste si nu m-as mira sa fie ,de fapt ,o reactie emotionala a strumfului care sa ii darame imunitatea,combinata cu clasica imunizare la intrarea in colectivitate.
ok.
acum sper ca veti arunca doar cu pietris,nu cu pietre.
softurela are mare dreptate si in locul Oanei as contacta-o pet un tratament homeopat.adica bilute si trilute.softurela stie de ce zic asa si stie pozitia mea,dar cred ca aici ea are dreptate.
ingridnen spune:
in cresele acestea, in general copilul e adus dimineata si luat seara. Credeti ca il scoate cineva la aer in aceste 10 ore ? Ca stau ingrijitoarele (care au 5-6 copii in grija, cel putin) sa le curete nasul cu batista bebelusului din 10 in 10 minute, sa le faca spalaturi nazale, aerosoli etc ?
Eu tot raman la parerea ca ar trebui sa iasa din colectivitate pana se reface....
Ingrid si Cristi 9 ani